!

Merítés zóna

>!
Bla IMP
Merítés

Kicsit megkésve, de fel kell hívnom a mélyentisztelt Olvasó figyelmét, hogy a júliusi Merítésben – amely már megjelent – a Klasszikus magyar irodalom rovat – egyhavi kimaradást követően – ismét szerepel.
A témaválasztás pedig nem lehetett más, mint a Magyarországon megrendezett Olimpia… …helyett a Magyarországon megrendezett vizes világbajnokság, melynek sikere, nemzetközi tekintélyünk növekedésében elért eredménye olyan dinamikusan fejlődő, mint a képen látható mozdonyunk mozgása. S ha eltekintünk a ráfordítás nagyságától, gratulálva a magyar érmeseknek, helyezetteknek és kik megdöntötték, vagy megközelítették egyéni legjobbjukat, s elnézést kérve mindazon MOLY-tagoktól, akik 2017 június-július hóban klasszikus magyar irodalmi műveket olvastak, s a sajátosan tematizált MERÍTÉS-rovatból így kimaradtak – remélem ez a válogatás és üzenete is eljut a gondolkodókhoz.
A tartalmakat köszönöm: @dacecc, @nadasdit, @Baba082, @B_Niki, @kkata76, @Fapicula, @shadowhunter1975, @alaurent, @Viv_, @lauranne, @Gelso.

Látogassátok a MERÍTÉST! – https://moly.hu/merites

Mindenkinek jó olvasást kíván a rovatvezető: @Bla

Kapcsolódó könyvek: Székely Éva: Sírni csak a győztesnek szabad · Kárpáti György: Medencék, gólok, pofonok · Mándy Iván: Lány az uszodából · Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok · V. Deák Éva: Felfedezem a Balatont · Pereházy Károly: A városliget · Pap Kornélia: Vizek szabadja lettem…

Székely Éva: Sírni csak a győztesnek szabad
Kárpáti György: Medencék, gólok, pofonok
Mándy Iván: Lány az uszodából
Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok
V. Deák Éva: Felfedezem a Balatont
Pereházy Károly: A városliget
Pap Kornélia: Vizek szabadja lettem…
12 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Merítés

Megjelentünk!

A Forever Young Adult rovat havi témája a MÁGIA, ezért azokat a YA-regényeket gyűjtöttem össze, amikben ez van a főszerepben!
https://moly.hu/merites-rovatok/forever-young-adult-magiarol-tanulunk

@Belle_Maundrell @ViveEe @elge76 @jessyke13 @Bianka_fan @semmilyen @Algernon @BubbleTea @silentscream @Deziréé @Ivenn @Ashriver @Szil78 @Ariadne @agi452 @abstractelf @sedina22 köszönöm, hogy a tartalmaitokkal feldobtátok a rovatot! :))

A sajátomon kívül még egy extra rovattal is készültem, hogy megünnepeljük az egyik kedvenc írónőm (és a legismertebb sorozatának a főszereplőjének) júliusi születésnapját. =^.^=

Harry Potter Zónázó:
https://moly.hu/merites-rovatok/zonazo-harry-potter

Jó olvasást!

Továbbá ajánlom a júliusi Merítést a maga teljességében:
https://moly.hu/merites

Kapcsolódó könyvek: Ursula K. Le Guin: A Szigetvilág varázslója · Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző · Christopher G. Nuttall: Schooled in Magic · C. C. Hunter: Born At Midnight – Született éjfélkor · Garth Nix: Sabriel · Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy · Alison Croggon: The Naming · Alison Croggon: The Gift · Mackenzi Lee: The Gentleman's Guide to Vice and Virtue · Charlie N. Holmberg: A papírmágus · Katharine McGee: Az ezredik emelet · Lizzy Charles: Zűröstül-bőröstül

Ursula K. Le Guin: A Szigetvilág varázslója
Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző
Christopher G. Nuttall: Schooled in Magic
C. C. Hunter: Born At Midnight – Született éjfélkor
Garth Nix: Sabriel
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Alison Croggon: The Naming
Alison Croggon: The Gift
Mackenzi Lee: The Gentleman's Guide to Vice and Virtue
Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Lizzy Charles: Zűröstül-bőröstül
7 hozzászólás
>!
pepege MP
Merítés

A szemfülesek már biztosan észrevették, hogy megjelent a Merítés júliusi száma. Lássuk, mivel szolgálhatunk azoknak, akik úgy döntenek, minket választanak:

Ebben a hónapban négy rendhagyó rovattal is jelentkezünk. @clarisssa irányításával folytatódik a Variációk egy témára sorozatunk, a télihez hasonlóan ezúttal természetesen a nyár lesz a téma. Több rovatgazda összefogásával egy igazán színes, változatos nyári olvasmányajánló rovat született. @AniTiger az előző számban egy fantasztikusan jó emlékrovatot készített a 20 éves Harry Potter tiszteletére (a rovatot rengetegen csillagozták, valószínűleg rekord is született). Ennek – mondhatni – folytatásaként ezúttal a Harry Potter zónát mutatja be a Zónázó sorozatunkban (mert hát HP-ből soha nem elég!) Egy évvel ezelőtt @Dominik_Blasir és @Spaceman_Spiff (@acélpatkány alteregója) remek összeállítást készített a 2015-ös év fantasy és sci-fi megjelenéseiről, illetve az olvasásra legérdemesebb művekről. A hagyományt folytatva ezúttal is megajándékozzák (talán nem csak) a két műfaj szerelmeseit rovataikkal. A szerkesztőségben történt kisebb változások indokolttá tettek egy újabb bemutatkozós rovatot, melyben @Zsófi_és_Bea (Molyfaggató) és @Földi_Olinda (VilágKlasszik) rovatgazdákat ismerhetitek meg.
@Röfipingvin (Sikerkönyvek) rovatába beválogatott könyvek javarészt az elmúlt napok forróságára adott jelzőket követik: kegyetlen, pusztító, tikkasztó, perzselő. Merthogy a friss megjelenések így adódtak.
@Tantis a Sportrovatban elhozza nekünk a legfontosabb történéseket, bár nyáron a sportban nincs túl nagy pörgés.
A Molyfaggatóban @Zsófi_és_Bea mi másról kérdezhették volna alanyaikat, mint a nyárról: nyaralások, nyári olvasmányok, nyári könyves kalandok…
@ursus-sal pedig (Molyrágta történelem) szokás szerint időben utazunk, ezúttal a kuruc korba.
@Ákos_Tóth, a Tudomány rovat új szerkesztője mindenféle havi tematika nélkül készítette el a rovatát a havi tartalmakból, „azt bizonyítandó, hogy a Molyon sosincs uborkaszezon – akkor sem, ha a molyok maguk éppen nyaralnak.”

Várunk mindenkit szeretettel! A jeges italok legyenek kéznél ebben a hőségben! :)

>!
akire MP
Merítés

„(Leonardo) intelme világos. Szemben a cselekvés vakhitével, egyedül a szemlélődésen nevelt gondolat érhet célba.” Pilinszky János: Csönd és közelség

A jövőre újranyitó Szépművészeti Múzeum 2018 és 2019 fordulójára tervbe vett egy Leonardo-kamaratárlatot. A Fényőrség ehavi száma az írók és a molyok segítségével már most Leonardo nyomába ered.

https://moly.hu/merites-rovatok/fenyorseg-leonardo-da-vinci

Nektek köszönöm az értékes tartalmakat:
@Mária, @Tintapatrónus, @robinson, @Carmilla, @kkata76, @Andrew_N_Bagman, @woolfe, @dontpanic, @danaida, @Tiger205, @blankaveronika, @Whirling_Dervish, @Eowyn, @Lunemorte, @mdmselle, @Futóhomok

13 hozzászólás
>!
clarisssa MP
Merítés

A |Merítés nyári rovata (https://moly.hu/merites-rovatok/variaciok-egy-temara-nyar) nem jöhetett volna létre a következő szerkesztők cikkei nélkül: @Bélabá, @csartak, @Emmi_Lotta, @Etike, @meseanyu, @pepege, @Spaceman_Spiff, @stippistop, @Zsófi_és_Bea.
Köszönöm a munkátokat és remek ötleteiteket! :)

A kiemelt tartalmakat nektek köszönjük: @ÁrnyékVirág, @Blissenobiarella, @Bori_L, @Ferkó, @GSzabina, @Kkatja, @Raye, @Vivi_, @Zsófi_és_Bea.

Köszönet illeti a közreműködésért az itt felsorolt molyokat is: @anesz, @Anibell, @Aurore, @calamum, @clarisssa, @csgabi, @Dénes_Gabriella, @Emília5, @Huanna, @J_Goldenlane, @kedaiyun, @kriszmanesz, @levendulalány, @Mazsola_78, @orvosi_székfű, @Paulina_Sándorné, @psvianne, @Röfipingvin, @SepTepi, @vercsa, @Zsófi_és_Bea.

12 hozzászólás
Hirdetés
>!
Zsófi_és_Bea MP
Merítés

Megjelent az augusztusi |Merítés, benne a |Molyfaggató, nyári kérdésekkel, nyári hangulattal:

https://moly.hu/merites-rovatok/molyfaggato-14

A válaszokat köszönjük: @AniTiger, @smetalin, @Lénaanyukája, @ScarlettBlair, @mate55 és @ZitussKa molyoknak.

Olvassátok el a nyári ajánlót is, amelyben mi is ajánlottunk két nyári olvasmányt:

https://moly.hu/merites-rovatok/variaciok-egy-temara-nyar

És ha még nem untok bennünket, akkor olvassátok el a molyszerkesztői bemutatkozásunkat.

https://moly.hu/merites-rovatok/bemutatkoznak-a-merites-szerkesztoi-xv

>!
Timár_Krisztina ISMP
Merítés

Megjelentünk!!! :)

A hónap külföldi írója: Miguel de Cervantes. :)

Keressétek meg a rovatban Zórád Ernőt, az ellentétes párosok prototípusát és Tomot. :D Meg persze egy csodálatos klasszikust. Vagy kettőt. Vagy hármat.

Szóval gyertek csak szépen, és bolonduljatok bele az olvasásba! :))))
https://moly.hu/merites-rovatok/a-honap-kulfoldi-iroja-miguel-de-cervantes

Kapcsolódó könyvek: Miguel de Cervantes: Don Quijote

Miguel de Cervantes: Don Quijote
>!
meseanyu MP
Merítés

Hamarosan itt az új |Merítés. Most kivételesen nem lesz benne |MolyMazsolázó, mert nekem is jár egy kis nyaralás ;-), de azért olvassátok, mert sok érdekességet fogtok találni, többek között egy nyári könyvajánló rovatot is, ahol én is írok egy számomra kedves, vakációs könyvről.

4 hozzászólás
>!
Arianrhod MP
Merítés

Arról értesültem a minap, hogy kánikula miatt szenvedtek, és nagyon törtem a fejem, hogyan lehetne ezen a kellemetlenségen segíteni. A megoldás, amire jutottam, a képen látható, „Merítkezzünk” meg valami jeges folyóban, vagy esetleg napozzunk hómezőn! Na persze ehhez el kell utazni valahova, ahol a szükséges föltételek adottak…

Azt javaslom, utazzatok velem és a |kaleIDÉZkóp rovatával hűsölni egy kicsit, miközben nyelvrokonokat is meglátogatunk, akik majd esténként jól elszórakoztatnak életükről szóló történeteikkel!

A végcél Szibéria, utunk bűvös tájakon vezet, lesz alkalmunk fagyoskodni is. De megéri!

Idegenvezetőinknek ezúton köszönöm meg szíves közreműködésüket:

@ppeva, @Jesper_Olsen, @Zigó_Attila, @GTM, @tgorsky, @eeszter, @Ezüst, @hetcsillagkozt, @senhorita, @Sea, @Margarita, @Timár_Krisztina, @Emerencia, @Szávitrí, @Gedi, @Lunemorte, @esztiyay, @déli_báb, @felhőbodorító, @Turms,

és külön köszönet illeti három fő szakértőnket, akik számtalan idéztükkel és karcukkal járultak hozzá ahhoz, hogy kirándulásunk minél élvezetesebb legyen: @eme, @dokijano és @Emmi_Lotta, aki segített a szerkesztésben is.

A zene se maradhat el: manysi népdal, szerintem gyönyörű!

https://www.youtube.com/watch…

17 hozzászólás