!

Kérdezz bármit – Böszörményi Gyulától! zóna Kérdezz bármit!

Werenger>!
Kérdezz bármit – Böszörményi Gyulától!

Kedves Gyula!
Én először a Lúzer Rádió Budapest! című könyvsorozatát olvastam, amit imádtam. Ahogy megjelent a következő rész, már rohantam is a boltba. Vicces, szerethető karakterek, tökéletes ifjúsági olvasmány. Az lenne a kérdésem, hogy várható-e következő rész a sorozatból? :)
Előre is köszönöm válaszát,
Werenger

1 hozzászólás
Gyula_Böszörményi IP>!
Kérdezz bármit – Böszörményi Gyulától!

Mindenkinek köszönöm a sok kérdést, figyeljétek az FB oldalunkat és majd leszek karcban is. Sok mosolyt, jó éjt.

4 hozzászólás
Aliiz>!
Kérdezz bármit – Böszörményi Gyulától!

Kedves Gyula!
Mégegyszer nagyon – nagyon – nagyon szépen köszönöm, hogy az idei könyvhéten, 06. 13-án (vasárnap) válaszolt a kérdéseimre és elmondani nem tudom, hogy mennyire jól esett a gondolat Ambrózy bárótól amit nekem írt, sajnos a dedikálás után tudtam csak elolvasni, de amint írtam elmondhatatlanul jól esett és nem tudom elégszer mondani, hogy nagyon – nagyon köszönöm! Azóta ahányszor olvasom a Rudnay – gyilkosságokat mindig magamhoz ölelem. Kérdezni pedig azt szeretném, hogy ön nem mint író, hanem mint olvasó melyik Ambrózy – könyvet mondaná a kedvencének?
És ha nem baj, még lenne egy pár kérdésem:
Azoknak a szereplőknek, akik az ön képzeletében születtek meg, sokat kellett gondolkodnia a nevükön?
Van valami belső motivációja, amitől tudja, hogy tilos feladnia?
Milyen érzés, hogy ennyien elismerik a könyveit, rajonganak magáért?

2 hozzászólás
yakarinagyi>!
Kérdezz bármit – Böszörményi Gyulától!

Kedves Gyula!
Engem az érdekelne, hogy a sok írás és olvasás mellett mennyi szabadideje marad? És ilyenkor általában mit szokott csinálni?
Ezenkívül még az foglalkoztat, hogy milyen gyakran jár a természetbe, esetleg ihletszerzés céljából? (Csak azért érdeklődöm, mert én nagyon sokat járom az erdőt, és általában ott támadnak a legjobb gondolataim. Na meg a kertben :) )
Válaszát előre is köszönöm!

2 hozzászólás
FairyDust P>!
Kérdezz bármit – Böszörményi Gyulától!

Kedves Gyula!

Nagyon szeretem a munkásságát! :) Lenne egy érdekes kérdésem: Ha a világon bárkit választhatna, kit hivna meg vacsoravendégnek és miért? :)

Köszönöm a választ, szép estét kivánok! :)

1 hozzászólás
WyTie>!
Kérdezz bármit – Böszörményi Gyulától!

Kedves Gyula bátyó!
Annak idején nem sokkal a Rémálom könyvek megjelenése után kb. egy évvel olvastam a trilógiát. Nagy kedvencem volt, az aktuális kötelező olvasmányt is mellőztem, hogy inkább azt olvashassam (persze utána pótoltam). Úgyhogy köszönöm ezt az élményt! A tetszésemet valószínűleg az nyerte meg, hogy Lilith-tel egy évben születtünk és hasonlóan láttam a világot, bár szerencsére nekem nem volt zűrös családom, de az útkeresés és a tini kori magány nagyjából ekkor került képbe. Viszont harmadik könyvnek Synerella világára lettem volna kíváncsi. Nem azért, mert egy reménytelen világban, élő zombik között akartam volna élni, sőt, a Fenevaddal jobban megmaradt a történet addigi hangulata, a két rossz közül talán ez volt a kevésbé rossz. Mindössze az utóbbinál tudtam, hogy van kiút, míg egy temetővárosból nem tudtam elképzelni, hogyan lehet szabadulni, érdekelt volna ennek a problémának a megoldása. Főleg most, hogy a mai világ időnként jobban hasonlít ehhez a verzióhoz. Maga a karakter pedig minden negatív tulajdonsága ellenére az egyik kedvencem lett. Elképzelhető, hogy valamilyen formában megjelenik majd Synerella világa?

2 hozzászólás
Hirdetés
viki28>!
Kérdezz bármit – Böszörményi Gyulától!

Kedves Gyula bátyó!

Nemrégiben az egyik karca kapcsán szinte minden kérdésere választ kaptam, amire választ kaphattam. Most csak egy helyzetjelentésre lennék kíváncsi, hogy hogy áll a könyv, régen hallottunk már konkrétan a 3. kötetről. Jó munkát és köszönjük, hogy ránk áldozza a hétvégéjét! :)

2 hozzászólás
Lady_Hope I>!
Kérdezz bármit – Böszörményi Gyulától!

Egy párezres kisvárosban élünk, pedagóguscsaládban. Nehezen lehet olyat találni a városban, akit a nagyszüleim, vagy édesanyám ne tanított volna, és még ennél is jobb, amikor kiderül, hogy van olyan család, ahol már három generáció nőtt fel úgy, hogy szinte mindenkit tanított valaki a családból.
Édesanyám magyar szakos, lelkes pedagógus felső tagozatban. Drámatanár is, imádni való, és égetnivaló gyerkőcei vannak a csoportjaiban, és merem állítani hogy mindent megtesz értük. Ahogy csak tudja, megváltoztatja a tananyagot, megszeretteti a kötelezőket, színházba viszi őket, segít rajtuk.
És az irodalom szeretetét is megpróbálja nekik átadni. A könyvtárossal karöltve új könyveket szereznek be, amiket a gyerekek rongyosra olvasnak, minden évben megünneplik a költészet napját, és bizony, író-olvasó találkozókat is szoktak szervezni.
És most jön az amit szeretnék megkérdezni:
Lehetséges lenne, hogy megszervezzünk egy író-olvasó találkozót az író úrral? Csodálatos élmény lenne a gyerekeknek. :)
A másik, sokkal könnyebben megválaszolható kérdésem az, hogy fel fog-e bukkanni egy ismert személy, Erdős Reneéhez hasonlóan a harmadik kötetben? :)

4 hozzászólás
OlvasóBari>!
Kérdezz bármit – Böszörményi Gyulától!

Kedves Gyula bátyó!
Tudom, hogy már elég régi a Rémálom trilógia, de nekem a kedvenc könyveim, amiket magától olvastam. Érdekelne, hogy mi ihlette őket, hiszen érdekes a sötét és baljós légkör, ami átlengi a könyveket.
Előre is köszönöm a válaszát!
Réka

1 hozzászólás
bookmonster12>!
Kérdezz bármit – Böszörményi Gyulától!

Kedves Gyula! :)
Ha szabad megkérdeznem, mennyire nehéz az írói pálya az ön szemszögéből? Ezt úgy értem mint megélni rajta, mint sikerek terén. Különösen érdekel, mivel nagy álmom, hogy én is azon a pályán induljak el majd a jövőben.
Köszönöm a választ előre is :)

1 hozzászólás