!

Sci-fi zóna

>!
phetei P
Sci-fi

Ez történt mostanában a fantasztikus irodalomban – 8. heti hírösszefoglaló!

SFF összefoglaló 8. hét @Spekulativ_Zona


https://spekulativzona.blog.hu/2020/02/21/nyolc_954

Ha tetszett, akkor kérlek oszd meg a bejegyzést a közösségi oldalakon.


A tartalmakért köszönet:

@chibizso, @Agave_Könyvek, @ViraMors, @Baráth_Zsuzsanna, @Nuwiel, @Csakegyolvasólány, @mandris, @Ákos_Tóth, @Roborapor, @Typotex_Kiadó, @Niitaa, @marcipáncica, @Molymacsak, @wzsuzsanna, @fekiyeti79, @gesztenye63, @makitra, @pat, @P_A_Doorman, @Szilárd_Berke, @Andrea_Pusztai, @Mesemondó, @Hackett, @Gaura_Ágnes, @Hanna


|sffhirado

21 hozzászólás
>!
Gabo_SFF KU
Sci-fi

Március végén folytatódik Frank Herbert legendás sci-fi sorozata, a Dűne. A második kötet, A Dűne messiása továbbviszi Paul Muad-Dib történetét, és új utakat nyit meg ebben a lehengerlő és kegyetlen univerzumban.
A borító (ahogy minden Dűne kötetünknél) Molnár Márk munkája, a szöveg pedig Gáspár András fordításának újraszerkesztett változata.

Fülszöveg:
Az emberi bolygókat egyesítő Impériumban Paul Muad-Dib, a jövőbe látó messiás uralkodik. Hithű harcosai, a vad fremenek szent dzsihádjukban feldúlták az univerzumot, és mindenhová elvitték a Mahdi szavait. Ám a háború és a vallási fanatizmus ádáz ellenségeket szült, akik mindenüket feláldoznák Muad-Dib bukásáért. Az Impérium régi hatalmai összefognak, hogy egy bonyolult összeesküvéssel törjenek az új Császár életére, aki maga sincs meggyőződve róla, hogy valóban egy jobb világot teremtett az emberiség számára.

A Dűne messiásában Frank Herbert továbbviszi a magával ragadó Dűne történetét. Tizenkét évvel az első regény eseményei után a régi és az új világrend csap össze, a középpontban pedig olyan emberek állnak, akiknek minden erejükre szükségük van, hogy megbirkózzanak a rájuk váró sorssal. Herbert lenyűgöző gondolatisága és mély emberismerete emlékezetes karaktereken keresztül mutatja be, hogy sokszor a megváltó maga is lehet áldozat.

Előrendelés hamarosan.

Kapcsolódó könyvek: Frank Herbert: A Dűne messiása

Frank Herbert: A Dűne messiása

Kapcsolódó alkotók: Frank Herbert

8 hozzászólás
>!
Galaktika KU
Sci-fi

Kedves Molyok!

Sikeresen megszavaztátok 2018 legjobb magyar SF novelláját (Márki István: A mogorok földjén), most arra kérünk titeket kedves olvasókat, válasszátok meg ismét közönségkedvenc írásaitokat a 2019-ben megjelent Galaktikák magyar SF novellái közül.

Szavazni 2020. február 15-től egészen 2020. április 05-e 23:59-ig lehet, a szavazók között pedig kisorsolunk 5 darab 5 könyvet tartalmazó könyvcsomagot a Metropolis Media könyveiből.

https://docs.google.com/forms/d/1lODuqyaRkpebFKsEuoy92n…

>!
marschlako P
Sci-fi

Idén sem maradunk új Kim Stanley Robinson nélkül, legalábbis ami az angol nyelvű megjelenéseket illeti. Októberben várható KSR új regénye, a The Ministry for the Future, illetve egy érdekes esszégyűjtemény is megjelent a napokban Stan's Kitchen – A Robinson Reader címmel. Részletesebb infók:
https://www.kimstanleyrobinson.info/content/stans-kitch…
https://www.nesfa.org/book/stans-kitchen/

Kapcsolódó alkotók: Kim Stanley Robinson

>!
Roboraptor U
Sci-fi

Tchaikovsky az előző regényéhez hasonló koncepció szerint szövi történetét az új könyvben is, miközben bőven mutat újdonságokat – legyen szó az előzményből ismert elemekről vagy teljesen újak behozataláról. Az Ember és Pók nézőpontot felváltja az Ember-Pók és a múltbéli emberek kalandja, sőt a történet előrehaladtával ezek további nézőpontfejezetekre tagolódnak. Egy ilyen húzás két dolgot is jól tud szolgálni egy majdnem 600 oldalas könyv esetében. Egyrészt a szerző így számos módon képes feltárni a központi események és fordulatok hatásait, másrészt megmutatja annak a bejárható világnak a sokszínűségét, amit már megteremtett korábban. Ezeket Tchaikovsky maximálisan kihasználja.

Scheirich Zsófia (@chibizso) írása A pusztulás gyermekeiről.

https://roboraptor.24.hu/2020/02/17/adrian-tchaikovsky-…

Kapcsolódó könyvek: Adrian Tchaikovsky: A pusztulás gyermekei

Adrian Tchaikovsky: A pusztulás gyermekei

Kapcsolódó alkotók: Adrian Tchaikovsky

Hirdetés
>!
phetei P
Sci-fi

Nagyüzemben hullanak majd a fejek nyáron Budapesten

SFF összefoglaló 7. hét @Spekulativ_Zona

* Mi szóltunk előre!

https://spekulativzona.blog.hu/2020/02/14/het_966

Ha tetszett, akkor kérlek oszd meg a bejegyzést a közösségi oldalakon.


A tartalmakért köszönet:

@Fumax, @Roboraptor, @JuditÁfonya, @fonixkonyvmuhely, @fekiyeti79, @laura_t, @Niitaa, @Odett, @Bíró_Júlia, @makitra, @Európa_Könyvkiadó, @csartak, @luthienlovemagic, @Joshua182, @gesztenye63, @Solymár_András, @Disznóparéj_HVP, @Dominik_Blasir, @onsai, @moskatanita, @Hackett, @Szilárd_Berke


|sffhirado

18 hozzászólás
>!
Asgard47
Sci-fi

A sci-fi sors kiszámíthatatlan útjai…
A sci-fi első bekezdés miatt egy kis életrajz wikizéssel múlattam az időt, és egy keserű veszteség jött velem szembe.
Idén, január 9-en meghalt Mike Resnick, az Agyarak írója. Túl azon, hogy minden ember halála veszteség…, de szerettem azt a könyvet!

1 hozzászólás
>!
Roboraptor U
Sci-fi

A sötétség kora olyan merész vállalás, amely megroppan a saját súlya alatt. Túlírt mondatokból összeálló grandiózus szöveghalmaz, ami már rég túlnőtt eredeti szándékán, így néha nem csoda, hogy a szereplők ugyanolyan elveszettnek tűnnek, mint amennyire a nézőpontkarakter-fejezetek között oda-vissza lapozgató olvasók. A túlírtság több ponton is tetten érhető, elsőként talán nem is a méret okozta sokk dolgozza meg az olvasót, hanem a rosszul összeszerkesztett nézőpontkarakterek. Míg A káosz évei négy különálló karaktert alkalmaz arra, hogy egyesszám első személyű narrálásuk nyomán az olvasó bejárhassa a teljes egészében bemutatott Naprendszer fő helyszíneit, addig A sötétség kora ezen is emel: immár öt nézőpont-karakterre bővítve az elbeszélők számát.

Mindezzel nem is lenne baj, ha Brown nem döntött volna úgy, hogy a jól megszokott és bevált fejezetről fejezetre váltakozó szálak alkalmazása helyett gyakorlatilag tömbösítve kapjuk meg ezeket a személyes történeteket.

Nagy Judit Áfonya (@JuditÁfonya) írása Pierce Brown legutóbb megjelent könyvéről, A sötétség koráról.

https://roboraptor.24.hu/2020/02/13/pierce-brown-uj-regenyet/

Kapcsolódó könyvek: Pierce Brown: A sötétség kora I-II.

Pierce Brown: A sötétség kora I-II.

Kapcsolódó alkotók: Pierce Brown

1 hozzászólás
>!
Agave_Könyvek KU
Sci-fi

Erős előzetest kapott a Valós halál 2. évada, főszerepben ezúttal Anthony Mackie-vel, akinek ránézésre nagyon jól áll a figura. :) Február 27-én érkeznek az epizódok, mi meg már két nappal előtte kijövünk Morgan új, Légszomj c. regényével, ami az első sci-fije több mint tíz év után, és hangulatában nincs távol a Valós haláltól.

Plusz, a magyar Netflix-előfizetőknek egy jó hír: most már Altered Carbon helyett Valós halál címmel fut a sorozat itthon. Bízunk benne, hogy ezáltal még többen felfedezik Morgan munkásságát!
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Richard Morgan: Törött angyalok · Richard Morgan: Valós halál · Richard Morgan: Dühöngő fúriák · Richard Morgan: Légszomj

Richard Morgan: Törött angyalok
Richard Morgan: Valós halál
Richard Morgan: Dühöngő fúriák
Richard Morgan: Légszomj