!

Itt van a nyelvem hegyén… zóna

Vörös_Édua IP>!
Itt van a nyelvem hegyén…

sziasztok!
Egy szót keresek, már napok óta, az istennek nem jut eszembe! :D
(Valamilyen) határ. Egy pszichés határ, amit az ember önmaga állít fel, vagy inkább ösztönösen betart.
Például mikor valaki meg akar venni egy könyvet, de maximum csak mondjuk 3000-et szán rá. Ha már száz forinttal több, nem veszi meg, mert túlmegy azon a (valamilyen) határon. Akkor is, ha jelentéktelen a plusz összeg, akkor is, ha volna rá keret, de nem, mert az ár átlépte azt a (valamilyen) határt.
Mégegy példa: ha valaki venni akar almát, de maximum négyet, mert eggyel többet már túlzásnak tart és nem hajlandó elvinni. Négyet és nem többet.
Szóval azt a (valamilyen) szót keresem. Egyébként elég gyakran használt szó, de valamiért nem jut eszembe. Biztos, mert akarom, hogy eszembe jusson. A kényszer sose megy. :D

4 hozzászólás
Gabriella_Balkó>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok.
Zenét keresek. A stílus hasonlít a Compact Disco Feel the Rain számához.
https://www.youtube.com/watch…
Itt valami olyasmit énekelnek a refrénben, hogy „hold on, hold on”.
Valaki felismeri ebből? :D
MEGLETT:
Duke Dumont: Ocean Drive
https://www.youtube.com/watch…

3 hozzászólás
Cholito>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Olyan könyvet keresek, aminek hasonlít a borítója az Alkonyatéhoz, de nem alma van a kézben, hanem valami más. Talán egy labda. (a hasonló borítós polcokon nem találtam)

Kapcsolódó könyvek: Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat

Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
7 hozzászólás
szd91>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok,
Egy filmet keresek. Kb. 15-20 éve láttam a tv-ben. 2 részes film volt, a Távol-Keleten játszódik (Japán vagy Kína), 1900-as évek elején. Valamilyen háború (gondolom az I. VH) alatt megsérül egy amerikai katona és egy helyi lány megtalálja, hazaviszi, elbújtatja és ápolja. A férfi amnéziás, nem tudja kicsoda. Egymásba szeretnek, de a férfi visszaindul Amerikába és megígéri, hogy elrendez mindent és visszatér és összeházasodnak. De sosem tér vissza, a lány hiába várja. Kiderül, hogy terhes. A családja kitagadja, egyedül gürizve neveli fel a lányát, szegényen és végig várja a szerelmét vissza. Aztán megbetegszik és meghal, a felnőtt lánya pedig elindul felkutatni az apját. Találkozik egy amerikaival, aki a háború alatt eltűnt apját kutatja. Segítenek egymásnak a keresésben és közben egymásba szeretnek. Végül kiderül, hogy ugyanazt a férfit keresik. A lány apja a hazaúton meghalt, elsüllyedt a hajója, ezért nem jutott haza a feleségéhez se, és vissza a lány anyjához se. Aztán a legvégén kiderül, hogy nem is testvérek, mert a fiú anyja bevallja hogy már terhes volt mikor férjhez ment, és így végül együtt lehetnek. Valami olyasmi is rémlik, hogy a fiú elviszi magával a lányt amerikába és a családja nagyon ellenséges vele. Az apuka egy elég jóképű szőke, kékszemű színész, talán ő az egyetlen aki kicsit ismertebb, a többi szereplő nem nagy név. De azért nem teszem le a nagy esküt, szinte gyerekként láttam tizenegykét évesen. Valakinek ötlete?

4 hozzászólás
tamachan>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok! Még korábban, a karantén alatt, talán így tavasz végén-nyár elején volt a „Pingvin Ovi” instán, amit Simon Márton tartott, és verseket olvasott fel benne. Egyik alkalommal nem ő, hanem egy barátja (sajnos a nevére már nem emlékszem, de szintén kortárs író volt) vezette az élő előadást , és az egyik általa hozott írásból kiemeltem egy idézetet ("Néhányuk nem csak kedvét, halálát is lelte a hajójukban"), de már nem emlékszem, melyik kötetben volt ez. Esetleg valakinek ismerős? Bárki emlékszik erre az alkalomra, aki követte Simon Márton insta live-jait? Előre is köszönöm!

Kapcsolódó alkotók: Simon Márton

4 hozzászólás
szaszanita>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok ! A segítségeteket szeretném kérni remélem érthető lesz .Keresek egy skandináv krimi könyvet (valószínűleg egy sorozat része vagy folytatása ez a regény )Sajnos se a címére se az írójára nem emlékszem .Tartalma röviden egy rendőr évek óta keres egy sorozatgyilkost aki nőket erőszakol meg .A rendőrnek lesz egy gyanúsítottja és annak érdekében hogy ezt a férfit rács mögé juttassa DNS mintát vagy valami tárgyi bizonyítékot hamisít .Jelenleg olvasok egy könyvet aminek a címe Szép álmokat feketerigó .Van hasonlóság a tartalmában ebbe a könyvbe is a lány neve is ugyanaz azt hiszem Lilly vagy Cecillia viszont a gondom az hogy az írónak Jesper Steinek van még egy könyve de az nem lehet a folytatása mert teljesen más a tartalma . Az biztos hogy Skandináv krimi .Netán valakinek ennyiből rémlik mi lehet a címe ? Ha igen legyen kedves írja meg .Előre is köszönöm .

6 hozzászólás
Hirdetés
Socy>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok.

Pici segítségre lenne szükségem. Keresek egy könyvet kb 5 éve, de még csak most jutottam el oda, hogy beírjak ide. A történet nagyjából megvan.
Adott egy vidéki lány, nem rossz tanuló, de nem is jó, viszont angolból kiváló, tetszik neki a tanár. Szereti a lovakat, van is neki egy, egyik este kint van a lóval amikor az apja bemegy a pajtába, megöli a lovat és megerőszakolja a lányt, mikor magához tér elszökik. Stoppolás közben egy pasi felveszi, megsajnálja ezért az amerikai nagynénihez viszi Budapestre, aki aztán be is fogadja. Kinevelik szépen. Pár évvel később, a pasinak valami orosz maffiózóval akad dolga, tartozása és oda adja a lányt, akit később folyamatosan kokainoztatnak meg pornóra kényszerítik. Elviszik Amerikába prostinak, ott autó balesetben elszökik. Egy jóképű doki segít neki, egyik nap egy hulla nagyon hasonlít a lányra így ellopják a személyazonosságát. Egymásba szeretnek stb.. Valami megvan még, hogy szakítanak is.
Ennyi van meg.

Előre is köszönök minden segítséget. :)

3 hozzászólás
Mária_Zsarnóczki>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Sziasztok!
Olyan könyvet keresek ami hasonlít Agatha:Christie tíz kicsi néger storyához.
Palota vagy egy nagyobb házban játszódik barátok/rokonok vannak ott és közülük egy gyilkos ami a végén ki derül hogy ki az..
köszi előre is a segítséget!

5 hozzászólás
Esztii_ P>!
Itt van a nyelvem hegyén…

sziasztok!

Igazából most nem könyvet vagy filmet keresek hanem egy játékot. Gremlin-re is kiírtam, hátha valahol sikerrel járok
Régen a nagypapám ezeréves gépén játszottam mahjongot. De ez nem sima netes volt, hanem le volt töltve. Nem a szokásos jelekkel volt, hanem mindenféle tárggyal, pl fával, zipzárral, börtönnel talán volt unikornis is és még mindenféle ilyen :D
Ilyen türkizkék jellegű volt a háttér és te döntöttél milyen alakban kéred a pályát.
Na ezt a játékot keresem. Sajnos nem tudom mi a neve, talán valami S betűvel kezdődött, ennél többet nem tudok
Ha valaki esetleg ebből a katyvaszból rájön melyik játék lehet annak nagyon örülnék :D
Köszi előre is a segítséget

4 hozzászólás
Kőrösmezey_Anita>!
Itt van a nyelvem hegyén…

Légyszi, segítsetek!
Melyik (kolostoros) L. L. Lawrence könyvön belül van az a sztori (talán régi levél v napló), h hajótörött férfiak egy szigetre kerültek, ahol sok nő élt, idővel összeköltöztek egy-egy nővel, majd valami olyasmi gyanújuk támadt (talán mert valaki közölük eltünt) hogy amint terhesek lesznek a nők, rájuk már nem lesz szükség. Megpróbáltak elszökni, de mindig visszakerülnek. Végül talán valahogy meg tudnak szökni, s az egyik túlélő története kerül L. L. L. kezébe…

3 hozzászólás