!

Zene a könyvben zóna

>!
Viktória_Erdei 
Zene a könyvben

https://www.youtube.com/watch…
– Jaj, fogd már be a szád, Gordon! – Hátra akartam fordulni, de ebben a pillanatban megláttam Charlotte-ot. Vagy valakit, aki Charlotte lehetett volna, ha történetesen nem áll egy asztal tetején a télikertben, és nem ordítja teli torokból Lady Gagától a Paparazzit egy mikrofonba.
– Ó, te jó ég! – mormolta Gideon, és belekapaszkodott az ajtófélfába.
Ready for those flashing light – énekelte Charlotte.
Átmenetileg meg sem tudtam szólalni. Az asztal körül egy csomó harsány rajongó ugrált, Charlotte ugyanis igazán nem énekelt rosszul.

Kapcsolódó könyvek: Kerstin Gier: Smaragdzöld

Kerstin Gier: Smaragdzöld
>!
Papusz SP
Zene a könyvben

'What was he writing? On the wall?'
' „Joy Division”. I dont't know what that means.'
' „Love Will Tear Us Apart”,' Charlie said automatically.
'What?' Ruth sounded startled. 'Why did you say that?'
'It's the title of Joy Division's most famous song. Don't ask me to sing it to you.'

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Sophie Hannah: The Other Half Lives

Sophie Hannah: The Other Half Lives
>!
mokata P
Zene a könyvben

A magasztos érzés fél óráig tartott: ennyi idő kellett ahhoz, hogy Bolós és Gensana (elkerekedett szemmel, zsebre dugott nyakkendővel) belehallgasson a diákcsoportok beszélgetésébe, akik nem annyira egy szentély ministránsaira, mint inkább egy zenekar tagjaira emlékeztettek, ahogy a kottát félredobva lehuppannak, ahol éppen vannak, aztán csak bambulnak, vagy arról vitatkoznak, hogy a vakáció huszonegy vagy huszonhat napos-e, sőt még rágógumiznak is, mielőtt undorodó fintorral belekezdenek (gordonkán és nagybőgőn) Rahmanyinov második szimfóniájának largo, allegro moderato tételébe.

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Jaume Cabré: Az eunuch árnyéka

Jaume Cabré: Az eunuch árnyéka
>!
tündérrózsa P
Zene a könyvben

„Jeffrey nem akart lefoglalni egy parkolóhelyet a vegyesbolt előtt, úgyhogy Madame Bell üzlete előtt állt meg. A kocsijában halkan szólt a Lynyrd Skynyrd Sweet Home Alabama című száma. Ezt a kazettát is az ablakpárlányon találta a régi szobájában, és a dal nyitóakkordjai hallatán egészen nosztalgikus hangulatba került. Annak idején ez volt a kedvenc száma. Furcsa, mennyire szeret az ember valamit, de aztán, ha nincs ott az orra előtt, egy szempillantás alatt megfeledkezik róla.” (174. oldal)

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Karin Slaughter: Sebek

Karin Slaughter: Sebek
>!
ppeva P
Zene a könyvben

„– Én még berakok egyet – mondta a pincér, mint valami általános iskolai buliban, egyszerre csak egy kezelje, stipistop, én jövök, Erika néni, a Lajoska már megint beleivott a sörömbe, és a Lajoska – vagyis én –, (…) még azt is hozzátette, reméli, nem kell meghallgassuk régi kedvencét, amit a magyarországi zenegépekben mindig elsőként kutatott fel, amikor a kocsmákban még nem laptopokról, hanem zenegépekből válogattak a kedves vendégek, a Ha volna két életem című dalt. Korábban soha nem jutott eszembe, hogy elgondolkodjak azon, miért is szereti a pincér azt a dalt, ám ekkor hirtelen megvilágosodtam, valójában nem azt szerette volna, hogy két élete legyen, hanem hogy csak egy ember legyen, ne kettő, a csendes, kedves fiú és az alkoholista barom, hanem egy ember, aki aztán már egész nyugodtan siránkozhat azon, hogy csak egy élete van.” (170. oldal)

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Gerlóczy Márton: Elvonókúra

Gerlóczy Márton: Elvonókúra
1 hozzászólás
>!
ppeva P
Zene a könyvben

"Miután a pincér (…) önzőnek nevezett, betette a francia számot, rendelt még egy sört, és azt mondta, hogy ezt a számot játsszuk majd a temetésén.
– Ezt a számot játsszátok majd a temetésemen – mondta a pincér a Le vent nous portera című számot hallgatva.
– Seggfejek temetésére nem járok – feleltem, mert nem voltam hajlandó ilyesféle zsarolásoknak engedni, inkább hagytam, hogy a pincért a zsarolásával együtt elvigye a szél." (168. oldal)

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Gerlóczy Márton: Elvonókúra

Gerlóczy Márton: Elvonókúra
3 hozzászólás
Hirdetés
>!
B_Niki P
Zene a könyvben

„Felcsendül Hercegnő kedvenc dala, a Fifth Harmony-től a Love with a monster.” (148. oldal)
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Finy Petra: A nagy álom

Finy Petra: A nagy álom
1 hozzászólás
>!
Naiva P
Zene a könyvben

https://www.youtube.com/watch…
„Aznap reggel hallottam egy Coldplay számot, amiről azt sem tudtam, hogy létezik, és aminek a címe Brothers and Sisters. Nem kimondottan testvérekről szól, mégis elhitettem magammal, hogy ez jó ómen. Minden rendben lesz. Nincs mitől félnem.”
(8. oldal)

Kapcsolódó könyvek: Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám

Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám
>!
Luca666 P
Zene a könyvben

„Ray Charles Everytime we say goodbye című dala a szerelemről szólt. Egy nagyon rövid, nagyon szép szerelemről, mely hamar véget ért.”
421. oldal
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Helena Silence: Ezüsthíd

Helena Silence: Ezüsthíd