!

Moly-szülinap zóna

adrienn1222>!
Moly-szülinap

Kedves Molyok!
Nem is olyan rég volt, hogy ott voltunk veletek ;-), de ha a rendezvényre gondolok, mintha ott lennék. Nagyon jó élmény volt! Utána még itt olvastam, hogy megemlítettek minket, mint jelenséget *-*, a család összefogó és mindent legyőző erejét ♥. Pedig, ha tudnátok, hogy úgy mentem oda, hogy épp nagyon fáradt voltam, mert aludtam össz 3 órát, ezért nyűgös is. De aztán valahogy beszippantott az ottani lét. Igen, te álljál sorba itt, vegyél tombolát, én addig veszek jelvényt, na ná, hogy nekem is kell! Mit képzelsz, ha már itt vagyok, Anyádnak nem jár? Kaptunk ajándék levendulás kekszet. Itt álljunk meg egy pillanatra, mert ennek a keksznek varázslata van! Legfőképp emiatt is írok, mert ennek kapcsán jutottatok az eszembe. Ugyanis a napokban szeretnék csinálni olyat, mert nagy hatással volt rám, és mert megkívántam és van itthon egy csokor levendulánk. Nyilván nem bonyesz a recept, mint anyuka azért leszedtem, hogy sima keksz alap, kicsivel több sóval, kevesebb cukorral és hát a varázslatos levendulával. Szóval beültünk, hallgattunk, kicsit beszippantott az alkotás folyamata, beleláttunk, hogy hát ez a Moly nem is magától működik ilyen jól, kicsit kezdet leülni a figyelmünk, aztán beleharaptam a kekszbe és hallgattuk tovább. De! Akkor és ott nekem megjelent Tihany, a fáradt séták, a hosszú bazaltköves utcák, egy kis hűvös szellő és hozta az édes andalító levendulát. Úristen! Ez mennyei! Jobb volt mint egy kávé! Nyugtató, ugyanakkor frissítő. Most nagyon megkívántam, úgy hogy ma-holnap biztos készítek. De ahogy a kekszet felelevenítettem, itt van minden előttem. A torta evés, az izgalom, hogy kihúzzák-e a számunk, a komoly beszélgetések, minden. Mégegyszer köszönöm az élményt! Azóta megtudtam, hogy a keksz @worsi munkája, gratulálok neki és hálás vagyok, hogy ilyet sütött! Soha nem ettem még, nem is képzeltem volna, hogy a levendula és a só ilyen jó barátságban tudnak lenni. Nekem van egy mondásom: Aki a levendulát szereti, rossz ember nem lehet!

2 hozzászólás
Tarja_Kauppinen IP>!
Moly-szülinap

Vajon hány tortát kapott 11. szülinapjára a Moly?
Vajon kik kapták idén a Merítés-díjat?
Vajon hány könyv talált gazdára a tombolán?

Ezekre, és még számos más kérdésre is választ kaphatsz a Merítés Moly-szülinapi különrovatából. Akár ott voltál a Moly-szülinapon, akár lemaradtál róla, olvasd el itt -> -> -> https://moly.hu/merites-rovatok/xi-moly-szulinap

Tarja_Kauppinen IP>!
Moly-szülinap

Közkívánatra felvétel is készült a Merítésről szóló pódiumbeszélgetésről, hogy aki nem tudott ott lenni a Moly-szülinapon, az se maradjon le róla. :)
(Persze azért élőben volt az igazi. Csudajó volt látni a @Cetti94 kérdéseinek hatására a magasba lendülő kezeket, hallani a reakcióitokat, és többetekkel a színpadon kívül is folytatni a beszélgetést. Mivel a félórásra tervezett programból 42 perc lett, s akkor is azt éreztük, hogy bőven lett volna még miről szót ejteni, úgy fest, a Moly számos remek témát rejt, melyek kivesézésére talán az örök élet + 10 év sem lenne elegendő. :))

Nézzétek meg a felvételt itt:
https://www.youtube.com/watch…

Balról jobbra:
@Tarja_Kauppinen – a Merítés főszerkesztője
@Cetti94 – a Szellemi csemegék bloggere, itt: moderátor
@meseanyu – a MolyMazsolázó szerkesztője
@krlany – a Kölcsönkapott beszélgetések szerkesztője
Felvétel: @Simon_Návai

11 hozzászólás
majoros P>!
Moly-szülinap

Ez volt az első moly szülinap amin részt vettem. Sok-sok mollyal találkoztam. Emberekkel is. Legnagyobb meglepetésemre szinte mindenki egyenként odajött hozzám. spoiler

7 hozzászólás
akire P>!
Moly-szülinap

Teritéken a Merités – avagy az első interaktív beszélgetés a szerkesztőkkel a Moly-szülinapon
@Tarja_Kauppinen új főszerkesztő kezdeményezésére, a népszerüsítés jegyében került pódiumra a molyok válogatott írásaiból készülő Merités-magazinunk, @Cetti94 rajta kívül @meseanyu és @krlany szerkesztőket kérdezte a témában. Nagy örömünkre sokan jeleztétek, hogy már találkoztatok válogatásunkkal és többetek írása már be is került a rovatokba. @Tarja_Kauppinen bemutatkozásában elmesélte, hogy korrektorként került a munkatársak közé, és a szövegeket javítva ismerte meg a Merítést – most pedig főszerkesztőként az a feladata, hogy összefogja a változatos tematikájú és sokféleképpen készülő gyűjtéseket. @krlany például többnyire moly-os aktivitást mutató írókat, illusztrátorokat keres Kölcsönkapott beszélgetések rovatához, akikkel chat-beszélgetés során készít interjút – a leghosszabb 5 órát tartott, miközben elkészült az ebéddel is… :) @meseanyu kor szerinti csoportosításban válogat a MolyMazsolázó-hoz, és igyekszik a legfrissebb gyerekkönyv-értékeléseket is bemutatni. Mindannyian egyetértettek abban, hogy pozitív értékeléseknek van a legtöbb esélyük bekerülni a Merítésbe, amelynek fő célja, hogy a molyok tartalmait megismertesse, és olvasókedvet gerjesszen a bemutatásra kerülő művek iránt… @meseanyu kiemelte, hogy fontos szerepe van a kevésbé ismert alkotások bemutatásának is. @Tarja_Kauppinen elkötelezett a népszerűsítés iránt, amelynek egyik legújabb kezdeményezése a @stippistop és @krlany által kezelt facebook-oldal, melynek szándéka a tartalmak szélesebbkörű bemutatása a külvilág felé. Végül arra biztatták a jelenlévőket, hogy jelentkezzenek maguk is a szerkesztők közé, megjelölve egy most gazdátlan rovat címét, amelyet szívesen megtöltenének élettel, vagy új témákat javasolva. A Merítés pedig a továbbiakban is jelentkezni fog különrovatokkal, mint például ez a Moly-szülinapos is. Tartsuk fenn közös érdeklődésünket! (…és nagyon örülünk a Moly-szülinap-os karcokban a pozitív reagálásoknak :) )

Börtöntöltelék P>!
Moly-szülinap

11. Moly-szülinap: a harmadik, amin voltam, az első, amiről írok karcot a zónába :)

Elég nehéz volt odaérni a szülinapra, mivel Szegedről mentem, egyenesen a suliból és kialvatlanul. :D Áhh, a Patrocínium… :'D
Megérkeztünk az Átriumhoz, és elkezdtem keresni @cookiemonster-t, de hiába mint kiderült, mert szegény lebetegedett mára :( (Jövőre!!) Regisztráltam sikeresen, majd elkezdődött az első program.
/Kikeresi az események között a Moly-szülinapot és megnézi mi volt az első program/ A díjátadó, tééényleg! (emlékezet egyes) Jó volt. :) A zöldséges sztorit hirdetni fogom. Nagyon nagy :'D Nem szoktam mesekönyveket olvasni (már és még), de Bodor Attila következő könyvére még a megjelenése környékén le fogok csapni :DD Ó, és megérkezett @nyivák és @vorosmacska is, de sajnos vorosmacskának el kellett mennie :(
Szavaztunk a tortákról. Nagyon szépek lettek idén is :) Majd vettem tombolát. Tízet, de ebből a fele a barátnőmé volt, aki nem tudott eljönni. (Gondolta a fene, hogy ennyi fog belőle nyerni :DD)
Majd beszélgetés a Merítésről, érdekes és hasznos volt. Mostantól sokat fogok értékelni, hogy bekerüljek ;D És át fogom nézni az összes rovatot nemsokára.
Irodalmi kvíz is jó volt, és mint mindig, most is elég nehéz. :D Idén nem alkottunk csapatot, de azért fogadtunk @nyivák-kal a jó megoldásokról. (El is felejtettem: na ugye?! :D) Tiszta büszke voltam magamra, hogy az anagrammás feladatok közül egyre rájöttem :D
Közben valamikor megismerkedtünk @csakegyluca-val a Társalgási apropó apropóján. :D :)
Plusz még valamikor a programok között vettem magamnak egy év pro tagságot, jejj. :)
A legvégső program a tombolahúzás volt. Szóval mint említettem 10 tombolát vettem. Na, hát ebből 7 nyert. Ez 7 könyvet jelentett. Előzetesen 2, maximum 3 könyvet néztem ki magamnak és ötletem nem volt mit válasszak többinek, szóval a barátnőmnek elvittem 2-t, magamnak is, a többit továbbadtam az unokatesómnak. :D Viszont megszereztem a Harry Potter and the Philosopher's Stone illusztrált kiadását és nagyon boldog voltam. :D
Majd jöttek értem a rokonaim, és távoztunk :) (Majd később a kialvatlanságom és a délelőtti program jóvoltából fénysebességgel elaludtam visszaúton, de ez más kérdés :D)
*Egyébként én voltam a tizenéves lány barna hajjal, szemüvegben, sárga Kalazancius Mozgalmas pólóban :)*
Összességében nagyon élveztem az idei Moly-szülinapot is, jövőre is biztosan ott leszek. :)

13 hozzászólás
Hirdetés
bhati>!
Moly-szülinap

Kedves Mindenki!
A tegnapi szülinap nekem a 2. MOLY szülinap volt, 2014-ben voltam először, aztán valahogy kimaradt az életemből a szülinapra látogatás. Viszont amikor megláttam, hogy az idei szülinap itt lesz a közelünkben az Átriumban tudtam, hogy a férjemmel és 1,5 éves kisfiammal el kell menjünk a szülinapra. A reggeli szokásos játszóterezés után be is tértünk. Kisfiam végigtotyogta az Átrium előterét, felkerült mindannyiunkra a névtábla. Közben megnéztük a tombolán nyerhető könyveket, kisfiam egyből kiszúrta, Marosi Krisztina, Tücsök a Holdon című könyvét, nagy érdeklődéssel lapozgatta, nekem is nagyon tetszett a különleges könyv.
Belehallgattunk a merítésről szóló előadásba, majd kiscsaládom hazament, én meg vártam a tombolát, merthogy vettem 2 tombolát. És nem akartam elhinni a kék 31 nyert. Utána már csak azon izgultam az általam kinézett Tücsök a Holdon könyv marad – e. Elég sokáig megvolt, aztán előttem pont azt választották. Ó mondom sebaj másik nagy kedvenc Tony Wolf, Mesél az erdő a sárkányokról szuper lesz, úgyis gyűjtjük a kisfiamnak a sorozatot. Szóval nagyon örültem. Tombolán még soha nem nyertem. Köszönöm moly!!
És ami ezután jött hihetetlen. Odaléptem ahhoz a kedves arcú moly társhoz, aki a Tücsök a Holdon című kötetet vitte el. Mondtam neki csak szeretném megnézni pontosan a címét és szerzőjét a könyvnek, mert hogy a kisfiam ezt nézte ki délelőtt. És a kedves moly társ, aki @meseanyu volt, azt mondta odaadja szívesen. A hideg rázott ettől az önzetlen emberi kedvességtől. Még most is ahogy írom. Ezúton is köszönöm meseanyu!
Délután kisfiam végig ezt a könyvet lapozgatta, többször el kellett mesélni neki.
Köszönöm mindenkinek a kellemes élményeket! Jövőre találkozunk!

2 hozzászólás
meseanyu P>!
Moly-szülinap

Bár ez már a harmadik Moly-szülinapom és Merítés-díjátadóm volt, mégis nagyon izgultam, hogy minden rendben lesz-e. És pluszban most ott volt még a Merítésről folyó beszélgetés, ahol nekem is színpadra kellett ülnöm. Szerencsére most is, mint eddig minden évben, nagyon jól sült el az egész. @csgabi hozta a díjakat, ezúton is köszönöm neki. Egész nyugodtan sikerült elmondanom a bevezetőmet, @krlany szuperül vezette a beszélgetést, a szerzők pedig nagyon cukik voltak. A merítéses beszélgetés is jól sikerült, nagy megkönnyebbülésemre ott sem izgultam annyira, mint vártam. Utána kicsit megpihentem, ettünk a férjemmel egy szendvicset (finom volt), és jót beszélgettünk Harcos Bálinttal. Megkóstoltuk a tortákat is, én a narancsos-csokisból ettem, isteni volt. Idén is vettünk tombolát, és sok jeggyel nyertünk is, a fenti képen látható a zsákmány. Az Agassit a férjem szerette volna, a többit meg teljesen a megérzéseim alapján választottam, illetve ezt @Tarja_Kauppinen javasolta. Ha olvassák ezt a karcot a kedves tombolás lányok, ne csodálkozzanak, hogy ez a könyv nincs a képen, ugyanis még ott elajándékoztam egy kedves molynak, aki a kisfiának szerette volna. Szerintem jó helye lesz ott, én eleve úgy választottam, hogy majd valakinek odaajándékozom. A tombola után kellemes élményekkel tértünk haza, ismét nagyon jól éreztük magunkat, sok régi és új arccal találkoztunk, kellemes feltöltődés volt ez a pár óra.

6 hozzászólás
reanadett>!
Moly-szülinap

A Molynak a tizenegyedik, nekem az első Moly-szülinap volt a tegnapi.

Van valami furcsán kellemes érzés abban, amikor egy online közösség az interneten kívül is összegyűlik, és nem csak egy felhasználónév+profilkép kombót láttok egymásból. Az meg még viccesebb, amikor úgy kezdesz el beszélgetni valakivel, hogy még nem is tudsz róla, de korábban már akadt „dolgotok” egymással a Molyon. :D Aztán a magunkra ragasztott „kukacolt” nevekről hamar kiderült, hogy @NickyEper kommentjeivel találkoztam már párszor, @papeerzsepi pont nemrég fogadott tőlem egy utazókönyvet, @_Fannalala_-tól pedig én kaptam egy, a Molyon körbekeringő emléknaplót. (Amibe egyébként egy zseniális rajzot készített, nézzétek meg a munkáit, eszméletlen a csaj.)

A legeslegkellemesebb találkozásom viszont mégiscsak @calmovato-hoz köthető: kettőnk története még 2013-ban kezdődött, amikor is gondolt egyet és elküldte nekem ajándékba Jonathan Cross: Veszett lelkek városa című könyvét, amit azóta is majdnem minden évben újraolvasok, annyira megszerettem. (Ha valaki megkérdezi, mi a kedvenc könyvem, általában ezt választom.) Hat év után pedig kiderült, hogy nemcsak könyvekben, hanem a humorérzékünkben is akadnak közös metszetek. :D

@Boglinc engedd meg kérlek, hogy gratulációmat fejezzem ki a nyertes könyvjelződért, gyönyörűen néz ki élőben is. :) Bár én is így tudnék rajzolni!
(A másik két könyvjelző szintén elképesztően szép, mindet imádom, csak nem ismerem a gazdájukat. :D)

A tombolán nagyon meg akartam nyerni az illusztrált Harry Pottert – még szövetséget is kötöttünk érte @calmovato-val –, sajna azonban túl későn húztak ki hozzá. Mégsem fáj a szívem érte, mert egy tizenkevés éves lány vitte el, akinek látszott az arcán, mennyire örült neki.

De legalább lett egy rakat szép könyvjelzőm, három jó könyvem és egy szívárványíszíves Moly kitűzőm. :D A Merítés-díj nyerteseinek ezúton is gratulálok, a fentebb jelölteknek pedig köszönöm, hogy egy ilyen szuper, vicces csapatot alkottunk az irodalmi kvízen. :)

12 hozzászólás
Farkas_Éva P>!
Moly-szülinap

Hozom én is ennek a csodás napnak az összefoglalóját :)
11. molyszülinap!!!!
Hol is kezdjem? Napok óta mondom páromnak, hogy jajj, de jó is lesz, már alig várom, hogy végre menjünk. Ez lesz a 2. szülinap amin részt veszek. Páromnak az első. Tavaly sajnos munka miatt nem tudott velem jönni. Na de majd idén.
El is érkezett a várva várt nap reggele… Természetesen elaludtam :) :
Úgy volt, hogy nyolckor indulunk, de Zoli csak 3/4 8-kor ébresztett. (Sikeres órabeállítás 8:20-ra)
Mindegy…. Ennek ellenére a gyorsaságomnak hála 9:15 körül megérkeztünk!
Minden szuperül alakult… Mikor beléptem azonnal megláttam kedves molytársunkat, akit nagyon örülök, hogy újra láttam!!! Igen-igen rólad beszélek @turanett ❤❤
A regisztrációnál mindenki nagyon kedves és aranyos volt, a tombolánál pedig mindenki nagyon türelmes a sok válogató mollyal…♥♥ Voltak akik több, voltak akik kevesebb tombolát vettek :)
Közben beszélgettünk, ettünk, ismerkedtünk :) ☺ ☺
Egy nagyon jópofa kis kezdeményezésnek hála megismertem @papeerzsepi -t :) Még haza felé is együtt mentünk :) Ő ajánlotta a büfében a kávét, ami tényleg nagyon finom volt, bár kicsit spoiler, de megérte!!!

Az első közös molyos rendezvény a merítés-díj átadása volt.
Hihetetlenül jól felépített és izgalmasra sikerült beszélgetés volt. Nem ismertem a könyveket, de a beszélgetés alapján arra a következtetésre jutottam, hogy igen!! megérdemelten nyertek a szerzők és könyveik! ♕ GRATULÁLOK ♕mindenkinek a díjakhoz! Ja és kedves Bodor Attila @atalant már nagyon-nagyon várom a zöldséges könyvet ☀, tuti az első könyvvásárlók közt leszek, ha ez tényleg megjelenik!!!! Zseniális ötlet!

A Merítéssel kapcsolatos beszélgetés volt a következő csapat gyűlés :)
Azt hiszem újabb olvasóval bővül a merítés olvasóköre! A beszélgetésnek hála sikerült felkelteni az érdeklődésem iránta. Nem mondom, hogy nem ismertem már eddig is, hiszen egyszer az én egyik kihívásom is szerepelt benne, amit akkor is, de most is köszönök :) De bevallom, hogy azóta igen ritkán olvastam el. Na de majd most!!
A facebookon már követem is…. Mikor @krlány mondta, hogy van ilyen még ott a helyszínen be is követtem :)

Aztán jött a tortákra a szavazás! Mindegyik nagyon dekoratív volt, de a a kedvencem a sünis torta lett. 1 pont oda!
A kóstolásom a csokis tortára esett, míg párom a kókuszost választotta! Nagyon finomak voltak!!

A kvíz idén is nagyon érdekesre sikerült.! Jó kérdések, remek kreatív feladatokkal fűszerezve. Sajnos nekem nem sikerült senkihez csatlakozni, így egyedül (párommal) vágtam neki a kvíznek, de csak telefonon a Samsung notes alkalmazásban :)
Hát mit mondjak, sikerülhetett volna jobban is, ha női makacsságomat elengedve néhány kérdésnél hallgatok az én csodás páromra!!
Így 13, úgy 18 pontom lehetett volna + a kreatív feladatok, amiket csak az egyedül létem miatt hagytam ki. De szerintem így se lett olyan rossz!!!

A tombola…. ÉS IGEEEENNNN VÉGRE ÉN IS NYERTEM!!!!!
na de ne szaladjunk ennyire előre!! Vagy mégis?
Mindenki nagyon várta már, hogy kihúzzák a számait és választhasson azok közül a remek könyvek közül, amik felajánlásra kerültek!
és mit ad isten? a legelső szám a sárga 21-es, ami nálam volt!!! Hihetetlenül boldog voltam, mert így nem vitték el előlem, azt amit szerettem volna!
– Stephanie Garber – Legendary
Aztán jöttek sorban a számok, mígnem @turanett száma is kisorsolásra került, így ezennek jelzem, hogy hahóóóó Anett meg van a könyv, amit szerettél volna (zöld 5-ös tombolával) :)
Abby Winter – Treasure (Téged Akarlak)
Aztán a 60. szám (szép kerek) a piros 60-as, ami újra nálam volt!!!, így megszereztem
J.D Robb – Meztelenül A halálba című könyvét.
És, hogy ne csak ennyivel legyen vége még 2X mellém állt a szerencse, így elhalásztam mások elől Jean-Pierre Montcassen – Szamuráj és gésa valamint Disney Szépség és a Szörnyeteg című könyvét, ami a filmből készült nagyszerű képekkel van illusztrálva.

Szóval a 11. molyszülinap számomra élményekkel, nyereményekkel, barátokkal zárult :)
Köszönöm, hogy részese lehettem!!!!!

És, hogy miért csak most jött a karc? Hazafelé a Hungária körúton szétment a kocsinkban a váltó dobháza, így szerelőhöz került az autó (szerencsére jó barát), így azonnal jött is a srác… igen ám, de semmi nem volt nálunk és haza menni se tudtunk, így ott aludtunk barátnőméknél. Illetve mi lányok aludtunk, míg párom és a srác szerelték az autót!
ma reggel 8:00 után értünk haza, így ő most alszik én pedig elmeséltem nektek a tegnapi kalandos napomat!!!

További szép hétvégét nektek és örülök, hogy találkoztunk!!!

Kapcsolódó könyvek: J. D. Robb: Meztelenül a halálba · Jean-Pierre Montcassen: Szamuráj és gésa · A Szépség és a Szörnyeteg – Egy elvarázsolt történet · Stephanie Garber: Legendary

J. D. Robb: Meztelenül a halálba
Jean-Pierre Montcassen: Szamuráj és gésa
A Szépség és a Szörnyeteg – Egy elvarázsolt történet
Stephanie Garber: Legendary
4 hozzászólás