!

Önfejlesztés történetekkel zóna

Mircsi_coach U>!
Önfejlesztés történetekkel

Bármelyik 2-t választhatod (mindegyikből 1 darabot), melyik kettő lenne az, és mit csinálnál vele?

1. Amnézia tabletta: úgy olvashatsz el egy könyvet/nézhetsz meg egy filmet, mintha először tennéd.
2. Áldozat tabletta: bármilyen halott fiktív karaktert föltámaszthatsz.
3. Szerelem tabletta: bármilyen fiktív karakter belédszeret.
4. Élet tabletta: Bármilyen fiktív karakter életre kel a valós világban.
5. Utazó tabletta: Bármilyen fiktív világba elmehetsz.
6. Test tabletta: Bármilyen fiktív szereplővel testet cserélhetsz.
EZ A KÉRDÉS, VÁLASSZTOK!

(Am ez egy annyira rohadt jó kérdés, hogy szinte kedvem van körbejárni mindegyik tablettát egy workshop keretében, és kicsit a saját életünkre vonatkoztatva értelmezni. Esetleg egy letölthető feladatsor?
Van valaki, akit érdekelne rajtam kívül?)

14 hozzászólás
Mircsi_coach U>!
Önfejlesztés történetekkel

Itt még nem is írtam szerintem, hogy elindult a #filmtabletta névre hallgató Filmklubom, ahol filmek történeteit használjuk, hogy fejlesszük magunkat. :)

Szeretném megmutatni neked, hogy az önfejlesztés nem valami unalmas, száraz dolog, amit az embernek csinálnia kell, hanem lehet játékos, jópofa, egyedi és mindezek mellett hasznos is.

Az első két hét már lement, és szuper visszajelzések érkeztek, például Júlia ezt írta – a Walter Mitty film volt terítéken és a komfortzóna átlépés, bátorság:

„A filmben engem leginkább a LIFE magazin mottója fogott meg. Annak eszméjével tudok azonosulni, és ahogy a 3. napi feladatnál is írtam, a "döntsd le a falakat” rész aktuális nálam. Ennek volt köszönhető, hogy elkészült a videóm is. A vállalkozásom oldalára is feltettem egy bemutatkozó videót, ami elég sok emberhez eljutott."

Holnaptól az EQ-ról, érzelmektől, érzelmi tudatosságról lesz szó – és ezeknek a fejlesztése a célunk.

Itt tudsz bővebben olvasni a Filmklubról és várlak szeretettel:
https://mircsicoach.com/filmtabletta/

Mircsi_coach U>!
Önfejlesztés történetekkel

Mit jelent számomra az önfejlesztés?

Azt tűztem ki célomul, hogy hatással legyek, és jobbá tegyem a világot! Ami igazán fontos nekem, az az, hogy megmutassam, az önismeret, az önfejlesztés nem valami unalmas, száraz dolog, amit azok csinálnak, akikkel valami nincs rendben.
Sokkal inkább egy lehetőség, amit megragadhatok, és ami segít formálni az életemet azáltal, hogy önmagamat formálom.

Ugyanakkor többet jelent annál, hogy önfejlesztő könyveket olvasok, tréningekre járok és inspiráló idézeteket rakok a falamra. Ezek mind nagyon jó és hasznos dolgok, de ennél sokkal fontosabbnak tartom, hogy ezek hatására cselekedjek, változtassak is!
Ezért lettem story coach!

Mióta az eszemet tudom, könyvmoly vagyok, és egy jó történettel mindig le lehet venni a lábamról és észrevettem, hogy a történetek azok, amik igazán megmozgatnak, amik igazán cselekvésre késztetnek, arra, hogy kilépjek a saját árnyékomból.

Ha visszagondolok, igazából azért mentem el Amerikába dolgozni 19 évesen, mert láttam egy filmet, amit nem tudtam kiverni a fejemből, és addig-addig mozgott a fejemben a gondolat, mígnem belevágtam.
Azért is voltam hihetetlenül motivált, hogy megtanuljak angolul.

Egy ideig nem vettem észre, de most már tudatosan figyelem magam, mert tanulok filmszereplőktől.
Korábban azt mondtam volna, hogy inspirálnak, és bizonyos szempontból ez igaz is, de igazából példákat látok, mintákat. Tanulságokat vonok le.
Néha kedvem van úgy öltözni, mint egy szereplő és nem azért mert ő akarok lenni, hanem mert valamiért önmagamat látom benne.

A kedvenc regényeim, filmjeim tudnak igazán elgondolkodtatni magamról és egy kicsit más szemüvegen keresztül nézek magamra ilyenkor: egy másik világ, egy hasonló szituáció, egy inspiráló szereplő lencséjén át.
Ezért kezdtem el történetekkel dolgozni, és használni őket egy egy coaching folyamatban vagy önismereti workshopban!

Imádom, hogy közösen léphetünk be egy másik univerzumba, egy olyan világba, ami a te interpretációd egy történetről, és egy inspiráltabb, energikusabb, tudatosabb emberként térsz vissza, aki készen áll, hogy megtegye a következő lépést!

Nem gondolom, hogy ez egy mindenki számára működő módszer, de ha hozzám hasonló vagy, és érezted már magad inspirálva egy regény vagy egy film által, akkor most itt a lehetőség, hogy kipróbáld!
Június 10-étől indul egy 10 napos ingyenes kihívás, amiben egy általad választott filmet dolgozhatsz fel ezzel az önismereti módszerrel!

Minden reggel lesz egy rövid önreflektív kérdés vagy feladat, a 10 napon pedig közösen csoportban reflektálunk a tanulságokra!
Az alábbi linken tudsz csatlakozni
https://www.facebook.com/groups/1629032267251098/

A kép is egy film inspirálta outfit egyébként. Szerinted melyik filmből van?

14 hozzászólás
Hirdetés
Mircsi_coach U>!
Önfejlesztés történetekkel

Úgy döntöttem, hogy a Szuperhősök klubja FB csoportomban (https://www.facebook.com/groups/434393266974024/) kicsit felnövünk a csoport nevéhez és szuperhősökkel kapcsolatos önfejlesztő posztok fognak következni a következő 2-3 hétben.
Az elsőt bemásolom ide, hátha valaki kedvet kap a csatlakozáshoz. (A Marvel zónába nem mertem betenni, de szóljatok, ha mégis odavaló, de ha valaki úgy érzi, hogy egy barátjának ez érdekes lehet, akkor lehet kukacolni!)

Az első poszt gondoltam, hogy szóljon arról, hogy a történetek világában ki a szuperhős! :)
Gondolkoztam ezen sokat, és az alábbi közös vonásokat találtam:

1) a legtöbbjük valami végtelenül hátrányos helyzetből indul, de erőforrást csinál belőle, és túlteszi magát ezen, pl
– Vasembert elrabolják terroristák, mire épít egy páncélt, amivel kiszabadul
– Amerika Kapitány egy jóval átlag alatti testfelépítésű férfi
– Flash látta meghalni az anyukáját, amikor gyerek volt
– a szuperhősök legtöbbje árva vagy félárva
2) hajlandóak az életüket is áldozni azért, hogy mások megmeneküljenek
3) tudják, hogy a nagy hatalom nagy felelősségel jár – vagyis a képességeiket nem tarthatják meg maguknak, hanem mások épülésére/megmentésére használják

Igazából még az sem törvényszerű, hogy legyen valami szuperképességük, hiszen Vasember egyszerűen „csak” zseni, Batman meg leginkább csak gazdag…
A fentebb felsoroltak pedig olyasmik, amik voltaképpen annyira nem elvont, távoli dolgok – csak a szuperhőstörténetek nagyon kisarkítják ezeket, és átviszik egy alternatív valóságba.
Ezek olyan tulajdonságok, amikkel mi is rendelkezhetünk!
Te személy szerint hogy állsz ezekkel?

Mircsi_coach U>!
Önfejlesztés történetekkel

Gondoltam, hogy milyen jó lenne egy zóna, ahol megoszthatnánk egymással, hogy mi az, amit történetekből tanultünk. Akár saját történet is lehet arról, hogy hogyan fejlődtél. Bármi! :)
Persze még alakulhat, de valamit ennek a mentén gondoltam. :)

Meg vagyok győződve arról, hogy történetekre vagyunk beállítva – de szerintem ezt nektek nem kell magyarázni…:) Igazából mióta coach vagyok, történeteket használok, hogy növeljem az ügyfeleim önismeretét, és segítsek nekik rátalálni az útjukra – és rajtuk látom igazán, hogy ez mennyire hatásos. Az életünk is nagy történet igazából, és sok múlik azon, hogy hogyan meséljük azt, amit megélünk.

A legnagyobb élmény számomra az, amikor valakire rátör egy AHA-élmény, de azt is eléggé szeretem, amikor egy-egy önismereti alkalmam után a résztvevők spotán átalakulnak egy-egy történet rajongói klubjává…

Ez itt a képen meg én vagyok, amit éppen kíváncsian és érdeklően várom, hogy kik fognak csatlakozni a zónához, és hogy mit gondoltok erről az egészről! :)

5 hozzászólás