!

Könyv rendelés külföldről zóna

Ivy>!
Könyv rendelés külföldről

Sziasztok!
Még sosem rendeltem könyvet külföldről és most az Abebooks-ot nézegetem, de félek milyen állapotú lesz a könyv. (Használtat vennék.) Milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban? Mire figyeljek? Nagyon köszi a segítséget! :)

1 hozzászólás
laura_t>!
Könyv rendelés külföldről

Sziasztok!
Bookdepositoryról rendeltem négy könyvet egyszerre, ma kaptam egy emailt, hogy kettő könyvem úton van. Az oldalon ellenőriztem a rendelést, a másik kettő „processing”. Ez azt jelenti, hogy külön küldik?

4 hozzászólás
Eszti_TDA>!
Könyv rendelés külföldről

Sziasztok!
Nagyon szeretném megrendelni majd egy könyv ausztrál kiadását (márciusban jön majd csak ki, azaz egyelőre előrendelhető stádiumban van), de egy olyan oldalt sem találtam eddig, amin keresztül ezt megtehetném. :/
Nem ismertek véletlenül olyan ausztrál vagy bármilyen oldalt, amin keresztül meg tudnám rendelni a könyvet?

Kapcsolódó könyvek: Cassandra Clare: Chain of Gold

Cassandra Clare: Chain of Gold
2 hozzászólás
Irasalgor>!
Könyv rendelés külföldről

Sziasztok!

Rendelni szeretnék az Amazonról – a Saga – Compendium One-ról lenne szó. Az amerikai oldalról olcsóbban jönne ki (16 ezer), mint a németről (19 ezer), viszont azt szeretném kérdezni, hogy az amerikai szállítás valami vámot, vagy valami egyebet nem vonna maga után? Vagy melyik lenne a legolcsóbb megoldás, hogy a könyvhöz jussak? Esetleg más oldal? Az amerikai kiadásra van 30% kedvezmény, szóval még ha egy hónapig tart is a szállítás, olcsóbb, mintha Németországból veszem :(.

1 hozzászólás
elge76>!
Könyv rendelés külföldről

Jobb híján ide, persze nem csak könyvekre, hanem mindenre (is :) ) vonatkozik.

"Az Európai Bizottság közleményben jelentette be, hogy mától az EU-n belül területi korlátozások nélkül rendelhetünk bármelyik tagország lakosaiként bármelyik másik tagországban lévő webáruházból.
Az áruházláncok gyakran országonként az ár mellett a készletet is változtatják, és simán előfordult, hogy egy német vagy francia webshopban elérhető volt olyan áru, amely ugyanazon kereskedő magyar webáruházában nem volt megtalálható. Ez továbbra is előfordulhat, viszont innentől simán megtehetjük, hogy ha a magyar készletben nem szerepel az általunk kinézett termék, megrendeljük abból a másik EU országban üzemeltetett webáruházból, amelyikben megtalálható."

https://pcworld.hu/pcwlite/eu-webaruhaz-korlatozasok-fe…

fanta98>!
Könyv rendelés külföldről

Sziasztok!
Abebooks-szal kapcsolatban érdeklődnék én is. Elég új nekem az egész, szóval kicsit el vagyok veszve az oldalon…
Az lenne a kérdésem hozzátok, hogy hol tudom megnézni, hogy mennyi lenne a szállítás Magyarországra? Azt látom, hogy némelyik mellett ott van, hogy free shipping, de ez legtöbbször az USA-n belülre vonatkozik.

Illetve ezen kívül van még esetleg valami tippetek, amire érdemes figyelni, ha innen szeretnék rendelni?

4 hozzászólás
chibizso>!
Könyv rendelés külföldről

Sziasztok!
Most szemezek az AbeBooksszal, de nem annyira ismerem a rendszerüket. Használta közületek valaki? Ha igen, mik a tapasztalatok?

9 hozzászólás
Avilda>!
Könyv rendelés külföldről

Sziasztok!
Rendeltem a Better World Bookstól egy könyvet, amit rettentően várok, de még nem érkezett meg. Talán még korai aggódni, de már átléptük a 21 munkanapot, amit írni szoktak. Három éve már rendeltem tőlük, akkor semmi probléma nem volt, három héten belül kézhez kaptam mindent.
Most viszont kicsit aggódom. Gondoltam rákérdezek a postán, hátha olyan jófejek voltak, hogy ki se szállították (előfordult már, cetlit se nagyon dobnak be). Azonban ha sehol nem lesz a könyv, akkor vissza lehet kérni rá a pénzt? Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
Az oldalukon annyit találtam, hogy magát a könyvet vissza lehet nekik küldeni, de hogy meg nem érkezett könyvvel mi a helyzet…
Előre is köszönöm a segítséget!
Frissítve: https://support.betterworldbooks.com/hc/en-us… ezen az oldalukon keresztül most azért jeleztem, hogy a könyv nincs sehol, mert elvileg hatvan napom van visszaigényelni az elutalt összeget :( hát azért hatvan napig csak nem várok a könyvre, mert aztán már késő.

5 hozzászólás
jennyspring>!
Könyv rendelés külföldről

Sziasztok!

Rendelt már valaki az angol amazonról? Valami tapasztalat?
Az a helyzet, hogy eddig mindig csak a bookdepo-t használtam, de van egy könyv, amire szükségem lenne és sajnos csak az amazonon van fent. De gőzöm sincs, hogy megy… sok a postaköltség? Azért rendelném innen a sima amazon helyett, mert bízok benne, hogy csak hamarabb ideér, mint USA-ból.

Köszi, ha válaszol valaki! :)

4 hozzászólás
Noro >!
Könyv rendelés külföldről

A rendszeres postai kavarások után kipróbáltam egy új könyvrendelési lehetőséget, a prospero.hu oldalát. És mondhatom, hogy eddig abszolút meg vagyok vele elégedve.

Sok angol nyelvű könyvre csak 3-4 hét határidőt vállalnak, ugyanis Amerikából hozatják őket. Ez ugyan elvben duplája annak, amit máshol az Angliából érkező csomagokra ígérnek, viszont a Prospero eddig kivétel nélkül be is tartotta az ígérteket.

Webboltos rendelésnél lehet utánvétes fizetést is választani, ami egy újabb jó pont. Budapesten kívül még hat városban lehet személyes átvételt kérni a partner pontokon (ez ingyenes), vagy futárral hozatni (ez feláras).

Ha valami nincs a katalógusukban, elvileg rákérdezhetsz, hogy tudnának-e szerezni és mennyiért, de ezt még nem próbáltam.

3 hozzászólás