!

Megjelenésre várva zóna

Agave_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Brandon Hackett: Eldobható testek
megjelenés: szeptember 17. (Könyvhét)

Eredetileg júniusban szerettük volna kiadni az új Hackettet, aztán felmerült egy ideig az is, hogy eltoljuk jövőre, de végül mindannyian úgy döntöttünk, hogy bevállaljuk a szeptembert. Az Eldobható testekben Botond folytatja azt, amihez a legjobban ért: ismét az emberiség lehetséges jövőjét kutatja, és a tudományos keretek közé szokás szerint sok izgalmas akciójelenet is befért. Komoly gondolatkísérlet, amiről biztos sokat fogunk beszélni a következő hónapokban.

Botond rengeteget dolgozott ezen a könyvön, ami talán az eddigi legnagyobb munkája, bízunk benne, hogy elnyeri a tetszéseteket! Szeretnénk dedikálást is tartani a Könyvhéten – reméljük nem lesz akadálya –, erről megírjuk a pontos részleteket, amint tudjuk. :)

Fülszöveg:

2338-ban a Föld már csak egy emlék. A világ Melvin Kadeknek, a Naprendszer leggazdagabb emberének és az emberi civilizáció megmentőjének jövőjét követi. A Naptevékenység drasztikus megváltozásának fenyegetése miatt a milliárdos technológiai befektető még évszázadokkal korábban meghirdette az Exodust, azt az elképesztő léptékű űrprojektet, amelynek révén az emberiség a Jupiter és a Szaturnusz lakhatóvá tett holdjaira, valamint több ezer aszteroida belsejébe tervezett mesterséges életterekbe költözött.

Vireni Orlando ügyésznő azonban arra készül, hogy letartóztassa a mindenki által hősként ünnepelt Kadeket, mert szerinte köze van a Földet felperzselő és lakhatatlanná tevő szupernapkitörésekhez, ami a bolygón maradt milliárdnyi ember halálához is vezetett. Az áldozatok egy része ráadásul digitalizált, újhumán tudatként most visszatért, élükön egy rendkívüli vezetővel, aki eldobható testek formájában egy olyan, újfajta technológiát terjeszt el a világban, amely lehetővé teszi, hogy bárki megszabaduljon a test évezredes börtönéből, és ezáltal legyőzze a halált, az emberiség utolsó ellenségét.

A korlátok nélküli, halhatatlan létezés csábítása viszont alapjaiban forgatja fel a Naprendszert.

Előrendelés augusztus végén.

Kapcsolódó könyvek: Brandon Hackett: Eldobható testek

Brandon Hackett: Eldobható testek
8 hozzászólás
gazibla IP>!
Megjelenésre várva

AKCIÓ! :)
Az ajánlat jövőhét szombatig érvényes. :) Keressetek bátran! :)

Kapcsolódó könyvek: Gazi Béla: Pillanatok

Gazi Béla: Pillanatok
fonixkonyvmuhely KU>!
Megjelenésre várva

Benyák Zoltán
KÉPTELEN TÖRTÉNET

Megjelenés: augusztus 27.

Max történeteket ír. Különlegeseket, vicceseket, fantasztikusakat. Ez a munkája, és jól csinálja. Olyan jól, hogy észre sem veszi, a meséiben él. Egy olyan világban, ahol a történetei veszik körbe: hősök, fura lények, vad tájak. Ám egy napon bekopogtat az egyik szereplője, egy szemtelen kislány, és arra kéri, segítsen megtalálni az egyik történetben elveszett holmiját. Max belemegy a dologba. A lánnyal az oldalán kilép biztonságos tornyából, és a kalandok rögtön elsodorják. Egyenesen a szörnyek, legendák, gonosz tervet szövő szereplők világába.

Benyák Zoltán páratlan fantáziával alkotta meg új regényét. Újra átélhetjük az Alíz csodaországban, vagy Óz, a nagy varázsló élményét. Lehetünk gyerekek, elengedhetjük a fantáziánk, együtt nevethetünk, aggódhatunk hőseinkért a Képtelen történet minden egyes oldalán.

3 hozzászólás
Gold_Book KU>!
Megjelenésre várva

Bakóczy Sára
LILIOM ÉS KEHELY

Várható megjelenés: 2020. szeptember 15.

Ezerötszázötvennégy. A három részre szakadt ország keleti határvidékén Debrecen kénytelen egyszerre keresni a Habsburg Császárság, az Erdélyi Fejedelemség és a Török Birodalom kegyeit. Gazdag polgárai háromfelé adóznak, túlélésük érdekében három urat próbálnak meggyőzni hűségükről. Hol Erdély oltalmát kérik a Habsburgokkal szemben, hol a Habsburgokét a török ellen – és mindennek meg kell fizetniük az árát.

A rövid, dúlásmentes békeévekben azonban a város lakóit hétköznapi események tartják izgalomban: Duskás Ferenc, az egyik leggazdagabb fiatal kereskedő vízimalmot készül építeni a város határában, Ötvös Ambrus nem mástól, mint Oláh Miklós esztergomi érsektől kapott megrendelést egy értékes kehelyre, a város földesura, Török János fiatal feleséget vett magához, a besztercebányai rézbányászat jogának új tulajdonosa debreceni kötődésű, és felcsillan a lehetőség, hogy a töröknek szállított rézen vagyonokat keressenek az élelmes kalmárok.

A világtörténelmi és a hétköznapi események hátterében pedig egyéni emberi sorsok, tragédiák és örömök rejlenek, amelyekről megélőiken kívül sokszor nem is tud más. Érdekházasságok, reménytelen szerelmek, elvesztett vagyonok, kettétört életek és váratlan felemelkedések eseményei szövődnek egybe egy család, egy város, egy nemzet történetévé.

Kapcsolódó könyvek: Bakóczy Sára: Liliom és kehely

Bakóczy Sára: Liliom és kehely
Galaktika KU>!
Megjelenésre várva

Előrendelhető Michael Walden (Eshtar sorozat) következő sci-fi könyvsorozatának első része Csillagikrek címen.

https://galaktikabolt.hu/termek/cosmos-redshift-seven-c…

Vincent DeLuz, a Redshift Seven űrhajó kapitánya és maroknyi legénysége szinte minden munkát elvállal, ami pénzt hoz a konyhára, és megüti az etikai minimumot.

A csapat élete fenekestül felfordul, mikor útra kelnek megkeresni egy hírhedt drogbáró elveszett fiát, aki talán elsőként lépett kapcsolatba egy ősi, elfeledett civilizáció tagjaival. A srácra a szabad bolygókra szemet vető földi Koalíció is vadászik, s olyan erőt szabadítanának a világra a birtokában lévő információk segítségével, ami elhozhatja az emberi faj végóráit.

Folyamatosan tárulnak fel egy letűnt világ kapui, és ami azon túl vár rájuk, arra egyikük sem készült fel…

Kapcsolódó könyvek: Michael Walden: Csillagikrek

Michael Walden: Csillagikrek

Kapcsolódó alkotók: Michael Walden

Álomgyár_Kiadó KU>!
Megjelenésre várva

Mindig létezik új esély?
https://bookline.hu/product/home.action…
Mikortól szabad újrakezdened, ha két gyermekkel egyedül maradtál? Akarsz-e, tudsz-e újra bízni a szerelemben? Ezek Dalma – az új történet főhősének – dilemmái. De Dénes helyzete sem kevésbé bonyolult. Két tragikus házasság után van tovább? És ha igen, akkor merre? A járt út, vagy valami egészen más a megoldás? Ezek a kérdések mardossák Dénes lelkét. A regényből megtudhatjuk, mi történik, amikor Dalma és Dénes, a két bizalmatlan és sebzett ember egy idegen országban – egy kis görög szigeten – a múlt kötöttségei nélkül találkoznak, és a konvenciókat hátrahagyva utat engednek az egymás iránti szenvedélynek.

Papp Csilla korábbi regényeiből megismert szereplőkkel is találkozhatunk ebben a történetben, ami onnan indul, ahol általában a romantikus regények befejeződnek. Az író ismét érzékenyen nyúl olyan komoly – és sok esetben tabunak számító – aktuális témákhoz, mint a gyász feldolgozása, a jó vagy rossz anya kérdésköre, vagy hogy meddig tudunk önmagunk maradni a munkánkban.

Kapcsolódó könyvek: Papp Csilla: Ha/mar

Papp Csilla: Ha/mar
Hirdetés
Magvető_Kiadó KU>!
Megjelenésre várva

A klasszikus Csehov-darab Spiró György új fordításában érkezik augusztusban Meggyeskert címen!

Spiró György az 1980-as években a kaposvári színház felkérésére fordította újra Csehov drámáját, a most megjelenő kiadás ennek alapján készült. Így ír róla:

„A realista és az abszurd dráma közötti vékony pengeélen egyensúlyoz Csehov, aki pontosan tudta, hogy haláltáncot ábrázol. Érett darabjaiban béke van, a katonák dologtalanul unatkoznak, háborúról semmi hír, forradalmi mozgolódás nincs, de a cári birodalomnak vége van. Csehov azt is látta, mi következik.”

Már előrendelhető a Líra oldalán:
https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/meggyeskert-s…

Kapcsolódó könyvek: Anton Pavlovics Csehov: Meggyeskert

Anton Pavlovics Csehov: Meggyeskert

Kapcsolódó alkotók: Spiró György · Anton Pavlovics Csehov

gabokiado KU>!
Megjelenésre várva

Most egy hamarosan megjelenő könyvünkre hívjuk fel a figyelmeteket: a Magyarországon már jól ismert Dr. Michael Mosley (800 kalóriás böjtdiéta, Okos belek) ezúttal korunk legnagyobb közegészségügyi veszedelméről ír, részletesen ismerteti az új vírus történetét a kínai felbukkanásától a világméretű, gyors terjedéséig.

A tudományos író, újságíró a legújabb tudományos felfedezések alapján lebilincselően mutatja be a járványt okozó koronavírus titkait, a terjedését, a test megfertőzését és azt, hogy immunrendszerünk hogyan próbálja leküzdeni. Elismert tudományos szakértők bevonásával avat be a kezelés, valamint a biztonságos és hatékony vakcina – amely végül is az egyetlen módja a vírus leküzdésének – kifejlesztéséért folyó küzdelem részleteibe.

A Covid19-vírusról szóló tények birtokában jobb helyzetbe kerülhetünk önmagunk és családunk megvédésére, és a világ kezdhet újra nyitottabbá válni.

A helyes étkezés, a jó alvás, a rendszeres testedzés és a megfelelő stresszkezelés életfontosságú testünk és védekezési rendszerünk számára, hogy a leghatékonyabban küzdhessünk meg a vírussal. Ezeken a területeken dr. Mosley már világhírt szerzett magának, tudományos alapú, gyakorlatias tanácsaival.

A Covid19 még előrendelhető 30% kedvezménnyel:

https://www.gabo.hu/hu/eletmod-egeszseg/2749-covid19-ko…

Kapcsolódó könyvek: Michael Mosley: Covid19

Michael Mosley: Covid19
cicerokiado KU>!
Megjelenésre várva

Az első gyerekkönyvéről beszélgettünk Dan Brownnal

Dan Brown meglepte az olvasóközönségét, mert legújabb könyvének nem Robert Langdon a főszereplője, hanem Cin mester és mókás zenélő állatok; valamint nem felnőtteknek szól, hanem gyerekeknek. Ráadásul nemcsak írói, hanem zeneszerzői oldalát is megismerhetjük.

A Vad Szimfónia az első képeskönyve! Mesélne róla?
Gyerekként imádtam Dr. Seuss könyveit, azokkal a bolondos figurákkal és vicces rímekkel. A Vad Szimfóniával egy hasonló képekkel és rímekkel teli varázslatos világot akartam teremteni a fiatalok egy új generációja számára, reményeim szerint egy lépéssel megelőzöm elődömet. A Vad Szimfónia inkább egy felolvasásra szánt képeskönyv, miközben meglepő zenei többletet hordoz. Minden – a könyvben szereplő – állat számára személyre szólóan komponáltam modern klasszikus zenét – olyan rövid, vidám szerzeményeket, amelyek az állat különleges személyiségét tükrözik – mindezt egy olyan izgalmas új módszerrel, ahol az állatok zenéje kapcsolódik az illusztrációkhoz és a versekhez, együttesen egy magával ragadó mesélési élményt nyújtva.

Kiemelten fontos szerepet játszik ebben a könyvben a zene. Mikor és hogyan kezdődött a zene iránti szenvedélye?
A klasszikus zenével együtt nőttem fel. A szüleim tanult zenészek voltak, akik azt választották, hogy ne legyen TV-nk, így volt időm zongorázni, kórusban énekelni és rengeteg koncertre jártunk. Gyerekként a zene titkos menedék volt számomra. Megnyugtatott, amikor feszültnek éreztem magam, hűséges barátom volt, amikor egyedül éreztem magam, segített kifejezni az örömömet, amikor boldog voltam és ami a legjobb, felébresztette a kreativitásomat és a képzelőerőmet. Még most is minden nap zongorázom, általában egy írással töltött hosszú nap után.

A Vad Szimfónia kötethez tartozik egy telefonos applikáció, amely minden oldalhoz kapcsolódóan lejátssza az adott zenét. Miért érezte fontosnak, hogy ezt az elemet is beépítse és hogyan működik az applikáció?
Olyan könyvet akartam létrehozni, amely a fiatalokat arra ösztönzi, hogy megismerjék a klasszikus zene adta élményt és örömöt. Kiterjesztett valóságot alkalmazva a Vad Szimfónia olyan könyv, amely képes „varázslatos” módon a konkrét zenedarabot az állatokhoz kötni, akár jópofa és vidám, mint a Pattogó Kenguruk, megfontolt és nyugodt, mint a Bámulatos Bálna, vagy bolondos és lökött, mint a Táncoló Vaddisznó vagy a Szorgos Bogarak. A zenei anyag könnyen elérhetőek lesznek különböző zenei szolgáltatókon keresztül, így a fiatalok bárhol és bármikor kedvük szerint hallgathatják. Ideális esetben a könyv segítséget nyújt egy új generációval megszerettetni a komolyzenét.

Ritka, hogy egy könyv ennyire összetett, ennyi rétege legyen. A könyv létrejöttének folyamatában hogyan fonódott össze a történetmesélés, a grafika és a zene?
Imádom az összetett történetmesélést, a regényeimben is arra törekszem, hogy összefonódjanak a különböző szintek és szálak. A Vad Szimfóniát is lelkesen erre a módszerre alapoztam és párhuzamosan alkalmaztam a három különböző nyelvet, vagyis a grafikát, a zenét és a költészetet. Ahogyan az opera is megragadja a közönséget a gyönyörű díszletekkel, a drámai zenével és a szöveggel, úgy a Vad Szimfónia is egyszerre lesz lebilincselő élmény szemnek, fülnek és elmének.

Ez annyira egyedi alkotás. Honnan jött az alapötlet?
Mindig is szerettem zenélni és zenét komponálni. Évekkel ezelőtt egy mező mellett sétáltam és több fajta különböző békát hallottam kuruttyolni – volt köztük kecskebéka, varangy, unka – számomra egy klasszikus fúgának hangzottak. Mikor hazaértem, egy kis dallamot komponáltam Békák a lápban címmel és egy hozzá illő verset is írtam. Nagyon szerettem ezt a kreatív folyamatot, így nem hagytam abba. Húsz állattal később megszületett a Vad Szimfónia!

Van kedvenc szereplője, illetve zenéje a Vad Szimfóniából?
Könnyű boldogságot érezni az Pattogó Kenguruk vagy a Ügyetlen cica hallgatása közben, de a személyes kedvencem a Hattyú a ködben. Íróként sok időt töltök egyedül és számomra a magány tökéletesen megfelel. Egy olyan digitális világban éljük mindennapjainkat, ahol már kényszernek érezzük, hogy kütyüiken keresztül folyamatosan kapcsolatban legyünk másokkal és a Hattyú a ködben csendesen emlékeztet arra, hogy képesek legyünk magunkkal, magunkban időt tölteni.

Mi az előnye a gyerekkel már a korai években megismertetni a zenét?
Tudományosan igazolt, hogy a zene már fiatal kortól stimulálja, fejleszti a gyerekek kreativitását, összpontosítási képességét és érzelmi intelligenciáját. Csecsemőként, sőt már magzatként, a szüleim hihetetlen mennyiségű zenével ismertettek meg és úgy hiszem, hogy ez a tapasztalat serkentette a képzelő- és az alkotóerőmet, amelynek nagy hasznát vettem későbbi életemben.

Hogyan befolyásolta a zene az életét?
Édesanyám templomi orgonista volt, vasárnap reggelenként ott ültem mellette az orgonapadon és lapoztam a kottát neki. Emlékszem arra a közöttünk lévő különleges kapcsolatra, ahogy követtem a kottát a megfelelő időpontra várva, hogy mikor lapozhatok. Édesapám tenor volt egy négyfős kórusban, emlékszem, ahogy hallgattam a próbáikat és ámultam, hogyan képes négy hang ilyen bonyolult és gyönyörű harmóniát létrehozni. Az életem során megtanultam, hogy a zene valóban egy univerzális nyelv, a ritmusok és a dallamok mindannyiunkra nagyon hasonlóképp hatnak nemzetiségünktől, nemünktől, kultúránktól vagy épp korunktól függetlenül.

Úgy tudjuk rejtvények is vannak a kötetben. Tudna ezekről is mesélni?
Már gyerekként imádtam a rejtvényeket. Valószínűleg azért, mert a szüleim karácsony reggelén rejtvényeket, nyomokat készítettek nekem, amiket követve megtaláltam az ajándékomat. Ezek a korai kincskeresések és játékok ültették el bennem a rejtvényfejtés szeretetét, amit szeretnék átadni a Vad Szimfónián keresztül. Ezért minden oldalon elrejtettem egy kupac összekevert betűt, amiket az olvasók megkereshetnek és kirakhatják belőle egy hangszer nevét. Valamint van egy nehezen megtalálható szorgos kis méhecske, aki vicces helyekre szeret elbújni (például egy varacskos disznó orrába). És végül még annyit, hogy több kódot és titkot is elrejtettem a kötetben, amiket már nem árulok el, mert elrontanám a játékot.

Minden zenei tétellel egy csipet bölcsességet ígér az olvasóknak. Megosztana velünk párat? Van olyan, ami Önre jellemző?
A Vad Szimfóniában minden állat egy kis bölcsességet oszt meg az olvasóval – egy jótanácsot az életben való boldoguláshoz. Ezek az egyszerű ötletek a gyerekeket arra késztetik, hogy elgondolkodjanak az olyan viselkedésmintákon, amiket becsülünk – részvét, türelem, tisztelet, magabiztosság, csakúgy, mint a tudatos jelenlét, lelassulás, közösség és mindenek felett legyenek hűek az érzéseikhez.
A személyes kedvencem Szorgos Bogarak üzenete, aki arra emlékeztet, hogy bár fontos keményen dolgozni, de időt kell szakítanunk a játékra is. (Ezen még én magam is dolgozom.)

Milyen, a fiatal olvasókra és családjaikra tett hatást remél a könyvétől?
Mobiltelefonok és fejhallgatók korában élünk és a zenét gyakran egyedül hallgatjuk. Azt remélem, hogy a Vad Szimfónia által a családok együtt fogják élvezni a zenét, akár a közös olvasások során, akár vidám háttérzeneként miközben mást csinálnak. Különleges lehetőségként, talán egyes családok elmennek majd az egyik élő Vad Szimfónia koncertre, amelyek a világ több pontján is elérhetőek lesznek.

A Vad Szimfónia kötet szeptember 1-jén jelenik meg és már előrendelhető a gabo.hu oldalon.

Kapcsolódó könyvek: Dan Brown: Vad szimfónia

Dan Brown: Vad szimfónia

Kapcsolódó alkotók: Dan Brown