!

Witcher/Vaják zóna

>!
dontpanic P
Witcher/Vaják

Jövő szerdán folytatjuk a beszélgetést a Vaják világáról.

Mi történt az első alkalom, és mire számíthatsz most?

Geraltról beszélgettünk, olyan szemmel néztük, mintha most találkoznánk vele először, és engedtük, hogy hassanak ránk az első benyomások. Akár egy valódi ember esetében, igyekeztünk megérteni, mi mozgatja őt, milyen motivációk rejlenek a tettei mögött. Beszéltünk arról, hogyan hat a múltja a jelenére, miféle kettősségek mutatkoznak meg személyiségében, viselkedésében.

A következő alkalmon még mindig Geralt lesz a középpontban, ám most egy kicsit élesítünk a fókuszunkon: mitől vaják a vaják? Mitől lesz Geralt vaják, miben több, kevesebb, más ez, mintha mondjuk egy falubeli kovács lenne? Hol rejlik a vajákság esszenciája? A tettekben? A szavakban? A múltban? A végzetben? Geralt más, mint a többi vaják vagy mind ugyanolyan? (Nem szép dolog az előítélet! :P :))

Ha érdekesnek találod ezeket a kérdéseket, és szívesen beszélgetnél róluk, Sapkowski világáért szintén lelkesedő emberekkel, akkor itt tudsz regisztrálni: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfK4btxhaelNGj…

Molyos esemény itt: https://moly.hu/esemenyek/a-witcher-pszichologiaja-workshop-ii-de-mi-a-vajak

>!
zöldelefánt P
Witcher/Vaják

Rohanok PickPack pontra, de annyira sietek, hogy észre sem veszem, hogy túlmentem rajta kb 20 méterrel… oké kicsit elgondolkodtam mikor észreveszem, visszafordulok és közben, szinte már reflex szerűen az orrom alatt elmormolok egy fuck-ot. Mire mellettem egy idegen srác „megszólal”: Hmmm.
Egymásra mosolyogtunk és vigyorogva folytattam tovább az utam. :)

1 hozzászólás
Hirdetés
>!
Ancalimë P
Witcher/Vaják

Kedvenc artistom Inna Vjuzhanina mostanában Witcheres artokat készít. Mivel még nem láttam itt őket és most már elkészült a 3. főszereplőről is, gondoltam megosztom ezeket. *-* Szerintem gyönyörűek.

4 hozzászólás
>!
Altarus P
Witcher/Vaják

Witcher gyűjteményem legfrissebb állapota. Hogy bővülni fog-e még, azt nem tudom (bár Gaunter O'Dimm szobrot, funkot szeretnék, ha lesz esetleg a jövőben). És tudom, a könyvek nem sorrendben vannak, de csak azután tűnt fel, miután mindent a helyükre pakoltam. :'(

8 hozzászólás
>!
FélszipókásŐsmoly 
Witcher/Vaják

Kicsit erős a háttérzaj, de félórás a beszélgetés:
https://www.youtube.com/watch…

Tetszik, hogy ennyi rajongó (vagy azzá váló ember) vesz részt a sorozat készítésében mind az eredeti, mind a magyar részről, illetve, hogy közösségileg erős az együttműködés. Így lesz lelke az alkotásnak.

spoiler

>!
dontpanic P
Witcher/Vaják

Nekem a január egyik legjobb élménye volt a januári est, remélem, a résztvevők legalább feleannyira élvezték, mint én. :D Szóval még, még! :)

Febuárban folytatjuk a Witcher világának pszichológiai körüljárását! Az első alkalommal rengeteg izgalmas kérdés felmerült, viszont egy ponton egymásra néztünk, és megállapítottuk, hogy tulajdonképpen nem is tudjuk pontosan megfogalmazni, ki is, mi is a vaják. Identitás ez? Szakma? Nem is ember? De akkor mi…?
Ennek megfejtésére vállalkozunk februárban, természetesen főként a pszichológia oldaláról.

Esemény: https://moly.hu/esemenyek/a-witcher-pszichologiaja-workshop-ii-de-mi-a-vajak

7 hozzászólás