!

Minden, ami pszichológia zóna

>!
Mircsi_coach U
Minden, ami pszichológia

A Beszélgessünk a Pszichológiáról sorozatban a Pszichológia Dióhéjban könyvet dolgozzuk föl fejezetről fejezetre.

A holnapi Pszicho-beszélgetésen két témáról lesz szó, és mindkettő abból indul ki, hogy a depresszió alapvetően a gondolatok zavara.
A két fejezet, amit előre el kell olvasni ami két pszichológiai művet dolgoz fel, és mindkettő gyógymódot javasol a depresszióra.

Tök érdekesek ezek a fejezetek, nagyon elgondolkoztató, én rengeteg kérdést írtam fel, amit tök szívesen megbeszélgetnék veletek. :)
Csomó kérdést felírtam magamnak!
Például, hogy egyetértetek azzal, hogy a depressziót a rossz gondolatok okozzák?
Mármint okos emberek ezt gondolják, de persze ki tudja…

Tök jó lenne, ha egy/pár pszichológus is be tudna csatlakozni, és a mi laikus gondolatainkhoz olyat is hozzátenne, amire amúgy nem gondolunk. (Én magam coach vagyok, nem is akarok pszichológusi színben tetszelegni – én csak keretet adok a beszélgetésnek és moderálom a dolgot!)

Az olvasnivaló részben egyébként szó esik a biblioterápiáról is (könyvekkel való gyógyítás), ami érdekes volt számomra, hogy egészen más kontextusban hozza fel, mint ahogy én eddig gondoltam a biblioterápiára.
Ennélfogva biblioterapeuta kollégákat is várunk! :D

Meg persze mindenkit, akit érdekel a téma!
Ha szeretnél csatlakozni, írj, és elküldöm az olvasnivaló fejezetet!
Esemény: https://www.facebook.com/events/254086429084448/

Kapcsolódó könyvek: Tom Butler-Bowdon: Pszichológia dióhéjban – 50 pszichológiai alapmű

Tom Butler-Bowdon: Pszichológia dióhéjban – 50 pszichológiai alapmű
>!
timmke
Minden, ami pszichológia

Sziasztok,
Kognitív pszichológia tankönyvet keresek.
Tudna nekem vki ajánlani ???
Az Eysenck féle Kognitív pszichológia c. könyvet ismerem.

5 hozzászólás
>!
felhőbodorító
Minden, ami pszichológia

Találtam egy tök érdekes oldalt, ahol mindenféle teszteket lehet kitölteni, általánosságban a személyiségről, de van politikai nézetes is, vagy például irodalmi beállítottságú. =)
(Angol nyelvű.)

https://dichotomytests.com/

4 hozzászólás
>!
Kiskosar
Minden, ami pszichológia

Sziasztok! Nagyapa könyvtárát számoljuk épp föl, és van sok pszichológia, neveléstörténet, szociológia, filozófia… témájú könyv. Zömében 50-90-es évek közötti kiadásúak. Így, hogy az egyetemek zárva, gondba kerültünk, ki örülne nekik… Amennyiben valakinek érdekes lehet, ingyen elvihető az összes (van még sok regény, versek, mindenféle…). Nagy kincsek nem hiszem, h vannak, de inkább új otthon keresnék nekik, mint egy antikvárius elvigye őket ingyen, majd eladja… Budapest, II. kerület – előre egyeztetett időben lehet válogatni. Összesen több, mint ezer könyv…

6 hozzászólás
>!
kataa_
Minden, ami pszichológia

Kedves Molyok,
Egy nemzetközi pszichológiai kutatás létrejöttéhez kérném a segítségeteket. A kérdőív kitöltésével (kb. 10-15 perc) a jelenlegi járvány okozta változásoknak és azok pszichés vonatkozásainak megértéséhez járulhattok hozzá. Minden kitöltésért és/vagy megosztásért nagyon hálás vagyok! Vigyázzatok magatokra :)
https://isctecis.co1.qualtrics.com/jfe/form/SV_1C7Fs16Wrm7pKHr

3 hozzászólás
Hirdetés
>!
Mircsi_coach U
Minden, ami pszichológia

Ajánlom a figyelmetekbe ezt a félig olvasós-félig pszichós eseményt! :) Az alább bejelölt könyv alapján fogunk beszélgetni különböző pszichológiai művekről és a tartalmukról.

Én magam nem vagyok pszichológus (hanem coach, de az a diplomás fajtából), nem is szeretnék ilyen színben tetszelegni: könyvben leírtakból fogunk kiindulni (amiből 1-1 fejezetet előre el kell olvasni) és arról fogunk beszélgetni: megosztjuk a tapasztalatainkat én pedig játékos gyakorlatokkal készülök a coach és tréner kincsesládámból.

Ez egy sorozat lesz (bármikor be lehet kapcsolódni és nem kell elköteleződni sem). Ez lesz az első alkalom, ami kicsit bevezető jellegű lesz, aztán az önbecsülésről lesz szó, de bővebben az eseménynél:
https://moly.hu/esemenyek/beszelgessunk-a-pszichologiarol

Kapcsolódó könyvek: Tom Butler-Bowdon: Pszichológia dióhéjban – 50 pszichológiai alapmű

Tom Butler-Bowdon: Pszichológia dióhéjban – 50 pszichológiai alapmű
>!
csokitorta P
Minden, ami pszichológia

A karantén alatt sajnos nem sok embernek lett több szabadideje, viszont okosabban tudjuk beosztani az időnket, ami azt jelenti, hogy előtérbe kerülhet az olvasás és egy kis film-, sorozatnézés is a dolgos hétköznapokon. Ezért olyan pszichológiai könyveket és filmeket ajánlok az új bejegyzésben, amelyek maradandó élményt hagytak bennem. Egy biztos: kiszakítanak a valóságból!
http://varazstinta.blogspot.com/2020/04/a-nagy-pszichol…

>!
bugerra
Minden, ami pszichológia

Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy valakinek van személyes tapasztalata borderline vagy dependens személyiségzavarral kapcsolatban?