!

Ifjú/kezdő írók köre zóna

>!
BambooStoffer
Ifjú/kezdő írók köre

Sziasztok!

Wattyra kikerült Az Erdő legendája 3. fejezete is. A kis szarvasszellem kölyköt megvizsgálja R'abilmi, akinek úgy tartják a Halál jár a nyomában. Ő talán tud megoldást a történtekre, vagy legalább ismer valakit…
https://www.wattpad.com/419015502-az-erd%25C5%2591-lege…

>!
M16 IP
Ifjú/kezdő írók köre

Sziasztok! :) Új sorozat indul a blogon Házasságok részletei címen. Azaz: életképek formájában boncolgatom a házasságot. Néha cinikus, máskor vicces, időnként fájdalmas jeleneteket mutatok. A célom pedig nem más, mint hogy megállj egy pillanatra és elgondolkodj: te vajon hogyan viselkednél hasonló élethelyzetben?
Íme az első:
http://haelkeszulmegmutatom.cafeblog.hu/2017/06/24/haza…

>!
Praetorianus P
Ifjú/kezdő írók köre

Kifordult Világ közjáték
Jeffrey Newman 4.

    Lindsey volt az, aki aznap éjjel kimosdatta Ross Newmant a hányásából. Bár nem ezért kapta a fizetését, elég régóta dolgozott – illetve zsebpénzért segített – a családnak, és az események tükrében – már amennyit a férfi összefüggéstelen, kásás szavaiból le tudott szűrni – úgy érezte, ezúttal kicsit ki kell tolnia a határokat. Hiszen nem csak egy pár formás láb volt ő, ami éppen a földig ért, hanem egy olyan lány, aki szintén kapott már eleget a sorstól ahhoz, hogy átérezze a Newman család tragédiáját. Empátiája pedig különösen Jeffre terjedt ki, aki azon az éjszakán – bár még nem tudta – lényegében mindkét szülőjét elveszítette.
    Lindsey volt az, akinek unszolására Denver kedvenc újságárusa néhány nap múlva mégis elhozta az újszülöttet a kórházból. A legkisebb Newmant, akinek kartonján a Daniel név szerepelt. Anyja a Steven nevet szánta a jövevénynek, ezt azonban senkivel sem volt ideje megosztani. Miután Ross szemmel láthatóan magára hagyta a csöppséget a kórházban, egyetlen bántó szó sem érhette a szorgalmas és segítőkész orvosi csapatot, akik végül kirángatták a gyermeket a névtelenségből. Az már nem az ő hibájuk volt, hogy Danny utálta a nevét, hiszen így is többet tettek a fiúért, mint amit apja valaha is fog.
    Ross Newman valaha erős egyéniségét Jeffrey szerint főképp az öccse örökölte. Őt sokkal kevésbé viselték meg lelkileg a születését követő évek, azon egyszerű apropóból, hogy nem kellett végigélnie apja leépülését. Míg Jeff végignézte a Newman család tragédiáját, addig Danny még éppen csak bontogatta szárnyait, és a tudatlanok boldogságával szemlélte a körülötte elsuhanó éveket. Jeffet megtörték az események, Danny viszont egyszerűen csak beleszületett a nyomorúságba, és összehasonlítási alap hiányában szó nélkül beletörődött a sorsába. Elfogadta azt, ami bátyját minden ébren töltött percében nyomasztotta. A tudatlanság áldásos. Anyja haláláról csak hat évesen értesült, amikor Jeffrey egy gyengébb pillanatában a nyakába zúdította a fájdalmát. Nem ismerte azt a nőt, akit bátyja anyának nevezett, így nem is viselte meg a halálhíre. Egyszerűen csak megvonta a vállát, olyan hideg tekintettel, hogy a látványába még egy felnőtt is beleborzongott volna.
    Danny még csak néhány hónapos volt, amikor azok a visszafordíthatatlan események elkezdődtek. Nem emlékezhetett apja depressziójára, az általános búskomorságra, amiből Jeff és Lindsey hiába próbálta őt kirángatni. Sőt, Lindseyre sem emlékezett. Pedig a lány, akinek a lába éppen a földig ért, átvállalta tőlük azt a szörnyű élményt, amibe ő és bátyja valószínűleg beleőrültek volna. Denver kedvenc újságárusa ebben az időszakban rendszeresen pszichológushoz járt, hogy kibeszélhesse magából a fájdalmát, elkerülve ezzel, hogy azt a gyerekei – az okos srác és a kis rohadék – nyakába kelljen zúdítania. Danny arra sem emlékezett, amikor – körülbelül két éves korában – a pszichológus teljes kudarcot vallott. Hogy mennyire, azzal Lindsey szembesült, amikor a bevásárlásból hazaérve ott találta Ross Newmant a nappaliban. A lámpabúrával egybeépített ventillátorlapát alatt lógott egy megközelítőleg alkar vastagságú kötélen, fennakadt szemekkel, és békésen lengedezett a nyitva hagyott ajtó keltette huzatban. Az embert csak az élet kínozza, a halál már nem fáj – írta egyszer Jack London, Ross Newman pedig megfogadta a szavait, és elmenekült. Danielt a délutáni alvásából éles sikoltás – Lindsey hangja – és csörömpölés – a földre ejtett bevásárlószatyrok zaja – térítette magához, heveny hisztériát váltva ki ezzel a srácból, akit Ross halála után többé senki sem nevezett kis rohadéknak. De Daniel erre sem emlékezett.
    Lindsey egy szülőt sem pótolhatott, nemhogy kettőt. Ross Newman halálával aztán – ha tetszett a gyerekeknek, ha nem – a lány nem nevelhette őket tovább. Egyetlen élő rokonuk sem lévén egyértelműen gyerekotthon várt rájuk, még ha az ekkor hat éves Jeffnek fogalma sem volt arról, hogy ez mit is jelent pontosan. Szerencséjükre az állam méltányolta Lindsey több tucat levéllel megtámogatott, és anyatigrisként védett kérelmét, hogy ne szakítsák el egymástól a fiúkat, akiknek – kimondani is szörnyű – senkijük sem maradt egymáson kívül. Együtt maradhattak, és az otthon, ahová akkor kerültek, igyekezett olyan családot találni nekik, ami vállalja a két gyermek együttes nevelését.

>!
BambooStoffer
Ifjú/kezdő írók köre

Sziasztok!

A Minőségi forradalmak 2 fejezete is felkerült a wattyra, ami igazából első fejezet, avagy bevezető szerűség még.
https://www.wattpad.com/416664394-min%25C5%2591s%25C3%2…

Hirdetés
>!
BlueDeath IP
Ifjú/kezdő írók köre

Az „Álljon meg egy novellára” pályázatra beküldött egyik novellám
https://www.wattpad.com/427486147-kereszt%25C3%25BCl-mi…

Kapcsolódó alkotók: L. J. Wesley

>!
M16 IP
Ifjú/kezdő írók köre

Sziasztok! Új novellát hoztam :)
„Toscana varázslatos vidék. Gabinak mindig is az volt az álma, hogy egyszer Itáliában élhessen. Megbabonázták a verőfényben pompázó domboldalak, a virágba borult, mediterrán hangulatú kertek, a kőházak zsalugáteres ablakai, az azúrkék tenger…”
http://haelkeszulmegmutatom.cafeblog.hu/2017/06/17/honv…

>!
BlueDeath IP
Ifjú/kezdő írók köre

újabb résszel készültem el… ilyet még nem írtam, de megkövetelte a történet
https://www.wattpad.com/426143886-a-testem-a-b%252525C3…

Kapcsolódó alkotók: L. J. Wesley