!

Fanfiction – Rajongói írások zóna

Ahrenia>!
Fanfiction – Rajongói írások

Sziasztok!
Eddig még nem igazán hírdettem itt, de most elszántam magam, ezért szeretném nektek megmutatni egyik munkámat (HP fanfic).
Egy ismertetőt írok az észak-amerikai varázslóiskoláról, az Ilvermornyról. Saját elképzeléseim alapján mutatom be az iskola rendszerét, figyelembe véve a Rowling által megadott információkat. A házakról, tanárokról, tantárgyakról, pálcakészítőkről, stb olvashatsz a történetemben.
Mindazoknak ajánlom, akik érdeklődnek más varázslóiskolák iránt, és nem bírnak elszakadni a HP világától.
Visszajelzéseknek (csillagoknak, kommenteknek) nagyon örülnék.
https://www.wattpad.com/story/193714841-ilvermorny-bosz…

Andro>!
Fanfiction – Rajongói írások

Halihó! Nos, megérkezett a „Homonculusszal az élet” c. Fullmetal Alchemist fanficem immáron tizenkilencedik fejezete. Az építő jellegű kritikákat örömmel fogadom.

„Kimblee kényelmesen hátradőlt az ülésen, és éppen arra készült, hogy szétnyissa az újságot, amit az egyik kölyöktől vásárolt, amikor valaki halkan megköszörülte a torkát. A férfi felnézett, és tekintete megakadt az előtte álló, meglehetősen csinos hölgyön. A nő talán a húszas évei végén járhatott, rövid fekete haja, gyönyörű, sötét tekintete volt. Elegáns, hosszú, lila színű ruhát hordott, amely nagyon jól mutatott kecses termetén.”

https://www.wattpad.com/926740174-homonculusszal-az-%25…

Kapcsolódó könyvek: Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1. (angol)

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1. (angol)

Kapcsolódó alkotók: Hiromu Arakawa

Morpheus>!
Fanfiction – Rajongói írások

Sziasztok!
Teljesen zöldfülű vagyok ebben a műfajban, de elkezdtem írni egy meglehetősen terjedelmesnek szánt Dűne fanfictiont, és nem szeretném a bokámat megütni a szerzői jogok miatt, ha valamikor elkészül és szeretném másoknak is megmutatni.
Ehhez kérnék útmutatást, segítséget, tanácsot. Köszi! :)

Kapcsolódó könyvek: Frank Herbert: A Dűne Káptalanház

Frank Herbert: A Dűne Káptalanház

Kapcsolódó alkotók: Frank Herbert

3 hozzászólás
Rémálom>!
Fanfiction – Rajongói írások

Sziasztok, zónalakók!

Aki angol nyelvterületen benen van fandomokban, valószínűleg tudja, hogy odakint jóval nagyobb az aktivitás. Több fanfiction írós kihívás, fesztivál, kulcsszóra írás és ajándékcserék is vannak. Szeretném felmérni lenne-e erre igény itt a mi kis zónánkban. :) Szívesen részt vennétek-e benne? Az alábbiakban felvázolok pár opciót.

1. fesztivál: kulcsszavakra írás, legyen az egy hét, egy hónap, és minden nap más kulcsszavak, témák lennének. Persze nem kötelező aznap megírni. Ezt vagy későbbi posztolással lehet megoldani, vagy hogy előre megírnánk a témákhoz szóló fanficet, és aznap lehet posztolni. (Nem mindenkinek kell minden témára írni.)

2. bingó: adott tematikára (hurt/comfort, gen, különböző trope-ok/toposzok) felsorolt kulcsszavakból, mindenkinek külön generálással születik egy bingó kártya. Itt megadott formák alapján (átlósan, oszlop vagy sor) minden rubrikában szereplő kulcsszóra fanfictiont írunk. Szintén önszórakoztatás, nem kompetitív verseny.

3. bang: egymást biztatva, hosszabb fanfictionöket írunk. Mindenki magának (NaNoWriMóhoz hasonlóan), megbeszélt időpont alapján pedig posztolunk. Külföldön esetleg fanmix vagy fanart készül a hosszú ficekhez, de sajnos ezt itt ezen a nyelvterületen nem hiszem, hogy össze lehetne hozni.

És innentől jönnek a nehezebben megszervezhető dolgok. Sajnos mivel magyar nyelven nincs olyan központi fandom hely, elég nehéz ritka párosokhoz vagy ritka fandomokhoz embereket szerezni, főleg ha 1-1 író feladja és kiszáll a „versenyből.” Úgyhogy ezeket csak lehetőségként ideteszem, de

4. kis ajándékcsomagok/kívánságlista: Mindenki összeírja milyen típusú fanfic van a kívánságlistáján (shipfic vagy nem), és ehhez bárki írhat.

5. az egymás nevét kihúzós ajándékozás: Mindenki összeírja a kívánságlistáját, és nem nyilvánosan a moderátornak megírja mit hajlandó írni, így készül el a titkos egymást megajándékozós lista.

28 hozzászólás
Andro>!
Fanfiction – Rajongói írások

Hosszú idő után megérkezett a friss fejezet. Remélem, már vártátok, és elnézést, amiért hónapokig nem raktam fel friss fejezetet. Az építő jellegű kritikákat előre is nagyon szépen köszönöm! :)
Igen, itt van a „Lány a Kapun túlról” c. FMA ficem immáron huszonhetedik fejezete.

"– Te meg ki vagy? – A hangra Alice megfordult, és szembetalálta magát a nővel.
– Ne bántsa Alice-t, mester! – szólalt meg Ed. – Neki semmi köze az egészhez!
– Mester?! – döbbent meg Alice, miközben jobban megnézte magának az előtte álló személyt. – Ő lenne a tanárotok? – Végre magához tért az első döbbenetből. – Örvendek! Alice Morrison vagyok, és nem vagyok alkimista – nyújtott kezet udvariasan, remélve, hogy nem kerül bajba. Utálta a bajokat."

https://www.wattpad.com/918133607-l%25C3%25A1ny-a-kapun…

Kapcsolódó könyvek: Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1. (angol)

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1. (angol)
Hirdetés
Bartusz>!
Fanfiction – Rajongói írások

Hello mindenki!
Ez az első karcom itt a molyon. Egy éve írogatok fanfictinöket (tbbesszámban így van helyesen?) főkén animéseket, de mást is lelhettek ott.
Rövid bemutatkozásom: Mentőtiszt hallgató fiatal férfi vagyok és élek halok a könyvekért, az animékért és a romantikáért. a fanficek világába menekültem, hogy kiírjam a frusztrációimat, fantáziámat és érzelmeimet, mint sokan mások. A fanficjeim főként romantikus művek sok humorral és csipetnyi akcióval.

Most elsőnek egy Leiner Laura fanficet hoztam, ahol a főszereplő nem más mint Fruzsi, akit a Bexi sorozat végén ismerünk meg, egy rövid megjelenés erejéig. Én teljes hátérsztorit találtam ki neki. Egy kocka lány, aki egy Kárpátaljai kis falucskából származik és iskolai bántalmazáson eset át, mégis keresi a boldogságott és azt szeretné tenni amit a szíve diktál. Ebben segít neki családja, Kárpátaljai barátai és újonnan szerzet barátai, akik nem mások mint Bexi és a Körte records csapata.

Ha tetszet ez a kis bemutató, a wattpadon megleltek Bartusz_Papa néven (nem vagyok annyira idős, de az átlagtól idősebb). De azért egy linket is hoztam nektek:

https://www.wattpad.com/story/212022587-az-%2525C3%2525…

Egy kis izelítőt is hoztam nektek:

Csak kezdjek el énekelni, ezt javasolta, ha elkezdem, elmúlik a lámpaláz. Jaj, kezdődjön már elfele az Intro! Mintha már ezer éve állnák itt a sötétben és érzem, hogy százak figyelnek a nézősorról, sőt tízezrek néznek a tévékészülékek előtt. Én ezt nem bírom, olyan mintha tűvel szurkálnának, otthon is mindenki nézi és csak arra várnak, hogy leégjek. És amikor hazamegyek mindenki gúnyolni fog, hogy milyen könnyen felsültem, már az első élősóban. Nem. Nem mindenki gúnyolná ki, ott van az én megbízható barátném, Teri, és ne felejtsük el Zsózsó uncsitesómat se aki mindig jobb kedvre derít. De ott van a családom, mind a 300 taggal (sose tudtam pontosan hány másod és harmad unokatestvérem van) és ott van Dani. Dani biztosan nem nevetne ki, igaz hogy alig beszélünk, de ő mindig kiált mellettem, miután a bátyaim leballagtak és elköltöztek otthonról. Most valahogy már várom, meg akarom mutatni mindenkinek, hogy képes vagyok rá, büszkévé akarom tenni a családomat és be akarom bizonyitani, hogy Dani nem tévedett, amikor kiált mellettem a suliban.

Aztán elkezdődött az Intro és elénekeltem azt a dalt, amivel az Országos hírnevet és elismerést is bezsebeltem. De ne szaladjunk ilyen előre. Azt kérdezed tőlem, hogy hogy kerültem ide? A Pop/Rock színpadára, ebbe a giccses ruhába, amit soha fel se vennék? A válasz egyszerű… Nem tudom.

Nem tudom, hogy a zsűri a válogatón mit láthatott bennem, hogy milyen számomra felfoghatatlan tehetséget szúrtak ki, szerény személyemben. Lehet, hogy csak akartak egy ilyen, kislány, pöttöm cukiságott, ami persze nem vagyok. Az igaz, hogy pöttöm, 17 évesen, még a 160-at se érem el. A bátyáim csak harcimókusnak, vagy Törppillának hívnak, bár az ők magaságukhoz képes nem is meglepő. De akkor is, én csak egy viccből tett fogadás miatt léptem fel a színpadra és énekeltem el, a Naruto egyik openingjét, soha nem gondoltam volna, hogy ennyire bejön a zsűrinek a Japán anime kultúra. Ja, jobb tudnotok, hogy egy hatalmas kocka vagyok. Emiatt sokan cikiztek is.

Szóval nem tudom, hogy hogyan kerültem én, Kárpátalja egyik kis eldugott falucskájából, a semmi közepéről, az érintetlen Kárpátok dzsungeléből, a nyüzsgő, élettel teli, Magyarország fővárosába. Ha érdekel, elmesélhetem neked, egy szociális késségekkel küzdő lány történetét, hogy hogyan jutott az erdő mélyéről, a magyar zeneipar élbolyába.

Kapcsolódó könyvek: Leiner Laura: Egyszer

Leiner Laura: Egyszer
Valentine_Wiggin>!
Fanfiction – Rajongói írások

Két új írás is érkezett az utóbbi időben:

Egy régi beszélgetésem során @blancanieve-vel, kiveséztük az Elsüllyedt világok Doboló ember epizódját, és emlegettük, hogy kellene valami indoklás az OOC pillanatokra. Bennem épp túltengenek a kreatív energiák, úgyhogy úgy döntöttem, írok egy kis „fix-it” sztorit, ami valamennyire talán helyrepofozza. Remélem, sikerült tartanom a hangulatot, nem írtam még Elsüllyedt Világokkal, de ezt tudtam kihozni a helyzetből :D
A cím „Mikor a dobszó elhallgat”:
https://www.wattpad.com/916843316-mikor-a-dobsz%25C3%25…

Valamint megjött a „Nyomok a hóban” 30. fejezete is, amiben megkezdődik a Satsuma felkelés, Saito pedig évek után visszatér a csatatérre… ebből egy részletet is hoztam:
"- Sokat hallottam magáról. Az egykori Aizu tartományt szolgálta, nem igaz?
– Mondhatjuk, igen.
– Jó látni, hogy nem mindenki tart a lázadókkal, aki még a kardot részesíti előnyben.
Saitót elfogta a heves vágy, hogy megszakítsa a beszélgetést, de szerencsére, mielőtt meg kellett volna szólalnia, Hagiwara folytatta.
– A csapata százhét főből áll. Kihívás lesz hatékonyan kezelni őket, veteránok és fiatalok is akadnak köztük.
– Közelharcosok?
– Néhányan – bólintott a férfi. – Akadnak köztük kardforgatók, különösen az idősebbek között, de sokan tüzérségi iskolát végeztek. Saigo maga sem veti meg a lőfegyverek használatát, így nekünk is fel kell készülnünk rá.
Saito komoran bólintott. Tisztában volt azzal, hogy az ágyúk és puskák immár megkerülhetetlen eszközeivé váltak a háborúnak, de mégis, képtelen volt leküzdeni az alapvető viszolygást tőlük. Még mindig gyávább, személytelenebb, alantasabb harcmodornak tűnt távolról lelőni az ellenséget, mint szemtől szemben megküzdeni vele."

1 hozzászólás
sarah05>!
Fanfiction – Rajongói írások

Sziasztok!
Szinte alig bírom felfogni, hogy fél év alatt elértem az 1K olvasást. Tudom, hogy nem tökéletes a könyvem, lehetne jobb is, de akkor is hihetetlen öröm számomra, hogy már ennyien velem tartottak.
Ma ismét újabb rész hoztam, és remélem továbbra is lelkes olvasókra talál majd a történet.
Köszönöm!
https://www.wattpad.com/story/208191460-iron-man-new-ge…

Valentine_Wiggin>!
Fanfiction – Rajongói írások

A közhiedelemmel ellentétben a Nyomok a hóban c. Hakuouki ficemről nem mondtam le teljesen, sőt. Igazság szerint elfogott az az érzés, hogy költői lenne a záróvizsga után rövid időn belül befejezni – hiszen annak idején érettségi időszakban kezdtem el írni ezt a történetet. Vagyis most meghoztam a 29. fejezetet. A fülszövegben már emlegettem, hogy a Saito x történelmi alapú OC párosításon kívül Kazama x Chizuru kerül elő, és ebben a fejezetben ők is cameóznak egyet:
https://www.wattpad.com/910720548-nyomok-a-h%25C3%25B3b…

"Ahogy elmerült a gondolataiban, egyszer csak lépteket hallott a háta mögül. A férfi is nyugati öltözetet viselhetett, felismerte a csizmák jellegzetes csiszatolását a kavicsokon, és egy pillanattal később már azt is tudta, ki érkezett. Mély, kissé unott és gúnyos hangot hallott.
– Úgy látom a sógunátus kutyája talált egy új gazdát.
Saito nyugalmat erőltetett magára. El akarta kerülni ezt a találkozást, és így, hogy megtörtént, azt akarta, hogy minél gyorsabban vége legyen. Kazama talán nem volt rosszindulatú, talán tényleg segítette Chizurut, de a céljai aligha változtak, és a férfi sejtette, hogy bármi elárulhatja előtte, mi is ő. Az azonnali óvatossághoz pedig gyorsan társult az ingerültség is – ezt a megvető gúnyt nehezen viselte a büszkesége.
– Kazama Chikage – fordult meg, és épphogy fejet hajtott… inkább volt ideges biccentés, mint tényleges üdvözlés. – A kutya a gazdájához hű, a farkas a hitéhez."