!

Ifjúsági könyvek zóna

>!
tees06
Ifjúsági könyvek

Eléggé megosztó regény, és bár van ettől jobb a témában, de mindenképpen érdemes olvasni. Elgondolkodtató üzenetei vannak.

http://discussion.blog.hu/2017/11/12/nem_a_legjobb_de_m…

Kapcsolódó könyvek: Jay Asher: Thirteen Reasons Why · Jay Asher: Tizenhárom okom volt…

Jay Asher: Thirteen Reasons Why
Jay Asher: Tizenhárom okom volt…
>!
adrykacska P
Ifjúsági könyvek

Fergeteges humorral fűszerezett könyvet hoztam ma reggel nektek. fogadjátok sok szeretettel: http://adrykacska.blogspot.hu/2017/11/nogradi-gabor-emm…

Kapcsolódó könyvek: Nógrádi Gábor: Emmike nem semmike

Nógrádi Gábor: Emmike nem semmike

Kapcsolódó alkotók: Nógrádi Gábor

>!
Nóra_Tomcsik IP
Ifjúsági könyvek

Ismerjétek Meg Edmund, Felicia és Marcus kalandjait. :)
A könyv már előrendelhető. :)

Kapcsolódó könyvek: Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala
>!
Eryka93
Ifjúsági könyvek

Sziasztok! :)
Most egy szuper high fantasyról, a Lángvetőről hoztam értékelést. Kicsit döcögősen indult a kapcsolatunk, de a végére teljesen magába szippantott.
https://lapozzbeleblog.blogspot.hu/2017/11/cinda-willia…

Kapcsolódó könyvek: Cinda Williams Chima: Lángvető

Cinda Williams Chima: Lángvető
>!
tees06
Ifjúsági könyvek

Az elmúlt egy hónapban nem jelentkeztem, de most egy igazán szép regénnyel térek vissza. Bátran ajánlom. :)

http://discussion.blog.hu/2017/11/02/elfeledett_csillag

Kapcsolódó könyvek: Lois Lowry: Számláld meg a csillagokat

Lois Lowry: Számláld meg a csillagokat
2 hozzászólás
>!
vikcs P
Ifjúsági könyvek

Sziasztok!
November első bejegyzése nálam egy izgalmas, letehetetlen romantikus regény lett. :) Ez nem más, mint egy remek folytatás Marie Rutkoski tollából és a KMK jóvoltából!
Katt: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/11/marie-rutkosk…

Kapcsolódó könyvek: Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne

Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne
Hirdetés
>!
Nóra_Tomcsik IP
Ifjúsági könyvek

A könyv már előjegyezhető a vilagegykonyv@gmail.com e-mail címen :)

"- Mit olvasol?
– Az öt királyság krónikáit – felelt Felicia unottan. – A tanítóm azt mondta, hogy holnap fel kell mondanom neki a címereket és a fontos eseményeket az elmúlt kétszáz évből.
– De hisz ez egyszerű – legyintett Edmund. – Nézd! – kissé előrébb lapozott a könyvben, ahol színes festett kis képeken sorakoztak a címerek. – Ez itt a mi címerünk – mutatott az elsőre. Ez tűzpiros és feketesávos zászló volt. Középen egy aranyoroszlán tartott egy ezüst pajzsot. – ez Északé – mutatott Edmund a következőre. Észak zászlaja kék volt, középen szürke sávval, rajta egy fekete medve, mögötte keresztben egy lándzsa és egy kard. – Az északiak harcias nép. Nekik vannak a legjobb katonáik.
– Honnan tudod ezeket? Én képtelen vagyok megtanulni – kérdezte felsóhajtva Felicia.
– Lovagnak készülök – válaszolt Edmund. – Az apródoknak mindent tudniuk kell, mielőtt lovaggá ütik őket.
Felicia egy pillanatig elmerült Edmund szőke fürtjeinek látványában melyeket szinte aranyszínűvé változtatott a délutáni napfény. A fiú elkapta a lány tekintetét és ettől mindketten zavarba jöttek. Végül Edmund ismét rámutatott egy címerre.
– Folytassuk! – mondta még kissé feszélyezett hangon. – Ez a Nyugati ország zászlaja – mutatott egy zöld, vörös zászlóra. Ennek a közepén egy hajó volt. – A nyugatiak kereskedők – magyarázta Edmund. – Nekik van a legnagyobb hajó flottájuk, és nagyon gazdag ország. Ez pedig a Keleti királyságé. – A negyedik zászló narancs-színű és napsárga volt. Közepén a vöröslő, lemenő nap és előtte egy repülő sirály. – Keleten vannak a legjobb művészek. Évente idejön a színtársulatuk, és nagyon mókás darabokat adnak elő. Majd meg kell nézned! – ecsetelte lelkesen.
– A sárkányokról is tanulnom kell – jegyezte meg Felicia. – A tanítóm azt mondta, hogy valóban léteztek.
– Akkor most már hiszel nekem – jegyezte meg diadalmas mosollyal Edmund. Felicia bólin-tott.
– De hosszú ideje senki sem hallott róluk.
– Igen, mert a nagy háború után az Árny-hegységbe vitték őket – magyarázta Edmund. – Aeron, az akkori Nagykirály le akarta igázni a másik négyet. Csaknem a birodalom felét felper-zselte a sárkányokkal. Akkor élt Arianne királynő is.
– Róla szólt az a dal, igaz? – kérdezte Felicia. Még most is a fülében csengett az apród szép hangja, ahogy azt a csodás dallamot énekelte.
– Igen – felelt Edmund mosolyogva, és kissé elpirult. – A háborúban a Nagykirály mellett csak nyugat állt ki. De már az övé volt Kelet és Dél is. Dél végül fellázadt, és Északkal karöltve csaknem letaszították a királyt a trónról. Kelet is csatlakozott, de az utolsó pillanatban elárulta őket, és a sárkányok titkát elmondta a Nagyki-rálynak. A sárkányokat csak egy módon lehetett engedelmességre bírni, de ennek a titkát csak kevesen ismerték. Aeron azonban átverte a ki-rályt, és amikor megszerezte a hatalmat a sárká-nyok felett, a keleti uralkodót végeztette ki első-nek.
A sárkányok, Dracan és Baeron felperzselték szinte az egész birodalmat. De Arianne megölte a Nagykirályt, és az új trónörökös hajlandó volt a békéről tárgyalni. Nagyobb hatalma lett, mint a másik négy királynak, és az lett a dolga, hogy fenntartsa a békét. A sárkányok visszakerültek keletre, és most ott alszanak, immáron kétszáz éve. – Edmund elhallgatott. Felicia csodálva nézte őt. Lenyűgözte a fiú tudása, és önmagát is nagyon szégyellte, amiért hercegnő létére nem ismeri a birodalom történetét.
– Sokkal jobban mesélsz, mint az az unalmas tanító – jegyezte meg. Hangja kissé csalódott volt, melynek okára Edmund hamar rájött.
– Megtanulod ezeket, ne aggódj! Nem tehetsz arról, hogy elraboltak, mikor gyerek voltál – bíztatta Edmund, és Felicia nagy meglepetésére megfogta a kezét. A lány nem tiltakozott. "

Kapcsolódó könyvek: Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala
>!
vikcs P
Ifjúsági könyvek

Sziasztok! :)
Nicola Yoon újdonságáról hoztam most Nektek egy kis elemzős értékelést. Néha elszaladt velem a ló, de nagyon-nagyon tetszett a könyv, ezért muszáj volt áradoznom :)
http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/10/nicola-yoon-n…

Kapcsolódó könyvek: Nicola Yoon: A Nap is csillag

Nicola Yoon: A Nap is csillag
2 hozzászólás
>!
Nóra_Tomcsik IP
Ifjúsági könyvek

Novemberben Illusztrált és javított változatban érkezik A hercegnő és a sárkányok dala című ifjúsági fantasym, aminek most az első fejezetébe is belekukkanthattok. :)
https://jesuisvoyager.blogspot.hu/2016/09/olvass-bele-k…

Kapcsolódó könyvek: Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala