!

Könyves Kérdések zóna

>!
pillepaplan
Könyves Kérdések

Sziasztok! Tudnátok ebben segíteni? Valaki keres egy könyvet, amire nem emlékszik már, melyik volt, de újraolvasná:

Sziasztok, a barátnőm keres egy könyvet és remélem tudnátok segíteni megtalálni.
"Egy kis segítséget szeretnék kérni. Volna egy köny, amit már régen olvastam, annyira hogy sem az íróra, sem a címére nem emlékszem, de szeretném megszerezni, mert a története nagyon tetszett. Ifjúsági kategóriába tartozik, és a történet egy városról szól, ahol sötétedés után nem lehet kintmaradni, mert aki kintmarad, eltűnik. A város esténként átalakul. Megmaradnak az épületek, de minden reggel máshogy helyezkednek el, mint előző nap. Egy lány viszont egyszer kinézett este, és rájött, hogy esténként egy fekete tengerszerű folyadék mossa el a várost, ami a házakat úsztatja, és amint reggel lesz, leteszi azokat, egy teljesen más helyen. Egy igen érdekes történet, és szeretném újraolvasni.
Ha valaki esetleg tudja mi lehet a címe, vagy csak ötlete lenne, nagyon megköszönném ha segítene."

3 hozzászólás
>!
dotimoly
Könyves Kérdések

Sziasztok!
Elképzelésem sincs, hol tehetném fel ezt a kérdést, de úgy döntöttem, hogy bevállalok egy kis enyje-benyét, ha rossz helyen járnék vele…
A kérdésem az lenne, hogy másnak is volt már olyan érzése, hogy olvasta már azt a könyvet, amit a kezében tart, a felénél jár (és nem kikövetkeztethető a befejezése), de szinte biztos abban, tudja, mi fog történni.
Engem ez mostanában eléggé kísért, és csak szeretném tudni, hogy egyedül vagyok ezzel és csak nem alszom eleget, esetleg alva olvasok…

Kapcsolódó könyvek: Kiera Cass: The One – Az Igazi · Cate Woods: Bárcsak ismernélek

Kiera Cass: The One – Az Igazi
Cate Woods: Bárcsak ismernélek
>!
Gina99
Könyves Kérdések

Sziasztok! Ti hogyan szoktátok tárolni a könyvjelzőiteket, amiket nem használtok, mert túl szépek? Jelenleg egy stócban állnak a könyvespolcomon, de ennél szebb hely járna neki, csak nincs ötletem, hogy hogyan oldjam meg.

5 hozzászólás
>!
Niitaa P
Könyves Kérdések

HELP!

Aki olvasta már Az utolsó Namsarát, azokhoz lenne kérdésem.
A felénél járok, szóval kérlek a tartalomleírtást mellőzzük, mert igencsak tetszik a sztori. Csak van bennem egy fekete lyuk.
Szóval van a Namsara meg az Iskari, minden nemzedékben. A mostani Iskari pl Asha. Ők a Jó és a rossz megtestesítői, ha úgy vesszük. Vagy nem?
Vagy most mi is van? Mert Asha nem éppen iskaris, még ha rettegnek is tőle, de Dax se éppen namsarás jellegű.
Szinte biztos vagyok, hogy a végén kiderül, hogy spoiler De akkor megint nem értem, mi van. Szóval ezt valaki el tudná magyarázni? :D

Kapcsolódó könyvek: Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara

Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara
11 hozzászólás
>!
Gina99
Könyves Kérdések

Sziasztok!
Gyors kérdés, én vagyok az egyetlen, akit egy szép/érdekes borítóval le lehet venni a lábáról? Van, hogy a fülszöveget, se olvasom el, de már is kívánságlistára teszem.

10 hozzászólás
>!
Méá
Könyves Kérdések

Jason Matthews- Vörös veréb trilógiájával kapcsolatban kérdeznék (első két részt olvastam), hogy Dominyika aurája vajon milyen színű lehet? Látja a sajátját? Ha kiderül a 3. részből, akkor inkább ne válaszoljatok. :D De az is lehet, hogy elkerülte a figyelmem eddig?

Kapcsolódó könyvek: Jason Matthews: Vörös veréb · Jason Matthews: Az árulás palotája · Jason Matthews: A Kreml jelöltje

Jason Matthews: Vörös veréb
Jason Matthews: Az árulás palotája
Jason Matthews: A Kreml jelöltje
>!
SzabóღRegi
Könyves Kérdések

Sziasztok!
Georges Simenon Maigret sorozatával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Nem találtam sorszámozást, e szerint nincs összefüggés a történetekben? Mindegy, hogy résszel melyikkel kezdek először, vagy van egy bevezető, első rész?
Köszönöm előre is, ha valaki tud segíteni! :)

Kapcsolódó alkotók: Georges Simenon

5 hozzászólás
>!
Molymacska P
Könyves Kérdések

Általában a könyveknél nálatok mennyire számít, hogy a háttér hiteles legyen, akár egy humoros vagy kalandregény közben is?
spoiler

15 hozzászólás
>!
BeliczaiMKata
Könyves Kérdések

Sziasztok!
Tony Wolf Mesél az erdő című sorozatát újra kiadták. Nem lapoztam még bele, illetve csak egy kötetünk van meg a régi kiadásból. Vajon az illusztrációk ugyanazok? (Nagyon szeretik nézegetni a manók házát a gyerekek.)

Kapcsolódó könyvek: Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról, törpékről, óriásokról, csodatündérekről, manókról… · Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról, törpékről, óriásokról, csodatündérekről, manókról és sárkányokról · Tony Wolf: Mesél az erdő az óriásokról · Tony Wolf: Mesél az erdő a manókról

Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról, törpékről, óriásokról, csodatündérekről, manókról…
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról, törpékről, óriásokról, csodatündérekről, manókról és sárkányokról
Tony Wolf: Mesél az erdő az óriásokról
Tony Wolf: Mesél az erdő a manókról
12 hozzászólás
>!
Valu93
Könyves Kérdések

Sziasztok!
Valaki megtudja mondani hogy Erin Watt: Cifra Palota c. könyve mikor jelenik meg?
Előre is köszönöm.

1 hozzászólás