!

Film a könyvben zóna

>!
Bélabá P
Film a könyvben

„Aztán újra telefonált Gábor. Addigra már kinéztem néhány filmet. Az egyik egy fiatal jugó rendező, valami Rajko Grlić mozija volt: Csak egyszer szeretünk. Gábor hallani sem akart róla. Idén már látott egy román filmet, ezzel teljesítette az éves balkáni kvótáját. Akkor a brazil Glauber Rocha A halál Antonióját javasoltam, de ezen egészen fölháborodott. Végül egy Dühöngő bika című amcsi filmben maradtunk. Ezt is egy új rendező csinálta, ugyanaz, aki a Taxi Drivert, és ebben is a Robert de Niro volt a főszereplő. Nem bántuk meg. La Mottáról, a 40-es évek egyik boxcsillagának életéről szólt, és a gyerekkorát kivéve De Niro mindent eljátszott belőle. 25-30 évet és legalább ugyanannyi kilót transzformálódott a filmben. És mindegyik szerepkörben hiteles volt. Világbajnok boxolónak is, dagadt, piás trotlinak is.”

Dés Mihály Pesti barokk, 131-132. oldal

https://snitt.hu/filmek/taxisofor-1976
https://snitt.hu/filmek/duhongo-bika-1980 (a kép ebből a filmből származik)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Jake_La_Motta

Ha létezik nehézsúlyú bajnoka a filmszerep kedvéért végzett testmódosításnak, akkor az Robert De Niro: a bokszlegenda Jake La Motta életét elmesélő film kedvéért először parádésan kigyúrta magát (sőt felkészülésként amatőr bokszmeccseken is ringbe lépett) – az idős La Motta jeleneteihez pedig nagyon csúnyán elhízott. Mindezt egy néhány hónapos forgatási szünet tette lehetővé a számára, az alakítása pedig nemcsak a fizikai átváltozás miatt lenyűgöző, de egyéb tekintetben is De Niro karrierjének egyik csúcspontja.

Robert De Niro
A film: Dühöngő bika (1980)
A változás: +27 kg

http://www.life.hu/kult/20140121-az-amerikai-botrany-be…

Kapcsolódó könyvek: Dés Mihály: Pesti barokk

Dés Mihály: Pesti barokk
>!
Törpillaa 
Film a könyvben

Miután Jonas elment, felhívtam Katet; csak meg akartam győződni róla, hogy egyetlen fizetett verőlegény sem járt nála ma.
– Istenien vagyok – mondta Kat. – Épp most indulok vacsorázni a testőrömmel. – Világos, hogy Whitney Houston híres dalára utal a Több mint testőrből.
– Micsoda? – nevetek.
– Jonas nem mondta? Hivatásos testőrt fogadott mellém. Kérlek, mondd meg neki, hogy nagyon hálás vagyok érte! Amúgy az én gorillám kenterben veri Kevin Costnert.

Kapcsolódó könyvek: Lauren Rowe: A panasz

Lauren Rowe: A panasz
>!
Törpillaa 
Film a könyvben

– Mondtam, hogy ne mozdulj, Sarah. – Jonas láthatóan dühös, még mindig ott van a tekintetében az a furcsa vadság.
– Én csak… mi történt?
– Ki kell juttassalak innen. Hazaviszlek.
– Mi van? Mit láttál?
– Ha azt mondom, ne mozdulj, akkor ne mozdulj, megértetted? Mostantól hallgatnod kell rám. Ez nem játék.
– Mi történt? Mondd már!
A szeme szikrát szór.
– Amikor bent voltunk az előadóteremben… mikor ott ültem, veletek szemben… észrevettem, hogy egy alak bejött a hátsó ajtón. Pár percig ott álldogált. Úgy nézett ki, mint John Travolta a Ponyvaregényben. Öltöny volt rajta. Oltári ásatagon nézett ki.
Megvonom a vállam. Nem értem, mi köze van ennek bármihez is.
Sóhajt.
– Nem úgy nézett ki, mint egy joghallgató.

Kapcsolódó könyvek: Lauren Rowe: A panasz

Lauren Rowe: A panasz
>!
forElle
Film a könyvben

Amikor (sok évvel később) Bibiano beszámolt nekem minderről egy levélben, azt írta, hogy úgy érezte magát, mint Mia Farrow a Rosemary gyermeké – ben, amikor John Cassavetesszel először megy át a szomszédjához. Valami hiányzott. Polanski filmjében, a képek hiányoztak, mert óvatosságból levették őket, nehogy elképedjen Mia és Cassavetes.

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Roberto Bolaño: Távoli csillag

Roberto Bolaño: Távoli csillag

Kapcsolódó alkotók: Roberto Bolaño

>!
mokata P
Film a könyvben

I don't wanna talk about guys any more", I say, „Can't we just rehash Alias instead?”
There's only one type of television show that Lindsey and I agree on: shows that involve solving crimes while wearing cool disguises. Alias, Pushing Daisies, Dollhouse, Charlie's Angels and The Avengers are our favourites.

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Stephanie Perkins: Lola and the Boy Next Door

Stephanie Perkins: Lola and the Boy Next Door
>!
mokata P
Film a könyvben

I want to design costumes for movies and the stage. Someday I'll walk the red carpets in something never seen before, like Lizzy Gardiner when she accepted her Oscar for _The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert in a dress made out of golden credit cards.

Lizzy Gardiner, ausztrál ruhatervező 254 darab American Express Arany hitelkártyából álló kosztümöt viselt az 1995. március 27-én megrendezett, 67. Oscar-díj átadásán, melyen ő nyerte el a Legjobb Jelmeztervezőnek járó díjat. Minden egyes kártya valódi, de már lejárt darab volt és a ruhával elnyerte minden idők egyik legrosszabb Oscar-díjátadóra viselt öltözetének díját a Cosmopolitan és a Time magazin szerint.
A ruhát eredetileg a Priscilla, a Sivatag Királynője című filmhez tervezték sok más szokatlan darabbal együtt, melyek közül az egyik például kizárólag rózsaszínű flipflopokból készült, de az American Express betiltotta. Gardiner úgy nyilatkozott: – Le vagyok égve és nincs egy rongyom, amit felvegyek. Így hát végignéztem a korábbi jó ötleteim listáját. Gardiner az egész ruhát, a vállpántok kivételével a kártyákból állította össze és arany színű platform cipőt viselt hozzá.
A ruhát végül jótékonysági célra elárverezték 1999 márciusában és 12650 dollárt gyűjtöttek vele az AIDS kutatások megsegítésére.

forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/American_Express_Gold_car…

Kapcsolódó könyvek: Stephanie Perkins: Lola and the Boy Next Door

Stephanie Perkins: Lola and the Boy Next Door
Hirdetés
>!
mokata P
Film a könyvben

He wore a plain black T-shirt, which I would soon discover to e his uniform. Underneath it, his shoulders were broad, his arms were toned, and right away I spotted the tattoo that would become my favourite, hidden in the crook of his left elbow. His namesake from Where the Wild Things Are. The little boy in the white wolf suit.

Kapcsolódó könyvek: Stephanie Perkins: Lola and the Boy Next Door

Stephanie Perkins: Lola and the Boy Next Door
>!
chhaya P
Film a könyvben

„Odakinn a nappaliban ismerős muzsika csendült fel, A férj közbeszól főcímdalának kezdő hangjai. Nem volt olyan híres mozi, mint kedvenc régi filmjeink némelyike. A hősnő, Claudette Colbert állítólag kissé becsavarodott, amikor híressé vált. Hollywoodi legendák szerint Colbert úgy vélte, hogy arcának csupán a bal fele mutat jól, és nem volt hajlandó a másik oldalról is lefényképeztetni magát. A különbség egyértelműen a képzelete műve volt.”

(291-292. oldal)

A film: https://snitt.hu/filmek/a-ferj-kozbeszol-1939
Trailer (angol): https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Gwenda Bond: Lány a kötélen

Gwenda Bond: Lány a kötélen
>!
chhaya P
Film a könyvben

„A lakókocsiban nem volt más fény, csak a tévé képernyője világított. A Nősténytigris ment éppen, hang nélkül, Grant és Hepburn csetepatéját vészjóslóan vibráló némajátékká változtatva.”

(36. oldal)

https://snitt.hu/filmek/parducbebi-1938
http://www.imdb.com/title/tt0029947/

Kapcsolódó könyvek: Gwenda Bond: Lány a kötélen

Gwenda Bond: Lány a kötélen
>!
fekiyeti79 P
Film a könyvben

„…Felemelte a kezében tartott távirányítót, és felerősítette a hangot, az arcára kiült az undor. Az Elveszve az űrben talán az egyetlen boldogságforrás lehetett számára a három részmunkaidős állás és aközött, hogy egyedülálló anyaként fel kellett nevelnie…”

Lost In Space
A film:
http://port.hu/adatlap/film/tv/lost-in-space-elveszve-a…
http://m.imdb.com/title/tt0120738/
A sorozat:
http://m.imdb.com/title/tt0058824/

Kapcsolódó könyvek: Jamie McGuire: Red Hill

Jamie McGuire: Red Hill