!

Sci-fi első bekezdés zóna

>!
nyulbocs
Sci-fi első bekezdés

455.

Az üvegfalon áthatoló napsugarak a megszabott érték fölé hevítették a levegőt, kattantak a relék, bekapcsolódott a hűtőrendszer. Friss fuvallat suhant végig az ablakok mentén, egy pillanatra parányi vízcsöppek fakófehér tejét lehelte rájuk.

51 hozzászólás
>!
marschlako P
Sci-fi első bekezdés

454.

Egy könnyűt hoztam:

Valaki azt mondta neki, hogy ne nézzen ki, miközben leszállnak a spoilerra, de őt egy ablak melletti székbe kötötték ki, és nem tudott ellenállni a kísértésnek: kinézett. Hamar rájött, hogy miért tanácsolták neki, hogy ne tegye – a spoiler minden egyes szívverésénél a duplájára nőtt, kozmikus sebességgel száguldottak felé; biztosra vette, hogy becsapódáskor szétporladnak. Valaki hibázott. Még mindig súlytalannak érezte magát, és ennek a békés állapotnak a kontrasztja azzal, amit látott, hányingert váltott ki belőle. Valami biztosan nem stimmel. Az a ragyogó, fehér gömb egyre nagyobb méretben bontakozott ki előtte, és göröngyös, fehér síksággá vált, amely felett eszelős sebességgel suhantak. Úgy dobogott a szíve, mint egy pánikba esett gyermeké. Ez a vég. Már csak másodpercei maradtak az életből, és erre nem érezte még késznek magát. Az egész élete lepergett a szeme előtt, annak rendje-módja szerint, és úgy találta, hogy szinte tartalmatlan volt, így arra gondolt, hogy de én többet akartam!

4 hozzászólás
>!
Gábor_Ale
Sci-fi első bekezdés

453.

Itt következik annak a története, hogyan jutott el Yspoiler, Aspoiler fia egy Ospoiler nevű helyre, melyet aztán utódai felvirágoztattak az eljövendő időkben.

8 hozzászólás
>!
mandris 
Sci-fi első bekezdés

452.

2021. január 1., péntek

Ma, 2021. január 1-jén éjjel, éjfél után három perccel, Buenos Aires egyik külvárosában, huszonöt éves, két hónapos és tizenkét napos korában egy kocsmai verekedésben megölték a Földön utoljára született emberi lényt.

7 hozzászólás
>!
ViraMors P
Sci-fi első bekezdés

451.

Valahol a múltban, hosszú évekkel ezelőtt nők és férfiak vájnak utat a vadon porában, és magukkal vonszolják a történelmet. Mindannyian némák, szájukat megfeszíti a bent maradt csatakiáltás. A vadonban haladnak, a sziklahasadékokban, az erdőkben, a bozótosokban, a téglák árnyékában. Csak jönnek és jönnek.

14 hozzászólás
Hirdetés
>!
ViraMors P
Sci-fi első bekezdés

449.

V. N. a bolt hátsó hűtőkamrájából egy kocsi téli burgonyát tolt ki a zöldség- és gyümölcsosztály zöldségszekciójába. A krumplit lassan beleöntötte a már szinte teljesen üres tárolóba, és nagyjából minden tizediket megvizsgálta, hátha repedt a héja, esetleg rohadt. Egy nagyobb szem a padlóra gurult; ő lehajolt felvenni, s közben elnézett a pénztárak, cigaretta- és édességállványok mellett, a széles üvegajtón át, ki az utcára. Néhány gyalogos ballagott a járdán, magán az úttesten pedig napsugár csillant, amely egy parkolóból kikanyarodó Volkswagen lökhárítójáról verődött vissza.

2 hozzászólás
>!
Aligabacs
Sci-fi első bekezdés

448.

A látóhatár már hosszú ideje csak egy mozdulatlan, vékony kék vonal volt a Csendes-óceán és az égbolt között. A haditengerészet helikoptere alacsonyan, nem sokkal a víz fölött repült. N. J. a rotor keltette zaj és vibráció ellenére elaludt. Fáradt volt: több mint tizennégy órája utazott már különféle katonai repülőgépeken. Az ilyesmit nem kifejezetten ötvenhárom éves filozófiatanároknak találták ki.

20 hozzászólás
>!
gyuszi64
Sci-fi első bekezdés

A szerző sokkönyves, én két nagyon jó sci-fijét ismerem, az idézett regényből filmsorozat is készült. (A harmadik könyve utánikat már nem bírom elolvasni.)

447.
J.S. mire elvégezte a főiskolát, már teljesen elfelejtette azt az 1953 januárjában történt nagy esését ott a jégen. Voltaképpen már az érettségije idején se igen emlékezett rá. Anyja és apja pedig egyáltalán nem is értesült róla.

16 hozzászólás
>!
Asgard47
Sci-fi első bekezdés

Akkor hozom…
446.
„A Cs. túlsó partján, egy eldugott skóciai faluban élt a szálas termetű, mindíg borostás J. és a nála jóval fiatalabb P. Mindenki ismerte őket. Reggelenként, amikor a falucska forgalma élénkülni kezdett, s a háziasszonyok beszerző útjukra indultak, embereink rendszerint már megjárták a tengert. Elfoglalták helyüket kis vásári bódéjukban, és friss halakat kínáltak a vásárlóknak.”

11 hozzászólás