!

Sci-fi zóna

>!
Spekulatív_Zóna U
Sci-fi

„Az SF nem tesz téged butává. Inkább arról van szó, hogyha elég buta vagy, hogy negatívan elfogult legyél az SF-fel szemben, akkor bután fogod olvasni az SF-et.” Nem én mondom, hanem egy amerikai kutató, aki épp most bizonyította be egy kísérlettel, hogy ha valaki elfogult a fantasztikus irodalommal szemben, akkor kevésbé is fog odafigyelni a szövegre olvasás közben.

https://spekulativzona.blogspot.hu/2017/11/a-sci-fi-get…

>!
Spekulatív_Zóna U
Sci-fi

Nem rohannak a boltba a népek, ha valaki megkapja a Hugo-díjat, de azért közvetve van szerepe az angolszász országokban osztott fantasztikus díjaknak a hazai piacon is. A Magyar Írószövetség SF-szakosztályának estjén jártam.

https://spekulativzona.blogspot.hu/2017/11/mennyit-szam…

Kapcsolódó alkotók: Kleinheincz Csilla · Mund Katalin · Sziklai István · Holló-Vaskó Péter

>!
Zoltan_Szeman
Sci-fi

Megújult a weboldalam, remélhetőleg sikerült könnyebben áttekinthetővé, élvezetesebbé tenni. Ha gondolod, nézz be hozzám… :-)

https://zoltanbooks.wordpress.com/

>!
Spekulatív_Zóna U
Sci-fi

Csapatnyi magyar maffiózó bemegy egy krakkói étterembe, és szétveri a berendezést: így indul Dave Hutchinson brit író közeljövőben játszódó regénye, egy olyan Európában, amely több száz kisebb és nagyobb nemzetállamra esett szét egy pusztító influenzajárvány után. Interjúm a szerzővel.

https://mno.hu/hetvegimagazin/minden-magyar-akit-ismere…

Kapcsolódó könyvek: Dave Hutchinson: Europe at Midnight · Dave Hutchinson: Embercsempészek

Dave Hutchinson: Europe at Midnight
Dave Hutchinson: Embercsempészek

Kapcsolódó alkotók: Dave Hutchinson

>!
Fancsali
Sci-fi

Király történet, jó stílus, remek hangulat, menő karakterek és még magyar is! Mit akarok én többet egy sci-fitől? Damien Forresta A kelepce című műve határozottan zseniális olvasmány.
https://szubjektivarchivum.wordpress.com/2017/11/21/dam…

Kapcsolódó könyvek: Damien Forrestal: A kelepce

Damien Forrestal: A kelepce
5 hozzászólás
Hirdetés
>!
Spekulatív_Zóna U
Sci-fi

Elan Mastai első könyve kicsit nehezen indul, de aztán hamarosan egy egészen érdekes sci-fi/thriller/romkom mashup lesz belőle. Kritikám a Felbolydult napjainkról.

https://spekulativzona.blogspot.hu/2017/11/love-is-time…

Kapcsolódó könyvek: Elan Mastai: Felbolydult napjaink

Elan Mastai: Felbolydult napjaink

Kapcsolódó alkotók: Elan Mastai

1 hozzászólás
>!
pinter_bence I
Sci-fi

Tóth Csabát kereste meg ezzel egy olvasó, de ő nem tudja, és én sem, viszont hátha ti tudjátok (Asgardra számítok az ügyben):

„A tömény szocializmus idején a 80-as évek elején olvastam egy utópisztikus politikai technológiáról szóló novellát aminek sem a címét sem a szerzőjét nem tudom felidézni, ezért kérem amennyiben találkozott az alább vázolt történettel segítsen. A lényeg: egy technológiailag fejlett demokráciában a választott képviselők "fojtónyakörv” szerű műszaki kütyüt vettek a nyakukba ami a népszerűség csökkenés mértékében szorult az esetleges lemondás pillanatáig. Mivel abban az időben a demokrácia durva kritikájának minősítettem nem jegyeztem meg semmit a Sci-fi novelláról. A mai fejjel is elolvasnám ha megtalálom. "

6 hozzászólás
>!
Próza_Nostra U
Sci-fi

Idén is kézbevehettük a legjobbnak tartott science fiction és fantasy novellák antológiáját Jonathan Strahan válogatásában. Lássuk, milyen kötet született.

http://www.prozanostra.com/iras/disztopiak-koszonik-sze…

Kapcsolódó könyvek: Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017

Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017

Kapcsolódó alkotók: Jonathan Strahan

1 hozzászólás
>!
sabinakorga
Sci-fi

Sziasztok:)

Sok – sok év után úgy döntöttem, hogy elindítom a saját blogom, ahol olvashattok romantikus, krimi, scifi, izgalmasabbnál-izgalmasabb sztorikat, de nem csak hogy olvashattok de BELE IS SZÓLHATTOK! :)

http://sabinakorga.com/

Mint a legtöbbötök, imádok olvasni és újabb és újabb életekhelyzetekbe beleképzelni magam, ám elég sok regénynél éreztem azt, hogy bele akarok szólni. Úgy gondoltam, hogy jobb lenne, ha máshogy döntött volna az író, kicsit más lenne a karakter, vagy egyszerűen csak kiváncsi voltam arra, hogy mi lett volna, ha eltérően választ a főszereplő.

Így kigondoltam, hogy mennyire jó lenne, ha az én kis kitalálásaimat végre megosztanám másokkal, méghozzá nem a szokásos módon, hanem úgy, hogy igen fontos kérdésekben dönthettek majd, sőt elolvashatjátok a történetek alternatív módját is egyes esetekben.

Dönthettek névről, nemről, kinézetről, arról hogy egy szereplő megtegyen-e valamit vagy sem, vagy hogy, hogyan lépjen meg egy fontos lépést.
Remélem majd jó kis regényeket, novellákat fogunk együtt összehozni és élvezitek majd a közös szerkesztést!:)