!

Tv-sorozat ajánló zóna

Avilda >!
Tv-sorozat ajánló

Sziasztok!
Most egy sorozatról, pontosabban az abban hallható öt kedvenc zeneszámomról írtam nektek :) Ti szerettétek a Glee-t? Ha másért nem is, a dalok miatt érdemes elkezdeni!
https://szederbor.blogspot.com/2021/03/ot-kedvenc-glee-…

AwesomeJazz>!
Tv-sorozat ajánló

WandaVision

Habár szeretem az MCU-t, de a halom Disney sorozatdömping bejelenésnél egyik se tudta egy szikrányit se megmozgatni a fantáziámat. Számomra Vízióék se azok a szuperhősök, akik nagyon érdekelnének, évadokon át elnézném őket. Kaptak az Avengers alatt egy viszonylag korrekt és kerek szálat, nem éreztem különösebb hiányérzetet, hogy erről nekem sokkal többet kellene tudnom. Ezekután nehéz volt nem bőrlehúzásként gondolni rájuk.

Aztán jött a WandaVision, csak belenéztem, és awww, hát ez iszonyat szórakoztató évad volt.
Az, hogy mcu-n belül fogták a hagyományos szuperhősös sablont és kivágták az ablakon, helyette egy gyökeresen eltérő, évtizedeken átívelő metaszitkom-paródiára húzták fel a címszereplők életét, miközben lassan adagolják a rejtélyeket és az egyszeri, képregényekben kevésbé jártas néző, mint én, meg csak néz nagyokat és rettentőmód élvezi az egészet:D

És bár a végé féle, ahogy konvergál a hagyományosabb marvel sémába, érezni, hogy vannak gyengébb pontok. De mindig sikerült valami bedobniuk, ami miatt tátottam a szám, még ha nem is mindig tudtak érdemben mit kezdeni az adott szállal. spoiler

Ezekután talán a Falcon sorozatnak is megszavazok egy kicsit több bizalmat, hátha az is legalább feleennyire kreatív lesz, mert amúgy annak a sorozatnak aztán végképp nem látom létjogosultságát, remélem pár hét múlva csúnyán rám cáfolnak majd :D

https://www.youtube.com/watch…

Zanbar>!
Tv-sorozat ajánló

Bridgerton
https://www.youtube.com/watch…

Nyájas olvasó…
E sorok írója szeretné megosztani önökkel mindazt, mit az 1814-es londoni báli szezon során megtapasztalt, lett,légyen szó mind az úri társaságot érintő botrányokról és kalandokról, mind társaság mindennapjait észrevétlenül formáló komolyabb eseményekről.

III György, Britannia királya úgy vonult be a történelembe, mint a volt rosszabb uralkodónk is típus. Volt rosszabb. Volt őrültebb, gonoszabb haszontalanabb, ám ez semmit sem von le annak tényéből, hogy III. György nagyobbfajta zavart teremtett és hagyott is maga után. Talán nem véletlen, hogy a sorozat ezt a korszakot választotta. Ezt a zavaros csaknem 60 év végét, melynek során Anglia elveszíti Amerika javát, megvív egy Napóleoni háborút, és melynek hajnalán a pletykák szerint a király egy részben színesbőrű nőt vett feleségül. Bár arra, hogy szász és német felmenőkkel bíró hercegnőnek miként lehettek fekete ősei arra még nem jöttem rá.
A királynő egzotikus mivolta így hát alapjaiban rázza meg a bigott angol társadalmat és fekete polgárok, valamint nemesek teremnek a semmiből. Kétségtelenül sajátos gondolat. Még azzal együtt is, hogy a sorozat érintőlegesen sem kezd vele semmit, egy kurta párbeszéden kívül. Lényegében alul használja a dolgot, amennyire csak tőle telik.
Ha tehát ez a téma kiesik marad a báli szezon, és a György kori szemérem flört.
Készséggel bevallom, hogy kiöregedtem a Jane Austen regényekből -aki egyébként ezt a kort vetette papírra – és örömmel üdvözöltem, hogy a sorozat valami különös keverékének ígérkezik a fent említett írónő művei és a Tom Hardy nevével fémjelzett Tabu sorozatnak. Valahol így hittem.
A történet lényege alapvetően közismert. Egy sokgyerekes, ám jómódú család legidősebb lánya, első báli szezonján a korszaknak megfelelően azonnal rá szeretne akadni a tökéletes férjre, remélve, hogy az ő házassága is olyan lesz, mint a szüleié. Elismerendő, hogy a karakter ezen vágyát, naivitását nem egy vágyálom, hanem egy életszerű tapasztalat szülte. Ez persze nem von le annak tényéből, hogy „fegyvertelenül” indul csatába. Mint oly sokan kortársai közül.
A báli évadban társául szegődik a „kiégett férfi” akit „saját démonai” üldöznek, ezért igyekszik kívülálló lenni saját korában, ezzel csak fokozva a lányos anyák, és hajadonok érdeklődését. Hiszen a titokzatos férfi mindig csábító. Főleg hercegi címmel.
A háttérben közben két család életébe pillanthatunk bele. Ott a három lányát terelgető „gonosz mostoha”, egy mihaszna férjjel, kinek szerepében Polly Walker most is remek – azt hiszem ezek a családja felett uralkodó nagyasszony szerepek jönnek be neki igazán. Valamint ott vannak a Bridgertonok számos lányukkal és fiúkkal, egy férjét máig gyászoló anyával, az apja helyét családfőként betölteni hiába igyekvő elsőszülöttel és egy húggal aki kicsit Jane Austennek képzeli magát.
Minden részben szárnyra kap a pletyka, sajnos általában igaz és fájó, valakiről, valahol, valahogyan.

Oly sok mindent ki lehetett volna hozni ebből, ám az alkotó gárda megelégedett valami egészen közepessel. A könyvet nem olvastam, így ahhoz nem illene hasonlítanom. Vettek hát mindent, ami hiányzik általában hiányzik a korszakról szóló művekből és beletették. Szex, nőiesség, homoszexualitás, zavarba ejtő kérdések, indiszkrét pletykálkodás ésatöbbi. Rendben, ám közben éppen az ember, a sors, és a bemutatni vágyott „romantika” vész el. Phoebe Dynevor hiába olyan szép, hogy bármelyik arterocita oldal örömmel foglalkoztatná vixenként – meg is tették, sajnos a p*rnhubon – ám Daphne-ként közel sem elég meggyőző sajnos. És ez igaz a fiatal színészek javára is, így szinte felüdülés mikor egy-egy „felnőtt” felbukkan, hogy a visszafogottabb játék, netán az átélhető emberi érzelem kicsit visszazökkentse a történetet oda, ahol lenni szeretne.

Azt hiszem ez lett számomra a „Bridgerton átok” Üst dob szimfónia szeretett volna lenni, mely a kényelmes, jól ismert miliőből merész húzásokkal ragadja ki a nézőt, mikor lecsapnak arra a bizonyos dobra, ám ehelyett olyan lett, mint egy gyenge Mozart mashup, tele zavaros felhangokkal, követhetetlen témákkal és össze nem illő hangszerekkel.

off

t_ildiko P>!
Tv-sorozat ajánló

Sziasztok! Ma írtam egy ajánlót néhány régebbi, és néhány kevésbé ismert romantikus, humoros sorozatról még a Netflix előtti korból: https://thelostinterviewtapes.blogspot.com/2021/03/soro…

eSsZ P>!
Tv-sorozat ajánló

a BBC sorozata teljesen meglepetésként ért, nem hittem volna, hogy így fog tetszeni..
ha szeretitek az angol humort, és a szellemeket, akkor ez nektek való..
egy kastélyt megörököl egy fiatal házaspár… ami persze, hogy tele van szellemekkel… ☺
szerintem semmi ilyesztő nincs benne.. tényleg ez a jópofa, mosolygós féle.
nagyon gyorsan lehet vele haladni, rövid évadok, 30perces részek… tegnap este ledaráltam 2 évadot.. ☺

Avilda >!
Tv-sorozat ajánló

Sziasztok!
A mai bejegyzésben a Black Mirror két epizódjáról írtam. Nagyon ajánlom mindenkinek!
https://szederbor.blogspot.com/2021/02/epizodajanlo-bla…