!

Jo Nesbø zóna

>!
Chris
Jo Nesbø

Várható volt, de most már biztosra vehetjük. A Kossuth Kiadónál 2018-ban érkezik a szerző Shakespeare-átirata, a Macbeth.

http://nepszava.hu/cikk/1149694-alaposan-rafazott-a-kon…

Kapcsolódó alkotók: Jo Nesbø

>!
tunczo P
Jo Nesbø

Előrendeltem! Alig várom, hogy megjelenjen, és dobok is félre mindent! :)) A gyerek is kap egy könyvet, hogy anyát békén hagyja, amíg olvas :)))

Kapcsolódó könyvek: Patricia Mennen: Nap, szél, eső · Jo Nesbø: Szomjúság

Patricia Mennen: Nap, szél, eső
Jo Nesbø: Szomjúság
4 hozzászólás
>!
Kun_Csilla 
Jo Nesbø

Most néztem meg a Hóemberből készült filmet, és sokkot kaptam, annyira rossz volt!
Az előzetes alapján már nem vártam sokat, de reméltem, hogy legalább a hangulat ott lesz. Egyszerűen semmi pozitívumot nem találtam a filmben. A cselekmény összefüggéstelen jelenetek egymásra dobált halmaza, se értelme nincs, se feszültséget nem teremt. Nyomozás, nyomok nincsenek, a Nesbo könyveiben olyan remekül elrejtett apró utalások teljesen hiányoznak. A karakterek éppen olyan üresek, mint a jelenetek. A borzongatónak szánt részek röhejesek lettek, a csúcsjelenet pedig szánalmas.
Nem a könyvhöz képest nem jó, hanem önmagában mint film vagy történet nem funkcionál. Értelmezhetetlen borzalom. Kerülje, aki jót akar!

19 hozzászólás
>!
Rainee
Jo Nesbø

Sziasztok!

Azt szeretnem megtudni, h a Harry Hole sorozat elso 2 reszenek kihagyasa, mennyiben teszi olvashatatlanna a sorozatot? Az elso resznek mar egyszer neki alltam, de nem igazan jott be, viszont a tobbi erdekelne. Koszi! :)

9 hozzászólás
Hirdetés
>!
Arcturus
Jo Nesbø

Sziasztok kedves Nesbo-olvasók!
Szeretem a krimiket, de még sosem próbálkoztam Nesbo könyveivel (elsősorban azért, mert túl sok van. Ha tetszik, akkor meg kéne az összes, az meg nem költséghatékony :D)
A Hóember az a film, amit 1000%, hogy meg fogok nézni moziban. Ma majdnem megvettem a könyvet, hogy elolvassam előtte, viszont mégis visszatáncoltam. Alapvetően szeretem a könyves filmeknél először megnézni a filmet, és csak utána elolvasni a könyvet, bár nem minden esetben, csavaros krimiknél meg pszichothrillereknél pl. nem, mert a film után már úgyis tudom a lényeget. A Holtodiglant sem olvastam el pont ezért, viszont az írónő más könyvét igen, ami meg nem tetszett.
Szóval kérdés: érdemes a film előtt elolvasni a könyvet szerintetek? Egyébként nem vagyok szőrösszívű a filmekkel, mint a legtöbb olvasó. Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet benne minden, nem lehet minden úgy, szóval külön kezelem a kettőt. Kevés olyan könyvből készült film volt, amiben csalódtam volna, persze volt ilyen is, de fordítva is előfordult többször, tehát hogy a film vagy a sorozat sokkal jobban bejött, mint a könyv (pl. Vámpírnaplók, Trónok harca, stb)

13 hozzászólás