!

Itt van a nyelvem hegyén… zóna

>!
Timár_Krisztina ISMP
Itt van a nyelvem hegyén…

Egy filmről van szó. Nem mostanában készült. A középkorban játszódott, és szerepelt benne egy tudós öreg szerzetes.
Egyetlen jelenetre emlékszem belőle. Hátha rémlik másnak is.
A szerzetes ül a könyvei fölött, ír valamit, közben magában mondja a szöveget, amit leír. Valami igen bölcset. A könyvek között, az asztalon ül egy szürke cirmos kis kölyökmacska. A szerzetes beszéd közben megsimogatja a macsek fejét, mire az látható élvezettel hunyja le a szemét, és nyomja szét a két fülét.
Úgy emlékeztem, hogy Franco Nero volt a szerzetes, de az ő filmjeit mind végignéztem az IMDB-n, és nem találtam ilyet köztük.

4 hozzászólás
>!
Ginny21
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok! Filmet keresek:
Anyukám emlékei szerint:
Férfi utazik a beteg feleségével, beérnek a kórházba, a nő a halála előtt fekete madarat rajzol. A férfi felfedezi, hogy nagyon sokan rajzolnak ilyen madarat a haláluk előtt, és nem érti. Elmegy egy férfihoz is egy erdei házban, de már halva talál rá. Olyan jelenet is van benne, hogy leszakad egy híd, ő pedig hall egy hangot, ami valami olyasmit mond, hogy „ébredj fel, nomtomhányas számú áldozat„ mert valakinek életben kellett maradnia. Anyukám szerint 90-es évek és szerinte Nicholas Cage vagy Mel Gibson volt a főszereplő, de egyikük filmjei között sem találtam hasonlót se.
Tudom, ez így elég kaotikus, de hátha. Köszi!

4 hozzászólás
>!
havrillas
Itt van a nyelvem hegyén…

Hali!
Angoltanárunk felolvasott nekünk egy verset Paul Revere éjféli futásáról. Viszont én most nem találom sehol.
Az biztos, hogy említik a harangtornyot, amin figyelték az angolok jöttét, akiket folyton vöröskabátosoknak neveztek. És benne volt a „one by land two by sea” mondat is.
Valaki ráismer ebből?

3 hozzászólás
>!
Izolda +SP
Itt van a nyelvem hegyén…

Help!

Kb. Hajdanán volt egy észlelt könyvem címe, de így nem találom. 8-10 éves gyerek olvasta, (világos) kék, csillogós borítója volt, viszonylag nagy alakú a könyv és egy fehérszőke nő írta, láttam a szerzőfotót. :D

11 hozzászólás
>!
yumechan P
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Egy buta kérdéssel fordulok hozzátok!
Pár éve néztem egy filmet, kosztümös, és könyvadaptáció. Egy hölgy földbirtokosról szólt, ha minden rémlik, (talán örökölt…?) és még dolgozott is a ház körül, az emberek meg furán néztek rá emiatt.
Emlékeim szerint férfi írta a könyvet, és nem jelent meg magyarul.
Valakinek ötlet?

4 hozzászólás
>!
FerencziRamóna
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Egy könyvet keresek aminek nem jut eszembe a címe de a története az hogy a lánynak valami betegsége van ami rohamokban jelentkezik. Az apja és az orvosok elektrosokkal vagy valami hasonlóval kezelik. A lány találkozik a férfival aki ha jól emlékszem indiai vagy arab vagy valami hasonló származású eleinte csak kiszökik hozzá beszélgetni majd később hozzá menekül majd el az apja elöl. Remélem valaki ennyiből tud segíteni nekem. Ez egy sorozat második részek ha az emlékezetem nem csal. Az első része pedig a nővéréről szól.

2 hozzászólás
Hirdetés
>!
DeathQueen
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!

Már egy ideje keresek egy könyvet és eddig nem találtam meg. Ennyire emlékszem a történetből:

Adott egy férfi meg egy nő. Azt hiszem Dél – Amerikában játszódik a történet, de ez nem biztos. Cukornádültetvény (vagy valamilyen más ültetvény) is van benne. A férfi néger vagy félvér (ez szinte biztos). A nő pedig fehér. Összeházasodnak (vagy legalábbis a pasi akarja a házasságot azt hiszem). Lesz egy gyerekük. Van benne valamilyen párbaj is. Valami magas házban/villában laknak. Ha jól emlékszem, akkor az ültetvény talán (?) a lány szüleié, de ez nem biztos.

Ennyi ragadt meg :( Aki ráismer ez alapján a könyvre, annak ezer hála és köszönet!

4 hozzászólás
>!
Vörös_Édua IP
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Egy régebbi könyvet keresek, 60-70-80-as években adhatták ki.
Ismeretterjesztő, búvárok által, a tengerből felszínre hozott kincsekről, műtárgyakról vannak benne beszámolók, de azt hiszem inkább a műtárgyakon van a hangsúly, nem a búvárkodáson.
A szerzője nem magyar.
Keménytáblás, „gyárilag” nincs rajta külön védőborító, fóliázott. Elég vékony. Úgy emlékszem a kék szín dominál a borítóján, (és a címet nagyon szembántó, piros betűkkel nyomtatták rá, de ez nem biztos), ez emlékeztet rá:
https://moly.hu/konyvek/z-vincze-gyorgy-ahol-a-capa-jar

Fekete-fehér fotók vannak benne.
Úgy emlékszem, hogy elég fura címe van, amiből az ember nem asszociálna ilyen témájú könyvre.
Nem egy ritkaság, szerintem minden második háztartás könyvtárában megvan, de az istennek se akar a címe eszembe jutni! :'(

12 hozzászólás
>!
Penelophe
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Egy könyvesboltban emeltem le ezt a könyvet, nagyon megtetszett a sztori, de sajnos csak erre emlkészem, semmi konkrétumra. A borító viszont megmaradt. :D
Nagyon vastag könyv (900 oldalas talán?) és fehér. Egy lány van a borítóján, illetve holdfázisok a hátulján. Tudom hogy viszonylag híres könyv, de egyszerűen nem találom. Valakinek esetleg beugrik? :)

3 hozzászólás
>!
Joyo
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Régebben olvastam egy könyvet, de elfelejtettem a címét.
A történet kb:
Ùgy indul, hogy egy làny messziröl észreveszi a tùlparton egy fiùt, aki egész nap vödör vizet hordott, es valami olyasmi, hogy a làny odaadja neki a pulcsijàt, pòlójàt (?!), Amin egy egyetem Neve szerepel. Késöbb ez a sràc arra az egyetemre jelentkezik. Emlekszem, hogy mindkettejük mùltja nehéz, a fiù apja szigorù, a sràc vigyáz a testvéreire is. Valamint mintha ùgy emlékeznék, hogy a lànyt Kimentik az egö hàzbol, a szülei viszont meghalnak. ( bar abba nem vagyok biztos, hogy ez a kettö egy könyv)
Nem emlékszem tùl sok részletre, de nagyon szeretném újraolvasni, de sehogyansem talàlom. Kérlek segítsetek!
Köszönöm!!!

7 hozzászólás