!

Ifjú/kezdő írók köre zóna

>!
Zanbar
Ifjú/kezdő írók köre

Prüdéria.

Nem titkolom, kíváncsi vagyok a véleményetekre a témában:

Tegyük fel, hogy nem erotikus vagy „romantikus” regényt írtok/olvastok, melynek egyfajta toposz eleme a szexualitás, hanem bármilyen más történetet, s tegyük fel, hogy annak nagyobb szerepe van, mintsem tölteni az oldalszámot.
Tehát bevállalható vagy elvárható-e egy példának okáért „keményebb” műtől, hogy ebben a témában is felnőttesebb legyen, vagy magától értetődő és nem érdemes úgymond túllihegni ? :-)

12 hozzászólás
>!
Martin_Kay IP
Ifjú/kezdő írók köre

Ez most jól esett, köszönöm az értékelést! :)

Érdekesnek találom, hogy hol az egyik, hol a másik hősöm kerül közelebb az olvasókhoz. Azt hiszem, így a legjobb!

"A magyar írók képzeletbeli szövetsége egy újabb tehetséges taggal bővült. Martin Kay kivételes, lényegre törő írói stílusa sok olvasó szívéhez megtalálja az utat, ebben biztos vagyok.
Szereplői komplexek, és érezhetően sok érdekességet, meglepetést tartogatnak még.
Történetvezetése sem gyenge, van itt nem elhanyagolható visszatekintés a múltba-szerű fejezetek, a jelenben pedig nem sajnálta a muníciót, csak úgy füstölögtek a lapok.

Aki szereti, ha pörög a cselekmény, annak szólok, ez az ő könyve, tessék nyugodtan kézbe venni és lapozni, amiben a felbukkanó illusztrációk még izgalmasabbá teszik a regényt."
Bővebben: https://anniemindenesblogja.blogspot.com/2019/02/martin…

A cikket szerezte: @Annie04

Kapcsolódó könyvek: Martin Kay: Eastern

Martin Kay: Eastern

Kapcsolódó alkotók: Martin Kay

1 hozzászólás
>!
SkadeMonke
Ifjú/kezdő írók köre

Tavaly jelent meg magánkiadásban az első regényem, egy kis bemutató. :)

„A világ több, mint aminek látszik.” – Kai Shark haragban van az egész világgal, és habár egy belső hang azt súgja, ne tegye, mégis rossz ember mellé szegődik, ezzel olyan folyamatot indít el, amit nem tud megállítani. Két énje folyamatos harcban áll egymással.
Mikael Harris élete utazására készül, de még el sem indul, egy rejtélyes idegen, Ingo Schenker bukkan fel, aki végigkíséri útját. Először csak útitárs, azonban lassan felnyitja a férfi szemét – talán sosem tér vissza régi életéhez.
Kai és Mikael útjai végül keresztezik egymást, hála Ingo-nak és egy rejtélyes lénynek, a Zsarnoknak, kinek nevét kevesen ismerik, de még kevesebben hisznek benne. Pedig mindenütt ott van. – „Minden szabályt én írok. Csak én ismerem őket.”

Könyv: https://undergroundbolt.hu/termek/a-zsarnok-feltamadasa…
E-könyv: https://www.ekonyv.hu/hu/konyv-reszletei/a-zsarnok-felt…

>!
S_A_Locryn
Ifjú/kezdő írók köre

Sziasztok!

Mivel többen kérték, folytattam az Időutazó című történetem. Ez a kisregény-szerűség egy sci-fi gay romance, némi első és második világháborús beütéssel. Mivel ebben a történetben főleg katonák szerepelnek, készüljetek fel arra is, hogy nem feltétlenül beszélnek szépen egymás közt.
De remélem, azért nem ijesztettem el senkit, a részlet pedig ezen a linken található: https://hundredmoors.com/2020/02/20/idoutazo-5/

>!
Tarja_Kauppinen IMP
Ifjú/kezdő írók köre

Ha szeretsz írni – prózát vagy verset –, gyere a Merítés pályázatára, mert többek között dedikált példányt is nyerhetsz a Röpkekilencből.

Részletek:
https://moly.hu/kihivasok/a-merites-allando-palyazata

Ne hagyd ki, jelentkezz!

Kapcsolódó könyvek: Gál Hedda: Röpkekilenc

Gál Hedda: Röpkekilenc
>!
Zanbar
Ifjú/kezdő írók köre

Egy diktatúra természetrajza.

Gondoltam megosztom néhány meglátásom a diktatúrákról, hátha akad olyan író, aki ilyesféle világba képzeli el művét és talán a segítségére van, teszem mindezt az összes, valaha volt autokrácia kivesézése és teljes társadalom szociológiai elemzése nélkül :-)

A nulladik generáció:
Az új rendszer ekkor születik. Akár erőszakos hatalomátvétel, akár fokozatosan manipulált politikai/társadalmi/ gazdasági folyamatok révén, de egyszer csak felváltja az előző rendszert. Fontos kiemelni, hogy ez a lépés akkor is jelentőséggel bír, ha egyik diktátor váltja a másikat, mint a cár és a bolsevik hatalom váltás esetében.
A nulladik generáció a leglendületesebb, legerőszakosabb. Tele van ígérgetéssel, a régi rendszer lerombolásának látványos tetteivel és természetesen ellenségkereséssel és találással. Valós és vélt ellenlábasait ténylegesen, vagy éppen egzisztenciálisan megsemmisíti, közben pedig látványosan átformálja az államot melyben létezik.
Erősségei: „pusztító” ereje ekkor van a csúcson, gyermeki indulattal és kompromisszumképtelenséggel kezel minden helyzetet, egyfajta lázadó kamaszos „mindentudással”.
Gyengeségei: túlontúl fiatal, és szélsőséges. Sokan élnek még, akik emlékeznek a régi, akár demokratikusabb, vagy éppen mérsékeltebb autokráciára és könnyen felsorakozhatnak ezen eszmék mögé, akár külső segítséggel is, még véresebb belháborúba sodorva ezzel az államot.

Az első generáció:
A nulladik generáció nincs időhöz kötve, így emberi időtávban bizonytalan, mikor következik be a generáció váltás.
Az első generáció a nulladikhoz képest mérsékeltebb. Vélt, vagy valós ellenségei elpusztultak, vagy kiszorultak, üldözésük kevéssé látványos, kevéssé alkalmas a mindennapi propagandára. Míg elődje a rombolásról, ez az építkezésről szól, ideológiailag éppen úgy, mint fizikailag. Szobrokat emelnek, vezérek képmása lóg a falakon, épületek hirdetik a rendszer nagyságát, könyvek annak eszméit. A terror valamelyest csendesedik, tankok helyett a titkos rendőrség fekete autói járják az utcát, emberek tűnnek el, bizonytalanságban tartva a tömegeket, általánossá válik a dezinformáció, úgy a médiákban, mind a „pletyka szintjén”
Erősségei: a társadalom jelentős része megfélemlített és a túlélés érdekében mind inkább hajlandó együttműködni. Kialakulnak a rendszer haszonélvezői, akár nagyobb számban is (a jelen Kínája ékes példája annak, hogy százmilliók számára biztosít példátlan jólétet a rendszer) Kezdenek kialakulni azok az önvédelmi rendszerek, melyek a látványos terror helyett a finomabb megoldásokat kedvelik.
Gyengeségei: még ekkor is sokan vannak, akik emlékeznek az előző rendszerre és ők közvetve hatással vannak a jelen generációjára, aki kisgyerekként élte meg a hatalom átvételt vagy éppen ebbe született bele (kiváló példa erre a putyini Oroszország, melyben már felnőtt a Putyin-nemzedék) Az Első Generáció ellenállása csendesebb, rejtettebb és inkább ideológiai. Mondhatjuk, hogy a fejekben létezik.

A második és harmadik generáció:
„Ahol zsarnokság van…” Az egyre tolódó emberi átlag életkor okán egyes diktatúrákban ez akár egy évszázadot is jelenthet, de a rendszer lassan, de biztosan belső társadalmi ellenlábasok nélkül marad – Nincs utánpótlás, ahogy az Equilibriumban mondják. A más korokat látott nemzedék megöregedett, javuk meghalt, az társadalom java a rendszer dezinformációin nőtt fel, mely olyan mélyen gyökeredzik immáron az élőkben, hogy a külső és a rendszer elképzeléseivel ellentétes nézetek sem tudnak igazán hatni rá. Kínában 4000 éve diktatúra van, a kollektív emlékezet minden szintjén ez volt a társadalmi berendezkedés.
Erősségei: Van. Az ellenállás elhanyagolható, előtérbe kerülhetnek olyan nézetek, mely puhítják a rendszert, de meg nem szüntetik. Hogy egy diktatúra okos-e az ezekben az években dől el. A terror helyett a „miért van ránk szükség” elvet követve, egyre többen és többen élvezik a rendszer előnyeit s bár a társadalom egy jelentékeny része továbbra is nyomoroghat, egyfajta „szavazó tábor” alakul ki a rendszer körül, a tömeg, akinek érdeke, hogy fennmaradjon.
Gyengeségei: elkényelmesedhet. Nincs ellenség, nincs folyamatos terror, sokszor már önmaga is elfeledkezik róla, hogy mi is valójában, hiszen örökölte hatalmát, nem elvette azt.

A sokadik generáció:
Senki sem tudja milyen volt előtte és nem is érdekli. Ennek a rendszernek valóban semmi szüksége arra, hogy fitogtassa hatalmát és nincs is kivel szemben s ha a külső erőket zavarja is léte tenni már nem nagyon mernek ellene – ismét csak ékes példája ennek Kína, melyet sokan „köpködnek”, de legnagyobb ellenlábasa az USA sem mer neki ugrani valójában, mert az USA államadósságának 70%-a Kínában van…
Erőssége: nincs ellensége
Gyengesége: nincs ellensége – még…

Az utolsó generáció:
„Egyetlen nagy birodalom sem dönthető meg kívülről, meg kell várni, míg önmagát pusztítja el..” Az uralmak mind megdőlnek, de legtöbbször azért mert összeroskadnak saját maguk alatt. Belső klikkek, érdekek tépik szét őket, szakadnak darabokra, kisebb államokra, melyek egymást és önmagukat falják fel.
Erősségei: legalább embernek érdeke egyben tartani, mint ahánynak széttépni. Egy birodalom nem a semmibe hullik, századokon át nyoma marad ott ahová esik, s az őt követő koroknak az lesz az első kihívása, hogy kimásznak a romjai alól.
Gyengeségei: a hatalmas test már halott, csak a kéreg tartja egyben. Beteg és mérgező a létezése és már többet árt, mint használ.

Azért fogalmaztam meg mindezt, mert sok könyvben éreztem már, hogy a diktatúra nem egyéb az egyén uralmánál, arctalan sisakos halálosztagok képében, s a dekadens szórakozásmódok legtöbbször annak szimbólumai, hogy a rendszer hanyatlik és haláltusáját vívja. Gondoljatok csak bele, Rómában már akkor tartottak gladiátor viadalokat, mikor az még nem volt szuperhatalom, s felemelkedése, igazi nagysága még csak születőben volt.

Hirdetés
>!
Trivium_Egyesület KU
Ifjú/kezdő írók köre

Előkészületben Pelesz Alexandra Gyászmunka című regénye

Várhatóan 2020. március elején jelenik meg Pelesz Alexandra Gyászmunka című regénye, amely a Trivium Egyesület 2019-ben indított Hogyan írjunk regényt? elnevezésű szemináriumi képzésén első helyezést ért el.

>!
S_A_Locryn
Ifjú/kezdő írók köre

Sziasztok!
Mivel nemsokára egy éves lesz a blogom, hirdettem egy játékot, amivel novellát lehet nyerni tőlem. Ennek keretein belül hamar meg is lett az első nyertes, és elkészült a nyeremény novella is. Ezt szeretném megmutatni nektek, és remélem, hogy tetszeni fog nektek a történet, ami arról szól, hogy hogyan keresztezi egymást két korábbi novellám szereplőinek az élete. Két meleg pár életéből láthattok egy kis részletet a történetből.
A novella itt érhető el: https://hundredmoors.com/2020/02/05/crossover-1-gyakorn…
Ha esetleg a meglepetés novella felkeltette az érdeklődéseteket, és szeretnétek játszani és novellát nyerni, itt találhatjátok a születésnapi meglepetés játékot:
https://hundredmoors.com/2020/02/02/kozelgo-egy-eves-szulinap/
És köszönöm, hogy eddig nyomonkövettétek a blog sorsát, és köszönöm a sok támogatást is. :)

>!
V_Zorka
Ifjú/kezdő írók köre

Elmerengés

Az adás a tv-ben megszakadt. Emma amúgy sem nézte, ilyesmire nem volt most érkezése. Gondolatai baljóslatú, sötét felhőkként lepték el képzeletbeli horizontját. Komoran nézett körül utoljára a sötét, csak a képernyő hangyái által megvilágított szobában, ahol korábban mindig olyan boldog volt.

Az emeleti fürdőszobában, mely a hálóról nyílt ezalatt egyre csak folyt a víz.
Emma egykedvűen hallgatta a zuhanyzás hangjait, majd figyelmét újra a kezében tartott konyhakésre irányította. A kedvenc japán márkája, abból is az a típus, amivel a fehér húsokat szeleteli. Vékony, áramvonalas penge… és éles.
Hűtlen szerelme már sosem tudja meg, mekkora fájdalmat okozott Emmának, amikor gyanúja beigazolódott, s őt megpillantotta a másik nővel. A másik nő – Emma csak így nevezte magában. Iránta gyűlöletet nem érzett, hiszen a csalfa kedves mindkét kapcsolata egyazon hétvégén kezdődött. Hol szánta addigi vetélytársát, hol irigyelte boldog tudatlanságát. De a saját sorsát már megválasztotta. Úgy vette fel ma este ezt a kést, hogy avval csontig fog hatolni.

Ezért amikor elhalt végre a víz zubogása, lemondóan, beletörődve emelte maga elé, hogy gyors mozdulattal elnyesse az ágyon fekvő férfi torkát. Egy pillanatig nézte csak, ahogy a vér lecsordul. Elmerengve. Aztán halk léptekkel elhagyta a házat, a kapuból még épp meghallva egy nő velőtrázó visítását. A másik nő… megtarthatja.

>!
Virginia_Sol P
Ifjú/kezdő írók köre

Sziasztok!
Elsősorban olyanokhoz szólok most, akiknek van már megjelent, önálló kötete: regény, novellás, verses, bármi.

Április 19-én Kapuváron lesz egy maraton, rá is tudtok keresni: Hanság-Rábaköz Maraton a neve, és mivel én vagyok az egyik támogató, arra gondoltam, hogy szeretnék többeteknek is lehetőséget adni a reklámra.

Mivel én is odavitetem ismerőssel a könyveimet (nagyon korlátozott számban), és egyébként vonattal tervezek odautazni (Pestről), leginkább a Győr-Moson-Sopron megyeieknek lehet ez érdekes, de egyébként mindenkit szeretettel várunk.

Kasszázást önállóan tudjátok megoldani, illetve reményeim szerint lesz egy segítő erre a célra, továbbá leszervezem, hogy legyen standunk.

Remélem, mindent elmondtam, ha nem, kérdezzetek bátran. Illetve, ha érdekel a dolog, feltétlenül írjatok nekem! És, mivel rengeteg tennivaló van e körül, kérlek titeket, csak abban az esetben jelentkezzetek, ha biztosan ott lesztek! Köszönöm!