!

Krimi zóna

>!
barathkatalin I
Krimi

„A nyitrai egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének igazgatója hosszú évek óta elhivatottan foglalkozik populáris irodalommal. Tavaly megjelent könyvében (A Morgue utcától a Baker Streetig – és tovább) Poe és Doyle hatástörténetét vizsgálja, de kérdeztük a legmegvetettebb zsánerről és a magyar krimi hendikepjeiről is.”
http://magyarnarancs.hu/konyv/van-mit-behozni-105250

Kapcsolódó könyvek: Benyovszky Krisztián: A Morgue utcától a Baker Streetig – és tovább

Benyovszky Krisztián: A Morgue utcától a Baker Streetig – és tovább

Kapcsolódó alkotók: Benyovszky Krisztián

>!
Gothic01
Krimi

Hi! Ezt az értékelést a Könyvmolyképző Kiadó, Kristály pöttyös gyűjteményének legfrissebb sztárjának, a Lélegzet-visszafojtva c. regénynek szentelem. Egy „zöldség” állapotba esett tizenöt éves lány, egy élete mélypontján lavírozó újságíró és egy titokzatos férfi, aki tizenöt éves lányt kórházba juttatta és, akit az említett újságíró le szándékozik leplezni a nyilvánosság előtt…
Bővebben:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2017/08/holly-seddon…

Kapcsolódó könyvek: Holly Seddon: Lélegzet-visszafojtva

Holly Seddon: Lélegzet-visszafojtva
>!
adibandi
Krimi

Nehéz megszólalni ezután. Ritkán olvasok csak krimit,viszont már sok bűnügyi sorozatot láttam. Egy könyvben olvasni róla sokkal másabb, mint egy regényben olvasni róla. A sorozatok körülbelül egy negyvenöt perces epizóddal lezavarják a bűntényt, a nyomozást, és a rajtaütést. Ezért is voltam kíváncsi, milyen lehet majdnem ötszáz oldalon keresztül olvasni egy ilyen esetről. Igaz, hogy voltak benne részek, amiket feleslegesnek tartottam vagy egyszerűen untatott, de voltaképpen egy élvezhető, izgalmas krimit kaptam.

https://konyvmoly2.blogspot.hu/2017/08/daniel-colerongy…

Kapcsolódó könyvek: Daniel Cole: Rongybaba

Daniel Cole: Rongybaba
>!
Judit_Sike P
Krimi

Nos, tippek? ;)
(Spoiler jelben légyszi, mások is gondolkodhassanak.)

69 hozzászólás
>!
tees06
Krimi

Röviden és tömören, kellett nekem most ez a kötet. Bár felfedezhetőek benne sablonos megoldások az írónőtől, de engem mégis megfogott a nyom nélküli család sztorija. Szerettem olvasni a generációs történeteket a múltról. sőt a jelenbeli sokféle cselekményszálat is. Az utóbbiakkal kapcsolatban sok kérdés maradt bennem, de le a kalappal a szerző előtt.

http://discussion.blog.hu/2017/07/30/egy_eltunt_csalad_…

>!
General_Press_Könyvkiadó KU
Krimi

Linda Castillo: Bűnösök között

Egy tizenöt éves lány holttestére bukkannak egy világtól elzárt amish telep melletti erdőben.
Megfagyott a hóban.
A halála előtt gyermeket várt.
Vajon véletlenül tévedt el a rengetegben, vagy menekült valaki elől?

Kapcsolódó könyvek: Linda Castillo: Bűnösök között

Linda Castillo: Bűnösök között
1 hozzászólás
Hirdetés
>!
Archibald_Tatum MP
Krimi

    
Van nekem ez az állandó problémám, ami annyira állandó, hogy valószínűleg mindenki unja – én legalábbis eléggé unom, na de mit lehet tenni a fixa ideákkal? –: a szokásos ugye, hogy hogy is van ez az egész az Élettel meg az Irodalommal, vagy ezek szinonimáival, vagy ezekhez köthető fogalmakkal: a Valósággal, a Képzelettel, a Szöveggel, a Nyelvvel.

Nagy, zavaros tóban gondolkodjunk, ebbe esik olykor egy-egy nagy, zavaros kő, ami értelemszerűen nem tudja felkavarni vizet, de mint méla gyermekét az orrlikba tévedt méhecske (hogy legyen már Hasonlat is), magára vonja a figyelmem, és akkor, mindenki vesztére, szabadjára engedem a gondolatok vonatát (anglicizmus, si-hu-húúú).

Elém kerül egy újságcikk. Halott férfi DNS-ét azonosították a kocogó nőn. Az esetről mindenki hallhatott, egy nőt gyilkoltak meg kocogás közben még 2013-ban, és a nő férje, talán ezért került a figyelem középpontjába az ügy, rendőr. Nyomozó, ha jól emlékszem.
Ahogy a címet megláttam, önkéntelenül egy kis összeesküvés-elméletet gyártottam a pillanat tört része alatt. Az jutott eszembe, hogy kiderült, a gyilkost megölték, ezért halott, és ha megölték, akkor nyilván a férj vagy a férj ismerősei, barátai: magánnyomozást folytathattak és maguk ítélkeztek. Ez így nagyon logikusnak hangzik.

A cikk nem erről szólt. Azt mondja, a nő holttestére idegen DNS került, méghozzá hanyagságból, a hullákat ide-oda pakoló ember, gondolom, a kórboncnok segédje, ha van ilyen, egy másik holttestet mozgatott előtte, és nem cserélt kesztyűt, vagy valami hasonló. Így aztán a rendőrség a levett DNS-minták miatt jó ideig két tettes után nyomozott. (Nem tudom, volt-e kesztyűje. Szerintem kellett, hogy legyen, mert különben őutána is nyomoztak volna. Három férfi után, ha a kórboncnok segédje – ha van ilyen – férfi.)
Engem ez önmagában nem lep meg. Nem kelet-európaiságot látok benne, bűnös ugari hanyagságot. Néha belenézek bűnügyekről szóló kommersz dokumentumfilmekbe, és mindenhol történnek effélék.
Azon töprengtem el – lemondva végleg az összeesküvés-elméletről –, hogy ha ezt egy krimiben olvasom, mit éreznék. A közhely klasszikus esete: az élet túlszárnyalja a képzeletet, vagy nincs olyan fantáziával megáldott író, mint az élet (ez egy olyan közhely, amit hirtelen nem tudok pontosan felidézni…:-)), de mégis, ez az eset milyen lenne krimiben?

Gyorsan arra jutottam, hogy borzasztó. Borzasztó gyenge. Ha az író félrevezetne, gondolkodnék A. lehetőségen, B. lehetőségen stb., aztán ha a végén kiderülne, hogy akár csak a megoldás egy része is ez – hát én ezt így nem venném jó néven. Azt érezném, hogy félrevezetett, becsapott, valami rettentő olcsó és mesterkélt dolgot talált ki a szerző. Még azt is mondanám, mint irodalom, mint krimi: hiteltelen. Mint történet: életszerűtlen.

Na de miket mondok itt? – kapnék akkor a fejemhez. Hát ez maga az Élet (ezek szerint).
(Említettem, hogy van ez az állandó problémám, hogy az Élet meg az Irodalom…?)
    
http://www.borsonline.hu/aktualis/halott-ferfi-dns-et-a…

26 hozzászólás
>!
Gothic01
Krimi

Sziasztok!

Emlékezzetek vissza a Piroska és a farkas c. történetre és eszközöljetek az emlékeitekben annyi változtatást, hogy Piroska nem tud bejutni a nagymama házába, mert rossz a kulcsa, a farkas pedig hónapok óta a ház pincéjében él és fiatal lányok kínzása mellett buzgón tervezi Piroska kiiktatását. Ha ez megvan, akkor meg is kapjátok a Közelebb, mint hinnéd alapkompozícióját, ami egy lehetetlenül izgalmas, csavarokkal teli krimi, ami egy másodpercnyi szusszanást se hagy az olvasónak, ameddig a végére nem ér.
Bővebben:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2017/07/karen-rose-c…

Kapcsolódó könyvek: Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
2 hozzászólás
>!
barathkatalin I
Krimi

MARKOVICS IZIDOR – a gyomorbajos pesti detektív 1926-ból – újra nyomoz! Méghozzá három teljes év után, én legalábbis elcsodálkoztam, hogy ilyen régen engedtem utoljára útjára szegény rosszkedvű fakabátot.
Markovicsnak volt már kalandja keresztrejtvényes öngyilkossal és tűzhalált halt temetőcsősszel. Ezúttal egy futballpályán talál rá az ügy.
Hogy milyen fordulatokkal és végkifejlettel, az kiderül a novellából.
Amit le is lehet tölteni – jó olvasást :)
http://afeketezongora.blogspot.hu/2017/07/halal-az-amat…

Kapcsolódó alkotók: Baráth Katalin