!

Young Adult zóna

>!
Roboraptor U
Young Adult

A young adult szó hallatán az emberek két csoportra oszlanak: azokra, akik felszisszennek és a bugyuta, minden zsánerbe belefolyó tinifilmekre és könyvekre gondolnak, és azokra, akik éltetik ezeket a történeteket. Az Oknyomozó raptor legújabb három részes cikksorozatában, a Kapudrog az irodalomhozban ezt a sok előítéletet és félreértést övező műfajt vagy kategóriát járjuk körül annak elmúlt trendjeit vizsgálva. Az első részben kiderült, mit nevezünk young adultnak, mióta létezik, és mennyit köszönhet Harry Potternek. A sorozat második részében az Alkonyat kapcsán a vámpírok térhódításának eredünk nyomába, illetve megvizsgáljuk Az éhezők viadala jelenségén keresztül, mennyire foglalkoztatja a YA-közönséget a politika és a jövő.

https://roboraptor.24.hu/2018/08/11/kapudrog-az-irodalo…

>!
Gothic01
Young Adult

Helló! :)

A könyv hosszához viszonyítottan elrugaszkodottan, terjengős és egyben felváltva rajongó, felváltva éles nyelvvel kritizáló értékeléssel érkeztem Richelle Mead világhírű, Vámpírakadémia c. sorozatának a nyitókötetéről. A Julie Kagawa által írt, A halhatatlanság szabályai, azaz tavaly előtt augusztus óta nem nyúltam teljességgel vámpírközpontú könyv után, így meglehetősen szomjaztam már erre a műfajra, de a Vámpírakadémiát csupán úgy sikerült élvezettel forgatnom, ha elvonatkoztattam a címtől, és elfogadtam, hogy ez a könyv bizony nem Drakula leszármazottairól szól. (Na, meg megbékéltem azzal a ténnyel, hogy Rose és én sosem leszünk egy hullámhosszon.)
Bővebben:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/08/richelle-mea…

Kapcsolódó könyvek: Richelle Mead: Vámpírakadémia

Richelle Mead: Vámpírakadémia
>!
Könyvmolyképző KU
Young Adult

Sarah J. Maasból sosem elég! ;)

Szerezd be Te is az összes kötetet, mielőtt jön a következő! ;)
»> https://konyvmolykepzo.hu/cimke/uvegtron…

2 hozzászólás
>!
Könyvmolyképző KU
Young Adult

Keresd Te is a nyomokat,
derítsd fel a bűnügyeket
Ambrózy báróval és Mili kisasszonnyal! ;)

Csapj le az összes részre:
»> https://konyvmolykepzo.hu/cimke/ambrozy-baro-esetei…

2 hozzászólás
>!
Stellarum 
Young Adult

Megjelent egy kötetben a régen várt fantasy eposz.

Az Uralom Koronája egy ősi, egyedülálló varázserővel rendelkező elveszett ereklye. A civilizációtól távol, az elhagyatott Felejtés-sivataggal körülvett, misztikus Piramisföldön nyugszik titkos rejtekhelyén. A legendák szerint megszerzője Erabon világának urává válhat.

A tolvajfiú Antor, tanítványa Morghan, a varázslónő Kyranda, a szerencsevadász Monteris és az íjásznő Elvana kapják azt az életveszélyes kényszerfeladatot, hogy megszerezzék ezt a fenséges varázstárgyat a rettegett Birodalom császárának. A közös cél a viszontagságokkal teli utazás során elszánt és lelkes csapattá kovácsolja őket össze. Egy ármányos és velejéig romlott rosszakaró, valamint a fondorlatos alvilág jelenléte miatt azonban a folytonos kihívások mellett ellenségekből sincs hiány.

A konfliktusok során szerepet kap a hagyományos küzdelem, a különféle harcművészetek, a mágia szinte minden iskolája és formája, továbbá a pusztán beavatottak által használt titokzatos kozmikus erő. A megpróbáltatások folyamán előtérbe kerülnek birodalmak, népek, kultúrák, vallások, világi és titkos rendek, szokások és kivételes világcsodák; mindeközben változatos helyszíneken igaz barátságok és szenvedélyes szerelmek születnek. Az igazi meglepetéseket mégis az ismert világ peremvidékén túli, lakatlannak vélt vidék tartogatja. Vajon képes lesz-e a csapat megküzdeni minden nehézséggel?

A könyvben ötvöződik a páratlan részletességgel kidolgozott háttérvilág a rendkívül precíz összefonódású, egymásra utaló eseményekkel, és mindezt élethűen színes leírások, filmszerű jelenetek, valamint hangulatos párbeszédek tarkítják. Nem mindennapi terjedelmét, színvonalas tartalmát és kimagasló mélységét tekintve e mű egyike a valaha megírt legnagyobb eredeti alkotásoknak.

Bővebb információ a regényről:
https://aholdsarlofenye.hu/

Kapcsolódó könyvek: Robert Locksmith: A holdsarló fénye

Robert Locksmith: A holdsarló fénye
1 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Young Adult

A |Forever_Young_Adult rovat témája:

            Nyomozzunk és borzongjunk!

Úgy döntöttem, hogy valami kriminálisan meleg van – Köszönjük, Megmondó Kapitány! –, ezért némi borzongásra van szükségünk. Szóval ha úgy érzitek, hogy a skandináv krimik túl erőszakosak nektek vagy valami könnyebb, ám fordulatokban gazdag nyomozós történetre van szükségetek, akkor Nektek szól ez a mostani rovat!

https://moly.hu/merites-rovatok/forever-young-adult-nyomozzunk-es-borzongjunk

A rovat elkészülését segítették a következő Molyok, akiknek köszönöm a sok-sok tartalmat: @Lara_Black, @Eboli, @gocsi, @PöttömP, @Maryana, @annaxe, @Rileey –, illetve külön köszi az izgalmas karcot a YA zónában @Nita_Könyvgalaxis -nak!

Továbbá ajánlom a havi Merítést a maga teljességében:
https://moly.hu/merites

Hirdetés
>!
Deszy P
Young Adult

Minden idők 100 legjobb YA regénye? Szerinted? A Goodreads szerint ezek!
» http://www.deszy-konyv.hu/2018/08/minden-idok-100-legjo…

>!
Roboraptor U
Young Adult

A young adult szó hallatán az emberek két csoportra oszlanak: azokra, akik felszisszennek és a bugyuta, minden zsánerbe belefolyó tinifilmekre és könyvekre gondolnak, és azokra, akik éltetik ezeket a történeteket. Az Oknyomozó raptor legújabb háromrészes cikksorozatában, a Kapudrog az irodalomban ezt a sok előítéletet és félreértést övező műfajt vagy kategóriát járjuk körül annak elmúlt trendjeit vizsgálva. Az első részben kiderül, mit nevezünk young adultnak, mióta létezik, és mennyit köszönhet Harry Potternek.

Az első részt itt olvashatjátok: https://roboraptor.24.hu/2018/08/04/kapudrog-az-irodalo…

7 hozzászólás
>!
Deszy P
Young Adult

Végre tudjuk, mikor érkezik magyarul az LMBT YA sikersztori, a The Gentleman's Guide to Vice and Virtue.
Van magyar címünk, fülszövegünk és borítónk is – utóbbi sajnos nem az eredeti. :(

Részletek:
» http://www.deszy-konyv.hu/2018/08/gyengebb-masolatborit…

5 hozzászólás