!

Sport = Boldogsághormon zóna

>!
Kriszta P
Sport = Boldogsághormon

Korábban már említettem, hogy a Pund Fitness mellett járok Zumba Strong edzésre is. Pár hónap alatt teljesen megváltozott a kapcsolatom ezzel a mozgásformával :) Eleinte inkább csak azért jártam, mert szükségem volt egy keményebb edzésre, rászántam magam, és nagyon erős volt az elhatározásom. Viszont nem szerettem. Mert rengeteg ugrálás van benne, meg négyütemű fekvőtámasz, brutális kardió az egész. Szóval csak csináltam. Aztán egyszer csak elkezdtem hozzáedződni, tudtam figyelni a ritmusra, a zenére, elkezdtem megjegyezni a mozdulatsorokat, és függővé váltam :)
„Az új edzésforma a magas intenzitású intervallum tréning és az edzéshez tudományosan megkomponált zene kombinációja. A teória az, hogy a zene ereje és annak tökéletes időzítése segíti a sportolót, hogy minden eddigi teljesítményét felülmúlja.” „Every beat has a move, every move has a beat (Minden ütemhez tartozik egy mozdulat, minden mozdulathoz tartozik egy ütem) – a szlogenje a Zumba Strongnak, mely a szinkronitást, a zenének és a mozdulatok intenzitásának egységét hangsúlyozza.” És ez tényleg így van, nem csak duma. Nekem kimaradt két edzés, és már alig vártam, hogy újra érezzem a ritmust :)

Itt egy cikk a Zumba Strongról: http://fittpercek.hu/cikk/zumba-strong
A videóban lévő gyakorlatsort ugyanerre a zenére pedig mi is csináljuk kb. az edzés 3. negyedében, tehát már jócskán leizzadva
https://www.youtube.com/watch…

Remélem más is kedvet kap hozzá! :)

4 hozzászólás
>!
Adrirawia
Sport = Boldogsághormon

Ma végre újra voltam a futópályán kocogni.
Mivel régen voltam, így nem tudok többet menni, úgy sem, hogy lassítok, sétálok közben. Csak 2 kört mentem, plusz egy kicsit, majd visszafordultam, az alkalmazás szerint 0,89 kilométert tettem meg.
De boldognak érzem magam akkor is, ha csak ennyit tettem meg.
Mert elmentem.
Mert lekocogtam, még ha nem is folyamatos volt.
Mert mozogtam.
Büszke vagyok magamra, annak ellenére, hogy látom mások reggelente 10 kilométereket futnak. Mert tudom, hogy kiestem a ritmusból, és az előtt sem mentem sokat, talán kicsit gyorsabb voltam, de már az is csoda, hogy 1 kör után nem mondtam azt, hogy na oké, nem bírom.
Magamhoz képest nagyon királyul teljesítettem.
Szóval, amit így mondani akarok, hogy boldog vagyok, és büszke. Tavasztól úgy is jobb lesz, lehet majd a tavaszi kocogás előtt is lesz hosszú kihagyásom, lehet, akkor is ilyen tempóban megyek majd, de elmegyek, csinálom, és nem várok arra, hogy valami csodabogyótól jobb közérzetem legyen, vagy formásabb, vékonyabb legyek.

>!
Szencsike MP
Sport = Boldogsághormon

Az első világháború alatt katonáknak rendeztek egy atlétikai versenyt.

https://www.youtube.com/watch…

>!
Tarja_Kauppinen IMP
Sport = Boldogsághormon

A sport legyőzte az I. világháborút is

1916, Franciaország északi része. Egy brit katonákból álló rögtönzött focicsapat pózol a hadszíntéren hevenyészve összerakott futballkapu előtt. Azt, hogy kivel játszották a kép elkészülte utáni meccset, és tényleg gázálarcban voltak-e, nem tudni, utóbbi erősen kétséges. A sportélet az I. világháború alatt és közvetlenül utána sem állt meg – a labdarúgást még a fegyverek sem tudták legyőzni.

spoiler

„Nem is igazi meccs volt ez, ha jól emlékszem, csak mi legalább ötvenen voltunk. Azért szálltam be, mert szerettem focizni. Úgy fél órán át tarthatott az egész, és senki nem tudta, mennyi az eredmény, de ez nem is volt fontos. A meccsnek akkor lett vége, amikor az egyik őrnagyunk ránk parancsolt, hogy azonnal másszunk vissza a lövészárokba. Azért vagyunk itt, hogy fritzeket öljünk, nem azért, hogy barátkozzunk velük. Pedig a német katonák tök jó fejek voltak.”

A legendák sorsa, hogy több verziójuk létezik. A meccsről szóló történetek egy másik változatában 1914. december 25-én, az utóbb a hatalmas csatákról és mustárgáztámadásokról elhíresült Ypres mellett került sor egy angol-német meccsre, amit megelőzött a kézfogás és az ajándékcsere, sőt, a németek azt is megengedték a briteknek, hogy 69 elesett társuk testét arcvonaluk mögé cipeljék. A foci akkor kezdődött el, amikor a britek egy labdát rúgtak a németek közé.

A legenda odáig jutott, hogy a Sainsbury's nevű brit áruházlánc 2014-ben a százéves évfordulóra egy szirupos reklámot is készített, ami miatt kapott hideget-meleget:
https://www.youtube.com/watch…

spoiler

6 hozzászólás
>!
Elsie
Sport = Boldogsághormon

Sziasztok! Úgy alakult, hogy egy egészségügyi problémám miatt jó lenne, ha minél hamarabb elkezdenék mozogni valamit, eddig ezt sakkozással meg kutyasétáltatással kipipáltam magamban, de most ez kevés; alapjáraton 3-4-8-ig suliban vagyok, utána érek haza, még tanulnom is kell, újrafelkerekedős típus ezért kizárva, kocogni sem szívesen megyek ilyenkor sötétben, ezért valami gimnasztikaszerűre gondoltam, amit a szobámban, viszonylag kis helyen is tudok csinálni. Ha tudtok valamit ajánlani, ami komplett, kb fél órás és rendesen átmozgat, ne tartsátok magatokban :) Szempont még, hogy nyújtás csak mértékkel legyen benne, extrahajléktalan vagyok, konkrétan a lábamat nem tudom kinyújtani, az már fáj, illetve nem is a fogyásért csinálnám. Minden segítséget előre is nagyon-nagyon köszönök :) Most úgy terveztem, hogy ezt a félórás programot naponta megcsinálnám, esténként mennék valamelyik szülőmmel meg kutyával hosszabb sétára, és meglátom, ez elég-e hosszabb távon is.

14 hozzászólás
>!
Corvus_CoRex P
Sport = Boldogsághormon

„Nem hiszem el, hogy ma reggel is elfelejtettem elmenni az edzőterembe. Már 5. éve egyhuzamban.”

Én. Csak én régebb óta „felejtek el” elmenni… ^^;;;;;

Azoknak, akik nem „felejtik el”, kitartás, HAJRÁ! :)

Azt hiszem amúgy az a Titkos ablakból van, igaz? Csak hogy könyvet is csatolhassak… :)

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: Titkos ablak, titkos kert

Stephen King: Titkos ablak, titkos kert
6 hozzászólás
Hirdetés
>!
sztinus P
Sport = Boldogsághormon

November 3-án egy pólóban bicajozni a lányommal=menősèg.

6 hozzászólás
>!
brigi11 P
Sport = Boldogsághormon

Mivel a térdem még mindig nem tökéletes, ebben a hónapban futás helyett sétáltam.
A kötelező sétákat (gyerekeket iskolába vinni, bevásárlás, posta stb.) nem számoltam bele, és így is meg vagyok elégedve magammal.
Végeredmény: 140 516 lépés, 25 óra, 106 km.

2 hozzászólás
>!
Corvus_CoRex P
Sport = Boldogsághormon

@Sándor_Langer_Pudingman, múltkor nem tudom említettem-e, de na, ezért sem sportolok.
Nincs ami/aki motivál. :)))

"Vannak napok, mikor nehéz motivációt találni…
…más napokon a motiváció talál rád!"

1 hozzászólás
>!
_Enii_ P
Sport = Boldogsághormon

Nem vagyok az a tipikus teremben selfiző ember, de ma büszke vagyok magamra, hogy reggel a – 1fokban felkeltem, elsétáltam és leedzettem az adagom. Btw ha nyitásra mész tiéd a terem lélekben :D

4 hozzászólás