!

Stephen King zóna

>!
Amargant
Stephen King

Újabb King-adaptáció a láthatáron, terítéken a Csonttemplom a Rémálmok bazárából:
http://deadline.com/2018/02/stephen-king-the-bone-churc…

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: Rémálmok bazára

Stephen King: Rémálmok bazára
>!
Brya
Stephen King

Mikor a valóság a fikciót mintázza – A sorozatgyilkos aki mintha csak egy Stephen King regényből lépett volna elő
Bruce McArthur esetében egy ízig-vérig sorozatgyilkos profilról beszélhetünk. Jelenlegi értesüléseink szerint minimum öt ember halála szárad a lelkén. A rendőrség olyan vérfagyasztó részleteket árult el a gyilkosságokról, ami alapján McArthur teljes valójában olyan, mint Stephen King The Lawnmower Man című novellájának pszichopatája.
Bővebben: http://filmsor.net/mikor-a-valosag-a-fikciot-mintazza-a…

>!
Brya
Stephen King

SLEEPING BEAUTIES- Sorozat készül Stephen King hátborzongató regényéből
A Sleeping Beauties egy vadul provokatív, lenyűgözően drámai apa-fia kollaboráció, ami nagyon is releváns üzenetet hordoz.
A könyv ugyan magyarul még nem jelent meg, de angolul már hozzáférhető.
Bővebben: http://filmsor.net/sleeping-beauties-sorozat-keszul-ste…

>!
tommy
Stephen King

Sziasztok!

SK Guns című esszéjét fordítom. Tud valaki segíteni ebben a mondatban:

Nevertheless, I pulled it with real regret. Not because it was great literature — with the possible exception of Arthur Rimbaud, teenagers rarely pen great literature — but because it contained a nasty glowing center of truth that was more accessible to me as an adolescent.

Mindazonáltal, őszinte sajnálattal vontam ki a forgalomból. No, nem azért mert jelentős irodalmi alkotás lett volna – Arthur Rimbaudon kívül, a tinédzserek ritkán írnak jelentős műveket – ???

5 hozzászólás
>!
Regös_István I
Stephen King

Elképesztő limitált, számozott Tortúra-kiadás jelenik meg az Egyesült Államokban.

https://shop.suntup.press/products/misery-limited-edition

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: Tortúra

Stephen King: Tortúra
Hirdetés
>!
Gothic01
Stephen King

STEPHEN KING: AZ | A FILM

Sziasztok!

A hónap első napjaihoz képest egy kissé eltűntem, de aggodalomra semmi ok, mint látjátok, nem ragadtak el a csatornákban garázdálkodó szörnyetegek, csak egy elvárásaimat eddig fantasztikusan túlszárnyaló könyv, nevezetesen az Öld meg Jana Robinst!, az már más kérdés, hogy a pofás olvasási válságom/náthás válságom miatt nem haladok vele olyan turbó tempóban, mint azt elképzeltem amiről az élményeimet ezen a héten garantáltan elétek fogom tárni. :) Addig is beleásnám magam az aktuális témába, ami nem más, mint a Stephen King-féle Az 2017-es adaptációja, amit a szemfüles filmesek épp 27 évvel az előző film után készítettek el, igazodva Pennywise/Krajcáros bevett tombolási szakaszához. A regényről egy januári posztomban már áradoztam egy sort, most felfektetem a boncasztalra a filmet, amivel kapcsolatban az érzéseimet kevésbé jellemzi a felhőtlenül lebegés…
Bővebben:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/02/it-az-1-resz.html

https://www.youtube.com/watch…

13 hozzászólás
>!
KingucK P
Stephen King

10 meglepő érdekesség a Halálsoron című filmről

https://www.mafab.hu/article/10-meglepo-erdekesseg-a-ha…
2016.10.25 szerző: ps

A kilencvenes évek végén Frank Darabont fogta Stephen King Halálsoron című regényét, írt belőle egy ütős forgatókönyvet, majd pedig ez alapján megrendezte minden idők egyik legemlékezetesebb drámáját. A Halálsoron című film úgy vonult be a köztudatba, mint a „három órás film Tom Hanks -szel,” azonban akad még jópár, kevésbé közismert érdekesség a filmmel kapcsolatban. Ez volt például az a film, aminek Michael Clarke Duncan nagy népszerűségét köszönheti, de kis híjján két fontos szerep is más színésznél landolt. Vagy azt például tudtátok, hogy ez volt egyike azon Stephen King feldolgozásoknak, amivel maga Stephen King is meg volt elégedve?

Lássuk tehát a 10 meghökkető érdekességet a filmmel kapcsolatban:

1. Warden Paul Edgecomb szerepét Tom Hanks előtt felajánlották John Travolta számára is, azonban Travolta visszautasította az ajánlatot.

2. A pszichopata Wild Bill Wharton szerepét Sam Rockwell előtt felajánlották Josh Brolin számára is.

3. A rendező, Frank Darabont számára Bruce Willis ajánlotta a főszerepre Michael Clarke Duncan -t, akit az Armageddon forgatásáról ismert.

4. Az idősebb Warden Paul Edgecomb szerepét is majdnem Tom Hanks játszotta, csakhogy a sminkesek nem tudták hitelesen 100 évessé varázsolni a színészt. A szerepet így végül az akkor 82 éves Dabbs Greer kapta meg.

5. A forgatás egy hónappal tovább tartott a tervezettnél. Ez természetesen minden rendezőt kikészítene. A szóbeszéd szerint egyszer felindultásgában Frank Darabont felkapta az egyik díszletet, egy kutyaólat, majd ripityomra verte azt a földön. A rendező később az Entertainment Weekly-nek azt nyilatkozta, hogy mindez sosem tötént meg.

6. Michael Clarke Duncan valójában “mindössze” 196 cm magas, csakhogy színésztársai, David Morse (193 cm) és James Cromwell (198 cm) is meglehetősen magasak. A filmben mégis úgy tűnik, hogy Michael Clarke Duncan egy hatalmas torony hozzájuk képest.

7. A szerep kedvéért több színésznek is fel kellett szednie egy kicsit. Michael Clarke Duncan abbahagyta a kondizást, nehogy túl fittnek és szálkásnak tűnjön, Tom Hanks felszedett pár kilót, Bonnie Hunt pedig nem kevesebb, mint 7 kg-ot szedett fel a szerep miatt.

8. A film 1935-ben játszódik, ám két fontosabb anakronizmus is látható benne. Az egyik, hogy a harmincas években nem viseltek egyenruhát a halálsoron dolgozó smasszerek, a másik pedig, hogy Louisiana államban csak a negyvenes évek elején vezették be az elektromos széket.

9. Ez az a Stephen King regényből készült filmfeldolgozás, amelyik a legnagyobb bevétellel büszkélkedhet. Amerikában csaknem 137 millió dollárt, összességében pedig mintegy 287 millió dollar bevételt produkált.

10. A filmet sok kritika érte a 188 perces játékidő miatt. A film védelmében maga Tom Hanks is felszólalt a kritikusok ellen: “Hahó, ez csak több film ugyan annyi pénzért! Olyan, mint a hosszabbítás egy meccsen. Nahát, most egy egész estére szóló szórakozás lehet a tiéd.”

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: A halálsoron

Stephen King: A halálsoron

Kapcsolódó alkotók: Stephen King

18 hozzászólás
>!
Regös_István I
Stephen King

Az Elevation, Stephen King legújabb, Castle Rockban játszódó kisregényének szinopszisa:

The latest from legendary master storyteller Stephen King, a riveting, extraordinarily eerie, and moving story about a man whose mysterious affliction brings a small town together—a timely, upbeat tale about finding common ground despite deep-rooted differences.

Although Scott Carey doesn’t look any different, he’s been steadily losing weight. There are a couple of other odd things, too. He weighs the same in his clothes and out of them, no matter how heavy they are. Scott doesn’t want to be poked and prodded. He mostly just wants someone else to know, and he trusts Doctor Bob Ellis.

In the small town of Castle Rock, the setting of many of King’s most iconic stories, Scott is engaged in a low grade—but escalating—battle with the lesbians next door whose dog regularly drops his business on Scott’s lawn. One of the women is friendly; the other, cold as ice. Both are trying to launch a new restaurant, but the people of Castle Rock want no part of a gay married couple, and the place is in trouble. When Scott finally understands the prejudices they face – including his own – he tries to help. Unlikely alliances, the annual foot race, and the mystery of Scott’s affliction bring out the best in people who have indulged the worst in themselves and others.

From Stephen King, our “most precious renewable resource, like Shakespeare in the malleability of his work” (The Guardian), Elevation is an antidote to our divisive culture, as gloriously joyful (with a twinge of deep sadness) as “It’s a Wonderful Life.”

Az Elevation amerikai megjelenésének dátuma: október 30.

Kapcsolódó alkotók: Stephen King

2 hozzászólás