!

Fantasy zóna

>!
Ivenn P
Fantasy

A nap videója: Kit Harington és Fogatlan egy közös meghallgatáson. :'DD Most már tudom, hogy mi hiányzott eddig az életemből!
https://www.youtube.com/watch…

3 hozzászólás
>!
Trivium_Egyesület KU
Fantasy

Kedves fantasy-olvasók!

Egy új SFF magazin indítását tervezzük 2019-ben, ezzel kapcsolatos az alábbi kérdőív. Ha érdekel a fantasztikus irodalom, kérlek, töltsd ki! (Ha a kiadvány nem érdekelne, akkor is.)
A magazinban főleg magyar szerzők írásait fogjuk közölni, és pályázat útján lehet majd bekerülni.

Köszönjük szépen, hogy válaszaitokkal segítitek a munkánkat!

http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/1021535060/

>!
Gabo_SFF KU
Fantasy

Hannu Rajaniemi finn matematikus Jean le Flambeur trilógiájának köteteit (Kvantumtolvaj, Fraktálherceg, A kauzalitás angyala) Locus- és John W. Campbell-díjakra jelölték, a finn Tahtivaeltaja-díjat is megkapta. Régóta vártunk az új regényére, amelyről már 2012-es magyarországi látogatása során mesélt pár szót, és 2019-ben Juhász Viktor fordításában magyarul is megjelenik Öröknyár címen.
https://gabosff.blog.hu/2018/12/13/adventi_naptar_hannu…

Kapcsolódó könyvek: Hannu Rajaniemi: Summerland

Hannu Rajaniemi: Summerland

Kapcsolódó alkotók: Hannu Rajaniemi

15 hozzászólás
>!
Noro MP
Fantasy

Megjelent a Merítésben a science-fantasy irányzatát bemutató sorozatom harmadik része, a planetáris románcok kortárs utódairól:

https://moly.hu/merites-rovatok/a-kepzelet-birodalmai-a-science-fantasy-rovid-tortenete-3-a-clarke-torveny-konyvei

(Kép: belső illusztráció a Starfinder szerepjátékból)

>!
Dominik_Blasir
Fantasy

Hétvégén zajlott a II. Világok Találkozása (ViTa) a @Próza_Nostra szervezésében (bővebben az eseményleírásban: https://moly.hu/esemenyek/ii-vilagok-talalkozasa-vita), az ekultura.hu stábja pedig szokás szerint ott volt, és felvételeket készített.

Rögtön ajánlanám is a zóna tagjainak a „Hagyományos fantasy irányzatok Martin után” címet kapott kerekasztal-beszélgetést, Horváth Vivien (@CaptainV), Fekete I. Alfonz (@kacago_Morfinista), Limpár Ildikó és Keserű József részvételével, valamint az én moderálásom mellett.
https://www.youtube.com/watch…

Hirdetés
>!
Acsai_Roland I
Fantasy

Online meghallgatható ezen a linken a Poétikon mai adása: Viola Szandra kérdezett a Csonthavazás című regényemről,
utána Pátkai Rozina beszélt a Minka-projektjéről, amiben klasszikus és kortárs verseket zenésít meg. Majd elhangzik maga a megzenésített vers is (rádiós debütálás!), és Kása Tímea színésznő részletet ad elő a regényből.

https://karcfm.hu/archiv/poetikon-2018-12-09-1200-1300/

Kapcsolódó könyvek: Acsai Roland: Csonthavazás

Acsai Roland: Csonthavazás

Kapcsolódó alkotók: Acsai Roland

>!
nyusznyusz
Fantasy

Az egyik legjobb fantasy amit mostanában olvastam.

Kapcsolódó könyvek: Alynne Webb: Az utolsó

Alynne Webb: Az utolsó

Kapcsolódó alkotók: Alynne Webb

>!
Próza_Nostra U
Fantasy

A holnapi Világok Találkozása nevű, egész napos fantasztikus irodalmi esemény kapcsán készült interjú a szervezőkkel, amiben beszélnek a ViTa alapötletéről, tervekről, és a szombaton várható programokról.
http://tiszatajonline.hu/…

Holnap várunk mindenkit szeretettel a budapesti Bem Moziban, izgalmas beszélgetések lesznek!
https://moly.hu/esemenyek/ii-vilagok-talalkozasa-vita
https://www.facebook.com/events/363645570873098/

4 hozzászólás
>!
Razor SMP
Fantasy

Anthony Ryan a Hollóárnyék-trilógiát folytató új sorozatának első könyve, a _The Wolf's Call (A farkas hívása) előrendelhető már az Amazonon.
https://anthonyryan.net/2018/12/06/the-wolfs-call-now-a…
Borító még nincs, fülszöveg már van, amit megpróbáltam lefordítani. Nem egy műremek, ill. a könyvek nincsenek kéznél, így a pontos fogalmaknak sem tudtam most hirtelen utána nézni, de remélem a lényeg érthető.

A BÉKE SOSEM TART ÖRÖKKÉ

Vaelin Al Sorna egy élő legenda, nevét az egész Birodalomban ismerik. Az ő vezetése alatt döntöttek meg birodalmakat, az ő pengéje nyert meg kemény csatákat – és az ő áldozata győzött le egy olyan gonoszt, melynél rettenetesebbet még a világ nem látott. Szép számmal kapta a rangokat, csak hogy sutba dobja az elnyert dicsőséget cserébe egy csöndes életért a Birodalom északi tartományaiban.

Ám a szóbeszéd szerint a tenger túloldalán egy Acélhordának nevezett sereg állt össze, amit egy magát istennek tartó férfi vezet. Vaelinnek nem áll szándékában résztvenni egy újabb háborúban, ám amikor tudomására jut, hogy Sherin, a nő, akit sok éve elveszített, a Horda markába került, elhatározza, hogy szembeszáll ezzel a hatalmas új veszéllyel.

Ehhez Vaelin a Kalmárfejedelmek birodalmába, egy becsület és intrika által uralt földre utazik. Ott, ahogy a háború dobjai végigdübörögnek az ellentétek által felbomlott királyságokon, Vaelin egy szörnyű igazságot tud meg: vannak csaták, melyeknél ő sem reménykedhet a győzelemben.

1 hozzászólás