!

Sci-fi zóna

>!
Mandiner_SF U
Sci-fi

Egy éve nyár elején megkérdeztük olvasóinkat arról, hogy mit gondolnak az akkor hamarosan első szülinapját ünneplő oldalról. Most egy második, kibővített kérdéssorral jelentkezünk, amivel már nem csak az oldalról magáról, hanem a hazai fantasztikum olvasótáboráról is szeretnénk képet alkotni. A hét végéig várjuk a válaszokat.

http://sci-fi.mandiner.hu/cikk/20170424_itt_a_mandiner_…

3 hozzászólás
>!
Dominik_Blasir
Sci-fi

Az elmúlt években immár stabil pontnak tekinthető, hogy sci-fis/fantasy-s szemszögből a könyvfesztivál egyik legjobban várt beszélgetése az évi @Agave_Könyvek (és Velkei Zoltán), @Fumax (és @Vladi), illetve @Gabo_SFF (és @Hanna) kerekasztal. Idén @pinter_bence (a @Mandiner_SF-től) moderált.
A beszélgetés alul megtekinthető – sajnos az utolsó négy percben felmondta a kamera a szolgálatot, de a lényeg, azt hiszem, így is fel lett véve :)
https://www.youtube.com/watch…

12 hozzászólás
>!
Oriente P
Sci-fi

Szerintetek??

Így azért nehéz vásárolni tőlük…
(Könyvfesztivál, 2. nap, délután)

45 hozzászólás
>!
Mandiner_SF U
Sci-fi

Öt év után jelentkezett új regénnyel László Zoltán, ráadásul újra sci-fivel. Egy olyan világban járunk, ahol a tenger mélyén hirtelen felbukkanó, szolgálatkész idegen lények technológiája anarchista kisközösségek utópiájává varázsolta a Földet. Egy új felfedezés azonban mindent a feje tetejére állíthat. Kritikánk a Távolvízről.

http://sci-fi.mandiner.hu/cikk/20170421_autok_a_tenger_…

Kapcsolódó könyvek: László Zoltán: Távolvíz

László Zoltán: Távolvíz

Kapcsolódó alkotók: László Zoltán

1 hozzászólás
Hirdetés
>!
SFmag U
Sci-fi

A GABO kiadó idén is gondolt a novellarajongókra, így idén is megjelent magyarul az angol nyelven már szinte intézménynek számító válogatás. A Jonathan Strahan által összeállított, legjobb novellákat tartalmazó kötetet ismét két részben mutatjuk be.

Elsőként a sci-fi novellákat vettük górcső alá:
http://sfmag.hu/2017/04/20/az-ev-legjobb-science-fictio…

Kapcsolódó könyvek: Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017

Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017
8 hozzászólás
>!
mokata P
Sci-fi

Sziasztok, felteszem itt is a kérdésem, hátha ti többet tudtok erről: Van olyan polc vagy lista, ahol olyan (főleg) sci-fi könyvek gyűlnek, amelyek a megírásuk időpontjában még jövő idejűnek számítottak, de azóta eljárt felettük az idő? Egyelőre nem találtam, de ha van ilyen, akkor nem csinálnám meg. Köszi.

Kapcsolódó könyvek: George Orwell: 1984 · Arthur C. Clarke: 2001 – Űrodisszeia · Ray Bradbury: Marsbéli krónikák – Kisregények és elbeszélések

George Orwell: 1984
Arthur C. Clarke: 2001 – Űrodisszeia
Ray Bradbury: Marsbéli krónikák – Kisregények és elbeszélések
18 hozzászólás
>!
Marcus 
Sci-fi

After losing her faith, a former evangelical Christian felt adrift in the world. She then found solace in a radical technological philosophy – but its promises of immortality and spiritual transcendence soon seemed unsettlingly familiar.

Egy érdekes és ellentmondásos esszé a vallásról és a transzhumanizmusról.

https://www.theguardian.com/technology/2017/apr/18/god-…

Kapcsolódó könyvek: Dante Alighieri: Isteni színjáték · Pierre Teilhard de Chardin: Az emberi jelenség · Ray Kurzweil: A szingularitás küszöbén · Nick Bostrom: Szuperintelligencia

Dante Alighieri: Isteni színjáték
Pierre Teilhard de Chardin: Az emberi jelenség
Ray Kurzweil: A szingularitás küszöbén
Nick Bostrom: Szuperintelligencia
1 hozzászólás
>!
SFmag U
Sci-fi

„Jack Campbell, valódi nevén John G. Hemry az amerikai haditengerészet nyugalmazott tisztjének írói álneve, aki a katonai sci-fi témán belül egy talán korábban nem annyira jellemző irányt választott magának, ugyanis űrgyalogság helyett (lásd: Robert Heinlein: Csillagközi inváziója, Haldeman: Örök háborúja, vagy John Scalzi: Vének háborúja) űrflottákat mozgat és hatalmas űrcsatákat vezényel le, mégpedig többé-kevésbé a relativisztikus fizika előnyeit és hátrányait figyelembe véve, ahol amit a hadihajó műszereivel érzékelsz a távolban, az már percekkel korábban megtörtént.”

Ti olvastátok már a könyvet? Mi a véleményetek róla?

Recenziónk: http://sfmag.hu/2017/04/18/jack-campbell-vakmero-az-elv…

Kapcsolódó könyvek: Jack Campbell: Vakmerő

Jack Campbell: Vakmerő
5 hozzászólás