!

Ifjú/kezdő írók köre zóna

>!
gyongyos
Ifjú/kezdő írók köre

Sziasztok! Már elkezdtem két történetet, amit Wattpadra fel is tettem, de azért szerettem volna nektek is megmutatni. Véleményeket, építő kritikákat szívesen fogadok, sőt, örülnék is, ha írnátok.
https://www.wattpad.com/user/gyongyos1

>!
Gothic01 P
Ifjú/kezdő írók köre

Üdv! :-)

Az utóbbi időben belevetettem magamat a novellázásba. Jelen bejegyzésemben ennek a projektemnek az egyik termékét, a Gólem karnevál című fantasy novellámat szeretném megmutatni nektek, amelyben egy dimenziók között körözött bűnöző kalandos menekülése kerül a középpontba egy olyan világban, aminek a rendje fölött egy éjjel-nappal figyelő, félelmetes erejű istenség őrködik…
Bővebben:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/07/gothic-syrin…

Véleményeket, észrevételeket a történet kapcsán nagyon szívesen fogadok hozzászólásban a blogon, a molyon és Facebookon egyaránt, legyen az negatív vagy pozitív. :)

>!
Poppy_Barker
Ifjú/kezdő írók köre

Rövid, pár soros, külön értelmezendő irományok,amik tökéletesek neked ha…
1.Szereted a Dramione párost
2.Meg persze a Harry Pottert.
Jó olvasast!

https://wonderland233.blogspot.com/2018/06/kiragadott-p…

>!
Nikita88
Ifjú/kezdő írók köre

Sziasztok!
Gondoltam megmutatom pár írásomat!
https://kiccsilany-birodalma.webnode.hu/verseim-tortene…
Véleményeket szívesen fogadok!
További szép estét Mindenkinek!

>!
Kasey
Ifjú/kezdő írók köre

Sziasztok!

Dolgozok egy regényemen, vagyis még csak a vázlatán, de már teljesen beleszerettem a történetbe :D
Kérdésem annyi lenne, hogy szerintetek nagyon zavaró-e, ha váltakozva, hol az egyik, hol a másik főszereplő szemszögéből „látjuk” az eseményeket? Egyik szereplőt sem akarom elhanyagolni, és mindkettejük fejlődésén nagy a hangsúly, ezért tűnik igy jobbnak.

Előre is köszi a válaszokat :)

11 hozzászólás
Hirdetés
>!
KateMoore
Ifjú/kezdő írók köre

Sziasztok !! :)
Elkezdtem dolgozni egy történeten. :) Címe: Szofi: Élet töredék Helyenként klisés helyzetekkel viszont rengeteg egyéni gondolat menettel igyekszem fűszerezni. :)

Történet összefoglalója röviden: Adott egy fiatal 18 éves lány, aki élet halál között lebeg. Gondolataival, érzéseivel, élethelyzeteivel megismerjük azt a világot amiben Ő él. Betekintést enged életébe és a fájdalmaiba naplóján keresztül. :)

Wattpadon elérhető az 1. fejezet. :))
https://www.wattpad.com/user/kate666blood

1 hozzászólás
>!
RoxiBlake
Ifjú/kezdő írók köre

Sziasztok !

Aktuális irományom : Egy eszkort naplója (18+ )
Wattpadon megtaláltok ! Katt a linkre !
https://www.wattpad.com/user/RoxiBlake

Nagyon örülnék a véleményeknek ! :)

>!
Kevin_Krall
Ifjú/kezdő írók köre

Králl Kevin:
CSILLAGPART
avagy
Mese a kivetettségről

Ann már egészen fiatalon arról álmodott, hogy egy szép, egészséges kisfiú anyja szeretne lenni. Egy anyuka, aki erkölcsös és udvarias viselkedésre neveli gyermekét, mégsem lesz vele szigorú, vagy erőszakos. Éppen ezért, mikor 24 évesen egy gyönyörű fiút hozott a világra, azt gondolta élete legszebb napja ez.. A kisfiút Tobynak nevezte el.
Amikor a fiú cseperedett és mézszőke haja növögetni kezdett almazöld szempárja felett, Annt elhagyta kedvese, kapcsolatuk felbomlott. Ettől kezdve még nagyobb odaadással bánt gyermekével és szinte minden este kilátogatott vele egy mesebelinek tűnő tengerpartra, amit Csillagpartnak kereszteltek.
Néhány évvel később Toby iskolába kezdett járni, minden hétköznap reggel egy hosszú vonatút után jutottak el oda. A tanárok és diáktársai kedvelték őt, a fiú udvarias volt és visszafogott, kedves mindenkivel. Nyolc éves volt, amikor egy kislánnyal nagyon jó barátok lettek, őt pedig Sarahnak hívták. Egyszer ő is kiment velük a Csillagpartra és együtt figyelték a festőien ragyogó csillagokat, melyeket az égbolt sötét vászna fogott körbe. Hazafele mindketten kaptak egy-egy kicsi plüssmedvét, amelyeknek üveggomb szemei gülün meredtek a nagyvilágba. Toby és Sarah gyakorta nevették el magukat emiatt, Ann pedig örült fia boldogságának.
Egyik reggel Toby szorította kezeiben a saját plüssmackóját, azt tervezték Sarahval, hogy együtt beviszik őket az iskolába és a szünetekben játszanak. Rendkívül erős szél támadt fel, az idő egyre rosszabbodott. Ann betelefonált a munkahelyére, hogy valószínűleg késni fog, mert még számos helyen van elintéznivalója. A vonat éppen megérkezett az állomásra, hatalmas iramából alig vett vissza. Egyszer csak a kis Toby kezeiből kiszakította a szél a plüssmedvét és a vonatsínre sodorta, amely jó negyedméterrel volt lentebb a perontól. A kisfiú nem sokat gondolkozott, ameddig Ann csak egy pillanatra elfordította róla a tekintetét, egyből a játék után ugrott. Hatalmasat esett az éles kavicsokra, puffanását hallva Ann hátán jéghideg érzés futott végig. Amikor meglátta a gyereket a sínen, torka szakadtából sikított, a nevét kiáltozta. Mire lépett volna egyet, a vonat elsuhant mellette, a duda éles hangja úgy vágott bele az addig makulátlanul csendes levegőbe, mintha egy sárkány üvöltött volna fel.
A mentők csak húsz perc elteltével értek ki, az állomáson egyre több kíváncsiskodó személy jelent meg. Ann csak állt kisfia teste felett, mindenkit elátkozott volna, akik arcátlanul köré tolakodtak, de nem tudta elhagyni hang a száját.
Heteken keresztül csak sírt otthonában, nem tudta elengedni elméjéből a képeket, egyre inkább csak el akarta dobni magától az életét. Álmatlan éjszakái és folyamatos fájdalmai fokozatosan legyengítették őt. Érezte, sokáig nem fogja ezt bírni. Egy éjszaka letérdelt a Csillagparton, a puha homokszemekbe és messzire bámult a tajtékzó hullámokra. Imádkozott és a következőket mondta:
– Nem bírom tovább ezt a terhet, csak hadd kapjam vissza a fiamat, mindent megtennék érte, mert egyedül ő az, aki miatt szeretek élni! – ezután hazament és hosszú idő óta ez volt az egyetlen éjszaka, amelyet végig tudott aludni, tele reménnyel.
Másnap, amikor kiment a kertjébe, a vastag fűcsomók között egy kis üvegcsét talált. Megnézte közelebbről, majd tudta, hogy ez egy segítség lesz számára.
A temető csendes volt, csupán a tücskök ciripelése töltötte meg az estét. Erőtlen női teste nehezen jutott el a test kiásásáig, szemei könnyekkel teltek meg ez alatt. Vászonba tekerte, a kellemetlen szag erős, maró hatást keltett a gyomrában, de mindezt elnyomta a fia iránti szeretet érzése. Vissza akarta őt kapni.
A Csillagpart újra nyugodt, kellemes arcát mutatta, mikor odaérkezett fiával. Letette a testet, egészen közel a vízhez és szétnyitotta fia száját. Belecsepegtette a kis üvegcse tartalmát, pár aranycseppet.Könnyezve nézett a gyermek acrára, mikor egyszercsak Toby felnyitotta a szemeit és szeretetteljesen nézett vissza rá. A fiú testébe új életet lehelt a szérum, adott neki még egy életet. Ann átölelte őt, a kellemetlen szag és az oszlásnak induló test ellenére. Toby arca és végtagjai a sérülések miatt is torzak voltak, de Ann ugyanazt a kisfiút látta benne. Toby csak külsőre változott, legbelül ugyanaz a szeretetteljes gyermek maradt. Mikor újra láthatta anyját, zokogni kezdett és ő sem akart szabadulni az ölelésből. Hangja nem sérült, saját hangján igy szólt a könnyek közül:
– Boldog vagyok, hogy újra veled lehetek, anya!
Anya és gyermeke így hosszú hosszú ideig csak ölelkeztek a homokban, hátuk mögött a csillagok és a parázslóan üde városi fények hosszas sávokat vetettek a titkolózóan morajló tengerre.
Tobyt az anyja lefürdette, új ruhákat adott rá, sebesüléseit is próbálta begyógyítani. Arcát hegek borították, kellemes látványt még enyhén szólva se keltett. De Ann igyekezett ugyanúgy viselkedni vele, és folytatni az életét. Nem akarta, hogy csupán más külső miatt a fia kivetett legyen és iskolázatlan.
Így Toby újra iskolába kezdett járni, de környezete jelentősen megváltozott körülötte. A tanárok szemében is mássá vált, egy torz, fogyatékos gyereket láttak benne, akit anyja csak erőltetésképpen küldött iskolába. Pedig az igazság az volt, hogy Toby ugyanúgy tanult, az osztály legjobbjai közé tartozott. A gyerekek körében is folyamatos csúfolódások és undor tárgyává vált, minden korábbi barátját elveszítette. Mikor először mert közeledni a kis Sarahoz, a lány, mintha egyetlen közös emlékük sem lett volna, elmenekült előle. Toby eleinte fogócskának vélte a dolgot és futni kezdett utána. Aznapra tanári figyelmeztetést kapott és Sarah szülei megtiltották, hogy valaha a lányuk közelébe férhessen.
A gyerekek hazafelé úton kővel kezdték el dobálni őt, mondván: „Őt már úgysem lehet tovább rontani.”
Így ment ez napról napra, míg Toby egyre inkább úgy kezdte érezni, megbánta, hogy visszatérhetett az életbe. Ann hiába harcolt a fiáért, mindhiába volt. A fiát a városban megbélyegezték, és egy idő után már őt is. Egyre inkább azt hallotta vissza a háta mögött, hogy a „torzszülött anyja”
Egy este Ann és Toby újra kimentek a Csillagpartra. A szél csendesen fütyült, a távoli tenger habjain csónakok hullámoztak. Ann belenézett fia szemeibe.
-"Egy anya és a fia kapcsolata a mindenség. Amin nem fog mások véleménye és befolyása." Ezt egy könyvben olvastam egyszerés én is így gondolom. Én nagyon örülök, hogy te vagy az én kisfiam. Mert te nekem mindennél többet érsz. Szeretnél velem maradni?
A fiú bólintott. Az anyja megfogta az egyik kezét és a tenger felé indultak. Egyre bentebb értek, ameddig a habok teljesen be nem fedték őket és elmerültek a Csillagpart sötétkék, csillagoktól ragyogó vízében. A hely, amire mindig is számíthattak, örökre elnyelte őket. Többé már soha senki nem látta őket,és ők is a Csillagpart titkává váltak.

VÉGE

>!
Reakció KU
Ifjú/kezdő írók köre

Kedves ifjú/kezdő írók!

Három hónapja jelent meg Máglyatűz című könyvünk, ami egy elsőkönyves író, David Autere (Demkó Attila) műve. Azóta több mint 1300 példány fogyott el belőle, többször volt kategóriaelső a Bookline-nál, és a következő recenziók/interjúk születtek a nyomán:
https://magyaridok.hu/kultura/nagy-nagy-maglyatuzet-ken…
http://valasz.hu/itthon/putyin-a-szekelyeknel-itt-a-mag…
http://azonnali.hu/cikk/20180325_igy-hasznalhatna-ki-eg…
https://index.hu/belfold/2018/06/03/magasrangu_volt_hm-…
https://alfahir.hu/2018/06/07/maglyatuz_kozep_europa_er…

Ennek kapcsán merült fel bennünk az ötlet, hogy írói pályára készülők számára érdekes lehet a szerző története (több mint 20 év telt el az első kéziratváltozat és a megjelenés között), eddigi tapasztalatai. Ha gondoljátok, szívesen szervezünk egy olyan alkalmat Budapesten, a kiadó Váci utcai irodájában, ahol erről és a Máglyatűzről beszélgethettek vele. Ez a poszt egy igényfelmérés, kérjük, hogy az érdeklődők egy kommentben írják meg, hogy
– hétköznap kora délután vagy munkaidő után lenne-e alkalmas nektek a beszélgetés;
– vállalnátok-e, hogy a beszélgetésig elolvassátok a könyvet, és pár mondatos értékelést is írtok róla?

Köszönjük.

Üdvözlettel:
A Reakció