!

Iránytű a gyerekkönyvek tengerén zóna

>!
nach
Iránytű a gyerekkönyvek tengerén

Beruháztunk az Usborne Reading Programme-jába tartozó „My reading library” könyvcsomagba, ami 50 mesekönyvet tartalmaz :)
A kapott csomagban meglepi is volt :) Csináltam pár képet, hogy is néz ki ez az 50 könyves box. A könyvecskék 48 oldalasak (amikbe eddig belelapoztam):
https://photos.google.com/share/AF1QipMkcTvPuh-MM2YW_HA…

>!
imma A+P
Iránytű a gyerekkönyvek tengerén

Az elmúlt egy évben hét lelkes gyermekkönyvolvasó (@blueisthenewpink, @Boglárka_Madar, @Fapicula, @Hintafa, @PTJulia, @Szávitrí és jómagam) átrágta magát a 2017-es évben magyarul elsőként megjelent külföldi gyermekkönyvek jelentős részén (https://moly.hu/kihivasok/mukla-dij-2017), most pedig örömdíjat osztunk a témában :)

A tárgyra is térnék:

A 2017-es Mukla-díjat holtversenyben Susan Kreller: Varacska (illusztrálta: Sabine Büchner, fordította: Nádori Lídia, kiadta: Naphegy), Julia Donaldson: Zog és a repülő doktorok (illusztrálta: Axel Scheffler, fordította: Papp Gábor Zsigmond, kiadta: Pagony), valamint Chihiro Maruyama: A Labirintustorony rejtélye (illusztrálta: Hiro Kamigaki, fordította: Varró Zsuzsa, kiadta: Naphegy) könyve nyerte!

A szavazatok alapján kikerült legjobb tíz könyvet itt találhatjátok: https://moly.hu/szavazasok/mukla-dij-2017-kozonsegszavazas

Köszönjük, hogy velünk izgultatok! :)

Kapcsolódó könyvek: Julia Donaldson: Zog és a repülő doktorok · Susan Kreller: Varacska · Chihiro Maruyama: A Labirintustorony rejtélye

Julia Donaldson: Zog és a repülő doktorok
Susan Kreller: Varacska
Chihiro Maruyama: A Labirintustorony rejtélye
10 hozzászólás
>!
Tíci SP
Iránytű a gyerekkönyvek tengerén

Nagyon okos, majdnem két évesnek, aki könyvmániás, milyen tuti tippetek lenne? Az összes meglévő könyvünk hirtelen dedós lett neki. Boribonok nagyon mennek, meg Pipp és Polliék is, böngészői is vannak. Bartos Erikát egyelőre kerülnénk, de egyébként ajánljatok jókat!

10 hozzászólás
>!
Szentinel 
Iránytű a gyerekkönyvek tengerén

Így neveld a könyvmolyod! =) Avagy tanácsok egy volt könyvesbolti eladótól szülőknek, akik szeretnék csemetéiket könyvmollyá nevelni.

https://www.youtube.com/watch…

>!
esztii_horvath
Iránytű a gyerekkönyvek tengerén

Sziasztok!

11 éves öcsém szeret olvasni, viszont kevés könyv köti le…a Geronimo Stilton könyvek (a vékonyak) lekötötték, de mind kiolvasta (a vastagok pedig tele vannak varázslással azt inkább nem akarjuk odaadni neki).
Tudtok valami olyan könyvet ami érdekes lehet neki? Olyat ami mentes a varázslattól, a kitalált lényektől és kerüli a csúnya beszédet (amennyire lehet).
Elég sok kritérium de remélem tudtok segíteni ^°^
Szívesen várok minden javaslatot, mindet megnézem majd!!

Ui.: régi könyveket nem szereti, inkább az e századi könyvek iránt rajong

8 hozzászólás
>!
cseri P
Iránytű a gyerekkönyvek tengerén

A kisfiam (11 éves) Az igazi csodához hasonló könyvet keres. Tudtok ajánlani esetleg?

Kapcsolódó könyvek: R. J. Palacio: Csodácska · R. J. Palacio: Az igazi csoda

R. J. Palacio: Csodácska
R. J. Palacio: Az igazi csoda
10 hozzászólás
Hirdetés
>!
Phaige
Iránytű a gyerekkönyvek tengerén

Sziasztok!
Fél éves gyereknek milyen, illetve melyik lapozós könyveket ajánlanátok?

8 hozzászólás
>!
kattyesz
Iránytű a gyerekkönyvek tengerén

Sziasztok! Van nekem egy egy éves örökmozgó eleven kislányom, akin azt vettem észre, hogy csak akkor ül meg ha könyv van a kezében. Már kiskorától kezdve olvasunk neki és lapozgatja a keménylapos könyveket. Megérti amit mondunk neki, ezért gondoltam hogy beprobálkoznék vmilyen más fajta könyvvel. Mit ajánlanátok egy ennyi idős gyereknek? Anna Peti és Gergő könyveket nézegettem tényleg ennyire jók hogy aranyban mérik az árukat? És az írónő másik könyve a Bogyó és babóca?
Köszi ha segítetek :)

8 hozzászólás
>!
mancs5
Iránytű a gyerekkönyvek tengerén

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni abban, hogy milyen könyvet tudtok ajánlani
a két éves kislányomnak, akinek nyáron érkezik a kistesója? Valami könnyen feldolgozható műre gondolok, mert még csak nemrég kezdett el érdeklődni a könyvek iránt. Előre is köszönöm a segítségeket! ☺️

15 hozzászólás
>!
Bíborszél
Iránytű a gyerekkönyvek tengerén

Sziasztok!
Egy nagyon kedves barátnőm hirtelen egyedül maradt 3,5 éves kisfiával és 9 éves kislányával. Gyászfeldolgozás témában keresek gyermekkönyveket. Címke alapján találtam ugyan hármat, de szívesen venném személyes ajánlásaitokat. Köszönöm.

9 hozzászólás