!

Tolkien zóna

>!
bookwormliza
Tolkien

Van abban valami bájos, hogy vasárnap kora este az egyik csatornán A Gyűrű Szövetsége van műsoron, a másikon A Boszorkány az Oroszlán és a ruhásszekrény. :)

>!
edka
Tolkien

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. :)
A szakdolgozatomhoz többek között Tolkien munkásságát szeretném alapul venni, mert leegyszerűsítve, a fantasy „szakszavak” használata a témám, valamint hogy az angol szavakból hogy lett magyar. A Gyűrűk ura-Hobbit vonal megvan, de kicsit szeretnék mélyebbre ásni, mert szerintem az túl népszerű ahhoz, hogy bárkinek is újat mondjak vele.
Azokra a művekre van szükségem, ahol olyan lények, növények, tárgyak stb. vannak megnevezve, amit érdekes és érdemes megvizsgálni – fordítói szempontból.
Kövezzetek meg, de nem szeretném ehhez az egész Tolkien életművet végigolvasni, csak 1-2 szemléletes mű kellene. Novella, regény, bármi jöhet.
Nem tudom, mennyire érthető, de remélem tudtok segíteni pár címmel. :D

Előre is köszönöm! :3

12 hozzászólás
>!
LaBelle P
Tolkien

Angolul tudók figyelmébe ajánlom ezt a podcastot: https://theprancingponypodcast.com (iTuneson, Stitcheren, Spotifyon, Youtube-on is megtalálhatóak)
A szilmariloktól kezdve fejezetenként kivesézik a könyveket. A Hobbitig jutottak eddig, de természetesen tervben van A GyU is. Közben beiktatnak rövidebb epizódokat érdekességekről.
Én most kezdtem hallgatni, párhuzamosan olvasom mellé A szilmarilokat. Nagyon sok részletre rávilágítanak, ami mellett én mezei olvasóként eddig elmentem.

Kapcsolódó könyvek: J. R. R. Tolkien: A hobbit · J. R. R. Tolkien: A szilmarilok

J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. R. R. Tolkien: A szilmarilok
1 hozzászólás
>!
Macsfecs
Tolkien

Hibavadászoknak!

Ha esetleg hibákat találtatok a (Középfölde-tematikájú) Tolkien-könyvek legújabb (! MTT-felülvizsgált) kiadásaiban, ezen a felületen jelezhetitek őket abban a reményben, hogy a következő felülvizsgálatok során sikerül tőlük megszabadulni: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx…

Ami most leginkább „sürgős”, az A szilmarilok, mert annak hamarosan várható újabb kiadása, amelyre még van esély hatással lenni ;)
(Ld. https://www.facebook.com/groups/magyartolkientarsasag/p…)

>!
csakitamas17
Tolkien

Sziasztok :)
Tolkien könyveit szeretném elolvasni abban a sorrendben ahogyan az események követik egymást. Tudna valaki segíteni?

8 hozzászólás
>!
Ancalimë P
Tolkien

Igaz még a Beleriand dalai sem jelent meg, de én már készítettem mindegyik részhez egy könyvjelzőt. :D
Könnyű volt őket megszerkeszteni, mivel a borítók is feketék, de azért elég sok időbe telt, mire végeztem az összessel. :D De megérte… *-*

12 hozzászólás
Hirdetés
>!
lestal_rita
Tolkien

Sziasztok :)

Elsőnek a Hobbitot majd a Gyűrűk urát olvassam és utána a többit? (Húrin gyermekei, Szilmarilok, Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről stb.)Vagy ezekkel kezdjem?

Kapcsolódó könyvek: J. R. R. Tolkien: A hobbit · J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura

J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura

Kapcsolódó alkotók: J. R. R. Tolkien

3 hozzászólás
>!
Brigitta_Halász
Tolkien

Sziasztok! Egy facebook csoportban kirakta valaki, hogy nagyot csalódott a Gyűrűk Urában. Szerinte rém unalmas volt. Még pár poszttal későb is emlegeti, majd megkérdezte, hogy „de némelyeknek mi tetszik benne?”
Most ezen elmélkedem, nektek mi tetszik benne? Mi az, amiért szeretitek?
Személy szerint én nagyon szeretem, épp újraolvasom :) nekem nem unalmas.

38 hozzászólás
>!
ViveEe P
Tolkien

Most már 07.06-ra tolták ki a megjelenést… :'(

Kapcsolódó könyvek: J. R. R. Tolkien: Beleriand dalai

J. R. R. Tolkien: Beleriand dalai
24 hozzászólás