!

Minden, ami pszichológia zóna

Slezi96>!
Minden, ami pszichológia

Egy értékelést hoztam nektek, amit a NIOK kihívás miatt olvastam el.
Az első könyvem volt az írónőtől, kicsit lassabban is haladtam vele, de élveztem a maga módján. Sok HŰHA élmény ért olvasás közben, de rájöttem, hogy még mindig nem az én műfajom a pszichológia témája.
Voltak benne ismerős részek, amiket pszichológia órán már tanultam, illetve olyan részek is, amelyek nem kimondottan érdekeltek. Akadt ahol magamra ismertem, illetve a környezetemre.
Nagy pozitívum, hogy érthetően volt megfogalmazva és nem jellemezte, hogy szakszavakkal lenne tele.
Merem ajánlani a könyvet, hiszen hasznos, tanulni is lehet belőle. Az írónő nem erőlteti ránk a változást, de azért biztos hoz némi változást az olvasás után a könyv.
https://ediverzum.wordpress.com/2021/01/20/almasi-kitti…

Kapcsolódó könyvek: Almási Kitti: Ki vagy Te?

Almási Kitti: Ki vagy Te?
Hajnalipacsirta>!
Minden, ami pszichológia

Sziasztok!
Gondoltam hátha valakinek felkelti az érdeklődését:)
Becsületkasszás, online önismereti csoport fiatal felnőtteknek:
https://www.facebook.com/events/769544766976149/…

Boglarina>!
Minden, ami pszichológia

"A legmélyebb pszichológiai érdeklődés és a legnagyobb érzelmi érzékenység – bármennyire meglepő – azokban az emberekben
alakul ki, akik megízlelték ugyan az érzelmi biztonságot, de annak hiányát is. Mintha leginkább ez a fajta tapasztalatcsomag tenné tartósan kíváncsivá az embert: vajon mitől jó és mitől rossz egy kapcsolat? Amikor egy segítő foglalkozásúak számára indított
képzési program munkatársaként részt vettem a felvételi interjúk lebonyolításában, döbbenten tapasztaltam, hogy a jelentkezők óriási arányban érkeznek olyan családokból, ahol egy diktátor típusú – sokszor alkoholista – apa és egy teljesen eszköztelen, menekülésként gyakran a betegeskedést választó anya mellett nevelkedtek. Ezért döntöttek egy olyan szerep mellett, ami a családjukban betöltetlen volt: a kompetens, felnőtt segítő szerepe mellett. Van ebben logika, hiszen aki mindig is élvezte az érzelmi biztonságot, annak a lelki egyensúly kérdése nem nyújt sok gondolkodnivalót, aki pedig sosem élvezte, az ritkán képes jobb alternatívákban gondolkodni."

Kapcsolódó könyvek: F. Várkonyi Zsuzsa: Tanulom magam

F. Várkonyi Zsuzsa: Tanulom magam
bodor_regina >!
Minden, ami pszichológia

Sziasztok!
Kicsit talán furcsa megközelítés lesz, amit most felhozok itt nektek, viszont nagyon elgondolkoztam rajta.
A testvéreim hívők, és sokszor hallgatom őket, ahogyan „mondják az igéket, tanításokat” nekem. Sokszor észre vettem, hogy amiről ők mesélnek, az nagyon hasonlít a pszichológiai ismeretemre. (Sajnos még nincs sok, csak régen tanultuk középsuliban).
A legutóbb egy olyan könyvről mesélt, ami a szeretetnyelvről szól, amiről szerintem már sokunk hallott, és én ezt pszichológiai nézetből ismertem meg, ő pedig mindezeket az információkat hívő szempontból közelíti meg. off
Szerintetek mennyire függ össze a hit és a pszichológia? Ti találkoztatok már ilyen esettel? Mennyire összeegyeztethető ez a két oldal? Mi a véleményetek? :)

Kapcsolódó könyvek: Gary Chapman: Istenre hangolva

Gary Chapman: Istenre hangolva
6 hozzászólás
onsai IP>!
Minden, ami pszichológia

A pandémia jó oldala, hogy a pszichológusok is egyre aktívabbak a neten. Ezek rövid, pár perces videók egy kiváló szakembertől, Dr. Almási Kittitől sokféle témában. Főzés, takarítás, utazás közben kiválóan lehet hallgatni, én is így szoktam :)
https://www.youtube.com/channel/UC7ILWyqsPvU63lYv0HN5HC…

Kristin_M_Furrier IP>!
Minden, ami pszichológia

Ahhoz is meg kell érni, hogy a negatív dolgokat megjelenítsük? Ezt a kérdést kaptam a Kurca Tv interjún. Hallgassátok meg, mit válaszoltam:
https://www.instagram.com/p/CJQS7waBrIl/…

Kristin_M_Furrier IP>!
Minden, ami pszichológia

Nagycsalád. Nagycsaládos anyának lenni, nem könnyű.
Bár ilyenkor csöppet sem kegyes a Tisza, van az a pillanat…Mikor a 35. tepsi sütemény után, kócosan, fásultan beülsz a kocsiba, (//・_・//) és elhagyod a várost. Csak egy picit…Csak egy kis csendet…Csak egy kis énidőt kérek. ❤Aztán minden megy tovább…

3 hozzászólás
Tarja_Kauppinen IP>!
Minden, ami pszichológia

A pszichiáterem azt mondta, nem a gyógyszer nem elég, hanem a futás. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor nemrégiben pánikrohamot kaptam egy olyan irodalmi pályázatnak az eredményhirdetésén, amiben nem is voltam érintett (bár egy néhány kedves ismerősöm igen). Szóval nem, a futás, a természetjárás nem a hobbim, hanem a terápiám nélkülözhetetlen része, és a kezelőorvosom bizony számon is kéri, jogosan, hiszen eddig minden nehezebb időszakot a terepfutás segítségével vészeltem át. Amikor legközelebb megyek kontrollra, remélhetőleg már nemcsak néhány virtuális futás érmével büszkélkedhetek el, hanem azzal is, hogy jelentősen csökkent a szorongásom.

Ez nem elsősorban egy futós karc, ebben a zónában a helye. Ma egy 28-as volt a program, a kép pedig szombati, mert ma nem fotóztam.

Amúgy nem fogok rászokni az ennyire személyes tartalmak megosztására, de ez az új életcélom, sportcélom, és a 2021-es újévi fogadalmam is egyben: amilyen lapokat az élet osztott nekem, azokkal fogok nyerni.

Lefutom a pánikbetegséget!

61 hozzászólás
Reka96>!
Minden, ami pszichológia

Sziasztok!

A barátomnak lenne szüksége minél több kitöltésre, hogy elkészülhessen a szakdolgozata. Ha van néhány percetek, kérlek töltsétek ki a kérdőívét. :)
A kutatásában egyes személyiségvonások és a transzformatív vezetési stílussal való elégedettség közti összefüggést szeretné megismerni, illetve választ szeretne kapni arra is, hogy szerinted milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy ideális vezető. Fontos, hogy olyan 18 év feletti személyek kitöltésére van szüksége, akiknek van munkaviszonya. Előre is köszönjük! :)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-F3DpV0OUya2…