!

Itt van a nyelvem hegyén… zóna

lazarvik>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!

Egy sci-fi könyvet keresek, az ezredforduló környékén olvastam, tehát nem egy mai darab. Sajnos a konkrét cselekményére nem emlékszem, csak annyira, hogy valami deszkával közlekedtek benne szupravezető pályán. Viszonylag kis méretű, vékony könyv volt. Hátha beugrik valakinek.

Köszönöm előre is!

1 hozzászólás
Near>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!

Egy zenét keresnék. Az Over Christmas című Netflix sorozat első részében van egy dal, amit Bastian énekel a bárban (38 perc környékén kezdődik). A premier óta agyalok rajta, hogy ez mi is lehet vagy mire hasonlít olyan kegyetlenül, főleg a „dárárá” résznél.
Értem ezt úgy, hogy milyen nem német szövegű dalra. Valamiért nekem valami tipikus „külföldi-dalt-magyar-szöveggel-adunk-elő” zenére emlékeztet, de egyszerűen képtelen vagyok rájönni, mi lehet az… Valaki nem tud megnyugvást hozni a zsongó fejemre?

(A google szerint maga a dal a „Nur nicht aus liebe weinen” egy bizonyos coverja.)

gregsys P>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Facebookon egy ismerős írta posztba:
"Sziasztok!
Ma reggel kávézás közben szóba kerültek a könyvek. Anyukám a 70-es 80-as években olvasott egy olyan könyvet, ahol egy lány a főszereplő, aki ért az állatok nyelvén, s megmenti a sérült állatokat. Van egy olyan különleges képessége is, hogy a semmiből képes tárgyakat, s erdőt is teremteni. Ott élnek a megmentett állatok, viszont vannak gonosz emberek, akik az állatok életére törnek, a lány barátját is elrabolják, viszont a lány képes a tudatukra hatni így menti meg a barátját, s az állatokat.
Esetleg tudja valaki melyik könyv lehet? Sajnos anyu nem tudja a címét, de jó lenne elolvasni."

Tudtok segíteni?

Nikoletta_Klein>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok! Gyerekként olvastam egy könyvet (talán sorozat volt, de nem biztos), ami egy fiatal lányról szól, aki médium és eltűnt gyerekeket segített megtalálni a rendőrségnek. Megeshet, hogy szerelmi szál is volt a kötetben. Sajnos a történet nagy része homályba vész, de remélem, ezek alapján is tudtok segíteni. :)

3 hozzászólás
helgusmofo >!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Az egyik első, önállóan elolvasott gyerekkori könyvemet keresem már jó ideje, de sosem találom. Nagyjából 2010 körül olvastam, akörüli lehet a megjelenése is. Általános iskolában kaptam kölcsön a könyvet, ezért nem tudom, mi lehetett.
A könyv egy kislányról szól meg egy barátjáról, akivel együtt nyomoznak. Sajnos már nem tudom pontosan mi után és miért, de az biztos, hogy egy tigris is valahogy a képbe kerül. A könyv érdekessége, hogy volt hozzá egy nagyító, amivel felfedezhettél a könyvbeli képeken olyan részleteket, amiket a nagyító nélkül nem láttál volna. spoiler.
Köszönöm a segítségeteket! :)

4 hozzászólás
leszter125>!
Itt van a nyelvem hegyén…

az egyik facés könyves csoportból hoztam, talán van aki felismeri:

„ Még hajdanában danában ált iskolában olvastam egy ifjúsági regényt. Nem tudom a címét, nem tudom ki az írója, de magyar. A történet szerint egy fiú elutazik Szarvasra vagy környékére nyaralni a nagyszüleihez. Persze mindenféle kalandokba keveredik összebarátkozik egy cigány fiúval meg lesz még egy barátjuk aki azt hiszem lány de ez nem biztos. És lesz egy "saját” szigetük, aztán jön az áradás és ebből lesz bajság. Ha bárkinek beugrik valami ebből azt megköszönöm."

6 hozzászólás
happy_moly>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!

Az este folyamán néztem a Lyukasórát online. S Szabó T. Anna felolvasott egy verses kötetből, aminek a háttere fehér volt, de nem emlékszem teljesen a kötet címére . Talán Háziasszonyok vagy valamilyen nők volt a címe? :)
Nagyon örülnék, ha tudnátok! :)

Kapcsolódó könyvek: Borbély Sándor (szerk.): Asszonyaink arca

Borbély Sándor (szerk.): Asszonyaink arca
4 hozzászólás
Rácz_Kamillaa>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Keresek egy könyvet.
A csajnak elfoglalják az országát, megölik a családját és barátait, ő meg fogságba kerül és szabadulni próbál. A herceg, aki elfoglalja az országot nem engedi sehova. Aztán a csaj fellopózik egy hajóra, hogy szökni tudjon, de azt is egy csomó komplikációval. S utána a sráccal együtt harcolnak valakik ellen.
Kicsit történelmi stílusú könyv, de fikció is.
Sorozatrész.
Valaki esetleg felismerte?

2 hozzászólás
vivien0624>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!

Egy történelmi romantikus könyvet keresek, amiben az apa szerencsejátékon eljátssza a lányát.
A másik könyv,ami szerintem a 2010es évek elején jelenhetett meg. A sztori arról szól, hogy a két főszereplő egy szórakozóhelyen ismerkedik meg. Úgy emlékszek, hogy egyikük talán ingatlanokkal, belsőépítészettel foglalkozik. Egyéjszakás kalandnak indul, de aztán a srác teljesíti a csaj titkos vágyait.

Köszönöm előre is :)

8 hozzászólás
Izabella_Csengeri>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Melyik az a könyv, amelyben azt hiszem egy albérlet van meghirdetve és végül is egy ágyban kell egy férfival osztoznia, de a férfi éjszaka dolgozik és nappal alszik, míg a lány nappal dolgozik, éjszaka alszi.

Hú, a másik könyv, amely Hirtelen nem jut eszembe annak a borítóján egy zongora van. A lényege, hogy a lány tehetséges zongorista és összejön a suliba újonan érkező fiatal zongora tanárral.

Előre is köszönöm a segítséget

2 hozzászólás