!

Sci-fi első bekezdés zóna

>!
gesztenye11 
Sci-fi első bekezdés

494.
P….. lakosai közül sokan özönlötték el a városi vasút állomásait 1960. augusztus 13-án. Abba a városrészbe igyekeztek, amelyet M….-mezőnek neveztek hajdan.

>!
ViraMors P
Sci-fi első bekezdés

493.
(Inkább fantasy, mint sci-fi)

Amikor A… P… közvetlenül napnyugta után elindult, hogy igyon valamit, esett az eső. Méghozzá különös varázseső. Sápadt lila, rézszínű, piros cseppek hullottak lágy csíkokban, hogy aztán világító párává alakuljanak át a meleg járdán. A levegő olyan volt, mintha pezsgőbuborékok pattantak volna szét az ember bőrén. A távolban sötétlő háztetőkön kékes-fehéren szikrázó villámcsapásokat mennydörgés dadogó robaja vette üldözőbe. A… megesküdött volna, hogy sikolyokat is hallott a dörgésbe keveredve.
Az istenek-verte varázslók megint tomboltak.

18 hozzászólás
>!
gesztenye11 
Sci-fi első bekezdés

492.
A végtelen és jéghideg csillagközi tér egy pontján parányi anyag-antianyag elegy vált ki a semmiből, elektromágneses sugárzás erős fellobbanása kíséretében. Az emberi szem ezt a látható tartományba sorolható színek hirtelen felvillanásaként és szétszóródásaként érzékelte volna. Természetesen a korlátozott emberi látás nem tapasztalta volna a gamma-, a röntgen- és infravörös sugarakat, és a rádióhullámokat sem.

3 hozzászólás
>!
ViraMors P
Sci-fi első bekezdés

491.

Tömjénfüst és forró viasz édes illata ülte meg a levegőt.
… szerette a dísztelen kőkápolnát. A kemény padon térdepelve figyelte, ahogy a kristálytiszta víz lecsorog … atya ujjai között a posztuláns kezében tartott ezüst kehelybe. A felelősség elhárítására tett emberi erőfeszítés időtlen jelképe minden ősi szertartás közül a legkifejezőbbnek tűnt … számára. Természetünk lényege mutatkozik meg benne újra meg újra, minden korban azok számára, akik felismerik, gondolta.

4 hozzászólás
>!
B_Petra
Sci-fi első bekezdés

490.
A BELMONT BEVATRON-I protonsugár-deflektor 1959. október 2-án délután négy órakor árulta el a megálmodóit és létrehozóit. A dolog egy szempillantás alatt történt. A terelőfal megszűnt terelni, ezáltal az irányíthatatlanná vált, hatmillió voltos sugár a kamra mennyezete felé lökődött, útközben elégetve a fánk alakú mágnes fölötti megfigyelőállást.

3 hozzászólás
>!
Asgard47
Sci-fi első bekezdés

Akkor – most kaptam észbe – én jövök. Nem nehéz, próbáltam kicsit nehezíteni egy-két név rejtésével…:D

489.
„Amikor a G.C. 1970. augusztus 13-án elhagyta L. kikötőjét, hogy a B.-árokban tengerfenék-kutatófúrásokat végezzen, nem csupán a tudósok remélték, hogy a hatvanas-hetvenes évek talányos jelenségeire fény derül. A biológusok és oceanográfusok azt várták, hogy tisztázódjék az a mélyreható változás, amelynek körülbelül öt és fél millió évvel ezelőtt kellett történnie, a amely a miocén és a pliocén közötti átmenetet jelenti. A Földközi-tenger térségében biológiai forradalmat jelentett ez az átmenet, s Európa éghajlatának drasztikus változásával járt együtt.”

5 hozzászólás
Hirdetés
>!
Chöpp 
Sci-fi első bekezdés

488.
"Nem volt semmi holmim, még kabátom sem. Mondták, hogy felesleges. A fekete szvetteremet meghagyták: még megjárja. Az ingemért pedig harcoltam. Kijelentettem, hogy fokozatosan szokom le róla. Az átjáró közepén, a hajó hasa alatt ácsorogtunk, a sietők ide-oda lökdöstek, és Abs cinkos mosollyal szorította meg a kezemet:
– Csak óvatosan…"

11 hozzászólás
>!
csartak MP
Sci-fi első bekezdés

487.
“A történelem halott" – ez állt a holdfényes obszervatóriumot körülvevő műmárvány fal egyikén. Talán egy egyetemista írta fel hirtelen rosszkedvében, vagy valamelyik galeri tagja fújta oda festékszóróval, szokásos területjelző rituáléját irodalmi ötlettel kiegészítve. Vagy esetleg olyasvalaki írta oda, aki tudta, hogy ez az igazság.

7 hozzászólás
>!
Nuwiel SP
Sci-fi első bekezdés

486.
Száz-egynéhány napra rá, hogy fogsága a negyvenedik esztendejébe lépett, D. G.-nek látogatója érkezett magányosan álló tengerparti tornyába.

10 hozzászólás
>!
nagydviktor P
Sci-fi első bekezdés

485.
Missouri megyében*, Norton kisvárosától körülbelül három mérföldnyire, a Maysville felé vezető úton egy öreg ház áll, amelyben valaha a Harding család lakott. 1886 óta senki sem él benne, és úgy tűnik, senki nem is fog újra beköltözni.

Segítség: Nem, sci-firől beszélünk (nem találtam itthon jó első mondatot), rejtélyes dolgok esetén a választ érdemes Carcosa árnyai között keresni. (nagy segítséget jelent a http://hplovecraft.hu Olvasószobája, ahol mindenféle írás megtalálható, jóllehet néha csak angolul)

* spoiler

12 hozzászólás