!

Itt van a nyelvem hegyén… zóna

>!
fadongo
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok! Keresek egy könyvet amit gyerekkoromban (röpke 30 éve) kaptam, és olvastam. A címét sajnos nem tudom. A borítóján egy szőke fiú gördeszkázik. Ha jól emlékszem valamelyik skandináv országban játszódik nyári szünet idején (?). Ezenkívül emlékeim szerint kemény táblás kiadás volt. Kérem, hogy aki ismeri a könyvet, írja meg a címét, hogy felkutathassam. Köszönöm!

2 hozzászólás
>!
Sophiechan
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!

Szóval keresek egy könyvet. Elvileg fantasynak kéne lennie, valamint középkori környezettel rendelkezik. Ismerősöm keresi, de mivel leírta és nekem is tetszik, így én is keresem. :D
Arra emlékszik, hogy: úgy kezdődik a címe, hogy: A lovag a többé része nincs meg
A főhősnő Alina, neki van egy ikertestvére, aki Alin. Az apjuk túlságosan el van havazva folyton a munkával.
Alina lovagnak akar tanulni, de itt egy lány nem lehet lovag, így fiúnak öltözik és fiúnak adja ki magát.
Nagyon sokáig bírja ezt, de sorban minden barátja, akit az évek alatt szerzett azok rájönnek. Miután lovaggá ütik, párbajra hívja a herceg nagybátyját, aki varázsló és kiderül hogy lány.
~ 5 könyv története kb
nagyjából 10 éve olvashatta

Segítseteeeek! :D (nem találtam Alinát enciklopédiával, illetve akit találtam, azt megvétózta)

4 hozzászólás
>!
Lara0922
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok! Nem tudom, jó helyre írok-e….két könyvet keresek, amiket régebben olvastam, újraolvasnám, de nem emlékszem a szerzőre, címre, szuper lenne, ha valaki felismerné, történelmi romantikus műfaj:

Az első: Adott egy angol lord és a felesége(talán Helen), külön élnek, megromlott a házasságuk, zeneszerzők. A nő gyereket akar, ezért a férjével – aki alkotói válságban van – alkut köt: segít neki befejezni a egy darabot, cserébe hozzanak össze egy gyereket. A férj a szeretőjével él, úgy költözik vissza hozzá az asszony.

A második: angol, arisztokrata lord(?) vidéki birtokán felfogad egy női titkárt(?), a nő belehabarodik és álcázva magát a férfi által kedvelt bordélyban eltölt vele egy kellemes estét, de a férfi hamarosan rájön, hogy kivel is töltötte azt a pár kellemes órát…

Ha esetleg van ehhez a kereséshez tippetek, hol próbálkozzak, azt is megköszönném.

12 hozzászólás
>!
Dorina_Varga_3
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok! Keresek egy könyvet, de csak néhány kisebb részletre emlékszem. Spoileeer.
Ezekre emlékszem: A lányt meggyilkolják a könyv közepe-vége felé. Az utcán fognak rá találni, vagy talán a parkban… Volt benne egy hajléktalan, akivel nagyon sokat foglalkozott a lány. Azt hiszem, a végén a pasija deríti majd ki, hogy a hajléktalan gyilkolta meg, akinek annyit segített a lány. Talán a pasit is megtámadja a végén, így derül ki. A hajléktalan nem szándékosan tette, mert bírta a lányt, csak volt valami betegsége. Annyira emlékszem, hogy nem tudatosan tette. Sajnos csak ezek a részek maradtak meg nagyon. Nagyon régen olvastam már, egyszerűen nem jövök rá, hogy mi volt a címe. Előre is köszönöm a segítségeteket!

3 hozzászólás
>!
Barnil
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Ezer éve kikölcsönöztem egy könyvet könyvtárból a címét nem tudom, csak annyira emlékszem, hogy egy fiúról szól, aki talán bentlakásos iskolába jár, de elszökik egy idős nénihez, aki történetet mesél a néhai férjéről, meg egy fehér oroszlánról, és ez az oroszlán van a középpontban, aki már nem él, de egy szikla képében még mindig ott van a néni házánál.
A borítója citromsárga és szerintem a fehér oroszlán is rajta van.
Nagyon szeretném megtalálni. :)

3 hozzászólás
>!
Whiterose
Itt van a nyelvem hegyén…

Helló!

Van egy régi japán vagy koreai film, nem tudom pontosan.
Az volt a lényege, hogy egy embert bezártak egy szobába, ahol semmi inger nem érte, majd x idő után kiengedték és azt hiszem megőrül a végén.
Nem jut eszembe a címe :D
Az elején isznak a haverjaival és hazafelé leütik meg van benne valami levél is…talán :D
Segítsetek!

Kösziköszi!

2 hozzászólás
Hirdetés
>!
Calliope P
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Nemrégiben a moly-os frissemben láttam egy könyvet, ami felkeltette az érdeklődésem, de természetesen nem eszközöltem semmi interakciót, ami révén vissza tudnám keresni. Arról szól, hogy a történet kezdetén lehet választani 3 típusú lánykából, akivel el lehet indulni bulizni és ott van három srác, akiből választani lehet. Amolyan interaktív könyv. A döntéseink függvényében alakul a történet. Azt hiszem magyar szerzőtől származik. Nem tudnátok kisegíteni a címmel és a szerzővel? Előre is köszi! :)

8 hozzászólás
>!
Nerana
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok Molycik!

Bizony, most eléggé feladta nekem a leckét egy referensz kérdés.
Egy olvasó bejött múlt héten (igen, még volt könyvtár), hogy keres egy könyvet. Borítóján talán van egy félmeztelen pasi, és talán kék de ez nagyon nagy kérdőjel.
A sztorira annyira emlékezett, hogy kb 10 éve olvasta vagy több, fantasy és erotikus regény. Elmondása szerint a történet arról szól, hogy valami átok sújtja a főszereplő férfit, aki könyv (talán kék) formájában kerül női kezekről női kezekre. És a boldogtalan házasságban élő nők sorra adják egymásnak, hogy „boldog perceket” csempésszenek sivár életükbe. Az átok a pasin talán akkor törik meg, ha nem tudja elcsábítani az adott nőt egy bizonyos időintervallum alatt… És valószínűleg lesz olyan nő, aki meg tudja törni az átkot. Ja, és ez nem jelenkorban játszódik.
Szerintetek ez melyik könyv lehet? Esetleg olvasott valamelyőtök ilyen vagy ehhez hasonló sztorit?
Köszönöm szépen a segítségetek! :)

5 hozzászólás
>!
Schilli_Tímea I
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Kb 20+ évvel ezelőtt láttam egy filmet amit azóta sem találok. Nem emlékszem sokra, csak egy két jelenetre.
Azt hiszem a főszereplő 2 fiatal gyerek, az egyik beteg, valami komoly talán halálos betegsége van, és a szomszéd gyerekkel a kerítésen át ismerkednek meg. Barátok lesznek, csokit lopnak a boltból… olyan drámai film… szívesen újranézném ha segítenétek megtalálni :)

3 hozzászólás
>!
girardella
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Még gyerekkoromban (>30 éve) olvastam egy utópisztikus könyvet, amiben a társadalomban minden mindenkié volt, pl. az utcán parkoló autókat szabadon lehetett használni stb., míg végül kitört az anarchia. Kb. ennyire emlékszem belőle, és nyilván ifjúsági regény volt. Valaki esetleg tudna segíteni, hogy mi lehetett ez?

3 hozzászólás