!

Stephen King zóna

>!
Hellena P
Stephen King

Ma este 9-kor spoiler beszélgetés Dr Jekkel Gabriella írónővel: Minden amit nem tudtál Stephen Kingről.

link

8 hozzászólás
>!
Szentinel
Stephen King

Nyilvánosságra kerültek a meghiúsult amazonos Setét Torony tévésorozat tervei a showrunner, Glen Mazzara jóvoltából, aki az elmondottak alapján apait-anyait beleadott, és valóban egy új adaptációt készített volna el, amivel több évadon át tervezett.

Forrás (angol nyelven végighallgatható podcast): https://birthmoviesdeath.com/2020/05/27/the-kingcast-ep…

– Az első két évad dolgozta volna fel az első rész, a negyedik rész és az Átfúj a szél a kulcslyukon visszaemlékezéseit, és hozzácsapta volna a Jericho Hill-nél eleső ka-tet tragédiáját. A harmadik évad dolgozta volna fel az első könyv „jelenben” játszódó eseményeit (beleértve a tulli mészárlást is), ahol Sam Strike helyett már egy másik, idősebb színész vette volna át Roland szerepét. A harmadik évad végén kezdődött volna meg A hármak elhívatása. Mazzara csak minimális változtatásokat kívánt végrehajtani a sztorin, és valóban egy jóval könyvhűbb adaptációt szeretett volna készíteni, mint a 2017-es film.

– A showrunnernek komplex elképzelései voltak a világ kinézetével kapcsolatban. Meg kívánta tartani az összes furcsaságot, ami jellemezte azt, így nála például Gileád egy olyan város lett volna, mely egyesíti a vadnyugat, a középkor és az ókor építészeti elemeit.

– Végül ezek a döntések, ez a vízió vezetett a sorozat kaszálásához. Ezt megvalósítani nagyon nagy költséget jelentett az Amazon számára, akik amúgy sem estek hasra az ötlettől, és inkább a klasszikusabb fantasy-adaptációknak (pl. Az Idő Kereke) adták meg a zöld utat, biztonsági okokból. Mazzara valóban egy, a könyvekhez hű weird tévésorozatot álmodott meg, ám ő ezzel is magyarázza az elutasítást (meg persze a költséghatékonysággal). A nép nagy része nem tudja, mi is az a weird fiction, és összekeverik a bizarral.

(Mazzara amúgy nagyon is tisztában volt azzal, hogy Elba kasztingja problémás volt a rajongók számára, kontinuitási okokból. És azért volt hálás a film elkészültéért, mert megmutatta, hogyan nem volt szabad megközelíteni ezt a könyvsorozatot. =D)

Én szurkolok, hátha találnak egy stúdiót valamikor ennek az egész ötletnek. Biztosra veszem, hogy jobb lehetett volna annál, mint amit 2017-ben kaptunk.

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: A Setét Torony – A hármak elhívatása · Stephen King: A Setét Torony – A harcos · Stephen King: A Setét Torony – Átfúj a szél a kulcslyukon

Stephen King: A Setét Torony – A hármak elhívatása
Stephen King: A Setét Torony – A harcos
Stephen King: A Setét Torony – Átfúj a szél a kulcslyukon
21 hozzászólás
>!
Szabella
Stephen King

Sziasztok! Szeretném elolvasni a Halálsoron köteteit, de ebookban nem találom külön a füzeteket. Ugyanaz van az újabb kiadásban amiben egyben van?

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: A halálsoron · Stephen King: A két halott lány

Stephen King: A halálsoron
Stephen King: A két halott lány
2 hozzászólás
Hirdetés
>!
Regös_István
Stephen King

Boldog 40. Születésnapot, Ragyogás mozifilm!

King úr szereti nem szeretni, de szerintem mostanra ő is rájött, hogy minden idők egyik legnagyobb filmrendezője készítette el minden idők egyik legjobb filmjét az ő kultikus regényéből, és rengetegen a film miatt fedezik fel a könyvet. Büszkének kellene lennie rá, és szerintem a lelke mélyén az is.

Szóval boldog 40-et… heeeere’s Johnny!

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: A ragyogás · Stephen King: The Shining

Stephen King: A ragyogás
Stephen King: The Shining
1 hozzászólás