!

Itt van a nyelvem hegyén… zóna

>!
sas500
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Megint a segítségeteket kérem. Egy könyvet keresek, arra emlékszem hogy egy anyáról és a kislányáról van szó. A sztori valami olyasmi hogy az anyuka a kislányával elmenekült egy kisvárosba a halott férje apja elöl. Beköltöznek egy rozoga házba és a szomszédja a helyi seriff és annak a nyugdíjazott kutyája. Még arra emlékszem hogy a kislány beleszeret a kutyába és amikor azt elakarják altatni mert megharapta azt a férfit aki az anyuka után küldtek. Miután az anya elmondta a seriffnek a történetét az elmenekíti a rendőrségről. A vége, ha jól emlékszem, hogy összeházasodnak. Előre is köszönöm a segítségeteket.

>!
BécsiLány P
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni, mert már hónapok óta keresem ezt a könyvet eredménytelenül :(
Egy ifjúsági könyvről van szó, arra emlékszek, hogy kék a borítója egy erdő van rajta (és talán egy fa arccal előrébb van és mosolyog) és egy kislány talán.
A sztori egy elvarázsolt erdőről szól.
Mikor fiatal voltam olvastam ezt a könyvet, aztán elajándékoztam az iskolámnak a 15.kerületben.

Előre köszönöm a segítséget!! :)

>!
catlawyer
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Egy ifjúsági könyvet keresek. A történetből annyira emlékszem, hogy a főszereplő egy duci vörös hajú kislány, akit csúfolnak a társai. A lány a nagymamájával lakik és csak a postás kedves hozzá. Ez a postás tanít egy verset a lánynak, amitől annak a haja szikrázni kezd és repülni is tud. A könyv vége valami olyasmi, hogy a lány és a nagymamája elrepülnek valahova. Valaki ráismer? :) előre is köszönöm!

3 hozzászólás
>!
Dorina_Medeg
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!:)
Keresek egy könyvet, amiről meglehetősen kevés információ áll rendelkezésemre, de remélem valaki ráismer.
Posztapokaliptikus téma, egy srácról és egy lányról szól akik régen ismerték egymást és most a zűrzavarban összetalálkoznak és összejönnek. Nagy természetvédők egyébként. És a sztori ugral a jelen és a múlt között. Mást nem tudok róla sajnos, de ha valaki tudja ennyi info alapján vajon miről beszélek, nagyon boldoggá tenne! :)

4 hozzászólás
>!
Avilda
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!

Keresek egy festményt. Úgy rémlett, Vermeer festette, de már nem vagyok benne biztos. A címe olyasmi, hogy fiú gyufával, fiú tűzzel vagy valami ilyesmi. A festményen egy kisfiú látható, ahogy a tű megvilágítja, mögötte minden fekete. Rémlik ez valakinek?

3 hozzászólás
>!
lexfelon00
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!

Egy olyan könyvet keresek, amit múltkor levettem ugyan a polcról a könyvtárban, de végül visszatettem – most viszont szeretném kihozni.

Sajnos címre/íróra nem emlékszem, de a Krimi szekcióban volt a KK-ben, emlékeim szerint az M/L betűk környékén. A fülszövegből az maradt meg, hogy egy roppant békés természetű hapsi hazatérés után brutálisan meggyilkolta a feleségét, talán épp az asszony születésnapján vagy egy évfordulón. Tettére semmiféle magyarázat nem volt; egy pszichiáter kezdett el vele foglalkozni, talán épp az ő szemszögéből íródott a könyv.

Ha jól rémlik, rögtön azzal kezdődött a könyv, hogy a főszereplő hazafelé tart vonattal (?) a munkából. Talán fehér/szürke volt a borítója…

Nem ismerős esetleg valakinek?

8 hozzászólás
Hirdetés
>!
Betű_betű 
Itt van a nyelvem hegyén…

Kedves verses molyok!

Egy verset keresek, amit a tévében hallottam. Magyar költőtől a természet, föld, kert és az ember viszonyáról. Valami olyasmi, hogy ha majd az ember megérti, hogy pl. a gyümölcsfája miért beteg, a föld miért száraz stb., akkor…
Ha tudtok alkalmasabb zónát, beírom oda.
Köszönöm!

4 hozzászólás
>!
Joditti
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Egy olyan könyvet keresek, aminek csak a borítójára emlékszem, a tartalmára nem.
A borítója hasonló, mint a Belgravia-nak. Egy kastély van szemből rajta és az oldal szélein ugyanúgy fák vannak. Csak az egésznek narancssárgás-zöldes színe van, nem kék-fehér.
Ez is újabb könyv, ha jól emlékszem a nyáron jelent meg.
Előre is köszönöm a segítséget! :)

5 hozzászólás
>!
Nery
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok,

Már mindjárt elalszom, de annyira idegesít, hogy nem találom a könyv címét. Pedig mindig lefényképezem ami megtetszik!
Szóval keresek egy könyvet ami barna borítójú, vagyis a főbb színe, talán kávé van rajta , de nem biztos :/. Rövid történetekből állnak, arra emlékszem, hogy a féltékenység volt az utolsó:D. Különböző írók/írónők írták meg. Nem túl vastag, talán az ára 3500:o
Aki ismeri ezekből tuti egyből tudni fogja, de engem már megőrjít, hogy nem tudom a címét, már minden verziót beírtam google-ba, még itt molyon is, a borítókat is átnéztem, a friss megjelenéseket, de semmi…
Kérlek segítsetekT_T, köszönöm!!!

3 hozzászólás
>!
Shrike
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó zóna, de:
Sehogy sehogy sehogy nem jut az eszembe egy film címe/megjelenési éve, a történetre viszont nagyjából emlékszem.
Sci-fi, a Föld már eléggé lepusztult, az elit egy külön űrhajón él, ahol egy gép még kb a halálból is vissza tudja gyógyítani az embereket, míg a Földön mindenki fuldoklik a mocsokban. A főhős egy srác, aki „robot-gyárban” dolgozik, de egyszer véletlenül bent ragad az egyik gépben, ahol eléggé durván megég. Ezután jön persze, hogy illegálisan bele tudnak ültetni mindenféle háj-tek szerkezetet, amitől eléggé kemény ember lesz, bérgyilkost is küldenek rá, de sikerül feljutnia arra az űrhajóra a gyógygépekért, ő maga viszont meghal.
Ha valakinek ez alapján beugrana a címe a filmnek, kérem ne tartsa magában!:D

2 hozzászólás