!

Ifjúsági könyvek zóna

>!
vikcs P
Ifjúsági könyvek

Sziasztok!
Egy igazi nyári, chick lit könyvet hoztam most nektek, amit nagyon ajánlok a nyaralás mellé és a tengerpartra olvasmánynak. :)
Teljes bejegyzés itt: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/jenna-evans-w…

Kapcsolódó könyvek: Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár

Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár
>!
vikcs P
Ifjúsági könyvek

Sziasztok! :)
Sajnos elérkeztem az Angelfall trilógia utolsó lapjaihoz, és befejeztem a sorozatot. Szomorú vagyok, amiért vége van és ki kell szakadnom ebből a csodálatos világból, viszont nagyon boldog vagyok, amiért megismerhettem és olvashattam ezt a sorozatot. Nagyon ajánlom mindenkinek, mert kiemelkedő olvasmány az angyalos történetek között! ❤
Bejegyzés itt: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/susan-ee-veg-…

Kapcsolódó könyvek: Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Susan Ee: End of Days – A vég napjai
>!
Tilos_az_Á_Könyvek KU
Ifjúsági könyvek

10 ok, amiért pofon vág ez könyv
Kamaszkritika A kék kabátos lányról

Ránézésre egy ártatlan, kedves regény A kék kabátos lány, de valójában kegyetlenül őszinte, annyira, hogy az már fáj. Miközben olvasod, észre sem veszed, de újra és újra megüt, újra és újra fejbe vág, kinevet, kigúnyol. Tükröt tart eléd, és megmutatja: nézd meg, ilyen is vagy valójában! A földre lök, aztán felemel, és egyszer csak megint lent találod magadat. Hullámvasútba ültet, elhiteti, hogy túl élheted, utána pedig zuhanórepülésbe kezd veled. Simogat, aztán az arcodba csíp. A testedet meg-, a figyelmedet pedig leköti, majd betesz egy fiókba, ahová valójában tartozol. Az emberek közé, a múltba, a valóságba. De mégis hogyan képes egy élettelen tárgy, csupán a tartalmával bántani?

1. Mert beszól és kioktat…
Ez a könyv nem fog kertelni, megmutatja, mit is csinálsz rosszul, mikor nem gondolkozol helyesen, miben kéne változtatnod. Miközben úgy tesz, mintha szórakoztatni próbálna, igazából szid. Csak légy résen, és vedd észre, mikre is hívja fel a figyelmedet!

2. Mert hétköznapi hibák okozzák a tragédiákat…
Senki sem tökéletes, mindenki tesz olyan dolgokat, amit nem kellene, amit később megbán. Ez tény. Csakhogy bele sem gondolunk abba, hogy ezek a látszólag apró hibák milyen hatalmas problémákat tudnak okozni! Borzalmas rádöbbeni, hogy egy meggondolatlan mondat életeket olthat ki, vagy pedig a hobbink, véget vethet minden jónak, ami körülvesz minket. Ez a könyv viszont bemutatja, hogy bizony így van, és érdemes megfontoltan élni!

3. Mert mindenkit bepiszkít…
Ha a holokausztról beszélünk, a történelemről, vagy egy-egy tragédiáról, mindig képesek az emberek kivonni magukat, és úgy tenni, mintha senkinek semmi köze nem lenne hozzá, mintha csak Hitler lett volna az egyetlen gonosz a Földön. Ez a mű nem engedi, hogy ebbe a hitbe ringasd magadat! Téged, a nagyszüleidet, az ismerőseidet is elítéli, sőt magát az írót sem kíméli. Mindenkit beárul, és ráébreszt, ártani nem csak tettekkel, hanem azok hiányával is lehet.

4. Mert tettekre szólít…
Csöndben ülni, és beletörődni, pont annyira rossz, mint a gonoszak mellé állni. Hányszor tapasztaljuk, hogy mégis inkább a nyugalmat és a biztonságot választjuk, a változás helyett. De ha mi sem csinálunk semmit, hogyan várhatjuk el mástól, hogy ő tegyen?

5. Mert a szokatlan hétköznapokról szól…
Az egyik legfájdalmasabb ütése a könyvnek az, amikor bemutatja, hogy egy egyszerű, szokványos érzés mennyire szokatlan lehet, ellenben egy egyáltalán nem hétköznapi eset, mennyire átlagos lehet egy ilyen időszakban. Ráébreszt arra, hogy a körülöttem lévő, ismert világ, pár másodperc alatt mennyire idegenné tud változni.

6. Mert semmi sem fekete vagy fehér…
Ha a háborúról beszélünk, meg van a véleményünk Hitlerről, a nácikról, a nyilasokról és mindenkiről, akit berakunk a rossz jelző alá. Ellenben, akik nem tartoztak hozzájuk, csak jók lehetnek. Könnyű lenne így emlékezni, így tovább lépni, de ez a regény nem engedi. Kimondja, hogy a jók is lehetnek rosszak, valamint a rosszak is lehetnek jók, ugyanis ez az igazság.

7. Mert a velünk élő történelmet írja le…
A mű ráébreszt arra, hogy a történelem folyton ismételi önmagát, és fel kell készülnünk a legsötétebb időkre. Kellemes lenne azt gondolni, ami volt, elmúlt, csak egy másik időszakban, egy másik világban történhettek ilyen borzalmak. Pedig nem igaz. Ma, holnap és örökké lesznek olyan tettek, amiket nem tudunk majd feldolgozni. A kérdés csak az, az utókor ránk hogy fog emlékezni? Mint rosszra? Mint jóra? Vagy, mint egy kívülállóra, a saját világában?

8. Mert a gyáva bátrakról szól…
Ha nem félsz, nem is vagy igazából bátor. A könyvben mindenki retteg és remeg, de lép és tesz valamit. Nem Superman-ek, nem Batman-ek. Csak átlagos fiatalok, pont mint te, vagy én. Látni pedig, hogy ők megmerik tenni, amit mi nem, arcul csapásként ér.

9. Mert sosem tudod, hogy mi lesz…
A regény kiszámíthatatlansága az életről, a történelemről, a jelenről szól. Azt gondolhatod, hogy csak fogás és praktika arra, hogy lekösse a figyelmedet, pedig nem feltétlenül. Ahogyan a te sorsod is kifürkészhetetlen, mindenkié az, a régen élteké, a hősöké, és a gyáváké is.

10. Mert megválaszolhatatlan kérdéseket boncolgat…
Engem személy szerint kikészít, ha valamiről nincsen határozott véleményem, nem tudok száz százalékosan mellé, vagy ellene állni. De az életben rengeteg ilyen dolog van, ez a mű pedig nem is egyet hoz erre példaként. Fájni fog, mert nem tudod eldönteni majd, mi is a helyes választás, de nyugodj meg, senki más sem képes rá!

Búcsúzóul pedig azt mondom, olvasd el! Tényleg, talán rosszul fog esni, lehet szenvedsz majd alatta, de az élet folyamán hányszor kell fájdalmat tapasztalnod ahhoz, hogy megnyerd a jót, hogy gyarapodj?

Kovács Hanga, kamaszkritikus írása

Kapcsolódó könyvek: Monica Hesse: A kék kabátos lány

Monica Hesse: A kék kabátos lány

Kapcsolódó alkotók: Monica Hesse

>!
vikcs P
Ifjúsági könyvek

Susan Ee Angelfall trilógiájának már a legelső része magával ragadott. Csodálatos világfelépítés és történetvezetés jellemzi a könyvet. :)
Teljes bejegyzés itt: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/susan-ee-angy…

Kapcsolódó könyvek: Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
>!
szabadosági P
Ifjúsági könyvek

Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, hogy David Walliams sorozata (a friss épp A nagy szökés) még oké az ifjúságnak, vagy az már nem menő, mert gyerekkönyvnek minősül? Szóval elsősorban azoktól várok választ, akik ebből a korosztályból vannak itt! :) Tényleg csak kíváncsiság!

Köszi!
Ági
szabadosagnes.blog.hu

>!
Tilos_az_Á_Könyvek KU
Ifjúsági könyvek

Nyolc hónap alatt a Föld körül
MEGJELENT A MILLENNIUM EXPRESSZ TRILÓGIA ZÁRÓ KÖTETE!

A Millennium expressz 1896-ban húsvéthétfőtől szilveszterig körbekalandozza az egész világot. A trilógia Könyvhétre megjelenő zárókötetében hőseink két útvonalon haladva Ázsia egzotikus tájait járják be, és karácsonyra érkeznek vissza az Oktogonra, ahol az egész történet elkezdődött. Dávid Ádám, a kalandregények szerzője segít eligazodni a Millennium földrészeken átívelő útvesztőjében, és a három kötet borítójához kapcsolódóan rövid részleteket is olvashattok a trilógiából.

#1 A POTYAUTAS
Az első kötet Közép-Kelet-Európán kalauzol keresztül. Budapesten kerül fel az expresszre a címszereplő potyautas, vagyis Mattyasovszky Teréz, aki Zsolnay Vilmos unokája, és egy Szike nevű fiú elrabolta. Terinek a város alatt futó csatornarendszeren át sikerül megszöknie, majd az árvákat és vészhelyzetbe került kamaszokat szállító Millennium expresszen talál menedéket. A borítón azt a pillanatot kapta el Futaki Attila, amikor a lány dermedten figyeli a villamossínen végiggördülő vonatot.

MOZDONY AZ OKTOGONON
„Mikor Teri kidugta fejét a csatornából az Oktogon közepén, elsüvített mellette egy gőzmozdony. Amennyire a hajnali ködben ki tudta venni, a mozdony legalább egy tucat vagont húzott maga után. Az Andrássy út közepére tervezett nyolcszögletű tér stukkós díszítésű házainak csak a körvonala látszódott, és az egységesen kialakított homlokzatokról visszhangot vert a kerekek csikorgó hangja. »Mit keres egy vonat a villamossínen?« – futott át Teri agyán. […] Olyan éhes és kimerült volt, hogy ájulás környékezte.”

#2 A FOGOLY
A második kötetben az Egyesült Államokban vonatoznak hőseink New Yorktól egészen Los Angelesig. Zsigát a magyar származású szabadulóművész, Harry Houdini szökteti meg a Szabadság-szobor fogságából, majd Chicagón át jutnak el Dallas közelébe, ahol végre viszontláthatja a Millennium többi utasát. Las Vegasnál aztán a Halál-völgy kietlen prérijén áthaladva a vonattetőn összecsap a két ősi ellenség: Kazán és Kirpics, a világméretű koldusmaffia vezére. Németh Gyula az ő párbajukat rajzolta meg a borítón hajmeresztő perspektívából.

PÁRBAJ A PRÉRIN
„Teri hátranézett, és még épp látta Kirpicset két pisztolytáskával a kezében, ahogy hátrafelé lökdösi Kazánt a vonattetőn.
– Uramisten! – suttogta a lány.
– Mi történt? – kérdezte Szike.
– A két öreg mindjárt párbajozni fog. […]
Kirpics megtorpant a kacatkocsi elején, és Kazán kezébe nyomta az egyik pisztolytáskát.
– Menjen el a következő vagonig, és kezdhetjük is. Csak semmi trükk!
– A csalás a maga stílusa – vetette oda Kazán, aztán zokszó nélkül engedelmeskedett. Megfordult a kórházkocsi szélén, de mikor fémkarja a pisztoly markolatához ért, […] lódobogás ütötte meg a fülét, és hátrapillantott. Zsiga bukkant fel a kacatkocsi mellett Artúr csatakos hátán egyensúlyozva. Kalapját lefújta fejéről a menetszél, ahogy kinyújtotta bilincsbe vert kezét a vonat felé.”

#3 A TUDÓSÍTÓ
Az utolsó kötetben Szike kerül a fókuszba: már Amerikában bevallotta Terinek, hogy tudósító szeretne lenni, és Ázsiába érkezve a lány javaslatára el is kezd cikkeket írni Gárdonyi lapjába, a Budapesti Hírlapba az épülő transzszibériai vasútvonalat rettegésben tartó rejtélyes halálvonatról. Ismerős, ugye? A Star Wars legendás űrhajója, a Millennium Falcon a sötét erők halálbolygója ellen veszi fel a harcot, a Millennium expressz utasai pedig a borító hátterében is felsejlő halálvonattal küzdenek meg. Szikének egyébként Nellie Bly, a száguldó riporternő a példaképe, aki Verne Nyolcvan nap alatt a Föld körül című kalandregényét alapul véve elsőként kerülte meg a világot. Hetvenkét napos útjából még menő társasjáték is készült.
De hogyan végződik a Millennium expressz nyolc hónapos útja? És mi történik majd szilveszterkor Párizsban, az Eiffel-torony tetején? Minden titokra fény derül A tudósítóból!

VONAT A JÉGEN
„– Kapaszkodj! – ordította Szike utolsó erejével, mire Teri ösztönösen megragadta a fiú derekát. A Millennium belerohant a sínpár előtt felhalmozott talpfákba, a tó fölé emelkedett, akár egy friss levegőért felszínre törő bálna, majd a mozdony teljes súlyával visszazuhant a sima jégpáncélra.
[…] Baljós remegés futott végig a fagyott vízfelszínen, aztán […] földöntúli robajjal hasadni kezdtek a part mentén egymásra toluló jégtáblák. A Millennium expressz csúszott még néhány métert, végül megtorpant a körülötte felgyülemlett jégtorlasz előtt, és a tóparttól kőhajításnyira süllyedni kezdett a fekete semmibe.
Dermesztő, kásás massza áramlott be a mozdony eresztékein. A túlforrósodott kazán sisteregve kialudt, a két kezdő masiniszta pedig egymásba kapaszkodva vacogott a térdig érő vízben. […] Minden mozdulatlanságba merevedett körülöttük, csak a Millennium negyven éve forgó kerekei ereszkedtek megadóan az örök feledés vak sötétjébe.”

Térképezd fel még jobban a Millennium expressz világát a szerző honlapján, ahol mindhárom kötethez kapcsolódóan izgalmas infók, játékok, műhelytitkok, fotógalériák és videók várnak.

Kapcsolódó könyvek: Dávid Ádám: Millennium Expressz – A potyautas · Dávid Ádám: Millennium Expressz – A fogoly · Dávid Ádám: Millennium Expressz – A tudósító

Dávid Ádám: Millennium Expressz – A potyautas
Dávid Ádám: Millennium Expressz – A fogoly
Dávid Ádám: Millennium Expressz – A tudósító

Kapcsolódó alkotók: Dávid Ádám

Hirdetés
>!
Amanda90
Ifjúsági könyvek

Sziasztok!

Tudom, hogy a zóna a könyvek kibeszélésére készült, de gondoltam itt hátha találok olyan Budapestit, aki ilyen témájú könyvek után érdeklődik. :) Az évek során, több régebbi, tehát nem most divatos könyv vált porfogóvá.
Akiket esetleg érdekelne, bővebben, hogy miről van szó, az nyugodtan írjon privát üzenetet!
További Szép napot Minden Zónatagnak!

>!
Beatrice8
Ifjúsági könyvek

Sziasztok!
Hoztam két könyvértékelést az alábbi könyvekről.Igencsak különböző véleménnyel vagyok két igen különböző könyvről. Olvassátok el és hagyjatok nyomot magatok után!
Mara Dyer eszmélése:
https://molybirodalom.blogspot.hu/2017/05/ma-sokak-alta…
Lány a kötélen:
https://molybirodalom.blogspot.hu/2017/05/gwenda-bond-l…

Kapcsolódó könyvek: Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése · Gwenda Bond: Lány a kötélen

Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Gwenda Bond: Lány a kötélen
>!
Beatrice8
Ifjúsági könyvek

Sziasztok!
Az Egyszer megjelenésének örömére írtam egy értékelést az egész sorozatról. Olvassa el aki szeretné, és hagyjon nyomot maga után valamelyik komment szekcióban.
https://molybirodalom.blogspot.hu/2017/05/leiner-laura-…