!

Itt van a nyelvem hegyén… zóna

>!
Cherry01
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Egy könyvet keresek: a lány édesanyja meghalt az apja összeköltözik a titkárnőjével (?) De az apa meg az új felesége se szereti a lányt ás amikor egyszer nem megy haza időre kiteszik otthonról. A nagynénjéhez(?) megy ott viszont kiterül, hogy terhes. Nem szól róla az apának, mert sportolói karierje elején van. 15 év múlva meghal az apja és ő visszaköltözik a régi házba, ami papíron az övé – egy gazdag férfi vette aki szerelmes volt az édesanyjába, mert a gyerek egészségügyi állapota miatt az előző helyen nem maradhattak de másra nem volt pénzük- de ameddig az apjénak szüksége volt rá, addig ő használhatta. Az apa friss őzvegye mindent elvitt a házból. És ezután találkozik a gyereke apjával, akinek bégetért a karriere labsérülés miatt (?) véget ért. …
Nagyon köszönök minden segítséget!

>!
Dinah I
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!

Snittre már kitettem.
Teszek egy próbát itt is. Hogy pontosan mit keresek, nehéz megmondani. Az egyik talán műsor volt, a másik lehet, hogy csak reklám. Mindegyik a 80-as évek végén, vagy a 90-es évek közepén ment, több mint valószínű, hogy a magyar 1-en.

Szóval:

1., egy – ha jól rémlik – fekete ruhás fazon van benne, és kétféle esernyője van: egy szivárvány színű, és egy fekete. A színeset azok kapják, akik emlékeznek reggel arra, mit álmodtak éjjel, a feketét pedig azok, akik nem. Tudom, elég bugyután hangzik, de hátha.

2., Így kezdődött: utcát mutatnak, emberek jönnek-mennek, és a papírzsepijeiket egy beugró elé dobálják. Ahogy telik a nap, egyre több zsepi/vagy szemét kerül ida, és a végén jön egy férfi, aki beleveti magát a kupacba, hogy tovább tudjom menni, mert az átjáró mögött lakik/dolgozik, már nem tudom. 4-5 éves lehettem, de mindkettőt sokszor adta a tévé.

Közben azért keresgélek én is.

2 hozzászólás
>!
Grapefruitossy P
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok, egy nyolcvanas évekbeli, B kategóriás sci-fi film címét kergetem már egy ideje. Egy Kurt Russell-szerű figura volt a főszereplője, aki talál néhány szemüveget, amelyeknek a segítségével meglátja, hogy kik a földönkìvüliek, akik közöttünk járnak. :) Köszi!

5 hozzászólás
>!
Any P
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Egy könyvet keresek és azt hiszem, most leginkább anyukák, illetve jövendőbeli anyukáj tudnának segíteni. :)
A könyv a babavárásròl illetve a baba első 1 (esetleg 2) évéről szòl. Naplòszerűen van megírva és színes fotòkkal illusztrálva. Ha jòl emlékszem, talán a fotòk leírása olyan betűkkel volt nyomtatva, mintha kézzel írott lenne. (De az sem kizárt, hogy az egész könyv.)
Vastagságra talán olyan 300 oldal körüli lehet és a borítòja talán narancssárgás volt. Már nem emlékszem teljesen rá.
Egy anyuka mesél, iszonyatosan humoros hangvétellel benne :)
Ami biztos, hogy 2006 körüli/előtti kiadás lehet, mert abban az évben született a keresztlányom és az anyukája által akkoriban olvastam. Sajnos már ő sem emlékszik, a könyv pedig egy kölcsönadás alkalmaval nem került vissza hozzá.
Valakinek esetleg nem ismerős?

13 hozzászólás
>!
Rebii
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!

Egy ifjusagi (? a gyerekkonyvtarbol vettem anno ki, de komolyabb sztorija volt azert) konyvet keresek, annyira emlekszem belole, hogy ha jol tudom arrol szolt, hogy egy tinilany eltunt, ot keressuk. kulonleges könyv volt, mert volt hozza egy csomo melleklet, fenykepek, papirok, es kvazi interaktivan mi kerestuk azok alapjan, marmint igy ment a sztori a konyvben, de mikor talalt egy nyomot, mi is megtekinthettuk a mellekletekben, igy ertem az interaktívitast nem ugy mint egy kaland jatek kockazat konyvet. illetve eleg sok illusztracio is volt benne. remelem ezek alapjan valakinek beugrik valami :)

3 hozzászólás
>!
meteoritastar P
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok Molyok!
Egy kis segitseget szeretnek kerni.
Melyik konyvben van olyan jelenet, mikor egy holgy a vadonba kerul vagy legalabbis egy szolgaloktol, cseledektol mentes kis hazikoba, es nem all a helyzet magaslatan. A ferjet nem ismeri jol. Gondoskodnia kell egy gyerekrol is es a hazimunkarol. Egy jelenet nagyon bennem maradt. Mikor a holgy felmergeli magat es ugy dont, o is kepes levagni egy tyukot. Ugy remlik a gyerek ugy szamolt be az apjanak errol, hogy a no eleg eroszakosan hajtotta vegre a feladatot sok idetlenkedes mellett. Valami ilyesmi remlik.
Otletek?
Lehet hogy postan rendelt menyasszony volt vagy…. nem tudom XD XD
Koszonom:)):))

6 hozzászólás
Hirdetés
>!
Meszienci
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok! Segítsetek nekem, melyik Müller Péter könyvből való ez az idézet : „ Az embereket a hülyeségükkel együtt kell szeretni” Ezt a drága anyám mondta…….

2 hozzászólás
>!
gasparsara
Itt van a nyelvem hegyén…

Kemény Lili egy vizsgafilmjében elhangzik ez az idézet (pontosabban nem csak elhangzik, hanem az egész film erre a két mondatra van felépítve):
„Lehet, hogy nem létezik a gonosz, de létezik a félelem a gonosztól. Tehát vagy létezik a gonosz, vagy ez a félelem maga a gonosz." A filmben az is elhangzik, hogy Augustinustól származik az idézet, viszont én nem találom ezt az idézetet, ha beírom a google-be. Valaki tudja, hogy pontosan honnan származik, hol írja ezt Augustinus?

(Egyébként itt a film: https://www.youtube.com/watch…)

12 hozzászólás
>!
juliazslv P
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Valaki nem tudja, hogy ez az idézet melyik könyvből származik?

3 hozzászólás
>!
Lahara ISP
Itt van a nyelvem hegyén…

Keresek egy verset. Mese, meg is volt leporellóban vagy harminc éve. Egyetlen sorára emlékszem, vagy lehet, hogy ez kettő.
"Csoda a nyúl selyembugyogója,
farát rázza, s nem esik le róla."

Az illusztrációkon a nyúlon piros bugyogó volt, ezért én nagyon sokáig piros bugyogós nyúlra emlékeztem.

1 hozzászólás