!

Komárom-Esztergom megye zóna Molyklub

>!
kinga_cs P
Komárom-Esztergom megye

Sziasztok! :)
Esztergomiaktól kérnék egy kis segítséget. Jövő hét hétvégén megyünk párommal Esztergomba. Tudnátok mondani pár must see helyet a városban, ahova mindenképp érdemes elmenni abban a kis időben, amit ott töltünk majd? Nem szeretnénk nagyot kirándulni, de jó lenne célirányosan mászkálni egy kicsit a városban. (Egyedül egyébként az Aquasziget van tervben valamelyik napra mint program.)
Ja, és egy-két reggelizős / ebédelős / vacsizós, nem drága helyet is mondanátok, kérlek?
Előre is köszi a válaszokat :))

2 hozzászólás
>!
Kopaszkutya84
Komárom-Esztergom megye

Nem könyv, de jó móka lesz :) Szerveztünk egy ilyen kis „city quiz” játékot. Szeretettel várunk mindenkit!

A KINGSTON NYOMOZÓ IRODA FELHÍVÁSA:

A madárijesztő rejtélye (1. rész)

Fergeteges kalandra hívunk két országra is kiterjedő nyomozás keretén belül. Keress nyomokat, oldj meg rejtvényeket és kerülj egyre közelebb a bűntény megoldásához! A két Komárom nevezetes helyszíneit felkutatva tudsz a titkokra fényt deríteni.

KEDVEZMÉNYEK: Ezen a hétvégén a Komáromi Napokra tekintettel 2000 Ft-ot elengedünk a nyomozás árából így 3000 forint helyett 1000 Ft-ért vehetsz részt az élményben. 10 év alatti gyerekek és a születésnaposok ingyen játszanak (+/ – 5 nap).

JELENTKEZÉS MENETE: Nincs más dolgod, mint április 28-tól 30-ig (szombattól hétfőig) délelőtt 11 óra és délután 6 óra között a Jókai mozihoz jönni.

JÁTÉK MENETE:: kérjétek kollégánktól a nyomozáshoz szükséges eszközöket. Ez végigkalauzol titeket a történeten, nyomokon, feladatokon – a végére teljesen össze fog állni a kép és megoldjátok a rejtélyes esetet. A játékidő 2-3 óra.

VERSENY: Minden induló csapat képe és ideje felkerül a Facebook oldalunkra. A három leggyorsabb szintidőt teljesítő csapat (1 csapat maximum 5 fő) a következő részt ingyen játssza.

https://facebook.com/kingstonnynomozoiroda/photos/gm.23…

3 hozzászólás
>!
Dominika_Petro
Komárom-Esztergom megye

Sziasztok!
Komáromban vagy Rév Komáromban személyesen cserélném 1x vagy 1x sem olvasott könyveimet,főleg hétköznap :)
Ha érdekel,akkor szívesen megnézném a te csere könyveidet is :D
-Hamis herceg,olvasatlan,kisebb gyűrődés a borítóján
-Viharok birodalma 1x olvasott,hibátlan, sorszámozott (17)
– A kór, olvasatlan,keménykötésű, szeretetpéldány
– Szürke szobák,olvasatlan, szeretetpéldány
-Mindig és Soha,1x olvasott szeretetpéldány
(Esetleg még a Ragyogó udvart és a Sugart tudnám cserére kínálni )

Kapcsolódó könyvek: Guillermo del Toro – Chuck Hogan: A kór · Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg · On Sai: Szürke szobák · Deirdre Riordan Hall: Sugar · Richelle Mead: The Glittering Court – A ragyogó udvar · Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma · Benina: Mindig és Soha

Guillermo del Toro – Chuck Hogan: A kór
Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg
On Sai: Szürke szobák
Deirdre Riordan Hall: Sugar
Richelle Mead: The Glittering Court – A ragyogó udvar
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Benina: Mindig és Soha
>!
DoktorGonzo
Komárom-Esztergom megye

Srácok, a Mária Valéria hídon át lehet sétálni Párkányba, ugye?

14 hozzászólás
>!
Deszy P
Komárom-Esztergom megye

Februárban is lesz Így szerettek ők, ezúttal Móricz Zsigmonddal a főszerepben!

A 45 éves Móricz Zsigmond 1924. januárjában a Búzakalász című színdarabja próbáin szeretett bele a 35 éves Simonyi Mária színésznőbe. Mindent elsöprő, leküzdhetetlen érzelmeit mindenki észrevette a környezetében, – felesége, Holics Janka is. Móricz január 31-én írta meg első szerelmes levelét, amelyet még 200 követett. „Kedves Mária, Ma először írom le a nevét. Ma először írok le egy új női nevet 21 év óta. … Megvallom, szégyellem magam. De mit csináljak, ez úgy látszik, természeti törvény. … Mit gondol, jogos az én tiltakozásom maga ellen, hogy én magába vagyok szerelmes?” A színésznő néhány nap után válaszolt: „Istenem, mi volna jó; tovább feküdni, mint eddig, az arcomat odaszorítva a maga soraihoz, és sírni és nevetni, ujjongani és lassan elcsendesedni?” Még ezen a napon egymáséi is lettek, ami Móricz szempontjából végzetesnek bizonyult.

Jegyfoglalás
» http://www.jaszaiszinhaz.hu/jegyvasarlas.php

Hirdetés
>!
Deszy P
Komárom-Esztergom megye

Nyáry Krisztián rajongók, figyelem!
Megint Így szerettek ők felolvasószínház lesz a Jászai Mari Színházban!

Kosztolányi Dezső után most Karinthy Frigyes.
A felolvasók: Crespo Rodrigo, Király Attila és Danis Lídia!

Diákoknak és felnőtteknek is :)

Diákoknak délután lesznek az előadások, 1000 Ft a belépő, a 3 előadásos bérlet 2700 Ft.
Felnőtteknek este lesznek az előadások, 1800 Ft a belépő, a 3 előadásos bérlet 4800 Ft.

Jegyfoglalás:
http://www.jaszaiszinhaz.hu/jegyvasarlas.php

KARINTHY FRIGYES

Karinthy Frigyes 39 éves volt, amikor titkára, Grätzer József 1926-ban elhatározta, hogy megmenti feleségétől, Böhm Arankától. A később rejtvénykészítőként ismertté vált fiatalember módszeresen látott hozzá Karinthy életének rendbetételéhez. Először a könyvelését szedte rendbe, s e munka során rájött, hogy a túlköltekezés elsődleges oka Aranka. A buzgó titkár úgy érezte, hogy mielőbb fel kell számolnia az író rendszertelen életének gyökerét. Grätzer feljegyzést készített a háztartási kiadások szükséges visszafogásáról, és ezzel párhuzamosan bemutatott főnökének egy csinos máramarosszigeti fiatalasszonyt, aki nem sokkal korábban szökött el a férjétől Budapestre. Róth Izsákné Felmesser Ibolya rajongott az irodalomért, s Gordon Ibi néven maga is írt verseket. Grätzer számítása bevált. Karinthynak valóban elege volt Aranka örökös hűtlenségéből, a mindennapos veszekedésekből, amelyek nem egyszer verekedésbe torkollottak, és csakugyan felkeltette érdeklődését a messziről jött rajongó. A szőke, fehér bőrű Ibi külsőre épp ellentéte volt a sötét hajú, kreol Arankának. Az csak később derült ki, hogy belsőre nagyjából egyformák. Hogy jelenléte ne keltsen feltűnést, nemsokára már a titkár menyasszonyaként mutatták be a társaságnak a lelkes költőnőt, akit a Hadik kávéház szúrós nyelvű közönsége el is nevezett Petőfi Saroltának. Karinthy beleszeretett Ibibe, és egy idő után a válást tervezgette. Felesége kezdetben nem gyanított semmit, de Ibi – vagy véletlenül, vagy direkt – elárulta, hogy valójában semmi köze sincsen Grätzerhez. A viszony kiderült, Aranka óriási botrányt rendezett. Férjét nyilvánosan tépte meg, Ibit pedig kitiltotta a Hadikból. A lebukott pár Bécsbe menekült.Mialatt Karinthy Bécsben epekedett Ibiért, Böhm Aranka Budapesten Déry Tiborral vigasztalódott. Karinthy közben ráébred, hogy Ibi semmivel kevésbé sem kívánja szőröstül-bőröstül uralni az életét, mint Aranka. Ráadásul fellobbant benne a féltékenység is Déry miatt. Először csak ingázott Bécs és Budapest között, majd szakított szeretőjével és végleg hazatért.
Az felolvasó est ennek a különös házasságnak a részleteit mutatja be.

>!
Kuckókapitány P
Komárom-Esztergom megye

Sziasztok! Tudja valaki esetleg, hogy Esztergomban hol volt a Major utca. 1900-as évek eleje. Gondolom azóta átnevezték, talán többször is.

2 hozzászólás
>!
Bubesz1998
Komárom-Esztergom megye

Sziasztok Molyok! :)
Kissé egyedül érzem magam a moly-világban, tatai és környéki molyokkal szívesen felvenném a kapcsolatot.
Üdv: B.

2 hozzászólás
>!
Viv
Komárom-Esztergom megye

Sziasztok!

Eladóvá váltak a polcon található könyveim! Kicsit lejjebb vittem az árukat.
https://moly.hu/polcok/elado-konyvek-168

Csere is érdekel a kívánságlistámon található könyvekre! https://moly.hu/tagok/viv/kivansaglista

Személyes átvételre Esztergomban van lehetőség! Ha a személyes átvétel nem lehetséges a postát a vevő fizeti!

Kapcsolódó könyvek: Peter Freund: Misztéria · Kropog Erzsébet – Mándics Dezső – Molnár Katalin – Szászné Heszlényi Judit: Biológia feladatgyűjtemény középiskolásoknak, érettségizőknek · Sara Rattaro: Tökéletlen szerelem · Borsa Brown: Az Arab

Peter Freund: Misztéria
Kropog Erzsébet – Mándics Dezső – Molnár Katalin – Szászné Heszlényi Judit: Biológia feladatgyűjtemény középiskolásoknak, érettségizőknek
Sara Rattaro: Tökéletlen szerelem
Borsa Brown: Az Arab