!

Megjelenésre várva zóna

>!
Magvető_Kiadó KU
Megjelenésre várva

Az újrakezdés versei

Február végén jelenik meg a Magamról többet. Grecsó Krisztián tizenkilenc év után, olyan regényeket követően, mint a Mellettem elférsz vagy a Vera, visszatér pályakezdő műfajához, a vershez.

Hogyan alakítják a történeteink azt, akik vagyunk? A Magamról többet versei erre a kérdésre keresik a választ, a magyar költészet nagy hagyományú számvetéseit – többek között Babits, Pilinszky, József Attila verseit – felidézve. Csakhogy a kötet tanulsága szerint soha nincs jó alkalom a számvetésre, a leltárakat mindig újra és újra el kell készíteni. Hogyan tudunk úrrá lenni az élettörténetünkön, ha sem a rossz, sem a jó életeseményekre voltaképpen nincsen ráhatásunk, ha a szerencse és a balszerencse egyaránt megjósolhatatlan? Grecsó Krisztián megrázó Balázsolás-ciklusa és felemelő apaság-versei az olvasót saját életének kérdéseivel is szembesítik.

„Aztán egy péntek este megérzed,
Hogy a szteroidok kristályos
Szerkezetéhez hasonlít a szenvedés.
Oldódik benned,
Mint a visszaszívott önáltatás.
Tudsz beszélni, de minek,
Bele tudsz gondolni, de minek,
El tudod képzelni, de minek.
Tékozlás, tévelygés.

És csak a dekázgatás savanyú íze,
A magány poshadása marad a szájban.
Szikkadt padlás a nyelv árnya.
Mintha bevarrták volna az eget.
Csöveken kopog át
Idegen cellákból az élet.
De elképzelni is csak úgy tudod,
Mintha homokrajz lenne.
Ahogy az ízek árnyát érzed."

Részlet az Érkezési oldal című versből.

A Magamról többet előrendelhető a Líra oldalán:
https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/felnottirodal…

Kötetbemutató: 2020. március 2. 19.00 Radnóti Színház
https://www.facebook.com/events/2640247496042083/

Dedikálás: 2020. március 12. 17.00 Írók Boltja
https://www.facebook.com/events/812883249180779/

Kapcsolódó könyvek: Grecsó Krisztián: Magamról többet

Grecsó Krisztián: Magamról többet

Kapcsolódó alkotók: Grecsó Krisztián

>!
Partvonal_Kiadó KU
Megjelenésre várva

Hedvig Montgomery
Szülői varázslat 2.
A csodák időszaka
Fordító: Rácz Kata

Az ember életének első két éve maga a csoda: 24 hónap alatt a védtelen, tehetetlen csecsemőből önállóan járó, beszélő és mindenre kíváncsi kisgyerek lesz. Ebben a korban alapozzuk meg gyerekeink biztonságérzetét és önbizalmát, hogy később magabiztosan vegyék a különböző akadályokat.

A Szülői varázslat című sorozat második kötete a 0–2 éves korosztályról szól. Kifejezetten csecsemőkre szabva kerül elő a bevezető kézikönyvből már ismerős hét lépés, valamint szó esik arról, hogyan kerülhetők el a leggyakoribb szülői hibák. A szerző igyekszik választ adni azokra a kérdésekre is, amelyeket minden újdonsült anya és apa feltesz az alvással, játékkal, etetéssel és beszédtanulással kapcsolatban.

Hedvig Montgomery (sz. 1968) az Oslói Egyetemen szerzett pszichológusi végzettséget, magánpraxisát 1999 óta vezeti. Család- és párterápiára szakosodott. A norvégiai FamLab szülőket segítő egyesület szervezésében szemináriumokat vezet, valamint gyerekekkel és a gyerekek fejlődésével kapcsolatos tanfolyamokat és előadásokat tart.

Tervezett megjelenés dátuma: 2020. február 25.
Előrendelhető itt: https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/tarsada…

Kapcsolódó könyvek: Hedvig Montgomery: Szülői varázslat 2.

Hedvig Montgomery: Szülői varázslat 2.

Kapcsolódó alkotók: Hedvig Montgomery

>!
DeltaVision KU
Megjelenésre várva

A következő Dresden-akta minden eddiginél pikánsabbra sikeredett! Holnaptól előrendelhető!

16 hozzászólás
>!
Athenaeum_Kiadó KU
Megjelenésre várva

Jodi Picoult
Második látásra
Fordító: Novák Petra

Jodi Picoult váratlan fordulatokkal teli regénye az emberi sorsról, a szenvedélyről, a bűnről és a megváltásról
Vermont államban egy kisváros élete teljesen felbolydul, amikor az egyik lakó eladja a telkét, hogy egy modern üzletközpontot építhessenek rá. A helyi abenaki indiántörzs tiltakozik, hiszen hitük szerint a föld a törzs ősi temetkezési helye. Amikor sokasodnak a természetfeletti jelenségek a környéken, a befektető, hogy lenyugtassa a kedélyeket, egy szellemvadászt bíz meg, hogy kiderüljön: kísértetek márpedig nincsenek. A megbízott szellemvadász, Ross, kísértetek helyett egy gyilkossági nyomozásban találja magát, miközben ő maga is legszívesebben megszabadulna az életétől. Nyolc éve ugyanis menyasszonyát, Aimee-t halálos autóbaleset érte – a férfi azóta próbálja eldobni magától az életet, de furcsa módon egyik próbálkozása sem jár sikerrel. Egyetlen reménye, hogy egy nap még viszontláthatja élete szerelmét. A kisvárosban megismeri a titokzatos Lia Beaumont-t, akinek Rosshoz hasonlóan minden vágya átjutni azon a láthatatlan határon, amely elválasztja az élők és a holtak világát.
Végleg elszakítja-e a halál azokat, akik összetartoznak?
Picoult eddigi talán legsejtelmesebb regénye a szellemvilág témája mellett olyan kérdéseket is feszeget, mint az a kevéssé ismert eugenetikai projekt, amelynek során az 1920-as és 1930-as években Vermontban több száz kényszersterilizálást hajtottak végre.

Tervezett megjelenés dátuma: 2020.05.19.

Előrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantas…

Kapcsolódó könyvek: Jodi Picoult: Második látásra

Jodi Picoult: Második látásra
5 hozzászólás
>!
Európa_Könyvkiadó KU
Megjelenésre várva

Előrendelhető!

Jamey Bradbury: Ösztön

Tracy Petrikoff az alaszkai vadonban nőtt fel. Napjait leginkább állatnyomok követésével és kutyák futtatásával tölti a környező erdőségekben. A lány minden álma, hogy apja nyomdokaiba lépve a felnőttek között indulhasson az Iditarod szánhúzóversenyen, a világ legkeményebb és egyben legcsodálatosabb terepén. Tracynek azonban van egy másik élete is. Született csapdaállító és vadász, és gyakran titokban járja az erdőt, hogy különös szenvedélyének, a vérivásnak hódoljon. Az állatok vérével átmenetileg azok érzékszervi tapasztalatait és emlékeit is megörökli, hogy a vadont a maga teljességében lássa. Egyetlen szabályt viszont be kell tartania: embereket soha nem bánthat. Tracy élete azonban gyökeresen megváltozik, amikor idegenek jelennek meg a környékükön.

A varázslatos alaszkai tájakon játszódó Ösztön egy ígéretes tehetség felejthetetlen bemutatkozása. A Stephen King és Jack London nyomain haladó, fordulatokkal teli könyv a pszichológiai thriller, a kalandregény és a felnövéstörténet tökéletes ötvözete.

Fordította: Tax Ágnes

Előrendelni itt tudjátok: https://europakiado.hu/konyv/irodalom-67/szepirodalom/oszton/

Kapcsolódó könyvek: Jamey Bradbury: Ösztön

Jamey Bradbury: Ösztön

Kapcsolódó alkotók: Jamey Bradbury

>!
Könyvmolyképző KU
Megjelenésre várva

Várhatóan az év első felében érkezik Jennifer L. Armentrout stand alone regénye, ami érdekes elegye a romantikának és a feszült thrillernek.

Íme a magyar borító és a tervezett fülszöveg! :)

Tíz év telt el az óta, hogy Sasha Keaton elhagyta nyugat-virginiai otthonát, miután kiszabadult a Vőlegény néven ismert kegyetlen sorozatgyilkos karmaiból.

Amikor Sasha tíz év után végül hazatér, hogy segítsen a családi fogadó körül, úgy tűnik, élete kirakósának darabjai végre a helyükre kerülnek. Amikor aztán a lányt ismét veszély fenyegeti, Cole Landis FBI ügynök is újra felbukkan, és fogadalmat tesz, hogy helyrehozza tíz évvel korábbi hibáját, és ezúttal megvédi őt.

Aztán eltűnik egy nő. Majd még egy, és a Vőlegény borzalmainak egyetlen túlélője egyre nyugtalanítóbb üzeneteket kap. Cole soha sem volt képes megbocsájtani magának, hogy nem tudta megvédeni Sashát, és mindenre kész, hogy most megtegye. Mert a lány szórakoztató szexissége alatt, amibe tíz éve beleszeretett, acélkemény erő lakozik, és emiatt csak még jobban szereti.

Valaki azonban figyel. Vár. Így Sasha első hibája könnyen az utolsó is lehet.

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

Kapcsolódó könyvek: Jennifer L. Armentrout: Till Death – Mindhalálig

Jennifer L. Armentrout: Till Death – Mindhalálig
29 hozzászólás
Hirdetés
>!
fonixkonyvmuhely KU
Megjelenésre várva

Django Wexler
A BIRODALOM ÁGYÚI
Az Árnyháborúk negyedik könyve

Megjelenés: március 2.

Elült az ágyúk füstje, elhalt a csatazaj, Vordannak pedig felkínálják a béke lehetőségét…
Miután súlyos vereségeket szenvedtek a zseniális Janus bet Vhalnich-tól, az ellenséges hatalmak minden felet tárgyalóasztalhoz szólítanak, hogy megpróbáljanak véget vetni a háborúnak. Raesinia, Vordan királynője is hajlana a békére, Janus azonban kitart amellett, hogy a kérlelhetetlen Felesküdött Egyházzal kötött mindenfajta béke kudarcra van ítélve. A Feketeség Papjai ugyanis nem kötnek fegyverszünetet a „démonokkal” és „eretnekekkel”, akiket el akarnak pusztítani: a harc halálig tart.
Marcus d’Ivoire és Winter Ihernglass katonaként a parancsnokuk és a királynőjük közé kerül, és el kell dönteniük, hogy melyik vezetőhöz maradnak hűségesek – és milyen árat hajlandók fizetni a győzelemért.
Mindeközben Elízium mélyén feltámad egy új, gonosz hatalom, amelynek legyőzéséhez nagyobb áldozatokra lehet szükség, mint azt valaha is képzelték volna.

Kapcsolódó könyvek: Django Wexler: The Guns of Empire · Django Wexler: A birodalom ágyúi

Django Wexler: The Guns of Empire
Django Wexler: A birodalom ágyúi

Kapcsolódó alkotók: Django Wexler

1 hozzászólás
>!
Galaktika KU
Megjelenésre várva

Kedves Molyok!

Előrendelhetővé vált José Antonio Cotrina spanyol szerző izgalmas, fiataloknak szóló fantasy könyve, mely nem csak remek dark fantasy, de általa jobban megismerhetjük milyen a spanyol fantasztikum.

Vörös Hold ciklus 1. rész: Samhein aratása

itt rendelhetitek elő:
https://galaktikabolt.hu/termek/samhein-aratasa-voros-h…

Fülszöveg:
Üdvözlünk Rocavarancoliában, a csoda, a horror, a szörnyek és a rémálmok birodalmában!
Üdvözölünk a halál kapujában!

Egy hosszú és kimerítő háború után Rocavarancolia romokban hever. Nem repülnek többé sárkányok az égen, a vámpírok szomjan haltak, és nincs elegendő mágia ahhoz, hogy a királyságot összetartsa.
De még nincs mindennek vége. Halloween éjjelén megnyílik az egyetlen fennmaradt kapu, ami összeköti Rocavarancolia királyságát az emberek világával. A királyság demiurgosza ilyenkor szervezi meg a betakarítást. Tizenkét fiatalt gyűjt össze az emberi világból, akik bennük rejlő mágikus esszencia alapján képesek lehetnek megmenteni ezt a lepusztult birodalmat, de csak akkor, ha életben tudnak maradni addig, amíg felkel a Vörös Hold. Ehhez először is meg kell tanulniuk megvédeni magukat a kegyetlen körülmények, a furcsa lények és a számos veszély közepette. Ez azonban az elmúlt harminc évben még egyetlen fiatalnak sem sikerült…

Kapcsolódó könyvek: José Antonio Cotrina: The Harvest Of Samhein · José Antonio Cotrina: Samhein aratása

José Antonio Cotrina: The Harvest Of Samhein
José Antonio Cotrina: Samhein aratása

Kapcsolódó alkotók: José Antonio Cotrina

2 hozzászólás
>!
elge76 P
Megjelenésre várva

Tuan

"Új megjelenés – előrendelhető
Angelus Exterminatus
A Horus Heresy-sorozat 23.része

A regény kedvezményesen előrendelhető a Tuan Kiadó webshopjában:
https://tuan.hu/Angelus-Exterminatus"

Sztori:
spoiler

>!
Fumax KU
Megjelenésre várva

Ha minden jól megy pénteken érkezik A Térség (The Expanse) ötödik kötetének, a Nemezis játékainak újranyomása.
Csütörtökön 18 óráig rendelhetitek elő 30%-os kedvezménnyel:
https://fumax.hu/termek/nemezis_jatekai_terseg_5_eloren…
Így most ismét kapható lesz a teljes sorozat, hiányra felkészül a Perszepolisz felemelkedése.

Kapcsolódó könyvek: James S. A. Corey: Nemezis játékai

James S. A. Corey: Nemezis játékai

Kapcsolódó alkotók: James S. A. Corey