!

Krimi zóna

>!
Agave_Könyvek KU
Krimi

Még vasárnap estig előrendelhető 35% kedvezménnyel a Könyvfesztiválra megjelenő új thrillerünk, ami a tavalyi év egyik nagy független sikere volt egy új szerzőtől, akit érdemes lesz a jövőben követni! https://www.agavekonyvek.hu/konyvek/a-negyedik-majom
(A linkre kattintva bele is olvashattok a könyvbe.)

James Patterson például azt mondta a könyvről, hogy „A negyedik majomnak van az egyik legjobb nyitánya, amit az utóbbi években olvastam”.

S, hogy mitől különösen érdekes az egész? A sorozatgyilkosokat általában egy egész történeten át üldözik, mire elkapják. Nos, A negyedik majom úgy kezdődik, hogy Chicago rettegett sorozatgyilkosát, aki fiatal lányokat öl meg, váratlanul elüti egy busz, és meghal. De nemrég még elrabolt egy újabb áldozatot, akinek a hollétéről senki semmit nem tud. Ráadásul a helyszínelés során a gyilkosnál találnak egy naplót.

Sam Porter nyomozó, a gyilkosra specializálódott egység vezetője tudja, hogy nagyon kevés ideje maradt megtalálni az elrabolt lányt. A sorozatgyilkos naplóját olvasva belemerül egy pszichopata tudatába és különös élettörténetébe, és olyan dolgokat talál, amikre nem lehet felkészülni. Rohamosan fogy az idő, és a gyilkos még a túlvilágról is gúnyt űz a rendőrségből ebben a mesterien megírt, lebilincselő thrillerben.

A Hetedik és A bárányok hallgatnak rajongói garantáltan megtalálják a számításukat ebben a könyvben, de bátran ajánljuk mindenkinek, aki imádja a jó krimiket.

Kapcsolódó könyvek: J.D. Barker: A negyedik majom

J.D. Barker: A negyedik majom
3 hozzászólás
>!
Dóri_42 P
Krimi

Ismét interjú péntek, a márciusi hölgyek hónapja után pedig egy krimi hónapot szeretnék tartani, mely kezdő darabjának alanya Samuel Bjork, norvég író. A következő interjú 2017. május 10-én jelent meg a Dead Good Books oldalon

http://csakegypercre.blog.hu/2018/04/06/samuel_bjork_interju

(a kép és az interjú forrása: https://www.deadgoodbooks.co.uk/samuel-bjork-interview/

Kapcsolódó könyvek: Samuel Bjørk: Magányos utazó · Samuel Bjørk: A bagoly röpte

Samuel Bjørk: Magányos utazó
Samuel Bjørk: A bagoly röpte

Kapcsolódó alkotók: Samuel Bjørk

>!
Gothic01
Krimi

Halihó!

A hónapot a kedvenc Fumax Kiadós szerzőm, Dan Wells egyik írásával búcsúztattam, a Nem vagyok sorozatgyilkos c. könyv borzongatóan gyorsan fogyasztható folytatásával, a Szörnyeteg úrral. :-) Mit mondhatnék, ami nem egyértelmű a tényből, hogy kevesebb, mint 24 óra alatt elolvastam? Nem sokat, de ez nem akadályoz meg abban, hogy kijelentsem: imádtam a leghőbben szeretett szociopata tinédzserem legújabb rejtélyét.
Bővebben:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/03/dan-wells-mr…

Kapcsolódó könyvek: Dan Wells: Szörnyeteg úr

Dan Wells: Szörnyeteg úr
>!
Dóri_42 P
Krimi

Újabb írónővel ismerkedtem meg B.A.Paris személyében, aki egy filmszerűen pörgős pszicho-thrillert alkotott.
Az ajánlóm első fele spoiler mentes, szép piros betűkkel jeleztem, mikortól érdemes vigyázni az olvasással.

http://csakegypercre.blog.hu/2018/03/29/b_a_paris_osszeomlas

Kapcsolódó könyvek: B. A. Paris: Összeomlás

B. A. Paris: Összeomlás

Kapcsolódó alkotók: B. A. Paris

>!
somersby
Krimi

Most látom hogy a MOLY-on a legjobb krimi a Böszörményi Gyula által jegyzett Nász és téboly című kötet.
Sajnos még nem olvastam csak megdöbbentő ez a hír.
Most látom még hogy a 17-dik a sorban (mármint a legjobb krimik sorában) a Ohba Tsugumi Halállista (2)
Itt azért vannak bajok…
Vannak még gyöngyszemek 42-dik a listán Nalini Singh – Vonzódás…
Ennek így mi értelme?
Az ilyen cimkéket meg kellene szüntetni vagy …én nem ismerem a jó krimiket.

39 hozzászólás
Hirdetés
>!
somersby
Krimi

Philip Marlowe visszatér…
A GABO kiadó új regényében.
https://www.gabo.hu/2677-thickbox/benjamin-black-a-feke…
Szükség van rá?
Igaz hogy felkérték az írót….

1 hozzászólás
>!
Roboraptor U
Krimi

„A recept pedig nagyon egyszerű: végy egy női szereplőt az idősödő professzorod mellé, akit (ill. rajta keresztül az olvasót) a cselekmény ideje alatt hősünk művészettörténetből kiokíthat. Adj hozzá egy rejtélyt (elég, ha csak belelapozol az aktuális konteós gyűjteményekbe). Keverj bele legalább két, de még jobb, ha három helyszínt a nagyvilágból, és kösd össze a pontokat, aztán vezesd végig Langdon professzort a labirintuson. Ha mindez megvan, gyorsan találd ki a legklisésebb antihőst, akit csak el tudsz képzelni, és jelöld ki, a játéktér mely pontjain fog kellemetlenkedni anélkül, hogy a főszereplőidnek komoly bajuk eshetne. Ha mindez megvan, már csak néhány szimbólumot, fejtörőt, nyelvtörőt, találós kérdést kell elhinteni a szövegben, és kész is van a Langdon-sorozat következő darabja, Dan Brown módra.”

Robert Langdon ismét visszatért, hogy leleplezzen egy újabb összeesküvést. Sajnos azonban a professzor már nem a régi. Bővebben Áfonya mondja el, miért.
https://roboraptor.24.hu/2018/03/16/szabad-e-osszelopko…

Kapcsolódó könyvek: Dan Brown: Eredet

Dan Brown: Eredet

Kapcsolódó alkotók: Dan Brown

>!
Gothic01
Krimi

Guten Tag! :)

Sebastian Fitzek, német író ütős, igazán kreatív, felépítésű pszicho-thrilleréről, A Terápiáról hozok nektek ma egy ajánlót, amivel bekuckózva egy kényelmes fotelbe a műfaj minden kedvelője 4-5 órányi különleges szórakozással színesíti meg a napját. Egy pszichiáter feladata az, hogy segítsen átlendülni a betegeinek a mélypontjaikon, feldolgozni az őt ért tragédia vagy éppen a betegségük okozta traumát. De mi történik, ha ezúttal maga a pszichiáter életébe ékelődik egy olyan fekete lyuk, ami mindent magába szippant? Az igazság meggyógyít vagy még mélyebbre nyom? Mennyit ér egy elismert szakember tudása, ha a saját terapeutájává kell válni?
Bővebben:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/03/sebastian-fi…

Kapcsolódó könyvek: Sebastian Fitzek: A Terápia

Sebastian Fitzek: A Terápia
>!
Gothic01
Krimi

Sziasztok! ^^

Könyves ismeretségeim a fénypontjának, azaz az irodalom legkeményebb, legfüggetlenebb, legzseniálisabb csajának, Lisbeth Salander-nek a második kalandjáról fejtem ki nektek a véleményemet ezúttal, amelyben a Millennium magazin munkatársainak egy prostitúciós leleplező cikkel gyűlik meg a bajuk… Salander már egy sorozatgyilkost megfutamodásra késztetett. Vajon rendőrséggel, egy titkos szervezettel és a családjával szemben is ő üti az utolsót a menetet záró gong előtt? Akinek kedves az élete, messzire menekülhet a ringtől, mert Salander felhúzta a kesztyűket. Terminátor üzemmód: ON. Kedvenc avatás: ON.
Bővebben:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/02/stieg-larsso…

Kapcsolódó könyvek: Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik

Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik
1 hozzászólás