!

Sci-fi zóna

>!
SFmag U
Sci-fi

„Nem is pazarlom az időmet hosszas bevezetőre, kimondom már most, az elején: a Géplélek egy hihetetlenül üdítő olvasmány (…)”

Elolvastuk a Géplélek című regényt. Ti olvastátok már? Mi a véleményetek róla?
http://sfmag.hu/2017/05/29/ian-tregillis-geplelek/

Kapcsolódó könyvek: Ian Tregillis: Géplélek

Ian Tregillis: Géplélek
>!
Mandiner_SF U
Sci-fi

Vajon mi inspirálja a technológiai fejlődést? A magyar miniszterelnök tavaly ugyan kijelentette, hogy nem az innovációban látja a jövőt, mégis: manapság nehéz igazán számottevő gazdasági fejlődést felmutatni új gondolatok és némi képzelőerő nélkül. Kínában tíz éve elgondolkoztak azon, hogy mivel lehetne berobbantani a kreatív gondolkodást, és Amerikában vizsgálódva találtak egy lehetséges utat: teret kell engedni a fantasztikus irodalomnak.

https://mno.hu/hetvegimagazin/miert-szerettek-meg-pekin…

Kapcsolódó könyvek: Cixin Liu: A Háromtest-probléma · Ken Liu (szerk.): Invisible Planets

Cixin Liu: A Háromtest-probléma
Ken Liu (szerk.): Invisible Planets
12 hozzászólás
>!
SFmag U
Sci-fi

„A Twin Peaks harmadik évadát egy dupla írással köszöntjük, Viktor és Hackett a ’90-es években még a tévében nézték az első két évadot, és váltak rajongóvá, most pedig megírták, hogy a hosszú várakozás után, mik a benyomásaik az első négy részről, amelyek már megtekinthetők az HBO Go-n magyar felirattal.”

Ti láttátok már? Mi a véleményetek róla?

http://sfmag.hu/2017/05/25/twin-peaks-az-elso-negy-resz…

5 hozzászólás
>!
Nuwiel P
Sci-fi

Remélem, senki sem hagyta otthon az univerzum legfontosabb tárgyát, a törölközőjét. Mindenkinek boldog törölközőnapot, és ne essetek pánikba!

1 hozzászólás
>!
Dubovszki_Martin P
Sci-fi

Hamilton éppen egy perce írta a következő bejegyzést Facebok-on:

"Several people have asked about Salvation, so a (very) brief summery…
Set in 2204, an abandoned alien spaceship is discovered 90 light years from Earth, in an uninhabited star system, by the first human starship to reach that far. A team of politically connected officials from various factions, all of whom have their own agenda, are sent to assess if it is a threat. What could possibly go wrong?"

Persze nem sok infó az új trilógiájáról, de ez is több, mint a semmi.

Kapcsolódó alkotók: Peter F. Hamilton

3 hozzászólás
>!
Buzánszky_Vírus_Dávid
Sci-fi

Sziasztok!
Cixin Liu: A háromtest-probléma
könyvet keresem. Megvenném, elcserélném, kölcsönkérném, akármi. A cserekönyveim és cserepolcom nincs túlfrissítve mostanság, úgyhogy aki úgy van, hogy szívesen cserélné vagy adná el, még ha nem is tudja mire, kérem, jelezze, átnézem a kívánságlistáját, és ajánlok érte valamit.

Köszipuszi

Hirdetés
>!
Mandiner_SF U
Sci-fi

Mi a legjobb kapudrog a fantasztikum világába? Feltételezéseink szerint senki sem mondjuk egy kétezer oldalas Peter F. Hamilton-opusszal vág bele a sci-fi-olvasásba; ahogy talán a fantasyhez sem egy-egy féltégla méretű high fantasyn keresztül vezet az első ösvény. Te milyen sci-fit/fantasyt olvastál először, ami után ott is ragadtál az adott műfajban?

(A kérdés célja, hogy aztán írjunk egy ilyen témájú cikket a közeljövőben, szóval minden input számít! Hogy világos legyen: nem az a kérdés, hogy most, már tapasztalt olvasóként mit ajánlanál egy kezdőnek, hanem hogy téged mi húzott be.)

97 hozzászólás
>!
Disznóparéj_HVP I
Sci-fi

Javított szövegű ekönyvként immár legálisan is beszerezhető az Oculus. :)
Ehun:
https://www.ekonyv.hu/hu/konyv-reszletei/oculus…

Kapcsolódó könyvek: A. M. Aranth: Oculus

A. M. Aranth: Oculus

Kapcsolódó alkotók: A. M. Aranth

14 hozzászólás
>!
Mandiner_SF U
Sci-fi

Új kategóriát vezetnek be idén a Hugo-díjon: az idei szavazáson próbaképpen díjazzák a legjobb könyvsorozatokat. Hogy velünk marad-e ez a kategória, az még a jövő zenéje, ahogy az is, hogy ki nyeri idén; mi viszont most átfutjuk az idei jelölteket, amelyek egy része megjelent magyarul. Ti kinek adnátok a díjat?

http://sci-fi.mandiner.hu/cikk/20170523_es_szerinted_me…

Kapcsolódó alkotók: Lois McMaster Bujold · Naomi Novik · Seanan McGuire · James S. A. Corey · Ben Aaronovitch · Max Gladstone

1 hozzászólás
>!
SFmag U
Sci-fi

„Az Utolsó nyomozó-trilógia szerzője magasra tette a lécet, így aztán alternatív történelmi regényében biztosra megy: amit lehet, megtart a sikeres hozzávalókból.”

Elolvastuk Winters új regényét, a Földalatti légitársaságot. Ti olvastátok már? Mit gondoltok a könyvről?

http://sfmag.hu/2017/05/22/ben-h-winters-foldalatti-leg…

Kapcsolódó könyvek: Ben H. Winters: Földalatti Légitársaság

Ben H. Winters: Földalatti Légitársaság

Kapcsolódó alkotók: Ben H. Winters