!

Érdekes világ zóna

>!
Everglow P
Érdekes világ

Milyen jelentősége volt a Római,- majd a Mongol Birodalomnak, a selyemútnak, India aranykorának, az Iszlám születésének, az Európaiak érkezésének az újvilágba, vagy a Transzatlanti Szabadkereskedelmi Egyezménynek a történelemre, és a világra nézve? Milyen elavult hajózási szabályokat változtattak meg azonnal egy tragédia után? Milyen hatásai voltak 9/11-nek? A szösszenetek első részében ezekre, és még több más érdekes kérdésre keresem a választ, és mutatok 25 olyan eseményt, ami megváltoztatta a történelem menetét.

A képen: „Ingyen kávé, fánk, és leves a munkanélkülieknek” – utcán áll a sor az 1929-es világválság idején

https://chroniclesofabookshelf.blogspot.com/2018/10/kav…

2 hozzászólás
>!
Swoosh
Érdekes világ

„Az amerikaiak többsége nem menne át az amerikai állampolgársági teszten. Hát ön?”

https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/10/19/az_amerik…

megcsinaltam a tesztet, 75%, internetes segitseg nelkul

4 hozzászólás
>!
Andrew_N_Bagman P
Érdekes világ

Billy Joel a koncertjeire nem árul jegyeket az első sorokba. Hogy miért? Két fontos célja van vele.
1. A jegyüzéreket ellehetetleníteni, így a kiemelt jegyeket nem tudják még nagyobb profittal tovább adni azok, akik ezen csak keresni akarnak, de nem is érdekli őket az egész zene és koncert.
2. Elege van abból, hogy javarészt unott, gazdag emberek bámulják az első sorokból, ezért a neki dolgozó embereket mindig kiküldi a nézőtérre, hogy azokat a rajongókat, akik a legrosszabb helyeken ülnek, előre vigyék. Így a koncerteken „az emberek az első sorban igazán boldogok, hogy ott lehetnek, ők az igazi rajongók.”

Maximális tisztelet Billynek ezért.

5 hozzászólás
Hirdetés
>!
BookShe
Érdekes világ

A 16. század közepétől Itáliában és Európa egyes más részein nagy népszerűségnek örvendtek az úgynevezett kasztrált énekesek, akiket magas énekhangjuk megőrzése érdekében még gyermekkorukban kiheréltek. Fontos szerepet töltöttek be gyermeki, magas hangjukkal a templomi kórusokban, mivel Pál apostol a korinthosziakhoz írt első levele nyomán („A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak”) a nők nem énekelhettek a templomokban. Itáliában 1870-ben betiltották a gyakorlatot, az egyik utolsó kasztrált énekes, Alessandro Moreschi hangjáról azonban készültek szóló (nem kórusi) hangfelvételek a 20. század elején.
https://mult-kor.hu/roma-angyala-az-utolso-kasztralt-en…

>!
Emerencia
Érdekes világ

Halászlé főzés bográcsban, Szeged

forrás- MKVM