!

NK bookclub zóna

>!
BacchanteBlues
NK bookclub

Szervusztok!

Tegnap készítettem egy nagyon spoileres bejegyzést a Jane Eyre-ről. Inkább analizálás, mint értékelés – és kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok a „problémásabb” részekről :)

http://bacchanteblues.blogspot.hu/2018/02/540-viktorian…

Kapcsolódó könyvek: Charlotte Brontë: Jane Eyre

Charlotte Brontë: Jane Eyre
1 hozzászólás
>!
Nóra_Tomcsik IP
NK bookclub

Egy kis bejelentkezés, hogy ne csak a „száraz tényeket tárjuk elétek” . :)
Ma igazi NK Könyvkulbbos túrát csináltunk @itschristine -nel. Einstandoltunk egyet a Pásztorokkal (mint látjátok, remekül beolvadtam közéjük), aztán persze elzarándokoltunk a Pál utca 1-be, végül meglátogattuk a jó öreg Didét… :D akarom mondani Kosztolányi urat, akivel, nem álltuk meg, hogy ne csináljunk egy közös képet.
Most pedig visszavonultunk a meleg szobába, és olvassuk Jane Eyre-t, hogy jöhessünk hamarosan az ajánlóval. ;)
Szép estét és hetet mindenkinek! <3

Kapcsolódó alkotók: Kosztolányi Dezső · Molnár Ferenc

2 hozzászólás
>!
Nóra_Tomcsik IP
NK bookclub

Halihó!
Egy kicsit most késve érkezünk, de íme Az Utas és holdvilág kibeszélője. :)
Kriszti blogja: http://thejoyofexistence.blogspot.hu/2018/02/utas-es-ho…
Én blogom: http://jesuisvoyager.blogspot.com/2018/02/nk-bookclub-u…
***
Most pedig teljes kötettel belevetjük magunkat Jane Eyre történetébe, hamarosan pedig hozzuk a márciusi könyveket. Készüljetek! Izgalmas lesz. ;)

Kapcsolódó könyvek: Szerb Antal: Utas és holdvilág

Szerb Antal: Utas és holdvilág
1 hozzászólás
>!
Gyetvai_Éva
NK bookclub

Sziasztok!

Jövök az értékelésemmel:

Szerb Antal, Szerb Antal én még mindig nem tudlak hova tenni. Tudom, a történelemben nincs ha. De mi lett volna, ha nem magyarnak születik, mi lett volna, ha nem akkor él, amikor, mi lett volna, ha nem úgy végzi, ahogy végzi? Sok-sok megválaszolatlan kérdés, ami folyamatosan az agyamban van, amióta elkezdtem a könyvet. Lehet, hogy nem leszek népszerű, de klasszikus szerzőknél sajnos nem tudok elvonatkoztatni az író személyétől, a történelmi háttértől és egyebektől. Mindenesetre tény, hogy a könyv nem egy vidám és boldog történetet mesél el. Mihályban nekem Szerb Antal elevenedett meg. Mihály nem találja a helyét a világban, ahogy szerintem Szerb sem tudott mit kezdeni a kikeresztelkedett énjével. Nagyon nehéz lehet egy új identitással létezni, pláne hogy az nem oldott meg semmit, mint sajnos tudjuk. Nem egy könnyű olvasmány ez, de azért elgondolkodtató, ha Mihály szemüvegén keresztül nézzük a világot. A mai világban is nagyon sokan küzdenek identitásválsággal, csak nem vesszük észre. Egy érzékeny lelkületű ember nagyon nehezen tudja megtalálni a helyét a mai multikulturális világban, hiszen mindenki szeret tartozni valakihez. Csak az a nem mindegy, hogy kihez akarunk tartozni. És ezért én megértem Mihály tépelődését még akkor is, ha olykor idegesítő is. Erzsi vele szemben sokkal könnyebben vette a dolgokat, bár szerintem túlzottan is könnyedén. És ilyenkor dől meg az elv, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Mert ez nem igaz. Szerintem, ha két ember nagyon ellentétes, akkor ott hihetetlen nagy empátiára van szükség, vagy valamelyik félnek sok lemondással kell számolnia. Fontosak a közös vonások, na itt nem volt. A kettejük kapcsolata nem is tudom, hogy honnan eredt, de láthatóan addig volt érdekes, ameddig tiltott, titkos volt. Amint legálissá vált, eltűnt az érdeklődés gyakorlatilag mindkét félből.
Az egész műben a múlthoz való visszatérés volt a fő motívum, már ami Mihály alakját érinti. Az egykori énjéhez ragaszkodott, amelyet már nem tudott visszahozni, mert a világ és a körülmények erősen megváltozott. De valljuk be, néha nem akarunk mi is visszatérni a múltba és újra átélni dolgokat, mert akkor jobb volt? Teljesen normális emberi dolognak tartom.
Nem akarok senkit tovább untatni az értékelésemmel, de számomra ez a könyv egy indentitásválsággal küzdő emberről szólt. Nem volt rossz könyv, de nem egy könnyű, habos nyári olvasmány.

5 hozzászólás
>!
Gyöngyi0309 P
NK bookclub

Sziasztok!

Én most fejeztem be az Utas és holdvilágot, viszont a zónába csak a későbbiekben írok majd.

Addig is találtam egy kis kedvcsinálót, érdekességet:

http://konyves.blog.hu/2015/01/31/a_szepseg_holdkorosa_…

Kapcsolódó könyvek: Szerb Antal: Utas és holdvilág

Szerb Antal: Utas és holdvilág

Kapcsolódó alkotók: Szerb Antal

11 hozzászólás
>!
Nóra_Tomcsik IP
NK bookclub

Sziasztok!
Íme meghoztuk a várva várt februári olvasmányokat. :)
(Februárra ugyan milyen más témát választhattunk volna? ;) )
https://jesuisvoyager.blogspot.hu/2018/01/nk-bookclub-f…

Kapcsolódó alkotók: Szerb Antal · Charlotte Brontë

10 hozzászólás
Hirdetés
>!
itschristine
NK bookclub

Sziasztok!
Meghoztuk a Philip K. Dickes értékelést.
Nóri blogján: https://jesuisvoyager.blogspot.hu/2018/01/nk-bookclub-p…
S az enyémen is olvasható: http://thejoyofexistence.blogspot.hu/2018/01/almodnak-e…

Más változás még, hogy készítettem egy logószerűséget, ami a zónaképe lett. De ami még fontosabb: pénteken érkezik a bejelentő poszt a februári olvasmányokról, mi már nagyon várjuk, hogy mit fogtok hozzájuk szólni. :)

Kapcsolódó könyvek: Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?

Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?
12 hozzászólás
>!
Vhrai P
NK bookclub

Sziasztok!

Az ígért holnapból – azt hiszem negyedik nap lett, de valahogy soha nem akart összejönni, hogy gépközelben legyen huzamosabb ideig. :) Ebben a hónapban csatlakoztam először a könyvklubhoz, de máris nem bántam meg. Enélkül nem mostanában vettem volna a kezembe Philip K. Dick könyvét. Úgyhogy köszönöm az élményt!

http://libellum.blog.hu/2018/01/21/philip_k_dick_almodn…

Kapcsolódó könyvek: Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?

Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?

Kapcsolódó alkotók: Philip K. Dick

4 hozzászólás
>!
Dóri_42 P
NK bookclub

Stevenson neve ha nem is tűnik ismerősnek első hallásra, de ha azt mondom, hogy Kincses sziget, vagy Jekyll és Hyde, az emberek többségének szemében értő fény villan, hiszen mindkét műből rengeteg feldolgozás készült. Dr. Jekyll és Mr. Hyde történetét a legújabb magyar kiadásban volt szerencsém olvasni, mely a Helikon zsebkönyvek gondozásában jelent meg (Ezen a ponton hadd jegyezzem meg, mennyire tetszenek ezek a kiadások, megfizethetőek, a borítóik pedig kimondottan szépre sikerültek). Többször került már fel és le a várólistámról, így éppen kapóra jött, hogy soron következő könyvkényt ezt jelölték meg a lányok januárra. Már néhány oldal után éreztem, hogy nagyon hamar a végére fogok járni, kellemes brit hangulat lengte körül a lapokat, egy nagy bögre teával a kézben pedig tökéletes élményt nyújtott.

http://csakegypercre.blog.hu/2018/01/20/robert_louis_st…

Kapcsolódó könyvek: Robert Louis Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. Hyde

Robert Louis Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. Hyde

Kapcsolódó alkotók: Robert Louis Stevenson

13 hozzászólás
>!
itschristine
NK bookclub

Sziasztok! Így a hónap közepén mi már el is olvastuk mindkét művet és meg is hoztuk a Dr. Jekyll és Mr. Hyde értékelésünket. Ti hogy haladtok? :)
Értékelés Nóri blogján: https://jesuisvoyager.blogspot.hu/2018/01/nk-bookclub-d…
Az én blogomon: https://thejoyofexistence.blogspot.hu/2018/01/dr-jekyll…

Kapcsolódó könyvek: Robert Louis Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. Hyde

Robert Louis Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. Hyde
14 hozzászólás