!

Fantasy zóna

>!
Eryka93
Fantasy

„Rettentően vérzik a szívem, amiért véget ért ez a fantasztikus trilógia, ugyanakkor határtalanul boldog vagyok, hogy a részese lehettem. V. E. Schwab egy olyan történetet hagyott hátra, amit a szereplőivel együtt sosem fogok elfelejteni.”

A Fényigéző (A mágia árnyalatai #3) értékelés:
https://lapozzbeleblog.blogspot.com/2018/08/v-e-schwab-…

Kapcsolódó könyvek: V. E. Schwab: A Fényigéző

V. E. Schwab: A Fényigéző
>!
Eryka93
Fantasy

„A Gilded Cage nem rossz könyv, de picivel többet is ki lehetett volna hozni belőle. Ettől függetlenül szerettem olvasni, kellemes kikapcsolódást nyújtott. Vic James olyan disztópikus világot teremtett, melyben a mágia uralkodik, és az határozza meg az emberek társadalmi helyzetét, hogy rendelkeznek-e vele vagy sem.”

Aranykalitka értékelés:
http://lapozzbeleblog.blogspot.com/2018/08/vic-james-gi…

Kapcsolódó könyvek: Vic James: Gilded Cage – Aranykalitka

Vic James: Gilded Cage – Aranykalitka
>!
vighagika P
Fantasy

„Szoktam hangoztatni, hogy nem vagyok túlságosan nagy rajongója a fantasyknak, de aztán olvasok valami ilyesmit, és elgondolkodom az állításomon. Ez a kötet ugyanis végig izgalmas volt, az első néhány oldal után már alig bírtam letenni, egy nap alatt ki is végeztem az egészet és azonnal elővettem a másodikat.”
Engem is magába szippantott hát a Percy-őrület. :)
A villámtolvaj spoilermentes értékelése a blogon: http://lifenexttous.blogspot.com/2018/08/rick-riordan-v…

Kapcsolódó könyvek: Rick Riordan: A villámtolvaj

Rick Riordan: A villámtolvaj
>!
AOD
Fantasy

A Tor.com ehavi ingyenesen letölhető e-könyve Sherrilyn Kenyon: Acheron című fantasy regénye, amit a Molyok meglepően előkelő, 7. Legjobb fantasy címig csillagoztak fel, pedig magyarul meg sem jelent még.
A könyv olvasható erre a kihívásra:
https://moly.hu/kihivasok/a-tor-com-e-konyv-klubja-2-fordulo

Kapcsolódó könyvek: Sherrilyn Kenyon: Acheron

Sherrilyn Kenyon: Acheron
>!
Próza_Nostra U
Fantasy

Üdvözlet!

Folytatjuk Sapkowski Vaják-sorozatának ismertetését. Ezúttal a negyedik kötetről, A megvetés ideje című regényről ejtünk szót.

http://www.prozanostra.com/iras/futarok-magusok-intrika…

Kapcsolódó könyvek: Andrzej Sapkowski: A megvetés ideje

Andrzej Sapkowski: A megvetés ideje

Kapcsolódó alkotók: Andrzej Sapkowski

Hirdetés
>!
Roboraptor U
Fantasy

"Az vitathatatlan, hogy Lőrinczy különleges regénnyel gazdagította a magyar fantasztikumot. Ez leginkább a történetvezetésben tűnik ki, ami mentén két részre oszthatjuk a könyvet: az első felében a szerző az orrunknál fogva vezet. A városvezetőség mindent elkövet, hogy ellehetetlenítse Abe-t, még az erőszaktól sem riad vissza: ez a motívum egy klasszikus totalitárius rendszer képét igyekszik számunkra felrajzolni, ezért a folytatásban leginkább forradalom szervezését (ez a háttérben nagyon is zajlik), lázadást és szabadságharcot várnánk, s mivel Abe-t atrocitások érik, azt hihetjük, ő fog a későbbi harcok középpontjába kerülni.
Aztán jön a regény második fele, és minden előzetes várakozásunkat felülírja.
A könyv teljes élvezhetősége végett nem is beszélnék arról, Lőrinczy hogyan éri ezt el. De elöljáróban annyi bőven elmondható, hogy habár szinte minden a feje tetejére áll, és semmi se az, aminek látszik, azért úgy érezzük, mégis minden a helyén van, egyik dolog következik a másikból. Mindez pedig azt bizonyítja, a szerző teljes irányítása alatt tartja történetét, tudatosan építette fel úgy, ahogy."

– írja Zsófi (@chibizso) Lőrinczy Judit legújabb regényéről, az Elveszett Gondvánáról. A könyv pozitív és negatív oldaláról a teljes cikkben olvashattok:

https://roboraptor.24.hu/2018/08/13/a-korrupt-vilagbol-…

A könyvet köszönjük a @gabokiado-nak.

Kapcsolódó könyvek: Lőrinczy Judit: Elveszett Gondvána

Lőrinczy Judit: Elveszett Gondvána

Kapcsolódó alkotók: Lőrinczy Judit

>!
Szentinel 
Fantasy

Elkészült a fantasy történelmén átszaladó videóm, melyekben nagy vonalakban foglaltam össze eme irodalmi zsáner izgalmas és sokrétű történetét. INDZSOJ! (Ennyit még életemben nem szoptam videóval, mint ezzel.)

https://www.youtube.com/watch…

6 hozzászólás
>!
bandy666
Fantasy

Agyalgatok, töprengek, ötletelgetek.
Mik azok a dolgok egy fantasy világban/regényben, amit a leginkább kerülnétek, mint olvasók?
Nyilván vannak klisék, de azok is azért lettek túlhasználva, mert működnek. Van aki szerint túl klisés egy fantasyba a törpe, az elf, a félszerzet, a vámpír, vérfarkas (nem mint főszereplő), stb… Az öreg bölcs mentor (hogy is mentorálhatna valaki, aki fiatal és tapasztalatlan?), a Kiválasztott, az OP főszereplő… Vannak ötleteim, de ha „mindenki” szerint agyonhasznált és tényleg túl „ilyet már olvastam 80 másik könyvben”, akkor kukázom/átdolgozom a dolgokat.

9 hozzászólás
>!
Szentinel
Fantasy

Tegnap tett közzé Patrick Rothfuss egy ilyen blogbejegyzést: https://blog.patrickrothfuss.com/2018/08/a-blog-if-only…

Ebben leírja, hogy egy ideje már depresszióval küzd. Nem nevezi nevén, de a leírtak alapján efféle gondjai vannak. A kommentszekcióban kifejti, hogy terapeutához is eljár. A depressziót feltehetően az váltotta ki, hogy az apja eltávozott. Ráébredt, hogy ő lett a rangidős Rothfuss a családban, és már maga sem olyan fiatal (egy húga van össz-vissz, aki még viseli a Rothfuss nevet, meg persze a két fia). Már olvasó szemüveget kell hordania, ami igencsak rosszul érinti. Emellett nem csak a könyvvel nem halad, hanem más dolgokban sem leli örömét. Mindig fáradtnak, kialvatlannak érzi magát, és kevés dolog motiválja.

Szóval, ha eddig kíváncsi voltál, hogy hol van a trilógia befejező része, és miért nem készült még el… nos, itt a válasz.

Kapcsolódó könyvek: Patrick Rothfuss: A szél neve · Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme · Patrick Rothfuss: A szótlan tárgyak lassú szemlélése

Patrick Rothfuss: A szél neve
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
Patrick Rothfuss: A szótlan tárgyak lassú szemlélése

Kapcsolódó alkotók: Patrick Rothfuss

9 hozzászólás