!

Könyvadaptációk zóna

>!
tonks
Könyvadaptációk

Akartam egy elemző karcot arról, hogy ne vigyétek el magatokat, vagy a gyereketeket A vadon hívó szavára, de igazából még a sorok bepötyögését se éri meg…
Csodás CGI látványba csomagolt nagy semmi. Nincs tanulság, nincs üzenet, pedig Jack London klasszikusa a mai felnövő generációnak is érdekes lehet. Buck kalandos történetét jócskán átírták, ki is lúgoztak belőle sok mindent, Harrison Fordot helyezve a középpontba, ha már az ő nevével adták el a filmet. A humor jól működött, a havas alaszkai táj tényleg gyönyörű volt, de a dráma se gyereknek, se felnőttnek nem lett eltalálva. Próbálom elképzelni, miért öltek bele ennyi pénzt, ha ennyire nem akartak semmihez kezdeni vele. Leginkább egy átkötő kis jeleneten akadtam ki, amikor Harrison Ford karaktere kedvtelve végig mutat az érintetlen, zöldellő alaszkai tájon és azt mondja a kutyának, hogy „történjék bármi, ez a táj mindig megmarad nekünk.” És fúúú, nem, 2020-ban, a klímaváltozás utáni első percekben ne azt sulykoljuk már, hogy minden rendben van. Ha már annyira tettek Jack London mondanivalójára, legalább valami újat csempésztek volna bele, ha már annyira kellett egy újabb adaptáció…
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Jack London: A vadon szava

Jack London: A vadon szava
4 hozzászólás
>!
Fumax KU
Könyvadaptációk

Néhány nappal az első szezon premierje után berendelte a Netflix a Locke & Key sorozat második szezonját!
Bár nem mindenkinek jön be a mozgóképes feldolgozás, azért úgy tűnik a többségnek tetszik, az IMDB-n jelenleg 7.7-en áll.
Persze ez messze elmarad a képregények tetszési indexétől, mindhárom kötet jelenleg 96%-os itt a molyon az olvasók értékelései alapján, és minket ez érdekel igazán.
A komplett képregénysorozat megrendelhető tőlünk (beleolvasókat is találhattok a honlapunkon), de a könyvesboltokban, és az egyéb képregénybeszerző lelőhelyeken is kaphatóak:
https://fumax.hu/gyorskereses.html…

Kapcsolódó könyvek: Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1. · Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2. · Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.

Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 3.

Kapcsolódó alkotók: Joe Hill

7 hozzászólás
Hirdetés
>!
Fumax KU
Könyvadaptációk

Érkezik a mozikba a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) és ennek a kapcsán nem sokára megjelenik a Batman – Fehér Lovag képregényünk, szintén egy bizonyos Harley Quinn valamint szimpatikus kedvese, a Joker igényes szereplésével. :) Felkerült egy beleolvasó a kötethez, amit a termékadatlapról érhettek el:
https://fumax.hu/termek/batman_-_feher_lovag_kemenytabl…

Kapcsolódó könyvek: Sean Murphy: Batman: Fehér Lovag

Sean Murphy: Batman: Fehér Lovag

Kapcsolódó alkotók: Sean Gordon Murphy

>!
Süntüske
Könyvadaptációk

Az Úr sötét anyagai sorozat igazi mesés, a gyermeki énemet lelkesedésbe hozó kaland. ♥

https://suntuske.wordpress.com/2020/02/02/iranytu-a-lelekhez/

Kapcsolódó könyvek: Philip Pullman: Északi fény · Philip Pullman: Az arany iránytű

Philip Pullman: Északi fény
Philip Pullman: Az arany iránytű

Kapcsolódó alkotók: Philip Pullman

>!
tonks
Könyvadaptációk

Tegyetek jót magatokkal és menjetek el a moziba megnézni az új Little Woment! Szeretek ennyire túlcsordult lélekkel kilépni a moziból, jó volt nézni, jó volt hallgatni, jó volt érezni az egészet. Újévkor néztem újra az 1994-es változatot, úgyhogy kicsit féltem, hogy viselik majd az összehasonlítást, de Greta Gerwig nem „csak” egy új adaptációt csinált Louisa May Alcott könyveinek, hanem kreatívabban állt a történetmeséléshez és ehhez fantasztikus castingot és csapatot hozott össze. Alig várom, hogy újranézzem.

https://www.youtube.com/watch…

4 hozzászólás
>!
borostyan P
Könyvadaptációk

Februárban 5 könyv/képregény alapján készült film/sorozat is bemutatásra kerül a Netflixen!

Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!
Charles Forsman: I Am Not Okay With This
Joan Didion: The Last Thing He Wanted
Richard Morgan: Törött angyalok

Angolul azokat a címeket írtam, melyek nem jelentek meg idehaza

Kapcsolódó könyvek: Richard Morgan: Törött angyalok · Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek! · Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1. · Charles Forsman: I Am Not Okay With This

Richard Morgan: Törött angyalok
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Charles Forsman: I Am Not Okay With This