!

Inside My Head Olvasókör | IMHO zóna

Ngie>!
Inside My Head Olvasókör | IMHO

Haliho IMHO!

Második kör olvasmánya a Bronzváros lesz, ha valakinek most jönne meg a kedve a közös olvasáshoz, várjuk szeretettel! Az olvasás jövő hétfővel indul, 2 hétig tart!

https://www.facebook.com/groups/826866497800154

Kapcsolódó könyvek: S. A. Chakraborty: Bronzváros

S. A. Chakraborty: Bronzváros
Ngie>!
Inside My Head Olvasókör | IMHO

Haliho IMHO!

Hosszas elmélkedés után úgy döntöttem, szeretném valamilyen formában újjáéleszteni az IMHO-t, viszont ezt nem a moly.hu keretein belül szeretném megtenni.

Előre / utólag is elnézést kérek azoktól, akik a plecsnik miatt is szerették ezt a csoportot (én is szerettem gyártani őket).

Most nem huzamosabb kihívásokat szeretnék vezetni, hanem valami hasonlót csinálni, mint sok más itthoni és külföldi booktuber is csinál, közös olvasást vezetni. Valahogy úgy szeretném összehozni, hogy mindig lenne pár könyv, amiből megszavazzuk a közös olvasást és azt mindig hasonló időre próbálnánk időzíteni.

Arra kérném azokat, akiket ez esetleg érdekelne, hogy csatlakozzanak a fb csoporthoz:
https://www.facebook.com/groups/826866497800154

Remélem mindenki jól van, és kis családotok is jól van :)
Kitartást, szép hétvégét,
Andi

Ngie>!
Inside My Head Olvasókör | IMHO

Hello 2020!

Istenem, máris március lesz, ijesztő! Ez azt is jelenti, hogy a tavalyi felkapott könyves kihívás idei változata, amit @doszka barátom vezet, elérkezik az első kör végéhez:
https://moly.hu/kihivasok/felkapott-konyvek-2020

Van, aki idén is csatlakozott? Ha igen, hogy haladtok vele?

Én tegnap fogtam magam és elolvastam az Agathe-t, azt csalódtam egy jó nagyot. Szinte örülök, hogy nem én vittem tovább ezt a kihívást, lehet az első kör után adnám tovább :"D.

Kapcsolódó könyvek: Anne Cathrine Bomann: Agathe

Anne Cathrine Bomann: Agathe
5 hozzászólás
Saleszter24>!
Inside My Head Olvasókör | IMHO

Felkapott könyvek (2019) – IV. Kör

Sziasztok!
A negyedik körre Katherine Arden A medve és a csalogány című könyvét választottam. Szerintem abszolút megérdemli a top listás helyezést, mert nem egy megszokott könyv. Teljesen egyedi történet, legalábbis én eddig még ehhez hasonlót sem olvastam. Az események is érdekesek és izgalmasak. Egészen kiemelkedő a saját kategóriájában. Másrészt azért is lett annyira felkapott ez a könyv, mert nyomot hagy az olvasóban, és nem lehet egykönnyen elfelejteni. Ez nem olyan, amit egyszer elolvasol, aztán meg soha többet eszedbe se jut, hanem egyfolytában gondolkozol azon amiről olvastál.
Én is úgy találtam rá, hogy egy csomó helyen (pl. itt molyon vagy youtubeon) jött velem szembe, és mivel a borítója és a fülszövege nagyon megfogott, nemsokára meg is vettem, és elkezdtem olvasni.
Érdemes elolvasni, bátran ajánlom mindenkinek!

Kapcsolódó könyvek: Katherine Arden: A medve és a csalogány

Katherine Arden: A medve és a csalogány
Viki_Nagy_2 P>!
Inside My Head Olvasókör | IMHO

sziasztok :) a 4. körre Margaret Atwood A Szolgálólány meséje c könyvet választottam ami témájában nem is állhatna távolabb tőlem mondhatom hogy soha nem olvasok hasonló könyveket mert félek hogy nagyon megviselne lelkileg viszont ez a könyv a megjelenésekor és talán még most is mindenhol ott volt a sorozat megjelenése után pedig csak még ismertebb lett kíváncsi voltam miért ilyen felkapott és azt kell mondanom egyáltalán nem csalódtam igaz hogy a történet lassan indul be de ettől még végig érdekelt a történet,érdekes kérdéseket vetett fel a szereplők közül senki nem volt igazán szimpatikus viszont szerintem a könyv célja nem is a szereplők megkedveltetése volt hanem az elgondolkodtatás és ezt nálam elérte nagyon nyomasztó volt de mindenképpen megérte elolvasni ezután nagyon kíváncsi vagyok a sorozatra is

Kapcsolódó könyvek: Margaret Atwood: A szolgálólány meséje

Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
Zsufie>!
Inside My Head Olvasókör | IMHO

Felkapott könyvek 2019 – 4. kör
Utolsó körre egy olyan könyvet választottam, ami idén egy ideig rajta volt a népszerű könyvek listáján, majd elég hamar eltűnt róla, de néha-néha ismét megjelent rajta pár napra… Hát, szerintem már ez a tény magáért beszél és elárulja, hogy nem a legjobb könyvről van szó.
Ezt a könyvet először chelseadollingreads youtube csatornáján láttam, ez lett a kedvenc romantikus könyve. Ilyenkor mindig szkeptikus vagyok, de a legtöbb helyről csak pozitív értékelést kapott, ezért elhatároztam, hogy majd egyszer elolvasom én is. Megemlítettem két másik könyvmoly társamnak, hogy van ez a könyv és nem tudom, el merjem-e olvasni, ők pedig aranyosan elő-olvasták nekem és elmondták, hogy jó sz*r könyv és csak azért kéne elolvasnom, hogy röhögjek rajta.
Hát ez nem hozta meg annyira a kedvem és beigazolódott, hogy sok könyvet fölöslegesen hájpolnak fel, mert nem érdemli ezt meg. Egyszer már nekifutottam olvasni nyaralásból hazafelé, de nagyon hamar DNF lett, azaz nem fejeztem be, mert olyan mértékben kritikán alulinak éreztem, hogy nem akartam vele fárasztani magam. Aztán megtaláltam hangoskönyvként, és tudni kell rólam, hogy szeretem befejezni a könyveket, legrosszabb esetben háttérzajként végighallgatom.
Mit ne mondjak, hát nem vesztettem sokat, hogy nem a fizikális példányt olvastam el. Aminél a magyar borító valami förtelmesen szörnyű, gyerekes (mint a könyv…) ezzel a kék-rózsaszín előtti két nem túl szimpatikus emberrel. Megemlítem még, hogy az idei KMK-s raktárvásáron ezt a könyvet -60% akció keretében lehetett megvenni, de nem meglepő módon nagyon kevés fogyott belőle – az egész polc tele volt vele.
Nem szeretek könyveket/történeteket/szerzőket ócsárolni, ezeket nem is annak szántam, és ha Neked tetszett a könyv, akkor annak nagyon örülök, sajnos én többet vártam tőle, mint amit kaptam. Szerencsére nem én vagyok az egyedül negatív véleménnyel erről a könyvről, meglepő számomra a sok 4-5 csillagos értékelés, de én mostanában kemény és határozott véleményt alkotok még az ilyen limonádé könyvekről is.

Hogy megérdemli-e a helyet a népszerű könyvek között? NEM! Van hova fejlődnie az írónőnek? Igen és azért jó ötletei vannak, csak még dolgozni kellett volna ezen a köteten. Fogok-e még tőle olvasni valamit? Nem vagyok benne biztos, de lehet majd így hangoskönyvként háttérzajnak még „olvasok” tőle.

Kicsit többet itt írtam: https://moly.hu/konyvek/sally-thorne-gyulolok-es-szeretek/en-es-a-konyv/zsufie

Kapcsolódó könyvek: Sally Thorne: The Hating Game · Sally Thorne: Gyűlölök és szeretek

Sally Thorne: The Hating Game
Sally Thorne: Gyűlölök és szeretek
Hirdetés
Meguliuna>!
Inside My Head Olvasókör | IMHO

A negyedik körre F. Scott Fitzgerald: A Nagy Gatsby című regényét választottam. Így a kihívás végével úgy érzem, hogy ez pontosan egy olyan történet, ami megkoronázza az idei évben elolvasott könyvek listáját, bár az év még korántsem ért véget. Fitzgerald zseniálisan adja vissza az 1920-as évek világát, munkája egyben korkép és társadalom kritika is. A címszereplőt végig egy másik személy (elbeszélő) szemszögéből ismerhetjük meg. Bár nem az Ő szemszögéből ismerjük meg a történéseket, mégis jelenléte folyamatosan érezhető, már a történet legelejétől kezdve, amikor még csak jelzés szinten fordul elő. Az olvasó szinte lélegzet visszafojtja várja, hogy mikor tűnik fel végre, mikor ismerhetjük meg „személyesen”?! Betölti az egész „világot”, melyet Fitzgerald „megteremtett” regényében és éppen ebben rejlik a nagysága. Annak ellenére, hogy az író is többszörösen utal, hogy az emberek többsége egyszerű henyéléssel tölti az idejét, Gatsby kemény munkával igyekszik elérni a céljait. Ezért is emelkedik ki a korszak emberei közül. Az a fajta tenni akarás jellemzi, ami nem sok emberben tapasztalható. Magasabb célok vezérlik, amiért képes bármit megtenni. Sajnos ez a „kiemelt pozíció” egyben céltáblául is szolgál, ugyanis amellett hogy elismerik és előszeretettel látogatják a partikat, amelyeket rendszeresen a házában rendez, folyamatosan összesúgnak a háta mögött. Az olvasó Nick szemszögéből nem egy ilyen pletykát hallgathat végig, ami elborzasztó, legalábbis szerintem. Sajnos ez fogja a vesztét is okozni…
A történetben nem egyszer tűnik fel a pénz motívuma, ugyanis Gatsby ebben találja meg a problémáira a megoldást. Úgy érzi, ha kellőképpen meggazdagszik, akkor elérheti szíve vágyát, és meghódíthatja élete szerelmét. De milyen lány az, akit csak a vagyon és a gazdagság érdekel? Tényleg egy ilyen ember „szeretetére” van szükség?! Egyáltalán tud egy ilyen ember feltétel nélkül és odaadással szeretni?! Pontosan ezek a kérdések merülnek fel az emberben Daisy kapcsán, aki korántsem él boldog életet férje, Tom mellett. Többször ki is emeli, hogy milyen élet az, ahol a nőnek el kell rejtenie értelmi képességeit vaskalapos férje elől, aki ráadásul elég látványosan csalja is Őt, azonban ahogy mondani szokták, előfordulhat azaz eset is, amikor a fagylalt visszanyal. Ez a fordított felállás már korántsem tetszik annyira a „kedves férjnek”. Mindenáron igyekszik Gatsbyt lejáratni és lerántja a leplet gazdagságának titkáról.
Amikor utoléri a végzet az emberünket, akkor derül csak fény arra, hogy azok akik korábban mellette álltak, mennyire szerették, mennyire fogadták el Őt?! Lehetne itt mindenféle közhelyet említeni, de tény, hogy az igaz barát a bajban is mellettünk áll és nem csak akkor, amikor úgy kívánja az érdeke.
Én úgy vélem, hogy ez a könyv nagyon fontos értékeket tartalmaz, ami napjainkban is nyugodtan megállják a helyüket. Rendkívül gondolatébresztő és ennélfogva méltán kapott helyett a népszerű könyvek között.

Kapcsolódó könyvek: F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby

F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby
Ngie>!
Inside My Head Olvasókör | IMHO

Haliho IMHO!

Ehhez a karchoz még hozzátennék pár sort:
https://moly.hu/karcok/1367480

Le fog járni idén, a felkapott könyvek kihívás, amit @doszka barátnőm lelkesen tovább visz 2020-ban. Még lehet jelentkezni: https://moly.hu/kihivasok/felkapott-konyvek-2020

Azt szeretném megkérdezni a zóna lakóktól, szeretnétek-e együtt maradni ilyen formában, és csinálni közös kihívást 2020-ban? Voltak ötleteim, de egyelőre még nem találtam ki, mit szeretnék pontosan :)

2 hozzászólás
Ibanez P>!
Inside My Head Olvasókör | IMHO

Az utolsó körös választásom Szabó Magda: Az őz című könyvére esett, amit nem bántam meg! Abszolút megérdemli, hogy toplistában szerepeljen! Remélem, hogy ott is marad, nagyon sok ilyen könyv kellene, főleg a mai világban, meglehetősen kevés szépirodalom és annál több szórakoztató irodalom tódul az olvasókra. Általában – magamról is tudom – az emberek a könnyedebb műveket veszik inkább a kezükbe… pedig ott vannak ezek a gyémántok, amit nem lenne szabad kihagyni, ezeket a történeteket az ember nem felejti el egyhamar… Az értékeléshez is kellett egy kis idő, hogy az olvasás okozta érzelmek kicsit „lecsillapodjanak”.

https://moly.hu/konyvek/szabo-magda-az-oz/en-es-a-konyv/ibanez

Kapcsolódó könyvek: Szabó Magda: Az őz

Szabó Magda: Az őz
Emyna_Ryuu P>!
Inside My Head Olvasókör | IMHO

Utolsó körös választásom J. K. Rowling – Harry Potter és a Tűz Serlege című könyvére esett. Úgy érzem az illusztrált kiadás miatt aktuálissá vált az újraolvasása ennek a könyvnek, és kapóra is jött, hogy a fent volt a felkapottak könyvlistán.
Nem hiszem, hogy csodálkoznom kellene, azon, hogy ez a könyv, ahogy a többi része is fent csücsül a listán, mindig előkerülnek, mindig aktuálissá válnak. Ennek a könyvnek, és az egész sorozatnak mindig is megvolt, és meg is lesz az a varázsa, hogy sokakat ültet le olvasni. Sokakat tesz rajongóvá. (Á én nem vagyok fan xD, á nem csak 30 felett is HP-s ágyneműhuzatra vadászok, mikor lehet. Begyűjtök egy rakat HP-s cuccot, szóval kicsit se nagy a szerelem ezzel a könyvvel és magával az egész könyvsorozattal is. Ha valaki látja a baglyomat, csőrében a Roxfortos levelemmel kérem küldje utánam, mert lassan megőszülök. xD)
Úgy érzem, sok mindent meg lehet tanulni a könyvekből, sok minden dologra felhívja a figyelmet, és ahogy a szereplők nőnek velünk növünk mi is. Ez a 4. rész nekem különösen nagy kedvenc, a Kviddics Világkupa és a Trimágus Tusa miatt is. Új szereplőket ismerünk meg, elkezd kibővülni a világ, más nemzetek, más földrészek is bekapcsolódnak a HP világába. Mi is részletes leírást kaphatunk – hála Hermionénak – a Roxforton kívüli iskolákról. A illusztrációk, nagyon szépek, szinte lemásznak az oldalakról, és megelevenednek olvasás közben. Aki teheti lapozzon bele, megéri és méltón foglalja el ez a könyv a helyét a felkapottak könyvek listáján.

Kapcsolódó könyvek: J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege

J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege