!

Pécsiek gyülekezete zóna Molyklub

Csorba_Győző_Könyvtár U>!
Pécsiek gyülekezete

Író-olvasó találkozó Szvoren Edinával
2020. október 14., szerda, 17:00
7622 Pécs, Universitas u. 2/A

A József Attila-díjas szerző legújabb, Verseim című novelláskötete óriási sikert hozott: a kritikusok és az olvasóközönség egyaránt kedveli az író sajátos világlátását, sokszor a valóság és az abszurditás mezsgyéjén egyensúlyozó, gyakran megrázó, felkavaró történeteket. A kötet 2019-ben elnyerte a Mészöly Miklós-díjat, illetve a Libri irodalmi díjat is. Beszélgetőtársa Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője lesz.
A beszélgetés után kerül sor a 10 éves a Tudásközpont című irodalmi pályázat díjazottainak kihirdetésére, a díjak átadására, a pályázatok értékelésére.
Figyeljünk egymásra, tartsuk be a biztonsági javaslatokat!
A rendezvény során mindvégig kötelező a szájat- és az orrot eltakaró maszk viselése – mind a szervezők, mind a résztvevők számára.
A könyvtári tereket folyamatosan takarítjuk és fertőtlenítjük, kérjük, a rendezvényterembe való belépés előtt használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt.
Az ülőhelyek elfoglalásakor ügyeljen a szükséges távolságtartásra – a rendezvényen csak ülőhelyek lesznek, hogy az előírt létszámot és távolságot tartani tudjuk.
A programon csak egészséges személyek vehetnek részt, kérjük, ha előzetesen nem érzi jól magát, maradjon otthon!
Amennyiben hatósági megfigyelés alatt áll vagy karantént rendeltek el az Ön számára, illetve, amennyiben tudomása van arról, hogy az elmúlt két hétben érintkezett igazolt COVID beteggel, maradjon otthon!
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a programon mindenki saját felelősségre vesz részt!
Köszönjük együttműködést!

|Pécs |ŐsziKönyvtáriNapok

Kapcsolódó alkotók: Szvoren Edina

Csorba_Győző_Könyvtár U>!
Pécsiek gyülekezete

#olvass – beszélgetés Ott Annával

Ott Anna a szenvedélyével foglalkozik, ami az olvasás. Irodalmi programokat szervez, könyveket ajánl, cikkeket ír. A közösségi oldalán sok ezer követője van, tartott már előadást a TED-en az olvasásról. Jelenleg épp a Margó Irodalmi Fesztivált szervezi, de még előtte a pécsi Őszi Könyvtári Napok vendége lesz. Az olvasásról, a könyvfüggőségéről és a munkájáról Kövér Andrással beszélget majd.

Helyszín és időpont:
2020. október 7., 17 óra, Csorba Győző Könyvtár (Universitas u. 2/A) – Konferenciaterem

|Pécs |ŐsziKönyvtáriNapok

EmeseGx >!
Pécsiek gyülekezete

Sziasztok Pécsiek! off
Most vagyok nyolcadikas, és nehéz döntés előtt állok, mert ki kell választani a gimit. Az elmúlt hét évben kitűnő voltam, tehát leszűkítettük a kört, csak néhány suli jöhet szóba. Eddig nagyon a Janus felé hajlottam, de bizonyos okok miatt elbizonytalanodtam. Gondoltam még a Babitsra és a Leőwey-re. Leginkább a német érdekelne.
Tehát ha valakinek van tapasztalata ezekkel az iskolákkal kapcsolatban, legyen az pozitív, vagy negatív ha gondolod írd le, hátha segít a döntésben. Plusz még a kolikra is kíváncsi lennék, mivel nem Pécsen lakom, ezzel is számolni kell.
Köszi :) ♥

35 hozzászólás
Csorba_Győző_Könyvtár U>!
Pécsiek gyülekezete

Helyszín: Csorba Győző Könyvtár, Nagyelőadó
Új időpont: 2020. október 8. 18.00

Influenszerek és youtuberek, szuper életérzések, fantasztikus utazások, fancy ruhák, menő trendek. Több millió követő az Instagramon, tizenöt millió feliratkozó a YouTube-on. A gyors és könnyű meggazdagodás vonzó ígérete. És ki ne akarna hinni ebben? Mindenkiben ott van a fantasztikus élet utáni vágy, és az online térben kéznyújtásnyira látszik az elérése.
De az átlagos kamasz és tinédzser mosolygó szelfijei mögött ott lehetnek a depresszív érzések.
Az addiktív közösségi média és a realitás párharca kemény menet. Mára a legfontosabb kérdéssé az vált, hogyan maradhatnak konstruktív érzelmi kapcsolatban a felnőttek a digitális generációk kisebb és nagyobb tagjaival?
Tari Annamária előadásában a járványhelyzet okozta szorongások enyhítésével kapcsolatos tippeket is megoszt majd a részvevőkkel.

A belépőjegy ára: 1500Ft/fő
Csak készpénzes fizetés lehetséges.
Helyfoglalás érkezési sorrendben.
Jegyek elővételben vásárolhatóak a Csorba Győző Könyvtár (Tudásközpont) regisztrációs pultjában (Universitas u. 2/A) 10.00-18.00 óráig,
illetve könyvtárunk fiókkönyvtáraiban a könyvtárak nyitvatartási idejében:
Apáczai Csere János Fiókkönyvtár (Apáczai körtér 1/D)
Belvárosi Fiókkönyvtár (Király u. 9.)
Csipkefa Gyermekkönyvtár (Bajcsy-Zsilinszky u.10.)
Kertvárosi Fiókkönyvtár (Honvéd tér 1.)
Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár (Nagy Jenő u. 24.)

Jegyet visszaváltani nem áll módunkban (kivéve abban az esetben, ha a rendezvény elmarad, vagy annak helyszíne/dátuma/programja megváltozik).
A március 24-én elmaradt előadásra vásárolt jegyek az október 8-i előadásra is érvényesek.
A belépés csak maszkban lehetséges.

További információ:
rendezveny@csgyk.hu
Gazdasági iroda: 0672 501-690/28100
Szervezés: 0672 501-690/28099

|Pécs |ŐsziKönyvtáriNapok

Kapcsolódó könyvek: Tari Annamária: Online illúziók – offline valóság

Tari Annamária: Online illúziók – offline valóság

Kapcsolódó alkotók: Tari Annamária

bonjour_chili>!
Pécsiek gyülekezete

Sziasztok!

Bővült az eladásra szánt könyveim listája. Elsősorban csere érdekelne kívánságlistás könyvekre.
https://moly.hu/polcok/elado-cserelheto-konyveim-10
Illetve létrehoztam egy új polcot, amin régi, viseltes könyvek keresik gazdájukat pár száz forintért:
https://moly.hu/polcok/regi-konyvek-300ert

Átvétel személyesen Pécs kertvárosban lehet.

Kapcsolódó könyvek: Kálmán Zsófia: A japán kapcsolat · Janne Teller: Semmi · Fred Vargas: Talpra, halottak! · Colm Tóibín: Brooklyn · Cynthia Swanson: Nővérek könyvesboltja · Kékesi Dóra: A holnap érintése

Kálmán Zsófia: A japán kapcsolat
Janne Teller: Semmi
Fred Vargas: Talpra, halottak!
Colm Tóibín: Brooklyn
Cynthia Swanson: Nővérek könyvesboltja
Kékesi Dóra: A holnap érintése
Csorba_Győző_Könyvtár U>!
Pécsiek gyülekezete

A NAGY ZENESZERZŐK FIGYELNEK – ZENEI SZABADULÓSZOBA

Rabul ejtett a zene világa? Az átlagosnál járatosabb vagy a zenében és próbára tennéd műveltségedet?
Rajtad múlik, hogy ki tudsz-e szabadulni, vagy örökre Haydn és Beethoven társaságát élvezed. Persze ez nem lesz ilyen egyszerű, mert nemcsak a saját szabadságodról van szó. Ha jól használod tudásodat, akkor Veled együtt egy kedvelt zeneirodalmi hős is visszanyeri a szabadságát.
A játékra legfeljebb 5 fős csapatokat várunk! A feladatok megoldására 45 perc áll rendelkezésetekre!
A kiszabadulást az Országos Könyvtári Napok keretében, október 5-10-ig 15:00, 16:00, 17:00 órás indulással kísérelheted meg a Zeneműtárban.
Egy időpontban csak egy csapat játszhat!
Jelentkezéseteket a zene@csgyk.hu e-mail címen vagy a http://www.facebook.com/zeneteka/
oldalon várjuk.
További információ:
+ 36 72 501 690 / 28020
zene@csgyk.hu
https://csgyk.hu/zenei-szabaduloszoba

Tájékoztatjuk arról, hogy a rendezvényen kép-és hangfelvétel készül. A rendezvényen történő részvétellel Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Csorba Győző Könyvtár, mint adatkezelő az esemény dokumentálása és a Könyvtár programjainak népszerűsítése érdekében a résztvevőkről felvételeket készítsen, és azokat esetlegesen honlapján, illetőleg az intézmény és az esemény Facebook oldalán közzé tegye. A Könyvtár részletes adatkezelési irányelveiről a https://www.csgyk.hu/letoltheto-dokumentumok linken tájékozódhat. Amennyiben a személyes adatok kezelésével kapcsolatosan további kérdése merül fel, illetőleg szeretné kérni az Önről készült felvételek törlését kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az adatvedelem@csgyk.hu e-mail címen.

|Pécs |ŐsziKönyvtáriNapok

Hirdetés
szindilu>!
Pécsiek gyülekezete

Sziasztok!

Megválnék néhány könyvemtől. Elsősorban eladás érdekelne, de a könyvek többségénél szó lehet cseréről is a kívánságlistámon szereplő könyvekre:
https://moly.hu/polcok/elado-csere-39
https://moly.hu/polcok/anya-elado-konyvei-2

A személyes találkozó megoldható Kertvárosban, Kincses úti Tesco-nál, Siklósi úti Intersparnál vagy Postavölgyben.

Kapcsolódó könyvek: Steve Berry: A császár sírja · Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai · Szergej Lukjanyenko – Arkagyij Suspanov: VarázsŐrség · Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek! · Palotás Petra: Kötéltánc · Cindy Woodsmall: Ha fáj a szív · Ana Johns: Nő fehér kimonóban

Steve Berry: A császár sírja
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Szergej Lukjanyenko – Arkagyij Suspanov: VarázsŐrség
Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek!
Palotás Petra: Kötéltánc
Cindy Woodsmall: Ha fáj a szív
Ana Johns: Nő fehér kimonóban
Csorba_Győző_Könyvtár U>!
Pécsiek gyülekezete

Lassan tényleg megérkezik az ősz. A mostani kellemes időt kihasználva még körbejártuk a pécsi belvárost, hogy olyan helyeket keressünk, ahol le lehet huppanni olvasni. A Csorba 100 emlékkötettel indultunk útnak, egyben buzdítjuk olvasóinkat, hogy küldjenek képeket arról, hogy hol szeretnek olvasni a városban.
Vannak helyek, amelyeket másoknak is ajánlanának, ahol jó olvasni?

|Pécs |pécsikulturáliscsatorna

Csorba_Győző_Könyvtár U>!
Pécsiek gyülekezete

A Csorba Győző Könyvtár október 5-én indítja el az Őszi Könyvtári Napok című rendezvénysorozatát, amely számos irodalmi programmal várja az olvasókat a Tudásközpontban és az intézmény fiókkönyvtáraiban. A programsorozat magában foglalja a korábbi években megszokott Országos Könyvtári Napokat is, amelyeket 15 éve szervez az Informatikai és Könyvtári Szövetség.
Programjaink között lesznek író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, gyermekkönyvtári programok, szakmai rendezvények. Meghívott vendégeink között szerepel többek között: Lackfi János, Szvoren Edina, Csordás Gábor, Tari Annamária, Bosnyák Viktória, Kiss Tibor Noé, Háy János.
A következő hetekben a Csorba Győző Könyvtár folyamatosan teszi majd közzé programjait a már ismert csatornáin. A weboldalán: https://www.csgyk.hu/ és a Facebook oldalán is: http://www.facebook.com/baralib
A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel is hangsúlyozzuk: a programváltoztatás jogát fenntartjuk! Eseményeinken betartjuk a járványügyi előírásokat, biztosítjuk a kézfertőtlenítést, a termek rendezése során betartjuk a másfél méteres távolságot.
Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a kormány 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelete szerint a könyvtárakban, rendezvényeinken is kötelező a maszk használata!

Az Őszi Könyvtári Napok tervezett programjai (folyamatosan frissül)

OKTÓBER 5.

Zenei szabadulószoba
A játékra legfeljebb 5 fős csapatokat várunk! A feladatok megoldására 45 perc áll rendelkezésetekre! A kiszabadulást az Országos Könyvtári Napok keretében, október 5-10-ig 15:00, 16:00, 17:00 órás indulással kísérelheted meg a Zeneműtárban. A jelentkezéseket a zene@csgyk.hu e-mail címen vagy a http://www.facebook.com/zeneteka oldalon várjuk.
Helyszín: Tudásközpont, Zeneműtár, 4. emelet

OKTÓBER 6.

„Száll a kakukk a fészre” – vendégünk Lackfi János
„Balassi lájkol, Petőfi kommentel…” Komoly játék az irodalommal… A költő beszélgetőpartnere Hajnal Éva főszerkesztő, Litera- Túra.
Helyszín és időpont: Csorba Győző Könyvtár Apáczai Csere János Fiókkönyvtár, Apáczai körtér 1. 17.00 óra.
Információ és regisztráció: A programon való részvétel ingyenes, tekintettel a pandémiás helyzetre, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációját a apaczai.fiokkonyvtar@csgyk.hu e-mail címen várjuk.

•••

Szentendrei Judit: Mézes cukrászda – könyvbemutató
A szerző mesés könyvbemutatóján Pilári Lili bábozik!
Helyszín és időpont: Csorba Győző Könyvtár Csipkefa Gyermekkönyvtár, Bajcsy Zs. u. 10.
Információ és regisztráció: A programon való részvétel ingyenes, tekintettel a pandémiás helyzetre, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrációját a csipkefa.gyermekkonyvtar@csgyk.hu e-mail címen várjuk.

•••

Richard Wagner és Magyarország
Richard Wagner neve hallatán biztosan nem Magyarország, a magyar emberek, vagy a magyar kultúra jut eszünkbe. Pedig Wagnernek Liszt Ferencen kívül is sok magyar barátja, támogatója volt. Kétszer is járt nálunk, és még azt is fontolgatta, hogy – átmenetileg ugyan – de magyar lakos lesz. Wagner gondolatai, szellemisége, személyes jelenléte, a magyar kultúrára és fejlődésre gyakorolt szerepe nélkül hazánk kultúrtörténete biztosan másképp alakult volna. Erről, Wagnerről és a magyarokról szól ez a vetítésekkel, anekdotákkal és élőzenével tarkított előadás, amit a téma egyik elismert hazai kutatója, Dr. Varga Ildikó tart. Az előadás a „Köszönjük Magyarország!” program keretében valósul meg.
Helyszín és időpont: Tudásközpont, Zeneműtár, október 6. 17 óra.
Információ: zene@csgyk.hu, vagy a 72/501-690/28019

OKTÓBER 7.

#olvass – beszélgetés Ott Annával
Ott Anna a szenvedélyével foglalkozik, ami az olvasás. Irodalmi programokat szervez, könyveket ajánl, cikkeket ír. A közösségi oldalán sok ezer követője van, tartott már előadást a TED-en az olvasásról. Jelenleg épp a Margó Irodalmi Fesztivált szervezi, de még előtte a pécsi Őszi Könyvtári Napok vendége lesz. Az olvasásról, a könyvfüggőségéről és a munkájáról Kövér Andrással beszélget majd.
Helyszín és időpont: Tudásközpont, Konferenciaterem, október 7., 17 óra

OKTÓBER 8.

Helka trilógia – író-olvasó találkozó Nyulász Péterrel
Nyulász Péter IBBY díjas író, történelem-földrajz szakon szerzett diplomát Debrecenben, majd egy évtizeden át a Magyar Rádió riportereként dolgozott. Gyerekírói pályája mondókás és verses kötetekkel indult (Zsubatta! 2005; Miazami és Miazmég kitalálós versikék 2007–2010; A baba bab 2011). Az ezt követő években egy balatoni legenda nyomán kalandos meseregénytrilógiát alkotott. Az első kötettel (Helka – A Burok-völgy árnyai) elnyerte az IBBY – Év Gyermekkönyve 2011 díjat. A kötet későbbi megjelent részei azóta is nagy népszerűségnek örvedenek a gyerekek között, a sorozat egyes részeit általános iskolai tananyagként is feldolgozzák.
Helyszín és időpont: Csorba Győző Könyvtár Apáczai Csere János Fiókkönyvtár, Apáczai körtér 1. 10.00 óra.
Információ és regisztráció: A programon való részvétel ingyenes, de tekintettel a pandémiás helyzetre, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációját az apaczai.fiokkonyvtar@csgyk.hu e-mail címen várjuk.

•••

Online illúziók – offline valóság – Tari Annamária előadása (belépőjegyes esemény!)
Influenszerek és youtuberek, szuper életérzések, fantasztikus utazások, fancy ruhák, menő trendek. Több millió követő az Instagramon, tizenöt millió feliratkozó a YouTube-on. A gyors és könnyű meggazdagodás vonzó ígérete. És ki ne akarna hinni ebben? De az átlagos kamasz és tinédzser mosolygó szelfijei mögött ott lehetnek a depresszív érzések. Mindenkiben ott van a fantasztikus élet utáni vágy, és az online térben kéznyújtásnyira látszik az elérése. Az addiktív közösségi média és a realitás párharca kemény menet. Mára a legfontosabb kérdéssé az vált, hogyan maradhatnak konstruktív érzelmi kapcsolatban a felnőttek a digitális generációk kisebb és nagyobb tagjaival?
A belépőjegy ára: 1500Ft/fő | Csak készpénzes fizetés lehetséges. Helyfoglalás érkezési sorrendben.
Helyszín és időpont: Tudásközpont, nagyelőadó, október 8., 18.00 óra.

OKTÓBER 9.

Helyismereti műhelyek Baranyában
Az Őszi Könyvtári Napok rendezvénysorozatának keretében október 9-én intézményünk Helyismereti Gyűjteménye könyvbemutatókkal várja a helytörténet iránt érdeklődőket. A Csorba Győző Könyvtár kiadásában 2019 folyamán három fontos kötet jelent meg, melyek Pécs és Baranya öt évszázados történetéről alkotnak mozgalmas és részletgazdag képet. Az Évszázados történetek Pécsről című konferenciakötet a város utolsó másfél évszázadának művelődéstörténetéből elevenít fel momentumokat. Pesty Frigyes – alapos bevezetéssel és jegyzetekkel ellátott – helynévtára a történeti Baranya településeinek 19. század közepi állapotáról nyújt körképet. A baranyai reformáció történetei címet viselő kiállítási katalógus a térségnek a hitújításban játszott szerepét mutatja be igen gazdag képanyag segítségével. A program bevezetőjeként Pap Dávid Zoltán osztályvezető ismerteti a baranyai helyismereti műhelyek munkáját, majd a város és a megye történetének három kiváló szakértője, Pilkhoffer Mónika, Nagy Imre Gábor és Varga Szabolcs mutatja be a köteteket.
Helyszín és időpont: Tudásközpont, konferenciaterem, 17.00.

•••

Koltai Péterrel a világ körül – fényképes útibeszámoló
Koltai Péter közlekedésmérnök, (troli)buszvezető, könyvszerkesztő és korrektor, és nem mellesleg világutazó. Mi történik, ha valakinek hobbija az utazás, szenvedélye pedig a fényképezés? A háromrészes, vetítettképes élménybeszámolóban három távoli földrészről, három különböző kultúráról mesél az érdeklődőknek.

2020. október 9. (péntek) 17.30 Kuba
2020. november 6. (péntek) 17.30 Ausztrália–Új-Zéland
2020. december 4. (péntek) 17.30 Albániától Szírián keresztül Vietnámig

Helyszín és időpont: Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár Ifjúsági Tanuló Tér (KIrály utca 9.), 17.30.

OKTÓBER 14.

Író-olvasó találkozó Szvoren Edinával
A József Attila- és Libri irodalmi díjas szerzővel Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője beszélget.
Helyszín és időpont: Tudásközpont, konferenciaterem, 17.00

•••

Vers- és novellaíró pályázat eredményhirdetése
A Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat közös pályázatot hirdetett vers és novella kategóriában a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 10. születésnapja alkalmából, amelynek hívószavai: könyv, könyvtár és az olvasás voltak. A beérkezett pályaművek ünnepélyes eredményhirdetése az Őszi Könyvtári Napok keretében történik meg.
Helyszín és időpont: Tudásközpont, konferenciaterem, 17.00
További információ: rendezveny@csgyk.hu

OKTÓBER 19.

Csordás Gábor és Ágoston Zoltán beszélgetése
Csordás Gábor, a Jelenkor korábbi főszerkesztője idén ünnepelte 70. születésnapját. A mostani beszélgetésben szóba kerülnek majd az elmúlt évtizedek fordulópontjai, jelentősebb eseményei, a pécsi irodalmi élet és persze a Jelenkor. A szerzővel a Jelenkor jelenlegi főszerkesztője Ágoston Zoltán beszélget.
Helyszín és időpont: Művészetek és Irodalom Háza (Széchenyi tér 7-8.)

OKTÓBER 20.

Beláthatatlan táj – könyvbemutató beszélgetés Kiss Tibor Noéval
Éjszakai fények az autópályán, csillagok az égbolton, villódzó tévékészülék, egy bárpult tükröződései – nyugtalanító, mozaikszerű képek adják a Beláthatatlan táj nyitányát. Egy huszonéves lány az autóbalesete után öntudatlan állapotba kerül, apja hol a betegágya mellett virraszt, hol a baleset nyomait kutatja. Az autópályához közeli településen egy fiatal testvérpár él, együtt, egymás mellett, két szobában, de élhetnének akár két külön kontinensen is. Ők négyen a könyv főszereplői és egyben elbeszélői is, akik ismeretlen helyzetben találják magukat, az életükről alkotott fikciójuk felkavarodik és átrendeződik.
Az októberben megjelenő könyv szerzőjével Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője beszélget.
Helyszín és időpont: Tudásközpont, konferenciaterem, 18.00

|pécsikulturáliscsatorna |Pécs |ŐsziKönyvtáriNapok

Kapcsolódó alkotók: Lackfi János · Háy János · Csordás Gábor · Bosnyák Viktória · Tari Annamária · Szvoren Edina · Kiss Tibor Noé

Chloe_Cassie P>!
Pécsiek gyülekezete

Sziasztok!
Tervez valaki Bookdepositoryn rendelni momdjuk október közepéig végéig?
Esetleg csatlakozhatnék egy rendeléshez?

Idei zöld borítós változatot néztem ki a húgomnak karácsonyra.

Könyv: Walt Disney – Mulan (angol)
Kiadó: Templar
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 64
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9781787413603
Megjelenés időpontja: 2020. március 5.

Kapcsolódó könyvek: Walt Disney – Mulan (angol)

Walt Disney – Mulan (angol)
2 hozzászólás