!

Sport = Boldogsághormon zóna

>!
Gulliver_HUN P
Sport = Boldogsághormon

Azt tudtátok, hogy a 2019-es férfi kézilabda-világbajnokság egyik szponzora a MOLY?! :)

2 hozzászólás
>!
_natalie_ I
Sport = Boldogsághormon

nahát, na. én nem is tudom, de a magyar kézilabda csapat, mintha mentálisan nem állna a helyzet magaslatán. de, hogy mekkorák ezek a fiúk, azért na. :) képes vagyok halálra izgulni magam úgy, hogy alapvetően futsal, de azért rajongó. @Csabi? :)
indításból nem született gól. ezt látják a leendő ellenfelek is. aggódom. :) megnyugtatnál?

27 hozzászólás
>!
B_Viki23 P
Sport = Boldogsághormon

Help!

Melyik az az oldal, ahol lehet nevezni a futásokra és megnézni,hogy országosan hol és mikor milyen futások lesznek?

Köszönöm.

7 hozzászólás
>!
Bélabá P
Sport = Boldogsághormon

Mighty Mike azaz Michael van Gerwen háromszoros PDC világbajnok!

Napjaink talán legnagyobb darts csillaga ma az angol Michael Smith elleni döntőt elég könnyen nyerte, így már háromszoros világbajnok a PDC-nél.

1989. április 25-én született, 12 éves koráig focizott, de áttért a dartsra, mert ehhez érezte magát tehetségesnek. Még szüleit is ledöbbentette, hogy ő bizony profi darts-os lesz. A játék mellett nem nagyon futotta tanulásra, egy kőműves segédjeként éldgélt, amíg a darts nem hozott neki kellő keresetet. Gyorsan berobbant a sikeres játékosok táborába, 2012. óta rengeteg versenyen szerepelt a döntőben. Első PDC sikerét 2014-ben a skót extravagáns fazonú Peter Wright, a 2. címét 2017-ben ugyancsak a skót felföldi Gary Anderson ellen nyerte meg.
Mai 3. sikerével még magasabb létrafokra lépett, Phil Taylor után ő a 2. legeredményesebb játékos a PDC-vébéken.
Érdekesség, hogy nemrégen jelent meg magyarul életrajzi könyve.

Kapcsolódó könyvek: Alex de Laat: Van Gerwen

Alex de Laat: Van Gerwen
>!
vicomte P
Sport = Boldogsághormon

2018 – Futóversenyek

Az év első fele nagyon nyomorultul indult futás szempontjából: még 2017-ben összeszedtem valami emésztési problémát, ami gyakorlatilag teljesen kicsinálta a bélflórámat, ami miatt a 2017-es maraton életem egyik legrosszabb futós élményévé vált – a táv második felét folyamatos hasgörcsök kíséretében több mint 3 óra alatt kínlódtam végig. Ennek a következményeiből igazából év végéig nem kecmeregtem ki, de sikerült még tetéznem is…
2017 utolsó futásán megbicsaklott a lábam és a térdízületem elkezdett fájni – persze végigfutottam a kijelölt távot, és reménykedtem benne, hogy ez gyorsan helyrejön.
Hát nem jött…
Kiderült, hogy nem véletlenül bicsaklott meg a lábam, hanem mert sikerült rossz (értsd: nem az én lábamra való, erősen megtámasztott) futócipőt vennem, amiben 8-10 km után menetrendszerűen megfájdult a térdem.
Viszont mire rájöttem erre (20 éve futok, még a legrosszabb, legolcsóbb cipők sem csinálták ki az ízületeimet), már a nyakunkon volt a versenyszezon és meg ott álltam erősen aluledzetten és stresszesen, hogy mekkora kínlódás lesz már megint az összes verseny.
Úgy is lett.
Az objektív körülmények sem voltak persze ideálisak – mit mondjak: az UB-t sem fogom még egyszer kollégákkal futni, akik nagyvonalúan meghagyták nekem a lehetőséget, hogy a Pécsej-Dörgicse közötti halálszakaszt is én fussam meg, és a K&H félmaratonon is a pokolba kívántam a speakert, aki szerint a Hungexpó össze-vissza kanyargós hepehupás útjain milyen jól lehet futni.
De ezzel lecsengett a tavaszi-nyári szezon és én elkezdtem a maratonra gyúrni, szerencsére már különösebb fizikai panasz nélkül.
Az őszi-téli versenyek már sokkal jobban sikerültek, mint a tavaszi etap és ami fontosabb, jobban is éreztem magam rajtuk és utánuk.
A maratont 4:35:06 alatt teljesítettem, ami az előző évihez képest hatalmas javulás volt – kicsit ugyan túltartalékoltam az erőimet, de legalább az utolsó 2,5 km-en hajrázhattam egy nagyot.
Aztán jött a terep félmaraton, ami a maga brutális emelkedőivel és köves pályájával egészen más élmény, mint az aszfaltos versenyek, de én kimondottan élveztem és idén 2:54:00 alatt értem be, ami tavalyhoz képest majdnem 8 perc javítás volt.
Az év utolsó verseny számomra a Balaton Félmaraton volt, ahol életem harmadik legjobb félmaratoni eredményével 1:53:32-vel értem célba.

Illusztráció: a Balaton Félmaraton befutó

18 hozzászólás
Hirdetés
>!
vicomte P
Sport = Boldogsághormon

2018 – Futó statisztika

Korábban viszonylag rendszeresen beszámoltam arról, hogy milyen futóversenyeken vettem részt, de egy jó ideje felhagytam ezzel, de talán egy éves összefoglaló senkit sem fog nagyon untatni. :)
Némi statisztika:
2018-ban összesen 1600+ km-t futottam, vagyis nagyjából heti 30 km-t.
Összesen 140 alkalommal húztam futócipőt, tehát a heti 3 edzés erős jóindulattal megvolt. A tipikus edzés időm 1 óra volt, ami alatt 9-11 km közötti távot futottam, attól függően, hogy éppen milyen típusú edzést tartottam.
Javarészt szabad levegőn futottam, összesen csak 130 km-t nyomtam le futópadon – többnyire kisebb-nagyobb emelkedőkkel, a Kékes Csúcsfutásra készülve.
A legtöbbet júliusban futottam: 187 km-t, a legkevesebbet januárban: 63 km-t
Összesen kilenc versenyen voltam: öt aszfaltos félmaraton, egy terep félmaraton, a Kékes Csúcsfutás, az Ultra Balatonon 22 km, és a maraton.

Az illusztráció az elmúlt elmúlt 9 év alatt összefutott érmek. :)

17 hozzászólás
>!
Skadi P
Sport = Boldogsághormon

Sportos kérdés.
Van ez a bizonyos zsírégető tartomány a pulzusnál. Bár anno jártam személyi edzőhöz, aki bemérte nekem, hogy mennyi az annyi, már semmire sem emlékszem, a neten pedig több verziót is találtam, hogy hogyan kell kiszámolni, viszont mindegyikre más jött ki.
Volt, ahol korhoz adták meg, volt, ahol nyugalmi pulzusból számították és talán még egy verzió, de minden alkalommal más és más eredményt kaptam.
Valaki tudna segíteni?

5 hozzászólás
>!
Monday
Sport = Boldogsághormon

Hey bogyók
Az van, hogy mostanában futás után meg közben nagyon viszket a lábam, aztán fürdés után már nem, szóval allergiára gyanakszom, mert most másik új felsőben futok és szintén piros lettem tőle. Na most nekem van ez a „gumi” allergiám, pl. ha a vizes hajgumit hagyok a kezemen, akkor ott viszket, vörös, fáj stb. Na mivel a sportruhák ugye elég rugalmasak, gondolom, akkor ez így logikus? Hol vegyek olyan ruhát amit nem akarok letépni magamról fél perc után? A felső oké, eddig is pamut meg másban futottam, de a nadrágnál szeretem, ha kényelmes, de nem bő, gyorsan szárad stb.

3 hozzászólás
>!
sztinus P
Sport = Boldogsághormon

Voltak mélyebb pontok, de fantasztikus élmények is.
Elkezdtem bicajozni is:)

2 hozzászólás