!

Egymondatos novellák zóna

>!
elge76 P
Egymondatos novellák

Meglepetten fordult hátra.
– Nocsak, ez aztán a váratlan meglepetés. Betör a lakásomba és megfenyeget a saját otthonomban? Tudja, ez merészségre vagy végső elkeseredettségre vall.
A kanál nem válaszolt, precíz mozdulattal emelte ki a magot az avokádó közepéből.

2 hozzászólás
>!
Zoluska
Egymondatos novellák

Ray Bradbury után négyszáz évvel…

A kis palacsinta-automata ma is megsüti mind az ezerkétszáz tökéletes palacsintát, és később majd a megsemmisítőbe helyezi, és lefuttatja a teljes tisztítási programot, hogy kezdődhessen egy újabb tökéletes nap, és még marad harmincnyolc évi és százkét napi készlete.

>!
bandy666
Egymondatos novellák

1mondatos novellák egy része:
Egy mondat. Majd még egy. Összesen már 3.
Nem is novella, csak a terjedelme rövid. Hol a csattanó a végéről?
Néha több, mint 10 mondat. Néha tényleg csak 1, mert vessző van minden helyen, ahol pontnak kellene lennie.

>!
Wargadli
Egymondatos novellák

Haza akarok menni! -mondta a lány.
-De hiszen otthon vagy.-mondta egy fiú.
-nem, nem vagyok én csak vele vagyok otthon.-mondta a lány és elsírta magát.

>!
crowley
Egymondatos novellák

Vallás, hatalom, rejtély és szex témában nyertes novella:
– Úristen! – kiáltott fel a királynő. – Terhes vagyok! De vajon kitől?

>!
zaho
Egymondatos novellák

Mókás uzënet

– Te az E betűre tetted az Ü betű pontját?
– Igen.

Hirdetés
>!
Wolly
Egymondatos novellák

Senki nem gyanakodott

A tűzszerész Varga Jánost ugyanaz az érzés fogta el, mint minden alkalommal, amikor belépett a lezárt területre, ahol már várta az építkezésen kifordított, rég elfeledett második világháborús légvédelmi bomba. Könnyed mosollyal közeledett felé, amitől minden kollégája irigyelte. De nem csak emiatt irigyelték, hanem Marika miatt is, a györnyőrű, szőke felesége miatt is, no meg Barbi miatt is, a 2 éves, cserfes kislánya miatt, és a kertes házuk miatt, és a szép új autójuk miatt, és, hogy múlt héten voltak Horvátországban, a szokásos évi nyaralásukon.
János a bomba felé hajolva, már rég ismerte a sémát. Ha pirosat vágja el, akkor robban, ha a zöldet, akkor mindenki túléli. Elkezdte visszapörgetni az emlékeit, hogy Marika pár éve, pont amikor bevetésen volt, találkozott Kiss Istvánnal, a régi osztálytársával, és milyen jól elvoltak. Hogy a lánya rá 40 hétre látta meg a napvilágot, hogy Barbika vörös hajú lett, pont mint Kiss István, és amúgy is biztos most is együtt hemperegnek, és a banktól is megjött a végrehajtásról szóló levél, amit próbált elrejteni felesége szeme elől.
Szóval a csipesszel magabiztosan közeledett a zsinór felé.
Másnap a szalagcímek így kezdődtek:
„Egy építkezésen talált második világháborús bomba robbant fel”

>!
MissWenut P
Egymondatos novellák

Anyukám szerint nem kell felszedni a harminc éves, régi szőnyeget, és laminált lapokat venni, és azzal lerakni a padlót, és kivinni ehhez a bútorokat. Szerinte elég lenne; ha vastag, barna műanyag padlót vennénk, és leterítenénk, rá a régi szőnyegre, és kivágnánk belőle a bútorok helyeit.

1 hozzászólás
>!
MissWenut P
Egymondatos novellák

Szomorú vagyok, rossz kedvem van, mert félek, mi lesz velem, ha a szüleimmel valami baj történik, én meg nem tudom fent tartani magam, félek a jövőtől, stresszelek; meg az a baj, hogy nem szeret a Kovács Gábor – na jó, igaz, hogy nem is ismer, mert még soha nem is találkoztunk…de akkor is! – Ez a legnagyobb bajod? – Ez!

1 hozzászólás
>!
Shrike
Egymondatos novellák

„Fiatal férfi keres múzsát hosszútávú kapcsolatra!”