!

NK bookclub zóna

>!
Gyetvai_Éva
NK bookclub

Sziasztok!
Remek ötlet, így megpróbálok csatlakozni. Valószínű ez nekem is januárra fog esni. :)
Sajnos nekem is sok klasszikus kimaradt … még. Na de majd most!

1 hozzászólás
>!
Vhrai P
NK bookclub

Januártól én is jönnék! :) Kicsit jó lenne rendszerességet vinni a klasszikusok olvasásába. Kevesebbszer szorítom be én is, mint szeretném!

1 hozzászólás
>!
_RókaLány P
NK bookclub

Sziasztok!
Én is januártól becsatlakoznék! *_* Imádom az ötletet! Mostanában nagyon kiszorultak az olvasmánylistámról a klasszikusok, pedig sok mindent szeretnék pótolni/újraolvasni. :)

2 hozzászólás
>!
Gyöngyi0309
NK bookclub

Sziasztok!
Januártól én is becsatlakozom, erre a hónapra már sajnos nem tudok több olvasmányt betervezni, illetve nemrég olvastam én is a Twist Olivért.
Decemberre most még Orwell jön, de januárban biztosan jönnék. Nagyon jó ötlet a zóna, szeretem a klasszikusokat, viszont sokat még nem olvastam, ez is ösztönző. Talán pont úgy lesz, hogy azok kerülnek terítékre itt is, amik nálam is tervben vannak. :)

3 hozzászólás
>!
itschristine
NK bookclub

Sziasztok!
Mi már ki is olvastuk a Twist Olivért és írtunk róla egy közös értékelést.
Nóri blogja: https://jesuisvoyager.blogspot.hu/2017/12/nk-bookclub-c…
Az enyém: http://thejoyofexistence.blogspot.hu/2017/12/twist-oliver.html
Ti hogy haladtok? :)

Kapcsolódó könyvek: Charles Dickens: Twist Olivér

Charles Dickens: Twist Olivér
9 hozzászólás
Hirdetés
>!
itschristine
NK bookclub

Sziasztok!
Mivel eljött december elseje ezért elindul a könyvklubbunk @Nóra_Tomcsik-kal! :)
Havonta két regényt fogunk elolvasni, de arra gondoltunk, hogy Nektek adunk egy kis könnyítést: választhattok a két regény közül, hogy melyiket szeretnétek elolvasni (persze azt is lehet, hogy mind a kettőt). Mi mindig mind a kettőről fogunk értékelést hozni, az egyikről mindig hónap közepén, a másikról mindig a hónap végén.
A decemberi olvasmányok a következők:
Az egyik a viktoriánus kor legnagyobb írójának második regénye. Története egy árva fiúról szól, akinek hányatatott sorsát az író fekete humorral átszőtt, szarkasztikus hangvételű, realista ábrázolásmódján keresztül ismerhetjük meg. Ez a társadalmi regény a korban súlyos aggodalmakat váltott ki London árva gyermekeinek sanyarú sorsáról.
Ez lenne Charles Dickens – Twist Olivére.
A második regény Budapesten játszódik. Ez az ifjúsági regény egy „háborút” mutat be; a területért folyó harcokat olyan komolyan veszik a fiúk, mintha valóban hadiállapot lenne. Az üzenete a regénynek időtlen, hisz nincs nagyobb erény, mint bátornak lenni, kiállni az igazadért és hűséggel harcolni a barátaid oldalán.
Ez a regény nem más, mint Molnár Ferenc – A Pál utcai fiúk című alkotása.

Reméljük tetszenek majd ezek a klasszikus regények. Tartsatok velünk és járjuk be együtt a viktoriánus London utcáit vagy harcoljunk együtt a grundért Budapesten. :)

Kapcsolódó könyvek: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk · Charles Dickens: Twist Olivér

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk
Charles Dickens: Twist Olivér
3 hozzászólás
>!
Nóra_Tomcsik IP
NK bookclub

És akkor @itschristine és te megállapítjátok eme szépséges novemberi estén, hogy Dickens egy hatalmas irodalom-troll … :D

2 hozzászólás
>!
itschristine 
NK bookclub

Sziasztok!
December elsején startol el a könyvklub, ahova mindenkit szeretettel várunk. Hogy pontosan miről is van szó ezekből a blogposztokból kiderül. :)
https://jesuisvoyager.blogspot.hu/2017/11/nk-bookclub-a…
http://thejoyofexistence.blogspot.hu/2017/11/nk-bookclu…

3 hozzászólás
>!
Nóra_Tomcsik IP
NK bookclub

Halihó!

decemberben indul a könyvklub, és hamarosan az is kiderül, hogy melyik két könyvvel foglalkozunk majd, amit velünk együtt ti is olvashattok. :) Annyit elárulok, hogy mindkét mű főszereplői igazán remek srácok, akikről érdemes lesz beszélgetni. Egy magyar és egy angol klasszikusról van szó. Szerintetek, mik lesznek ezek? ;)