!

Könyvadaptációk zóna

>!
borostyan P
Könyvadaptációk

John Green új könyve, a Turtles All the Way Down, máris megfilmesítésre vár.

A tegnapi napon maga John Green jelentette be, hogy a Fox 2000-el együtt dolgoznak a megfilmesítésen. Green producerként vesz részt a munkálatokban, de számomra nem is ez a meglepetés a hírben, hanem az, hogy Rosianna Halse Rojas is producer lesz, aki egy közepesen ismert Youtuber. Az elsők között kezdte a könyves vlogolást, számomra pedig az első között volt, akit követtem. Bár most így utánaolvasva látom, hogy Green személyi asszisztense lett.

Forrás: http://deadline.com/2017/12/fox-2000-john-green-turtles…

Kapcsolódó könyvek: John Green: Turtles All the Way Down

John Green: Turtles All the Way Down

Kapcsolódó alkotók: John Green

>!
Fumax KU
Könyvadaptációk

Bréking – íme a terhes Malorie a Madarak a dobozban film forgatásán. Egyesek Sandra Bullock néven is ismerhetik, de annyira jól átvedlett Malorie-vá, hogy nekünk már nehéz nem Madarak-szerepben gondolni rá. :) A film javában készül, ha tudunk közelebbi megjelenési dátumot, azonnal szólunk. :)

Kapcsolódó könyvek: Josh Malerman: Madarak a dobozban

Josh Malerman: Madarak a dobozban

Kapcsolódó alkotók: Josh Malerman

6 hozzászólás
>!
Blue_Nadine P
Könyvadaptációk

És akkor ha már megirtam az értékelésem… és még friss bennem az élmény…

Beszéljünk az új filmről.
Elmentem. Megnéztem. És amikor kijöttünk Anyával a moziból, nem győztem bocsánatot kérni tőle, hogy elrángattam megnézni.
Én annyira lelkes voltam… De tényleg! Oké, miután elolvastam a könyvet már annyira nem, húztam is kicsit a szám a szereplő választások miatt… Szóval azért nyilvánvalóan voltak elvárásaim, de tényleg nagy izgalommal ültem be megnézni.
Körülbelül egész végig ez volt a reakcióm: https://moly.hu/system/statements/normal/statements_1010668.jpeg?1511551604 De mindenegyes pillanatnál, amikor megváltoztattak valamit… Főleg, a vége felé. Az háboritott fel legjobban, hogy nem is éreztem indokoltnak a változtatásokat.
Pl. már eleve az a tény, hogy a szereplők nem is úgy vannak, ahogy a könyvben. Arbuthnot és a doktor karaktere össze lett vonva, és kb. ezáltal a doktor karaktere totálisan semmis. Willem Dafoe karaktere?? Teljesen máshogy lett megalkotva. Ahogyan Hubbardné is, bár azért ott pár pontot megtartottak. Bouc karaktere is… ő elvileg egy kis kerekhasú, de kedves/vicces idős úr – ezzel szemben a filmben egy semmirekellő k*rvázó fiatal srác. Oké?? Úgy szintén Andrényiék… teljesen mások. Kinézetre is, meg viselkedésre is, az ő részeik kompletten átirva. És akkor a sztoriban úgy szintén hasonló változtatások, és teljes átformálások vannak, amiket nem éreztem indokoltnak és ezáltalán teljesen elvette számomra az élvezhetőséget. Az pedig végképp nem tetszett, hogy belevittek ilyen aggressziót. Andrényi jelenete az elején?? Csak igy néztem, hogy mi a franc. Poirotnál is…
Ez a film se nem Agatha Christie, se nem Poirot. Anya azt mondta, hogy ha ezeket nem nézzük végülis egy elviselhető krimi, de én még ezzel is vitatkoznék. A történetnek – igy, hogy egy csomó szerintem lényeges információt kivettek belőle – se füle se farka, és konkrétan untam magam. De olyan szinten, hogy ott tartottam, hogy most először megtörténik velem, hogy felállok és kimegyek a teremből. Annyira nem tudtak meghatni a szereplők, még a szinészi játék sem, mert… egyszerűen nem azt kaptam, amit vártam.
Amit legjobban sajnálok, és ami végképp beteszi a kaput: az az angolos báj, amit annyira szerettem a könyvben egyáltalán nem volt meg. Azt hittem, hogy majd legalább a hangulatot megteremtik, de semmi ilyesmi nem volt benne. A butuska beszélgetések, amikor a karakterek udvariasan szabadkoznak, vagy a szinte már kedves rasszizmus (tudom ez furán hangzik, de a könyvben a „faji” megkülönböztetések, mint „azaz idegesitő amerikai”, „az a karót nyelt, érzelemmentes angol”, „a heves latin/olasz, aki biztosan a gyilkos, mert az ő természetük olyan” sem úgy jött le… szóval bántásként) sehol sem volt. Kifejezetten aggressziv volt ez a fajgyűlölet a karakterektől.
Szóval ja… nagyon nem jött be, és nem ajánlom senkinek, hogy nézze meg, ha esetleg eddig gondolkozott rajta.
Viszont kiváncsi lettem igy az eredetire, úgyhogy mindenképp meg fogom nézni azt is, és majd lehet update-elem a posztot.

Kapcsolódó könyvek: Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen
18 hozzászólás
Hirdetés
>!
Deszy P
Könyvadaptációk

Elemzés az új Legendás állatok tartalmakhoz – ott vannak a Halál ereklyéi, látjátok?

De nem csak erről esik szó:
»> http://www.deszy-konyv.hu/2017/11/elemzes-az-uj-legenda…