!

Itt jártam zóna

>!
Jesper_Olsen
Itt jártam

Ma a PIM-ben jártunk

A mai apa-fia napon édesapámmal sűrű hóesésben tértünk be a Petőfi Irodalmi Múzeumba. Három kiállítást néztünk meg egymás után (talán kicsit sok volt éhgyomorra – de azért nem bántuk meg).

Nekem legjobban a Petőfiről szóló állandó kiállítás tetszett. Rájöttem, hogy szégyen vagy nem, de mennyire kevéssé ismerem költőnk életének apróbb történéseit. Csak a múzeumi anyagra alapozva egy jó tollú író kiváló kalandregényt írhatna Petőfi életéről. A múzeumi világítást néhol kevésnek éreztük, ezért a sok dicséret mellett a „Mehr Licht!” mondat is bekerült a kiállítás emlékkönyvébe.

Az évfordulóhoz képest kicsit megkésve láthattuk az Arany János életét rendhagyó módon, de szerintünk nagyon érdekesen bemutató kiállítást a következő termekben. Itt sok interaktív elem segíti a fiatalabb, játékosabb nemzedék élményhez jutását, de a tárgyi anyag bősége és a feliratok, versek, hallgatnivalók is mind helyükön vannak, közelebb visznek nagy költőnkhöz.

Energiáink fogytával az utolsó szakaszon található Szabó Magda-kiállításra a kelleténél kevesebb odafigyelés jutott részünkről. Azt azért így is megállapítottam magamban, hogy a lényeg benne van. Itt is volt egy-két érdekes elem (pl. lehet üzenetet küldeni Abigélnek :-)), a szövegek és képek remek összhangot nyújtanak.

Mindenkinek csak ajánlani tudom e kiállításokat, esetleg több részletben, még több időt ráfordítva. Egy Molynak csak inspiráció és élmény lehet (én is kezdek utánanézni néhány ott látott, olvasott dolognak).

>!
Bla IP
Itt jártam

Egy híres erdélyi magyar fafaragó-szobrász állandó kiállításán jártam Kolozsvárott 2007-ben.
A Fő tér melletti épület – hol tudtommal lakott és műhelye volt – ma kiállító-tér.
Ki ő?

2 hozzászólás
>!
Ibanez P
Itt jártam

Utolsó nap Velencében, mindenki kihasználta, bár mindenki nagyon fáradt volt. A kora reggelt (hajnal 5.30-kor keltem) a Szent Márk téren töltöttem, mielőtt a turisták felkászálódnak az ágyból :-D. A nap java részében azonban egy olasz párral, Ilaria-val és Nicola-val jártam be Velence sikátorait és elhagyatottabb részeit (főleg, mert reggel már érzékeltem, hogy valamiért az utolsó napon rengeteg kínai turistacsoport jelent meg, az egyik hidas helyszínen tíz percet kellett várnunk, hogy a tömött turistákkal teli gondolalánc véget érjen – és kiússzanak a kép előteréből). A kis kocsi és bicaj átcipelése a sokadik hídon már nem volt annyira jópofa, úgyhogy lényeges izommunka fekszik a képekben :-D

3 hozzászólás
>!
forElle P
Itt jártam

Frankfurt 200m magasból. Sajnos napsütötte képeket nem tudok prezentálni, jeges hideg volt az nap mikor ott jártunk.
A kép a MAIN TOWER tetejéről készült. https://www.maintower.de/

2 hozzászólás
Hirdetés
>!
forElle P
Itt jártam

Steinau an der Straße – II

A Steinau-i vár.

>!
forElle P
Itt jártam

Steinau an der Straße – I Grimm testvérek múzeuma (Hessen tartomány; Németország)

A Grimm család itt élt öt gyermekével, mikor a papa állami tisztségviselő volt a tartományban.
Maga az épület 1562 – ben épült.
http://www.brueder-grimm-haus.de/index.php…

>!
clarisssa MP
Itt jártam

@avistori-val és @Uzsonna-'val ma Mohácson jártunk. Sétáltunk a városban, megnéztük a busók átkelését a Dunán, testközelből láttuk a felvonulásukat és mindeközben végig hősiesen ijedeztünk tőlük. Egy kis időnk még a Kanizsai Dorottya Múzeum megtekintésére is volt, ott készült a fenti fotó, amin kicsi molycsapatunk látható, népviseletbe öltözve.

3 hozzászólás