!

Fantasy zóna

>!
dora_horvath_cat IP
Fantasy

Interjú Kleinheincz Csillával a PISZKE Írócsoport blogján.

Kis körkép írói és fordítói módszerekről, a magyar fantasztikum helyzetéről és arról, hogyan varázsol Csilla a nap huszonnégy órájából negyvennyolcat.
:)

https://piszkeweblap.wixsite.com/piszke/post/piszke-int…

Kapcsolódó könyvek: Kleinheincz Csilla: Ólomerdő · Kleinheincz Csilla: Üveghegy · Kleinheincz Csilla: Ezüstkéz

Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Kleinheincz Csilla: Ezüstkéz

Kapcsolódó alkotók: Kleinheincz Csilla

>!
Zanbar
Fantasy

„Mert középkor”
Az alábbi cikk;
https://femina.hu/szepseg/noi-test-szortelenites-nelkul/…

okán felvetődött bennem a gondolat, hogy vajon miként is képzeljük el a fantasy középkor, nemeses, jobbágyos, varázslós, vérgőzös világának emberét, úgy, ahogy az valóban kinézhetett?
Mert ha modern, egyenlő nemeket vizionálunk, akkor, akkor talán modern, a mostani trendek szerint esztétikus külsőt is, közben viszont vajon hány ilyen „modern” hős s hősnő törődik valóban leírtan azzal, hogy megfeleljen ennek?
Főleg, mikor sok könyvben egyszerre vegyül ugyanazon az oldalon a modern gondolkodás mód, mely alapján kimondhatom, amit gondolok és az ezzel ellentmondásos „avítt” , ám (titkon elvárt és ettől mí lovagias) reakció.

Vagy a különleges, nem emberi szépség (ha szerepel benne ilyen), a tündér/dzsinn/szilf/démon/angyal/ hegyi varjú származás, alkalmasint magában foglalja a mindig tökéletes hosszúságú borostát, az instant epillálást, félbetört ceruza szerű szemöldököt, a szükségszerűen napbarnított, vagy tejfehér bőrt (kultúrája válogatja)?

15 hozzászólás
>!
Kapusi_Farmosi_Dóra P
Fantasy

Moskát Anita könyvének még nem is olvastam a fülszövegét, már a címe megindította a fantáziámat: Irha és bőr. Csupán két szó, de érzem a mögöttes tartalmat: mancs és kéz, karom és köröm, ösztön és értelem. Az már más kérdés, hogy a könyv végére feltettem magamnak a kérdést: valójában kik itt az igazi állatok?

https://csakegypercre.blog.hu/2020/03/27/az_allatokat_l…

spoiler

Kapcsolódó könyvek: Moskát Anita: Irha és bőr

Moskát Anita: Irha és bőr

Kapcsolódó alkotók: Moskát Anita

>!
GCKs_Book_Review_Blog U
Fantasy

Cassandra Clare számomra olyan, mint a hurrikán. Jön, elsöpör mindent (már ami a külvilágot illeti) és szétdobálja az összes érzelmemet, amit aztán napokig rakosgatok utána össze. – @Kikyo

|Beleolvasó |Értékelés |Borítók

Bejegyzés itt olvasható: https://www.gcksbookreviewblog.com/2020/03/azarnypiacki…

Kapcsolódó könyvek: Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei
>!
Razor SMP
Fantasy

Némi friss infó a Cherubion háza tájáról:
"A koronavírus miatt sok körülmény megváltozott, de a legutóbbi információm az, hogy a Delta Vision és a Cherubion nem szándékozik leállni a kiadással, a munka folyik tovább, készülnek a könyvek.

Jövő héten írok egy részletesebb bejegyzést erről, hogy mik várhatók, egyelőre csak dióhéjban: pár napon belül leadom a Kalóztánc2-t, már nálam van Fayard & Morgan: Káoszaréna c. monstre regénye, Rowland: A valóság urai (Alkony5) már részben befejezett állapotban, jelenleg a csiszolgatás folyamata tart. Kb. 70%-os készültségi állapotban van egy Cherubion világán játszódó, önálló regény, a címe Chlovia (Nick Wraith & Jeffrey Stone).Valamint hamarosan kijön a Nincs kegyelem (Caldwell) átdolgozott újra kiadása és Remy Dalmore: Tüske-sorozatának 2. kötete is várható. Valamint jól halad a Semleges Zóna c. sci-fi antológia összeállítása is… és persze még pár „apróság”. Mielőtt kérdeznétek, A Káosz Erdeje őszi megjelenésre van ütemezve, az a legnagyobb falat."
https://www.facebook.com/caldwelljohn/posts/10157970156463497…

1 hozzászólás
Hirdetés
>!
Gabo_SFF KU
Fantasy

„2019 sem a csillámpóni éve volt” – de akkor mié?

Moskát Anita – a Bábel fiai, a Horgonyhely és az Irha és bőr szerzője – nemrég blogposztban osztotta meg, mi mindent csinált tavaly, és a jelek szerint sűrű éve volt. A teljes bejegyzést itt olvashatjátok el:

http://www.moskatanita.hu/2020/01/2019-sem-csillamponi-…

Anita kötetei egyébként az éppen aktuális dibookos e-könyv akciónk keretén belül 30% kedvezménnyel megvásárolhatók:

https://www.dibook.hu/akciok/Gabo_es_Cicero_Sci_fi_fantasy

Kapcsolódó alkotók: Moskát Anita

>!
Gabo_SFF KU
Fantasy

„A mai napig közel érzem magamhoz a YA zsánerét: szeretek fiatal szereplőkkel, pörgős, lényegre törő jelenetekkel, sok humorral operálni, és nem nagyon kell azon gondolkodnom, hogy mi fér bele egy fiataloknak szóló írásba, mivel – az én esetemben – ami igazán belülről jön, az általában belefér.”

Buglyó Gergely a Cicerónál megjelent YA fantasytrilógia, az Oni-regények írója – és a 2018-as antológiánkban is publikált egy novellát –, aki régóta frissülő blogján rendszeresen beszámol róla, min dolgozik éppen, illetve mi a véleménye az írással kapcsolatban felmerülő témákról. A fenti idézet a zsánerekhez való viszonyáról írt bejegyzéséből származik, amelyet itt olvashattok el:

http://buglyogergely.blogspot.com/2018/04/sorok-mogott-…

Kapcsolódó könyvek: Buglyó Gergely: Oni – Szürke vér · Buglyó Gergely: Oni – A néma város · Buglyó Gergely: Oni – A bábu és a Talizmán

Buglyó Gergely: Oni – Szürke vér
Buglyó Gergely: Oni – A néma város
Buglyó Gergely: Oni – A bábu és a Talizmán

Kapcsolódó alkotók: Buglyó Gergely

1 hozzászólás
>!
elge76 P
Fantasy

R.A. Salvatore is ajándékba ad egy szerepjátékot és egy könyvet.
https://rasalvastore.com/

5 hozzászólás