!

Krimi zóna

>!
somersby
Krimi

Sziasztok.
Szerintetek van, lesz jövője egy ponyva magazinnak?
Mert egy most indul.
A FANTORZIO egy új kezdeményezés arra, hogy az aranykorát élő ponyvairodalom a könyvesboltok polcain túl visszaköltözzön az újságárusokhoz is, hogy igényes, de olcsón hozzáférhető szórakoztatást nyújthasson majd számodra!
Célunk, hogy olyan, a fantasy-krimi-horror háromszögében cikázó kisregényeket, novellákat közöljünk, amelyekkel garantáltan kielégíthetjük ezirányú vágyaidat. Mi hiszünk benne, hogy ez működni fog, és hiszünk abban is, hogy mások is osztoznak velünk eme hitünkben.

A FANTORZIO oldalán folyamatosan közölni fogjuk, épp hol tart a projekt, mikor várható az első szám megjelenése, hol lesz majd kapható, kik lesznek a szerzőink, kik lesznek az illusztrátorok, és egyáltalán minden fontos információt, amit tudni érdemes.

1 hozzászólás
>!
somersby
Krimi

Animus kiadó újdonsága.
„Az új izlandi thrillerkirálynő…"
„Egy kis skandinávkrimi- hangulat, némi Stephen King- borzongás és kész is a legújabb krimi-thriller irány…"
„Egyszerűen zseniális. Így kell ezt."
Az év legjobb krimije 2016-ban, a Dán Krimiírók Szövetségének díjazottja!
A lelkesedés pedig Yrsa Sigurðardóttir legújabb thrillerének szól, mely egy trilógia első része.
GÉNEK

>!
Judit_Sike P
Krimi

Bár nem krimi, de ez is ilyen kis gondolkodtató cuki feladat :D

6 hozzászólás
>!
Gothic01
Krimi

Sziasztok! :))

A mostani értékelésemet egy különleges történetről hoztam, amiben egy olyan fiú ered a városa lakóit tizedelő sorozatgyilkos nyomába, aki maga is megszállottan érdeklődik az ilyen emberek iránt… és tart tőle, hogy a nyomdokaikba lép…
Bővebben:
http://goodbye-agony.blogspot.com/2017/04/dan-wells-i-a…

Kapcsolódó könyvek: Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos

Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
>!
csokitorta P
Krimi

Bár ez az első rész a Szem sorozatnak egyértelműen egy előkészítő kötete volt, amelyben a karaktereket, illetve ezt a szervezetet ismerhettük meg közelebbről, mégis sikerült meglepnie. A végén az a fordulat teljesen váratlanul ért, még csak nem is sejtettem, hogy ilyen befejezéssel zárja le a könyvet Spirit Bliss. Ha izgalmas olvasmányra vágytok, mely pár órára kiszakít Titeket az unalmas, szürke hétköznapokból, akkor mindenképpen ajánlom a Reményfosztottakat. Garantáltan meg fog benneteket lepni, engem lenyűgözött!
http://varazstinta.blogspot.hu/2017/04/az-artatlanok-ve…

Kapcsolódó könyvek: Spirit Bliss: Reményfosztottak

Spirit Bliss: Reményfosztottak
Hirdetés
>!
Próza_Nostra U
Krimi

Ma egy „misztikus gasztro-pornográf thrillerről” írtunk. :) Egy sorozatgyilkos utáni nyomozás története.

http://www.prozanostra.com/iras/sorozatgyilkossag-rozma…

1 hozzászólás
>!
Judit_Sike P
Krimi

Sziasztok :)
Kicsit lemaradtam a feladatokkal, de most hozom a maradék kettőt, plusz még hoztam egyet, ami szerintem érdekes :) De nem tudom mennyire lesz könnyű, de lehet próbálkozni :)
Nos, hányat sikerült megfejtenetek a 20ból? :) köszönöm, hogy játszottatok velem :)

19. FELADAT
A fejezés elmarad
A szultán lefejezésre ítélt egy tolvajt, az azonban kegyelemért könyörgött.
– Kegyelmet hiába kérsz – felelte a nagyúr. – De választási lehetőséget adok. Tiéd az utolsó szó joga. Ha igazat mondasz, felakasztatlak, ha hazudsz, marad a fejezés. Dönts hát, és beszélj! Hiszen beszélt is erre az agyafúrt tolvaj. Igaz, csak egy rövid mondatot mondott, de az olyan volt, hogy a szultán szándéka ellenére szabadon engedte.
Mi lehetett az a mondat?
MEGOLDÁS
spoiler

20. FELADAT
A régimódi úr
– És melyik volt a legnehezebb esete? – kérdezte a riporter a mesterdetektívet, amikor interjút készített vele.
– A legnehezebb afféle magánügy volt – nevette el magát a nyomozó. – Egy hetvenkilenc
éves barátom felesége keresett fel, hogy segítsek kideríteni, kinek udvarol a férje. Mi
tagadás, kissé meghökkentem. Barátom régimódi ember, ma is csatos zoknitartót
visel, cipőgombolót és bajuszkötőt használ, ráadásul a hűség mintaképe és abszolút
monogám. Pont nyolcvanadik évében változott volna meg, és szaladgálna szoknyák után?
– Hát éppenséggel volt már olyan a szakirodalomban, hogy valaki öregségére kergült meg.
– No persze. De a barátom nem az a fajta. Az asszony mégis tévedhetetlen biztonsággal állította, hogy férje házon kívül is levetkőzik időnként, s oly meggyőzően érvelt, hogy már csak kíváncsiságból is elhatároztam, utánajárok a dolognak. Nyomozásom során aztán kiderült hogy a hűségén ugyan nem esett csorba, de a vetkőzés ténye igaz. Barátom ugyanis szívbaja miatt orvoshoz járt, felesége előtt azonban ezt kíméletből titkolta.
Most önön a nyomozás sora! Miből jött rá a feleség, hogy idegen helyen vetkőzik az ura?
MEGOLDÁS
spoiler

PLUSZ FELADAT
Vigyázat, klasszikus!
Skin és Farthing, a két detektívregényíró, egy londoni klubban ásítoztak. Kényelmesek voltak a mély bőrfotelek, pompás a whisky, mindez azonban nem segített rajtuk. Bénítóan rájuk települt az unalom.
– Játsszunk klasszikus krimit! – javasolta Farthing.
– Remek ötlet – lelkesült fel Skin. – Te kezded?
– Én. Mégpedig azzal, hogy Mr. Áldozattal történik valami. Hogy mi, az a mi szempontunkból lényegtelen. Meg ölték, kirabolták, teljesen mindegy.
– Helyes. De kik a gyanúsítottak?
– Mrs. Frost, az áldozat unokanővére. Példás családanya és feleség, a tisztesség mintaképe. Egyébként a regény hatodik oldalán lép színre.
– És még?
– Maud, az áldozat szobalánya, aki a bűntettet megelőző héten került a házhoz. Továbbá Violet, az áldozat ifjúkori szerelme. Őt a történet közepe táján ismerjük meg, mond pár mondatot, és ezzel szerepe véget ér, többé szóba sem kerül.
– Ez egyelőre csak három gyanúsított, ami nem sok.
– Van még. Például Robert Relish, az áldozat régi haragosa. Többször fenyegetőzött, hogy tönkreteszi Mr. Áldozatot, megöli, kifosztja, eltiporja. Épp e fenyegetőzései miatt kezdettől fogva ő a leggyanúsabb. De prezentálhatom még Herdet is, akit senki sem szólít misternek, mert hivatásos bérgyilkos. Őt is ketten látták a ház körül ólálkodni.
– Több gyanúsított nincs?
– Nincs.
– Akkor a tettes az elsőnek említett Mrs. Frost.
– Gratulálok. Valóban rá gondoltam.
Ej, mi a kő! Kend Mr. Skin azt sem tudja, mi történt az áldozattal, mégis ráhibáz a tettesre? Ez aztán a bravúr. Viszont a tettes meglévén csak egyet kérdezhetünk: mi az efféle krimijáték lényege?

SEGÍTSÉG
(A kérdés itt szerintem elég fura, ezért hozom a megoldás első mondatát, ami segít rájönni arra, hogy mi is a feladat lényege. Tehát arra kell rájönni és azt kell kifejteni, hogy a klasszikus krimi szabályai alapján ki és miért nem lehet tettes)
VIGYÁZAT, KLASSZIKUS!
Az, hogy jól ismerjük a klasszikus detektívregények magyarul is többször kiadott szabályait, s azokon belül a kizáró okokat, amelyek miatt bizonyos személyek nem nevezhetők ki tettesnek.

MEGOLDÁS
spoiler

15 hozzászólás
>!
Judit_Sike P
Krimi

Sziasztok :) Úgy döntöttem, hogy 20 kis krimit osztok meg veletek. Ez lesz a 18., tehát még ezzel együtt három feladvány lesz :)
Sok sikert :)

18. FELADAT
Vendég teára
– Mondja csak el mégegyszer, hogy miért fogott gyanút – szólította fel Trust felügyelŐ Miss Swaint, amikor Mrs. Listent már elvitték a mentők.
– A nagynéném meghívott teára – kezdte készségesen újra a lány -‚ és amikor a megbeszélt idő- pontban beléptem a szobába, csodálkozva láttam, hogy a rekamién hever, mélyek alva, holott délután sosem szokott lefeküdni, legkevésbé akkor, amikor vendéget vár. Gyengéden megsimogattam az arcát, hogy felébresszem, s mivel erre sem mozdult, erőteljesen rázni kezdtem, de hasztalan. Ekkor pillantásom az éjjeliszekrényre esett, s észrevettem, hogy az altatóból, amit tegnap váltottam ki neki, csak egy-két pirula maradt az üvegben. Ennyi elég volt, hogy a telefonhoz ugorjak, és felhívjam a
mentőket.
– Igen helyesen, mert az orvos szerint ezzel valószínűleg megmentette a nagynénje életét. Most már csak azt kéne eldöntenünk, hogy maga az idős hölgy vett-e be túl sok altatót, öngyilkossági célból vagy gyilkossági kísérlet történt, azaz más keverte a pirulákat ételébe, italába.
– Nem hiszem, hogy a nagynéném pont most akart volna öngyilkos lenni – vélte Miss Swain.
– Én sem hiszem! – mondta Trust felügyelő, aki egy zsebkendővel közben óvatosan megfogta az orvosságos üveget, amiben az altatópirulák voltak, és nagyítóján át nézegetni kezdte. – Szinte biztos, hogy gyilkossági kísérlet történt.

Ezúttal két kérdésünk is van:
1. Miből feltételezte Miss Swain, hogy a nagynénje ezen a délutánon nem tervezett öngyilkosságot?
2. Mit látott vagy nem látott a felügyelő az orvosságosüvegen, amiből gyilkossági kísérletre gyanakodott?

MEGOLDÁS
spoiler
spoiler

32 hozzászólás