!

Kindle zóna

>!
Jenis
Kindle

Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni.
Egy ilyen Kindle olvasót árul egy ismerősöm: https://www.vatera.hu/kindle-olvaso-2703103634.html
Ez a Kidnle-n belül milyen típus (paperwhite, voyage)?
Mit kell figyelembe venni, ellenőrizni használt Kindle vásárlásakor?

12 hozzászólás
>!
Master_Miller
Kindle

@Algernon , @Monette , @bozs , @Praetorianus
Összeraktam a leírást amit ígértem. Képeket végül szükségtelennek éreztem, de ha igény van rá menet közben, vagy nem érthető valamelyik lépés, jelezzétek és hozom a vizuális szemléltető eszközöket!

SAJÁT FELELŐSSÉGRE végrehajtható, de véleményem szerint teljesen közérthető leírás a Duokan telepítéséhez Kindle 4-re és 5-re. Az esetleges károkért elromlott olvasókért semmilyen felelősséget nem vállalok. Viszont aki veszi a bátorságot, azt az út végén kincs várja!
+++++++++++++++

1) navigáljatok el a http://duokanhun.blogspot.com/2012/09/kindle-4-duokan-l… weboldalra, biztos ami biztos legyen nyitva, ha valami nem érthető abból amit írok, ott hátha jobban van megfogalmazva.

2) az elábbi linkről mentsétek le a rar-t,majd csomagoljátok ki egy külön mappába:
https://drive.google.com/file/d/0Bzea71YLlskNMng0bWdDQV…

3A) (A a K4-5-ön 4.0 rendszer van) A letöltött csomagból a DK_System könyvtárat illetve a K4_4.0.0_to_4.0.1 könyvtárból a data.tar.gz állományt másoljuk be a Kindle gyökérkönyvtárába.Két egymás utáni Settings/Restart-ot követően már használhatjuk is az új rendszert.

3B) (ha a K4-5ön 4.1.0 ás 4.1.3 közötti firmware van)
A letöltött csomagból a DK_System könyvtárat illetve a K4_4.1.0 könyvtárból a data.tar.gz, ENABLE_DIAGS állományokat, valamint a diagnostic_logs könyvtárat másoljuk fel a Kindle-re.

4) a Kindle-t válasszuk le a számítógépről

5) a Kindle-ön nyomjuk meg a menü gombot (három vízszintes gomb egymás alatt, jobbról a második

6) alulról a harmadik menüpontra kell menni, majd a középső nagy gombbal beléni a menübe

7) ezt követően ismét nyomjuk meg a menü gombot, majd vlasszuk ki a „Restart” menüpontot (felülről a negyedik), majd a középső gombbal ismét „okézzuk” le

X) ez után a Kindle diagnosztikai módban újraindul.

8) a megjelenő képernyőn a „D)Exit, Reboot or Disable Diags” sorra kell menni a közéső gomb LE irányú gombjával, majd „okézni” (lsd. 6. pont, teház középső nagy gomb közepe az oké, erre már nem térek többet ki)

9) ezen az oldalon menjünk a „D)Disable Diagnostics” sorra, majd „oké” (tudjátok, középső gomb…)

10) ezen az oldalon menjünk a „Q) To continue” sorra, majd a balra iránygombot nyomjuk meg (középső gomb balra mutató iránya, tudjátok, nem csak egy nagy gomb van, hanem fel, le jobbra, balra… na ebből a balt kell megnyomni.)

11) most egy kicsit majd villog, dolgozik, mi eközben felekezettől függően kulcsoljuk imára a kezünket, boruljunk térdre, áldozzunk kecskét, esetleg fohászkodjuk a gépistenhez, könyörögve az Omnissiah-nak, hogy ne legyen gond. (Murphy §1. ami elromolhat az el is romlik.)

12) Ha minden jól ment (miért ne ment volna), akkor kész, és kaptunk egy csodaszép rendszert. MÉG NE NYOMJUNK MEG SEMMIT! Az egyetlen baj, hogy teljesen kínai az egész, ami a világ jelentős hányadának nem probléma, viszont nálunk meglepően kevesen beszélik a nyelvet. Szóval most jön a menüben lépkedéssel vakon a nyelv átállítása, mivel már van benne magyar, csak át kell állítani.

13) nyomjuk meg a menü gombot (három vonal)

14) az iránybombokkal menjünk a legalsó menüpontra és lépjünk be (oké, oké?)

15) a bejövő oldalon a „kötelkező oldal” lapozó gombbal menjünk a menü következő oldalára

16) itt a legfelső menüponton állva, nyomjunk egy „oké” gombot (szerintem már mindenki tudja, hogy melyik az, a középső…)

17) válasszuk ki az iránygombokkal a magyar nyelvet.

18) ezt követően a visszalapozó dombbal lépjünk vissza az előző oldalára a beállításoknak, majd a legfelső menüponton „újraindítás” nyomjunk egy okét.

A Kindle magyar, a korábba karcomban lévő extrákkal.

XX) Képernyővédő: a kindle-ön lévő DK_System\xKindle\res\ScreenSaver\ mappába másoljunk 800 magas és 600 széles JPG kiterjesztésű képeket.

5 hozzászólás
>!
Algernon +SP
Kindle

A képen elrejtettünk valahol egy Kindle-t, avagy az 59. napon ide is ért a Voyage új ruhája.
(A PW2-é két hét alatt itt volt, amit édesanyámnak rendeltem szintén november közepén)

3 hozzászólás
>!
julia0
Kindle

Sziasztok! valaki tudna segíteni? Amikor a kindle-m kiirja hogy alacsony a töltöttség, beszúrom tölteni, tölti is mégis mikor kihúzom megint azt írja, hogy lemerült. Van hogy újraindiitom, és akkor azt mutatja tele van de olyan hamar lemerül. Nem a kabellel van a gond, megpróbaltam több helyen más töltővel…

1 hozzászólás
>!
dyna
Kindle

Sziasztok,
valakinek esetleg van olyan tapasztalata, hogy a Kobe oldalon vásárolt magyar nyelvű könyvet és utána azt Kindle-ön olvasta (én 1. generációs PW-n szeretném)? Ott sokkal több kortárs cucc van magyarul, jobb áron, mint hazai könyvkereskedők kínálatában.

(Giga nagy méretű pdfben tudtam csak megszerezni a jelenleg vágyott J. Franzen könyveket, eddig semmivel se jött össze a mobiba konvertálás, a pdf-et olvasni meg olyan gagyi).

Köszi előre is a tapasztalatokat, további derűset mindenkinek!

2 hozzászólás
>!
dedori
Kindle

Sziasztok,
Ha esetleg van valakinek eladó Kindle Paperwhite II, várom az ajánlatokat :P
Ha valakinek van hibás (de a képernyője ép), azon az ajánlaton is elgondolkodnék… :P
Előre is köszönöm.

személyesen Szeged és környéke, vagy időnként Bp-en tudnánk találkozi

Hirdetés
>!
slytherout
Kindle

Sziasztok!:)
Olyan kérdésem lenne, hogy Kindle 8 típuson lehet esetleg fényerőt állítani vagy az az egy van, ami az alapbeállítás? :)

16 hozzászólás
>!
Master_Miller
Kindle

Tegnap rácsiszoltam a Duokan-t a K4NT-mre.

Meglepett, mennyi mindent ki lehet még hozni a masinából.
– Borítónézet a könyvlistánál
– böngésző (teljesen felesleges, de elfér, talán a Kindle-n is volt, sosem használtam)
– szótárak (ez alapból volt rajta, de itt külön menüt kapott)
– annyi betűtípus, amennyit akarunk
– oldaltagolás beállítása (behúzás, margók, térközök, sorközök beállítása
– PDF-nél szépen levágja az oldal szélét a szövegig (nem szoktam PDF-et olvasni, de van akinek lehet, hogy hasznos
– epub és sok más formátum támogatása
– Wifi-ftp átvitel a másoláshoz
– egyedi monitorvédő képet
– teljesen testreszabható, témázható megjelenések (képernyő ha az USB-t csatlakoztatjuk, ha lemerül stb…)
– teljes magyarítás

Van egy külön menüpont, amivel simán visszaugrik a K4 rendszerére, restartnál pedig a kubotant tölti be. Szintén külön menüpont az eltávolításhoz, ha nem szimpatikus, akkor le lehet gyalultatni saját magával. Nem szemeteli tele az egészet.

Nem módosítja az alap rendszert, dualboot-ként üzemel, így a felhasználói feltételeket nem sérti.

Jah, még valami, profin elválasztja a magyar szöveget és sorkizárt a könyv. Apróság de tetszik a szememnek.

Szóval ha valaki egy kicsit többet akar kicsiszolni a gépből, vessen rá egy pillantást, természetesen csak saját felelősségére

14 hozzászólás
>!
Szécsi_M
Kindle

Sziasztok ti mit csináltok az olvasóval hogyha hosszabb ideig pl több hónapig nem használjátok mert mást olvastok. Ki kapcsoljatok vagy mit csináltok vele??

16 hozzászólás
>!
blk_otter
Kindle

Sziasztok,
Májusban vettem egy Kindle Paperwhite 3 e-könyv olvasót. Előtte volt regisztrált amazon accountom, a co.uk oldalon, ezt használtam elég sokszor régebben, mindig erről rendeltem magamnak. Egy hiba miatt volt egy .com-os accountom is, ugyanazzal az email címmel volt regisztrálva, de nem használtam soha. A telepítésnél gondolom US English-t választhattam, mert automatikusan az amazon.com-os felhasználói fiókomhoz regisztrálta a Kindle-t, csak onnan tudom buherálni, letörölni anyagokat, stb. ami eddig őszintén nem zavart.
Most viszont elkezdtem e-könyveket nézegetni ("Kindle Edition" könyvek) és látom, hogy a co.uk oldalon közli velem, hogy ez csak UK customereknek van míg az amerikai oldalon simán végigvisz a vásárláson… ez viszont kicsit zavar mert az amerikai accountot nagyon nem szeretném használni.

Ennyi kertelés után a kérdésem az volna, hogy ha újratelepítem a Kindle-t, tudok esetleg majd másik régiót választani, és akkor a másik accountomhoz teszi a Kindle-t?

2 hozzászólás