!

G. Szabó Judit rajongók zóna

>!
blankaveronika IP
G. Szabó Judit rajongók

G. Szabó Judit emlékkiállításának megnyitóján, Sopronban a Múzeumok Éjszakája keretében :)

Kapcsolódó könyvek: G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház
>!
blankaveronika IP
G. Szabó Judit rajongók

A hagyatékból hozzám került ez a doboz telis-tele Judit néni képeivel az utazásairól. Rengeteg helyen járt, ebben a dobozban főleg Kína és a Közel-Kelet képanyaga van. Ezt a dobozt is onnan hozta, és a Katarban tanuló indiai barátom segítségével az írást is sikerült megfejteni: Patience is beautiful, azaz a türelem gyönyörű.
Ez annyira ő!
Néhány képet is fel fogok tölteni, bár sajnos arról információm nincs, mikor és pontosan hol készültek.

Kapcsolódó alkotók: G. Szabó Judit

>!
blankaveronika IP
G. Szabó Judit rajongók

Na akkor most van az, hogy muszáj megosztanom a híreimet, mert én is nagyon izgulok!!
A kiadó nem tud semmiféle G. Szabó kéziratról a Kristályszív akció után, én viszont nem adom fel! Mikor utoljára Judit nénivel beszélgettem azt mondta, annyi történet ven e fejében még, hogy biztosan írni fog tovább, amíg megy neki.
A hagyaték három részre oszlott 2010-ben, egy részét a jogutódok kapták, ez tiszta sor.
Egy részét a Soproni Múzeum, ezt személyesen nem láttam, de nagyon jó ismerősöm átnézte nekem és csak a Kristályszív akció gépelt kéziratát találta, ami hosszabb irat volt. (Egyébként már tervezünk egy emlékkiállítást, engem is felkértek, hogy segítsek benne, juhú!)
A harmadik rész pedig a Madárijesztő-házban ;) maradt, aminek nemrég új tulajdonosa lett. Vele is felvettem a kapcsolatot, és most jelzett vissza, hogy valóban több kézirat maradt a házban és szívesen megengedi, hogy körülnézzek!!!
Szóval remélem minél hamarabb találunk egy jó időpontot és rábukkanhatok az „eltűnt” kézirat nyomára! (Vagy legalább bebizonyosodik, hogy tényleg nincs ilyen, de én azért reménykedem.)
Na mit szóltok? :)

5 hozzászólás
>!
blankaveronika IP
G. Szabó Judit rajongók

Akinek még hiányzik valami a gyűjteményéből, a Libri mese-akciójában ifjúsági könyvek is, köztük Judit néni pöttyösei is 30%-os akcióban vannak :)
https://www.libri.hu/jobb-mint-a-mesekben/ifjusagi-irodalom/…

>!
blankaveronika IP
G. Szabó Judit rajongók

Sziasztok!

Ti tudtátok, hogy Judit néni halála előtt volt még betervezve egy könyv? Nekem pont te hiányoztál! lenne a címe és épp most kérdeztem meg a kiadótól, hogy számíthatunk-e rá bármilyen formában, akár emlékkiadásként.

UPDATE (2017.03.22): Kaptam egy nem túl biztató választ, de reményeim szerint kutatunk. Ha van biztos infóm, jelentkezem.

3 hozzászólás
Hirdetés
>!
csak_egy_könyvmoly
G. Szabó Judit rajongók

Boldog Új Évet kívánok minden kedves G. Szabó Judit rajongónak! :)

1 hozzászólás
>!
Lady_L P
G. Szabó Judit rajongók

Van olyan lány, aki még nem olvasott G. Szabó Judittól Kovács Anikóról szóló könyvet?? Szégyellje magát most rögtön!!! Irány olvasni!
(Imádom én Ilosvay Cecíliát és Anne Shirley-t, de akárhogy nézem, azért Kovács Anikó a legjobb csaj közülük!:)

22 hozzászólás