!

Mert magyarok mindenhol vannak! zóna

>!
Demencze_Ilona_blogger 
Mert magyarok mindenhol vannak!

Egy igazán elgondolkodtató modern drámával érkezik az év első bejegyzése az Olvass Hazait! blogon. Fogadjátok szeretettel és bizalommal!
https://olvasshazait.blog.hu/2019/01/11/modern_csaladi_…

Diana Soto egy nagyon tehetséges költő és drámaíró, akinek legújabb kötete nemrégiben jelent meg. A Csak a bolondok boldogok egy két felvonásos dráma, melyre még William Shakespeare is biztosan rányomna egy lájkot. A műfaj klasszikusan a középiskolás éveinket juttatja eszünkbe, ám ez egy igazi modern dráma. A huszonegyedik században is akad bőven kivesézni való probléma, Diana Soto pedig nem szűkölködött ezek felhasználásával.
(Az író jelenleg Spanyolországban él.)

>!
molnar_niki1
Mert magyarok mindenhol vannak!

Aznap éjjel Bryn házában húztam meg magam. Az eljövendő hónapokban meglátogattam különböző forgatásokon Vancouverben, Chicagóban és aztán Budapesten.

Kapcsolódó könyvek: Gayle Forman: Hová tűntél?

Gayle Forman: Hová tűntél?
>!
molnar_niki1 
Mert magyarok mindenhol vannak!

Bár amikor az ember éppen úton van, hogy elmeneküljön tizenkilencedik Katherine emlékétől, és Tenesse-ben bóklászik, hogy megnézze a halott osztrák-magyar főherceg sírját, lehet, hogy nincs joga bármit furcsának tartani.

Kapcsolódó könyvek: John Green: Katherine a köbön

John Green: Katherine a köbön

Kapcsolódó alkotók: John Green

>!
Tilikum
Mert magyarok mindenhol vannak!

Lélegzetvisszafojtva vártam, mi jön. Rayburn keze az ajtókitámasztón görcsösen megfeszült.
— Anita Grünberg – ez volt az igazi neve. Színésznő volt. Fiatal és nagyon szép. Dél-Afrikában született, de az anyja, azt hiszem, Magyarországról származott. Volt benne valami titokzatos, amitől persze még ellenállhatatlanabbnak látszott a két fiú szemében.

Kapcsolódó könyvek: Agatha Christie: A barna ruhás férfi

Agatha Christie: A barna ruhás férfi
>!
kmaria
Mert magyarok mindenhol vannak!

[…] Úgy vélte, a javamra válhatnak azok a magasröptű beszélgetések és viták, amelyekre késő este került sor a Hellfire Clubban, annak is elsősorban a felső emeletén, ahová külön meghívó birtokában lehetett belépni. Ezek az eszemcserék gyakran természetfeletti és okkult kérdéseket boncolgattak, illetve olyan szélsőséges orvosi elméleteket taglaltak, melyekhez képest Mary Shelley látomásai is ártalmatlannak tűntek, akár egy szokványos szakszöveg.
Ritkán vettem részt ezeken a beszélgetéseken, mert olyan nyugtalanítónak találtam a témájukat, hogy utána napokig elkerült az álom. Az egyik ilyen kerekasztal-beszélgetés alkalmával találkoztam azzal a férfival, aki reményeim szerint aznap este is felkereste a klubot: egy magyar professzorral, akit Arminius Vámbérynak hívtak.
[…]
– Vámbéryt lehetetlen értesíteni. Ennyi erővel leadhatnék egy füstjelet azzal az utasítással, hogy a domb tetején forduljon nyugat felé. Nincs állandó lakcíme, sem postafiókja, ahová levelet, táviratot vagy üzenetet lehetne küldeni. Senki sem tudja, hol hajtja álomra a fejét. Nekem egyszer azt mondta, sohasem alszik kétszer ugyanazon a helyen. Abban sem vagyok biztos, hogy valóban Vámbérynak hívják. Sokan úgy vélik, hogy a kormánynak kémkedik, de erre természetesen nincsenek bizonyítékok, ahogyan az ellenkezőjére sem. Ugyanakkor a leghomályosabb dolgokról is rendkívül beható ismeretekkel rendelkezik, éppen ezért felsőfokú oktatási intézmény számtalanszor felkérik előadónak. Amikor az ember beszélgetésbe elegyedik vele, olyan érzése támad, mintha egy két lábon járó könyvtárral társalogna. Egyelőre nem találtam olyan témát, amelyben ne mozogna otthonosan.

Kapcsolódó könyvek: Dacre Stoker – J. D. Barker: Dracul

Dacre Stoker – J. D. Barker: Dracul

Kapcsolódó alkotók: Vámbéry Ármin

6 hozzászólás
>!
kmaria
Mert magyarok mindenhol vannak!

Kiderült, hogy Richard irányítói hajlama, amely oly sokszor csaknem elviselhetetlenné tette a jelenlétét, most nagyon is kapóra jött. Meglepően hatékonyan, hozzáértően és gyakorlatiasan vezette le a csoportos varázslást, akár egy tapasztalt karmester, amely végigvezényli kamarazenekarát egy nehéz Bartók-darabon.

Kapcsolódó könyvek: Lev Grossman: A varázslók

Lev Grossman: A varázslók
Hirdetés
>!
molnar_niki1 
Mert magyarok mindenhol vannak!

– Életem legjobb napja a mai – mondtam. – És az a története, hogy egy szép magyar lány mellett ébredtem föl, hideg volt, de nem nagyon hideg, ittam egy bögre langyos porkávét tej nélkül, és Cheeriost ettem, és mászkáltunk az erdőben Alaskával és Takumival. (…)
– Szépnek tartasz? – kérdezte Lara, és szégyenlősen nevetett. Arra gondoltam, milyen jó lenne a szemébe nézni, de nem tudtam. – Egyébként román vagyok!

Kapcsolódó könyvek: John Green: Alaska nyomában

John Green: Alaska nyomában
>!
kmaria
Mert magyarok mindenhol vannak!

Az itteni kutató segéderőim, lelkes, buzgó ifjú emberek fénymásolatban a rendelkezésemre bocsátották a New York-i Times cikkét, mely beszámolt Szombathy László haláláról. Szombathy volt az, aki megölte magát a nekem szánt kötéllel.
[…]
Mielőtt Amerikába jött, szabadságharcos volt Magyarországon, ott harcolt az oroszok ellen, írta a Times. A Times szerint testvérgyilkos is volt, lelőtte Miklós bátyját, magyar oktatásügyi miniszterhelyettest.

Kapcsolódó könyvek: Kurt Vonnegut: Éj anyánk / Mother Night

Kurt Vonnegut: Éj anyánk / Mother Night
>!
Nyam
Mert magyarok mindenhol vannak!

„ – Annyi helyen jártam, Aves. Csaknem mindenhol, ahol úgy gondoltam, el tudok bújni a világ elől. Kubában, a sarkvidéken, Budapesten. Dolgoztam az Amazonas mentén egy vadrezervátumban és Új-Zélandon egy farmon. Egy ideig még csapos is voltam Afrikában- tette hozzá a nyaklánc biccentve. "
472. oldal

Kapcsolódó könyvek: Katharine McGee: Az ezredik emelet

Katharine McGee: Az ezredik emelet
>!
p_m_linda
Mert magyarok mindenhol vannak!

„Azonnal megtaláltam a hangot Göncz Árpáddal, a Magyar Köztársaság elnökével és a feleségével. Kiszálltam a repülőgépből, és kezet ráztunk. Furcsa módon teljesen hétköznapi gesztusnak tűnt ez akkor a számomra. Odahaza minden újság ezzel volt tele, én viszont azt gondoltam magamban: "Mi olyan különös ebben?"”

Kapcsolódó könyvek: Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival

Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival