!

Sci-fi zóna

>!
tetsuo
Sci-fi

Jeff Carlsontól a The Frozen Sky most ingyér' megvásárolható e-ben az Amazonon, ha valaki szeretné csekkolni a magyar megjelenés előtt, hogy érdekli-e:
https://www.amazon.com/Frozen-Sky-Novel-Jeff-Carlson/dp…

3 hozzászólás
>!
Mandiner_SF U
Sci-fi

Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is beszélgetni fog a kortárs sci-fi- és fantasy-irodalom helyzetéről az Agave Könyvek, a Fumax és a Gabo SFF három vezetője, szerkesztője a Könyvfesztiválon. Idén a beszélgetést Pintér Bence, a Mandiner.sci-fi főszerkesztője fogja moderálni. A beszélgetés a Könyvfesztivál szombati napján, azaz áprilsi 22-én 12:30-tól lesz a Millenáris Supka Géza termében.

http://sci-fi.mandiner.hu/cikk/20170322_iden_is_lesz_be…

https://www.facebook.com/events/1841974339398578

16 hozzászólás
+
>!
petamas +P
Sci-fi

Felkerült a Könyvfesztiválos dedikálások előzetes listája: http://www.konyvfesztival.com/2017/kozonsegnek/public/u…

Ti milyen, SFF szempontból érdekes programokat láttok benne? Ami nekem elsőnek feltűnt, az az, hogy Félix J. Palma, Az idő térképe szerzője jön dedikálni. :)

Kapcsolódó könyvek: Félix J. Palma: Az idő térképe · Félix J. Palma: Az ég térképe

Félix J. Palma: Az idő térképe
Félix J. Palma: Az ég térképe

Kapcsolódó alkotók: Félix J. Palma

18 hozzászólás
>!
SFmag U
Sci-fi

Újabb körkérdés, ezúttal a kisképernyős szórakoztatással kapcsolatban. A 2017-es sci-fi és fantasy sorozatok közül ezeket várjuk a legjobban.

És Ti melyiket fogjátok biztosan megnézni?

http://sfmag.hu/2017/03/21/korkerdes-sorozatok-amiket-n…

1 hozzászólás
>!
Mandiner_SF U
Sci-fi

Egy ősi gonosz elől menekülve egy furcsa, középkori szinten lévő civilizáció háborúzó frakciói közé keveredik egy csapat gyerek a megmentésükre indulók pedig azt remélik, náluk van az ellenszer a gonosz legyőzéséhez. Jól öregedett Vernor Vinge 1993-as regénye, a Tűz lobban a mélyben: az itthon az Ad Astránál megjelent Hugo-díjas sci-fiben annyi jó ötlet van, hogy még az sem zavaró, ha néhol nagyon lassan haladunk előre.

http://sci-fi.mandiner.hu/cikk/20170321_lassu_lobbanas_…

Kapcsolódó könyvek: Vernor Vinge: Tűz lobban a mélyben

Vernor Vinge: Tűz lobban a mélyben

Kapcsolódó alkotók: Vernor Vinge

+
Hirdetés
>!
SFmag U
Sci-fi

„Az itthon is fogható Sundance TV jóvoltából láthattam – igaz, már nem először – a 2004-ben készült bravúros áldokumentumfilmet, a C. S. A.: The Confederate States of Americát. Valahogy így képzelem el a jó alternatív történelmi filmet, még ha nem is fikció, hanem doku jellegű.”

http://sfmag.hu/2017/03/20/c-s-a-avagy-mi-lett-volna-ha…

+
>!
imma A+P
Sci-fi

Tudnátok nekem olyan sci-fiket ajánlani, ami kolonizálókról szól? Olyanokról, akik egy szebb élet reményében mennek oda, ahova. És nem igáznak le ott senkit.

27 hozzászólás
>!
Aglaril
Sci-fi

Sziasztok!
Most kezdek el ismerkedni a sci-fi műfajjal és az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlanátok kezdésnek. Filmek terén ez az egyik kedvenc műfajom a könyvektől mégis egy kicsit félek. Eddig olvastam pár star wars könyvet a Marsit és a Végjátékot. Ezek mind nagyon tetszettek de nem tudom mi legyen a következő.
Minden ajánlást szívesen fogadok :)

22 hozzászólás
>!
Agave_Könyvek KU
Sci-fi

Még mindig van egy kis időtök előrendelni John Scalzi új regényét, ami az amerikai megjelenés napján érkezik hozzánk is!

35% kedvezmény és a már szabadon olvasható prológus + első fejezet --> http://www.agavekonyvek.hu/konyvek/az-osszeomlo-birodalom

Kapcsolódó könyvek: John Scalzi: Az összeomló birodalom

John Scalzi: Az összeomló birodalom