!

Kortárs irodalom zóna

Acsai_Roland I>!
Kortárs irodalom

Sziasztok!

Végre elkészült a Regény a csodaszarvasról című új ifjúsági regényem online könyvbemutatója, és itt lehet megtekinteni (illusztrálta Bölecz Lilla):

https://www.youtube.com/watch…

Remélem, tetszeni fog!

Üdv: Roland

Kapcsolódó könyvek: Acsai Roland: Regény a csodaszarvasról

Acsai Roland: Regény a csodaszarvasról

Kapcsolódó alkotók: Acsai Roland · Bölecz Lilla

A karc írója kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét.

KULTer_hu U>!
Kortárs irodalom

Milyen egy klímatudatos performansz, ha az A virágnak megtiltani nem lehet is szerepel benne? Mit tehet a művész az emberiség környezetkárosító hatásai ellen? Mit értünk ember utáni valóságon? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Trafóban tartott esemény: Tóth Kinga Írmag/Offspring albumbemutató performansza: http://kulter.hu/2020/09/az-emberkozpontu-szemlelet-utan/

Kapcsolódó alkotók: Tóth Kinga

olvasóbarát P>!
Kortárs irodalom

http://www.esolap.hu/archive/90/2300.html…
Interjú Ilia Mihállyal, aki nemzedékekkel szerettette meg az irodalmat és fiatal tehetségeknek segített elindulni az írói pályán.

Kapcsolódó alkotók: Szepesi Attila · Darvasi László · Zalán Tibor · Baka István · Temesi Ferenc · Ilia Mihály · Szilasi László · Veress Miklós

beasechoes P>!
Kortárs irodalom

„Már az elején szeretném megköszönni Jud Meyrin írónőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam a könyvét. Régóta izgatta a fantáziámat, és bár egy kellemetlen szituáció segített hozzá, ami miatt bosszankodnom kellene, mégis azt gondolom, hogy mindennek meg van az oka. Ennek így kellett alakulna. Remélem, ezzel ő is egyetért velem."

https://www.beasechoes.hu/judmeyrinamultbunei/

Kapcsolódó könyvek: Jud Meyrin: A múlt bűnei

Jud Meyrin: A múlt bűnei

Kapcsolódó alkotók: Jud Meyrin

Hirdetés
Magvető_Kiadó KU>!
Kortárs irodalom

Szeptemberben irány a Vaskapu! Hamarosan megjelenik Szálinger Balázs új könyve, amely egy izgalmas útirajz és napló egyben.

„A valósággal való egyezés nem a véletlen műve. Hanem a költői képzeleté”, szól a figyelmeztetés a könyv elején – és valóban. Szálinger Balázs első prózai kötetében a költői fantázia találkozik a realizmussal.
Az Al-dunai álom egy utazás krónikája: Szálinger Balázs 2018 tavaszán a Vaskapu-szorosban töltött egy hónapot feleségével és születendő fiukkal. A Vaskapu nemcsak Jókai Mór Az arany ember című regényéből lehet ismerős, a helyszín ma is a történelmi-földrajzi közelség és ismeretlenség határmezsgyéjén mozog.
Egy sokarcú és sokmúltú terület feltérképezése, utazás időben és térben, a történelemben és a személyes életben: az Al-dunai álom friss és üdítő olvasmány, egy kevéssé ismert terület izgalmas útirajza."

Az Al-dunai álom már előrendelhető a Líra oldalán:
https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/al-dunai-alom

Kapcsolódó könyvek: Szálinger Balázs: Al-dunai álom

Szálinger Balázs: Al-dunai álom

Kapcsolódó alkotók: Szálinger Balázs

KULTer_hu U>!
Kortárs irodalom

A diktatúra természetrajza

„Lényegtelen, hogy ki a gróf és ki az intéző valójában – a lényeg a funkció megléte, és a rendszer világértelmezésébe vetett feltétel nélküli hit, amely mintegy legitimálja az arctalan hatalom befolyását.”

Darvasi László Magyar sellő című regényéről Szántai Márk írt
Itt olvashatjátok: http://kulter.hu/2020/08/a-diktatura-termeszetrajza/

Fotó: Burger Barna

Kapcsolódó könyvek: Darvasi László: Magyar sellő

Darvasi László: Magyar sellő
beasechoes P>!
Kortárs irodalom

Sziasztok!

„Az elmúlt másfél hónapban kicsit eltűntem, de most újult erővel visszatértem. Kezdésként egy újabb könyvajánlós – értékelős listát hoztam Nektek. Ezúttal korábbi olvasásiam közül fogok olyan könyveket bemutatni, amelyek nagy hatással voltak rám, de még nem említettem őket a blogon. Egyes könyvek mellett a molyos értékeléseimet olvashatjátok, mivel az akkori véleményem a mai napig sem változott meg. Remélem, fogjátok annyira érdekesnek és ösztönzőnek találni, hogy megjöjjön a kedvetek egy-egy könyv elolvasásához!"

https://www.beasechoes.hu/top5-5csillagos-konyvajanlo/