!

Könyv a könyvben zóna

>!
Gabriella_Balkó 
Könyv a könyvben

Nagyon hasznos madár a bagoly – gondoltam, s megjelent előttem a kép Herman Ottó Madarak káráról és hasznáról című könyvében.

Kapcsolódó könyvek: Fekete István: Ballagó idő · Herman Ottó: A madarak hasznáról és káráról

Fekete István: Ballagó idő
Herman Ottó: A madarak hasznáról és káráról
>!
Gabriella_Balkó 
Könyv a könyvben

De mindez bizony nagyon régen történhetett, és most már nagyon sajnálom, hogy egy-két évig még nem maradtunk Göllében, mert nagyon-nagyon szerettem a betűket, akár szépen gördülő versek, akár mesék, akár rokoni levelek s akár Verne Gyula összes művei voltak – amelyből csak A tizenöt éves kapitány volt meg a családi könyvtárban. Szerencsére azonban megvoltak Petőfi Sándor összes költeményei is, amelynek már a mottója is nagyon tetszett; bár akkor sokáig törtem a fejem, hogy mi a fészkes fene lehet az a „mottó”.

Kapcsolódó könyvek: Petőfi Sándor: Petőfi Sándor összes költeménye · Fekete István: Ballagó idő · Jules Verne: A tizenöt éves kapitány

Petőfi Sándor: Petőfi Sándor összes költeménye
Fekete István: Ballagó idő
Jules Verne: A tizenöt éves kapitány
>!
Csoszi P
Könyv a könyvben

Rafe még nem olvasta a népszerű könyvet, de néhány sor után így is felismerte Dickens Karácsonyi énekét. Oly sokszor idézték, és annyiszor megvitatták már társaságban, hogy az egyre növekvő hírnév határozottan bosszantotta Rafe-et. Úgy döntött, az egész nem több szentimentális ostobaságnál, amelyre nem érdemes időt pazarolnia.

141. oldal

Kapcsolódó könyvek: Charles Dickens: Karácsonyi ének · Lisa Kleypas: Rafe karácsonya

Charles Dickens: Karácsonyi ének
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
>!
mokata P
Könyv a könyvben

Nem vagyok nagyon művelt, uram, de azt történetesen tudom, hogy egy Hamlet nevű fickó már régen végiggondolta mindezt, amikor mi még a világon se voltunk.

Kapcsolódó könyvek: William Shakespeare: Hamlet · John Dickson Carr: A kastély titka

William Shakespeare: Hamlet
John Dickson Carr: A kastély titka
>!
mokata P
Könyv a könyvben

Georgette felugrott a padról. Hirtelen színésznői pózba vágta magát. Még nevetett, de arcáról mégis nagyvilági bölcsesség sugárzott. Valaki másnak a szavait idézte, de mélységesen átélte, átérezte a szöveget.
– „A lordmajor megy ott rákfarokpástétomot enni, aztán a városházára? A szegény Jack vonul ott a newgate-i fogházból a seriff és az alabárdosok között, akik utolsó útjára viszik Tyburnbe?”

Kapcsolódó könyvek: John Dickson Carr: A kastély titka · William Makepeace Thackeray: Henry Esmond története

John Dickson Carr: A kastély titka
William Makepeace Thackeray: Henry Esmond története
>!
Chivas 
Könyv a könyvben

„Elfordul, ledől az ágyra, s közben megtámaszkodik az éjjeliszekrényen halomban álló könyveken. A legfelső féloldalasan van, megbillen, leesik. Nem lehet véletlen: azt akarja, hogy őt olvassa. Jane Eyre: jó kis karakter, teljesen jelentéktelen, közben meg olyan akaratereje van, mint egy tigrisnek.”

Kapcsolódó könyvek: Charlotte Brontë: Jane Eyre · Pierdomenico Baccalario – Paola Zannoner – Silvana Gandolfi – Sara Colaone – Beatrice Masini – Lodovica Cima – Guido Sgardoli – Alessandro Baronciani – Antonio Ferrara – Luisa Mattia – Fabrizio Silei – Antonella Ossorio: Kimondhatatlanul

Charlotte Brontë: Jane Eyre
Pierdomenico Baccalario – Paola Zannoner – Silvana Gandolfi – Sara Colaone – Beatrice Masini – Lodovica Cima – Guido Sgardoli – Alessandro Baronciani – Antonio Ferrara – Luisa Mattia – Fabrizio Silei – Antonella Ossorio: Kimondhatatlanul
Hirdetés
>!
ilder P
Könyv a könyvben

Értelem és érzelem. Ez is a kedvenceim közé tartozik, az első ötben mindenképpen benne van. Imádom Elinor és Marianne történetét, azt a finomságot, amellyel kibontakozik. Minden boldogan végződik, ami persze végtelenül valószínűtlen, ám – meg kell vallanom – a történetfűzés szempontjából igenis kielégítő, és megértem, hogy Ms. Austen tartotta magát a hagyományhoz. Érdekes módon, széles palettát felölelő irodalmi ízlésem ellenére nem sok Eleanor nevű hősnővel találkoztam, még ha figyelembe vesszük is a különböző írásmódú változatokat. Talán éppen ezért kaptam ezt a nevet.

Kapcsolódó könyvek: Jane Austen: Értelem és érzelem · Gail Honeyman: Eleanor Oliphant köszöni, jól van

Jane Austen: Értelem és érzelem
Gail Honeyman: Eleanor Oliphant köszöni, jól van
>!
Bajnoczianna
Könyv a könyvben

Így lesz világtalannak világa, ez lesz végtelennek vége Szerelmünk otthona új lét kora, a halál sem szakíthat el tőled, Nola!

Kapcsolódó könyvek: Gabriel Wolf: A legsötétebb szabadság ura

Gabriel Wolf: A legsötétebb szabadság ura
>!
gesztenye63 P
Könyv a könyvben

A könyvhalomból kiválasztottam egy régi magyar krimit. Reméltem, hogy nem kapok valami egzotikus fertőzést a lapoktól. Visszatértem a szobámba egy bögre teával és a könyvvel. Hód nem alkuszik volt a címe, Mattyasovszky Jenőtől. Ezzel a címmel csak jó lehetett. Lefeküdtem az ágyamra, szürcsöltem egy kicsit a teámból, és kinyitottam a regényt.

Fotó: http://www.agt.bme.hu/varga/foto/temeto/mattyasovszky-j.html

Kapcsolódó könyvek: Mattyasovszky Jenő: Hód nem alkuszik · Veres Attila: Odakint sötétebb

Mattyasovszky Jenő: Hód nem alkuszik
Veres Attila: Odakint sötétebb

Kapcsolódó alkotók: Mattyasovszky Jenő · Veres Attila

1 hozzászólás
>!
ilder P
Könyv a könyvben

„Benyúltam a matrac és a fal közötti résbe, és elővettem régi hű társamat, melynek sarkai a hosszú évek lapozgatásától időközben kerekre koptak. Jane Eyre. Mindegy, melyik oldalon nyitom ki a regényt, azonnal tudom, hol tart a történet, és szinte látom magam előtt a következő mondatot, mielőtt még odaérnék hozzá. Régi Penguin Classics-kiadás, a borítóját Ms. Brontë portréja díszíti.”

Kapcsolódó könyvek: Charlotte Brontë: Jane Eyre · Gail Honeyman: Eleanor Oliphant köszöni, jól van

Charlotte Brontë: Jane Eyre
Gail Honeyman: Eleanor Oliphant köszöni, jól van