!

Krimi zóna

>!
Eryka93
Krimi

„Ilyen izgalmas és idegtépő krimi sem terem minden bokorban. Őrült, szadista és brutálisan zseniális. M. J. Arlidge aztán tudja, mitől döglik a légy, és mitől válik igazán érdekfeszítővé és letehetetlenné egy könyv. Konkrétan már az első oldalon kirázott tőle a hideg, maga alá temetett, és cafatokra szaggatta az idegeimet.”

Ecc, pecc értékelés:
https://lapozzbeleblog.blogspot.hu/2018/02/m-j-arlidge-…

Kapcsolódó könyvek: M. J. Arlidge: Ecc, pecc

M. J. Arlidge: Ecc, pecc
>!
Gothic01 
Krimi

Sziasztok! :)

A február hónap startmezejét egy vékonyságához képest meglepően súlyos fejtörést eredményező, szédítő, Sötét örvény kategóriás könyvvel ugrottam át, amely után biztosra veszem, sokkal kiélezettebb figyelmet fogok fordítani a thriller műfaj magyar képviselőire is, illetve a szerzőre, aki remélem, ezekben a percekben is a következő, ugyanennyire színvonalas alkotásán dolgozik…
Bővebben:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/02/gulyas-peter…

Kapcsolódó könyvek: Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása

Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása
>!
sorok_kozott_konyves_blog U
Krimi

El tudod kerülni a múltadat?
Jön magyarul Krysten Ritter debütáló regénye

Részletek a linken:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2018/02/el-tudod-kerulni-a-multa…

1 hozzászólás
>!
Beatrice8
Krimi

Sziasztok!
“There’s nothing better than a little danger dashed with some romance.”
Ez egy ebben a könyvben szereplő idézet és véletlenül tökéletesen leírja magát a művet.
Ma egy 19. században játszódó krimiről hoztam értékelést. Sajnos magyar fordítása nincs, így csak azok olvashatják, akik tudnak angolul. Lehet, hogy egy pár éven belül valamelyik magyar kiadó lecsap rá, de eddig semmi konkrét. Drukkolok! Addig is ismerkedjünk meg Miss Audrey Rose-zal, aki megkísérli lerántani a leplet a hírhedt Hasfelmetsző Jackről.
https://molybirodalom.blogspot.hu/2018/02/kerri-manisca…

Kapcsolódó könyvek: Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper

Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper
4 hozzászólás
>!
somersby
Krimi

Szerintetek ez egy jó irány?
Új brit irodalmi elismerést jelentettek be néhány napja: a Staunch-díj olyan regényeket díjazna, amelyekben egyetlen nőt sem vertek össze, egyet sem zaklattak, egyet sem zsákmányoltak ki szexuálisan és egyet sem erőszakoltak vagy öltek meg. A díjat Bridget Lawless író, forgatókönyvíró alapította, a győzteseket minden év november 25-én jelentik majd be, A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján. A győztes kétezer fonttal lesz gazdagabb, amit Lawless maga finanszíroz. Bár a szándék jó, a díj megalapításával nem ért mindenki egyet.
A Twitteren több író is a megdöbbenésének adott hangot a díj létrehozása miatt. Jodi Orton arról tvittelt, hogy amikor viszonylag új krimiszerzőként értesült a díjról, azt érezte, hogy valami rossz dolgot csinált azzal, hogy a nők elleni erőszakról írt. Sarah Hilary az elképzelhető legkevésbé feminista dolognak minősítette a díjat, Steve Cavanagh pedig feltett egy nagyon fontos kérdést. Melyik könyv világít rá jobban a rasszizmusra és az előítéletekre: az, amelyikben semennyi szó nem esik ezekről, vagy Harper Lee kultkönyve, a Ne bántsátok a feketerigót!? Cavanagh arra is kíváncsi, hogy nem lenne-e jobb egy olyan könyvet méltatni, ami visszautasítja az előítéleteket, ahelyett, hogy egy olyat díjazzanak, amelyik ignorálja ezeket.
(könyvesblog)

10 hozzászólás
Hirdetés
>!
Viktoria_0014
Krimi

Sziasztok! :)
Egy hosszabb kihagyás után ismét itt vagyok, és hoztam egy új bejegyzéssorozatot. Pontosabban még csak az első részét. Bízom benne, hogy valamennyire népszerű lesz. :)
http://olvassunk-egyutt-egesz-evben.blogspot.com/2018/0…
Megemlített személyek:
@gybarbii, @gabiica, @Böngyör6, @Algernon
@Angara, @Navi, @Tunderke66, @mate55
@Gabetto, @Lunemorte

8 hozzászólás
>!
Dóri_42 P
Krimi

„Nagyon hiszek a bolondokban…”
209 éve (1809. január 19-én) született Edgar Allan Poe, a krimi műfajának első képviselője. 1841-ben írta meg Morgue utcai gyilkosságok novelláját, melyet az első detektívtörténetként tartanak számon. Főszereplője, Mr Dupin ihlette többek között Sherlock Holmes, és Hercule Poirot figuráját is. Sir Arthur Conan Doyle azt mondta róla, hogy ő volt az, aki életet lehelt ebbe a műfajba. Így mi, krimikedvelők nagyon sokat köszönhetünk neki.

Ma már hihetetlen belegondolni, hogy a művész, aki ilyen erős hatással volt a világirodalomra (krimi, sci-fi, horror és még ki tudja) valamint a tudomány bizonyos szegmenseire is, egész életében tengődött. Abból a pénzből kívánt volna megélni, amit írásaiból keres, de ez csupán nyomorúságos létezésre volt elegendő. Gyakran szorult arra, hogy barátaitól, ismerőseitől kérjen kölcsön.

Azzal szeretnék tisztelegni Poe emléke előtt, hogy összegyűjtöttem róla 10 érdekes tényt, valamint néhány idézetet az író tollából. Jó szórakozást kívánok az olvasáshoz!

http://csakegypercre.blog.hu/2018/01/19/nagyon_hiszek_a…

4 hozzászólás
>!
Demencze_Ilona_blogger
Krimi

Aki szeretne valami igényesen kidolgozott, ám izgalmas történetet olvasni, annak ajánlom Cornelie C. G. két megjelent regényét. Szerelmes krimi kategória.

http://olvasshazait.blog.hu/2018/01/14/ketto_az_egyben_…

1 hozzászólás