!

Fantasy zóna

>!
Asgard47
Fantasy

Thor világa (sötét)
Most néztem meg (nagyjából, inkább a végét) a Thor: Sötét világ filmet. Végül is nincs gondom, mert itt is az történik, mint a Star Warsban, amikor a midikloriánok, mint tudományos megközelítés belépnek a történetbe…
Itt is van rendesen kavarás, az északi mitológia és a modern tudomány között, de ezzel semmi bajom.
Azt viszont nagyon nehéz megemészteni, hogy miért adtak Natalie Portmanra piros csizmát.. Ok, hogy Thornak szép, piros köpenye van, kell a színkapcsolat, de azért szívesen a szemébe néznék annak a kreatív munkatársnak, aki azt a csizmát kitalálta…:DDD

6 hozzászólás
>!
Zoltar
Fantasy

Sziasztok!
Találtam a szekrény mélyén egy halom ősrégi Bíborhold, illetve Holdtölte-magazint… esetleg nem érdekelnek itt valakit? :) Nekem nincs rájuk szükségem, kidobni viszont nem dobnám ki őket csak úgy. Kb. 20 darabról van szó összesen egyébként, az állapotuk korrekt. Érdeklődés esetén írok konkrét lapszámlistát. Csere könyvet vagy újságot elfogadok értük, vagy valami jelképes összeget.

>!
Eryka93 P
Fantasy

„A Magic Bites hihetetlenül ütős könyv. Bár nem tökéletes, nagyszerű sorozatnyitó kötet. Ilona Andrews egy összetett és lenyűgöző urban fantasyt varázsolt a lapokra, ami igencsak magával ragadott.”

Pusztító mágia értékelés:
https://lapozzbeleblog.blogspot.com/2018/10/ilona-andre…

Kapcsolódó könyvek: Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
>!
AOD
Fantasy

A tor.com e-könyv klubjának ehavi ingyenes letöltése a Ballad of Black Tom Victor LaValle-tól. Az urban fantasy – horror kisregény magyarul megjelent Fekete Tom balladája címmel. Ha valaki kedvet kap az olvasáshoz, még ma ingyen letöltheti. A kapcsolódó kihívás pedig itt található:
https://moly.hu/kihivasok/a-tor-com-e-konyv-klubja-2-fordulo

Kapcsolódó könyvek: Victor LaValle: The Ballad of Black Tom · Victor LaValle: Fekete Tom balladája

Victor LaValle: The Ballad of Black Tom
Victor LaValle: Fekete Tom balladája

Kapcsolódó alkotók: Victor LaValle

Hirdetés
>!
Noro MP
Fantasy

Az e havi merítésben a science-fantasy irányzatáról kezdtem el egy – várhatóan több hónapig tartó – sorozatot. Elsősorban fantasy(nek tartott) regények SF, illetve SF regények fantasy olvasatára szeretném benne felhívni a figyelmet:
https://moly.hu/merites-rovatok/a-kepzelet-birodalmai-a-science-fantasy-rovid-tortenete-1-bolygok-es-buzoganyok

2 hozzászólás
>!
elge76 P
Fantasy

kis színes

Brandon Sanderson épp azon filózik, hogy a Mistborn (Ködszerzet) sorozatának jogait ingyen és bérmentve átadja a CD Projekt Red csapatának, akik olyan játékokkal tették le a névjegyüket, mint a Witcher 1-3 vagy az épp készülő Cyberpunk 2077. Így reagálva Sapkowski megnyilvánulásaira.
https://old.reddit.com/r/gaming/comments/9lfsew/brandon…

7 hozzászólás
>!
Zanbar
Fantasy

Legyetek átkozottak lengyelek… irodalmi jajnemár….

Friss hír, én meg csak nézem, hogy a Witcher írója 3 évvel a játéktrilógia után, a sorozat küszöbén 16 miskára perelte a játékot kiadó stúdiót, aminek annak idején szabad akaratából bagóért adta el a játék jogokat s minek köszönhetően a fazon világhírű lett . Ő maga nyilatkozta, hogy a CDPR játékok előtt nem nagyon fordították a könyveit csak azután szaladt meg a dolog, hogy az első játék 2005-ben kijött…
Mintha James Earl Jones perelné a Star Warst mert annak idején siker lett, ő meg potom 700 dollárért (vagy 7000 ért?)adta a hangját Darth Vadernek…
Mondhatjuk, hogy Hé ő az író megérdemli a pénzt, hiszen a könyvek nélkül nem lenne olyan jó alapja a játéknak. A játéknak melyet az író folyvást leszólt, kritizált és időnként keményen beleállt a vitákba. Tudom, hogy az adaptáció kicsit olyan, mint egy idegenre bízni a gyereked, de ember TE önként és ismert feltételekkel konkrétan eladtad ezt a gyereket ennek az ismeretlennek…
A magam véleménye az, hogy az első Witcher után lett volna időszerű erről esetleg tárgyalniuk, de így tizenhárom év távlatából ez szín tiszta pénzéhség. Arról nem is beszélve, hogy elviekben az író részt vesz a sorozat gyártásában, hogy az inkább a könyvekre hasonlítson (én így tudom), na most milyen közvetett marketing már egy ilyen balhé – még ha a CDPR végül fűalatt meg is egyezik Sapekkel, akkor is cinkes.

Ti hogy vagytok ezzel?

25 hozzászólás
>!
Zanbar
Fantasy

Valóban akadémikus kérdés… fantasy a kötelezők között…

Tételezzük fel, hogy eljön egy olyan már-már utópisztikus állapot, mikor a kötelező olvasmányok listája több lesz egy kemény és mozdíthatatlan cement tömbnél mely a hajóvoltanagyszülőknekjóleszaunokáknakis elv jegyében született és valóban új szelek fújnának arrafelé, vajon milyen fantasy-t találnának érdemesnek a beemelésre?
Furcsa, de sci-fiből valóban sokkal könnyebb példát lelnünk. Asimov, Herbert, Lem csupa irodalmi igényességű mű, mely mind tartalmukban kiemelkedőek – értsd rámutatnak egy-egy valós társadalmi vagy tudományos kérdésre – miközben azért irodalmi értékük sem elhanyagolható, bizonyos korlátok között.
Fantasy-ből is akadhatnak címek, lásd az örök éllovas HP kötetek, de ott lehet a sorban a Hobbit ( talán csak a Hobbit!) és biztos – ha már ennyire a magyar irodalom dominál a rendszerben akkor a kortárs magyar fantasy is helyet lelhetne benne. Kiöregedvén az adott korosztályból a nekik szóló művek javát értelemszerűen nem olvasom – és ízlésem szeretett műveit nem adnám kezükbe, de érdekes volna tudni mit lenne jó, vagy éppen hasznos olvasnia a mai ifjaknak?

Ti mit gondoltok erről?

38 hozzászólás