!

Könyvesboltban/könyvtárban történt zóna

>!
Kun_Csilla
Könyvesboltban/könyvtárban történt

Böngészek a könyvesboltban, amikor megszólal mellettem egy pöttöm fiúcska:

– Anya, ez egy könyvtár?
– Nem, ez egy könyvesbolt.
– Mi az a könyvesbolt?

Lehet, fura, de melengette a szívemet, hogy előbb ismerte meg a gyerek a könyvtárat, mint a könyvesbolt fogalmát.

2 hozzászólás
>!
orsicsiga
Könyvesboltban/könyvtárban történt

Pár hete vittem vissza és hoztam ki könyveket a könyvtárból, egy új, kedves könyvtároshoz kerültem. Először odatoltam a visszahozott kupacot, elkezdte beolvasni őket:
-Áh, Dorian Gray, ez jó!
-Igen, nagyon tetszett.
-Láttad a filmet is?
-Nem, még nem:)

Majd következett az elviteles kupac, tetején a Grey-jel. Nem akartam mondani, hogy -Na, maradok a Gra/eynél, bár kicsit más a kategória és színvonal :DD

Kapcsolódó könyvek: Oscar Wilde: Dorian Gray képmása · E. L. James: Grey

Oscar Wilde: Dorian Gray képmása
E. L. James: Grey
>!
Deidra_Nicthea IP
Könyvesboltban/könyvtárban történt

A lejárat előtti értesítőket minden szépséges reggelen én küldöm ki az olvasóinknak. A Központi Könyvtáréhoz adott válaszok nem hozzám esnek be pedig biztos tök izgik hihihi, de a maradék ~48 könyvtáré igen.

Ilyenkor az történik, hogy kiküldöm a levelet, benne a lejárni készülő könyvekkel, valamint egy miniatűr tájékoztatóval, amiben benne van, hogy egyrészt LEHET online hosszabbítani a könyveket, másrészt meg hogyan.

A legtöbb esetben az olvasók hosszabbítást kérnek, én akkor visszaküldöm ezt a tájékoztató linket, megköszönik, el vagyunk felejtve.

Van, hogy egy hónappal később a megszólításban a nevemmel élnek (tehát küldtem ki nekik már e-mailt), és úgy kérnek hosszabbítást, akkor megint visszaküldöm ezt a linket, megköszönik, és NAGYON REMÉLEM, hogy el vagyunk felejtve.

Nagyon szeretem azokat az e-maileket is, ahol annyit írnak, hogy „köszönöm az értesítést, holnap viszem!”, vagy „ma nem tudtam eljutni, de holnap viszem!” – remek, nem érdekel, de cuki vagy, jár a buksisimi, tényleg, az ilyeneket szoktam szeretni :)))

És akkor van egy-két olyan, amitől dobok egy hátraszaltót, majd lángokat okádva ütöm-verem a billentyűzetet.
– Az e-mail tárgyában ott van az olvasó vonalkódja és kontrollszáma, ami által egyértelműen azonosítani tudjuk a rendszerben. És akkor a kovácsjános úgy gondolja, hogy nem válaszol az értesítőre, inkább ír egy új e-mailt, aláírja kovácsjánosként, én meg találjam ki, hogy most a 1548754346874354574574 darab kovácsjános közül most ő épp melyik. HÁHOGYNE.
– Mikor van nyitva ma a könyvtár? Ettől-eddig, de itt a link, ahol minden info fent van. És holnap? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRGH
– Az olvasó nem válaszol az e-mailre, hanem csinál belőle egy ESEMÉNYT és azt küldi vissza, és természetesen tizenötpercenként ugat nekem az Outlook, mert az olvasó nem tudja visszacsinálni, így folyton buherálja, amiről nekem állandóan jönnek az értesítések, és itt ülök, és rage-elek, hogy NYUGHADJMÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
– A teszem azt 5-én kiküldött (tehát 6-ára szóló) levélre válaszol mondjuk 12-én, és pattog, hogy deháténeztmárvisszavittemmérvagyokmégbennemindigarendszerbennemakaroktartozástnemakarokfizetni – HAVER. DÁTUM. NÉZZED. BÁÁÁZZEG!
– Ez inkább furi: autoválaszban jön a "köszönöm a kedves levelet, hamarosan válaszolok!!! :))))))))))))) *virágok, szivárvány, erdei tündérek, csillámpor, kiscicák* – még jó, hogy nem a 45. napi perléses felszólítókat küldöm, az aztán kvára kedves… ez amúgy különös kedvencem, ha mondjuk a NAV küld neki e-mailt, akkor arra is ez az autoválasz megy vissza? :) :D

22 hozzászólás
>!
Nery
Könyvesboltban/könyvtárban történt

Olvasgattam itt sztorikat (kár, hogy csak most találtam meg:O már egy órája le se tudok szakadni rólaxD), és eszembe jutott egy könyvesbolti sztori:O.

Két emberke beszélgetett (nagyjából párbeszéd)
– Te tudtad, hogy az Útvesztő megjelenik majd filmes borítóval?
– Igen, azt akarom megvenni majd, mert még is csak jobb, ha ugyanaz, mint a film.
*Itt én nézek nagyot magamba, próbálok nem feltűnő lenni*
– Már mint, te azt hiszed a filmes borítójú könyveket a film alapján írják újra?
*nekem is ez lett volna a kérdésem!*
– Ja.
– De honnan veszed?
– Én így tudom.
– Hmmm, most elbizonytalanodtam.
*itt mentem inkább arrébb, nehogy beleszóljak xD*

Istenem… XDDDD

Kapcsolódó könyvek: James Dashner: Az útvesztő

James Dashner: Az útvesztő
2 hozzászólás
>!
Ez_elment_vadászni P
Könyvesboltban/könyvtárban történt

Egy kolléga meséli, hogy bement hozzájuk egy nő a könyvtárba.
– Na, ebben az üzletben sem jártam még. Mondja, lehet itt kapni olcsó mosóport?

4 hozzászólás
>!
Ez_elment_vadászni
Könyvesboltban/könyvtárban történt

Egy másik karcról jutott eszembe, még nyáron egy pasi katonai nagykabátban és alsógatyában jött be a könyvtárba.

Hirdetés
>!
Chöpp 
Könyvesboltban/könyvtárban történt

Egy fiatal srác és lány matattak a könyvtár „L-es” polcán. Én a másik oldalon nézelődtem „M-nél”. Matatnak, matatnak, majd a srác megszólal:
– Mit is szeretnél?
Mire a lány:
– Lakatos Leventét, de nincs bent egy sem.
Így hát dolguk végezetlen távoztak.

Kapcsolódó alkotók: Lakatos Levente

1 hozzászólás
>!
Kun_Csilla
Könyvesboltban/könyvtárban történt

Bár még csak elseje van, de megkockáztatom, hogy a hónap olvasója:

Egy spanyol férfinak segítettem fénymásolni a nyugdíja intézéséhez szükséges dokumentumokat. Kérdezte, hová valósi vagyok. Amikor mondtam, hogy magyar, felcsillant a szeme. Hát, volt neki egy nagyon jó magyar barátja, a Samu. Az sokat segített neki annak idején. Mert amikor ő annak idején Angliába jött, akkor nem talált munkát, hanem…

„Egy nő, egy jugoszláv nő… rosszéletű nő volt az, kérem, magácska el se tudja képzelni… szóval ez a nő felvitt engem Skóciába egy évre, hogy ott dolgozzak neki, de aztán nem akart fizetni… többet is akart az a nő, hát… tudja, szexuális dolgokat… de én ellenálltam, pedig az a nő mindenre képes lett volna, min-den-re (itt nagyon mélyen a szemembe nézett) … a részletekbe nem mennék bele, hiszen maga egy hölgy, de úgy képzelje, hogy min-dent megpróbált… de nekem elveim vannak, az én testem nem eladó… szóval mondtam neki, hogy nem, de egy évig úgy üldözött, úgy képzelje el, mindent bevetett, amit csak el tud képzelni… aztán a Samu, aki a nő férjének volt a sofőrje és ’56-os menekültként jött az országba (itt pár perces kitérő következett Samu előéletéről, mialatt én többször további szép napot kívántam), szóval a Samu javasolta, hogy mondjam azt én is, hogy menekült vagyok, és végül így sikerült eljutnom Londonba (ekkor már öles léptekkel tartottam az iroda felé, de a kedves olvasó követett, és mondta a magáét)… az a nő nem hitte volna, hogy a saját férje sofőrje lesz az, aki megfúrja a terveit… aztán utólag megtudtam, hogy ez a nő otthon, még Jugoszláviában prostituált volt…”

E fordulat után mosolyogva, de nagyon határozottan rácsuktam az ajtót.

4 hozzászólás
>!
Hajni_Korponai P
Könyvesboltban/könyvtárban történt

2-3 éve nem vettem meg minden könyvet, hanem könyvtárba előjegyeztem és mikor arra jártam csak beugrottam érte. Interneten előjegyeztem az Amikor ezt olvasod én már nem leszek című könyvet is. Kaptam e-mailt, suli utan beugrottam könyvtárba, nagy boldogan megyek a pulthoz, hogy van előjegyzésem és jöttem érte. Kérdezte a nő szinte rám sem pillantva, hogy mi a könyv címe. Mikor elmondtama címet felém kapta a fejét és nagy szemekkel nézett rám, én meg hozzá tettem, hogy „könyv címe…”

Kapcsolódó könyvek: Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek

Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek
>!
Kun_Csilla
Könyvesboltban/könyvtárban történt

Irdatlan bömbölést hallok a könyvtár másik végéből. Odanézek: egy tíz év körüli fiút rángat az anyja. Elindulok feléjük. A gyerek ordít, és most már az anyja is ordít.
Ahogy közelebb érek, látom, hogy a fiú karja vérvörös. Az anyja rángatja tovább, és ordít:
– Miért csináltad?
– Az ötfontos! – bőgi a gyerek.
Akkor látom meg, hogy a fiú könyékig beleragadt az adománygyűjtő dobozba.

2 hozzászólás