!

Fantasy zóna

Huszti_Gergely IP>!
Fantasy

HAMAROSAN ELŐRENDELHETŐ!!!
A HUBBY-díjnyertes és Merítés-díjra jelölt ifjúsági fantasy-duológia befejező kötete hamarosan előrendelhető a Ciceró Könyvkiadónál.
Ti már várjátok?

Kapcsolódó könyvek: Huszti Gergely: Mesteralvók hajnala

Huszti Gergely: Mesteralvók hajnala

Kapcsolódó alkotók: Huszti Gergely

6 hozzászólás
Roboraptor U>!
Fantasy

Egy fiatal lányról kiderül, hogy ő a kiválasztott, és ezzel belépőjegyet nyer valami fantasy világba kalandozni, sőt megmenteni azt. Klísésnek, elcsépeltnek hangzik, és valahol jogos is az érzés, hiszen egy elég klasszikus kiindulási pont ez az ifjúsági irodalomban (részben teljesen érthető okokból). Az így induló történetek akkor szépülnek meg igazán, ha vagy az olvasóval vagy kötetről kötetre nőnek fel, és mutatnak meg többet a jól bevett hős útjából. S. A. Chakraborty Dévábád trilógiájának középső része, a Rézkirályság pont erre a folyamatra tökéletes példa. A nemrég megjelent zárókötet, az Aranybirodalom előtt felidéztük, mi történt korábban.

Scheirich Zsófia (@chibizso) írása.

https://roboraptor.24.hu/2020/09/26/rezkiralysag-konyv-…

Kapcsolódó könyvek: S. A. Chakraborty: Rézkirályság

S. A. Chakraborty: Rézkirályság

Kapcsolódó alkotók: S. A. Chakraborty

Gabo_SFF KU>!
Fantasy

Már előrendelhető a Tolvajok esküje, a molyon is népszerű Tolvajok tánca folytatása!

Fülszöveg:

Kazi és Jase túlélték a megpróbáltatásokat, és szerelmük erősebb, mint valaha. Új élet vár rájuk: a Ballenger család száműzetése véget ér, Tor Őrhelyéből királyság lesz, és ők végre együtt nézhetnek szembe minden kihívással.

Baljós üzenetet kapnak, és amikor Tor Őrhelyére sietnek, a Ballenger család otthonát feldúlva találják, őket pedig egy támadás szakítja el egymástól. Kazi és Jase megjárják a saját poklukat, és új ellenségekkel és furcsa szövetségesekkel találkoznak. A halál pedig türelmesen várja új prédáját…

Előrendelés a webshopunkból 30% kedvezménnyel:

https://www.gabo.hu/hu/fantasy/2773-mary-e-pearson-tolv…

Kapcsolódó könyvek: Mary E. Pearson: Tolvajok esküje

Mary E. Pearson: Tolvajok esküje
fowler P>!
Fantasy

A Kaméleon Komix mai facebook-bejegyzése:

“A Kaland, Játék, Kockázat-sorozat folytatódik!
Rendeld elő Ian Livingstone A veszedelem kikötője című lapozgatós könyvét extra kedvezményes áron 2900 Ft-ért (+830 Ft postaköltség), és legyél Te a legrafináltabb szerencsevadász!
Az előrendelési akció 2020. szeptember 23-tól október 7. éjfélig tart.
Az első 50 előrendelés mellé limitált példányszámban nyomott képeslapot adunk ajándékba Balla Krisztián borítófestményének teljes verziójával! (1 db előrendelt könyv mellé 1 db képeslap jár, de egy ember max. 3 kötetet rendelhet.)

Az előrendeléshez írj e-mailt a kameleonkomix@gmail.com címre a megrendelni kívánt kötetek darabszámával (ez módosíthatja a postaköltséget!) és a pontos postacímeddel, majd utald el a kötet árát a visszaigazoló e-mailünkben található számlaszámra.

Személyes átvételi lehetőség jelen vírushelyzetben nincs. A kötet hivatalos megjelenési időpontja: 2020. október 15. csütörtök, az előrendelt példányok is ekkor kerülnek kipostázásra.“

Kapcsolódó könyvek: Ian Livingstone: A veszedelem kikötője

Ian Livingstone: A veszedelem kikötője

Kapcsolódó alkotók: Ian Livingstone

Aurinko>!
Fantasy

Nemrég fejeztem be a Piranesit, és összeszedtem nektek 10+1 idézetet, hátha ti is kedvet kaptok hozzá! :) Én nagyon megszerettem ezt a regényt!

https://prologus.wordpress.com/2020/09/22/kedvcsinalo-i…

Kapcsolódó könyvek: Susanna Clarke: Piranesi

Susanna Clarke: Piranesi

Kapcsolódó alkotók: Susanna Clarke

Hirdetés
Acsai_Roland I>!
Fantasy

Online könyvbemutató:

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Acsai Roland: Regény a csodaszarvasról

Acsai Roland: Regény a csodaszarvasról

Kapcsolódó alkotók: Acsai Roland · Bölecz Lilla

A karc írója kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét.

Acsai_Roland I>!
Fantasy

Sziasztok! Örömmel jelentem, hogy megjelent a „Regény a csodaszarvasról” című ifjúsági fantasym Bölecz Lilla illusztrációival.

Fülszöveg:

"Egy könyvbe ültetett és lóháton végigvágtatott, kalandos „road movie”-t tartasz a kezedben. Miközben olvasod, megismerheted a magyarság egyik legizgalmasabb, legszebb és legfontosabb eredetmondáját, aminek középpontjában a rejtélyes csodaszarvas és a hősies elszántság áll, és közben megtudod azt is, hogy mennyit kellett őseinknek küzdeni azért, hogy megtalálják hazájukat.

Egy Magor nevű, mai iskolásfiú a balul elsült iskolakirándulás közben eltéved, és leesik egy szakadékba. Szerencsére a bokrok felfogják az esést, és csak elájul. Közben egy különös álmot lát, aminek ő a főszereplője, csak a kor nem stimmel. A huszonegyedik század helyett az ókorba került, táltosok, démonok, sárkányok és ördögfiókák közé… Hogy mi lesz ennek a vége? Kapaszkodj, hogy ki ne ess a nyeregből!"

Link: https://moly.hu/konyvek/acsai-roland-regeny-a-csodaszarvasrol

Kapcsolódó könyvek: Acsai Roland: Regény a csodaszarvasról

Acsai Roland: Regény a csodaszarvasról

Kapcsolódó alkotók: Acsai Roland

A karc írója kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét.

Razor P>!
Fantasy

Találtam egy érdekes, és elég friss blogbejegyzést, melynek szerzője azon mereng, hogy az ismét népszerűségi csúcsokat döntő D&D mellé miért nincsenek regények?
https://thewertzone.blogspot.com/2020/06/leaving-money-…
A lényeg röviden természetesen a pénz. A Hasbro maga nem foglalkozik már a regényekkel, de nagyon szívesen licenceli a brandjeit, mint tették azt a HarperCollinsnak Drizzttel, vagy a Del Rey-jel a Magic kapcsán. Igen ám, csak a licencdíjak nem alacsonyak, így míg egy Salvatore-sikerű írót megéri licencelni, mert megtérülnek a költségek, addig a kisebb sikerű/kevésbé ismert neveket már nem igazán, hiába írnának szívesen új regényeket régi és új szerzők.

13 hozzászólás
Darth_Revan>!
Fantasy

David Gemmel könyveiből tudomásom szerint már nagyon kevés van, amit ki lehet adni. Tehát jól tudom, hogy a Gemmel életmű lassan a végéhez közeledik? Hány könyv hiányzik még, hogy teljes legyen?
@DeltaVision, várható az, hogy Gemmel életművének befejezése után Raymond E. Feist könyveinek kiadását felkaroljátok?

6 hozzászólás