!

Egymondatos novellák zóna

>!
Alannah
Egymondatos novellák

Senki nem gyanakodott

A tűzszerész Varga Jánost ugyanaz az érzés fogta el, mint minden alkalommal, amikor belépett a lezárt területre, ahol már várta az építkezésen kifordított, rég elfeledett második világháborús légvédelmi bomba. Könnyed mosollyal közeledett felé, amitől minden kollégája irigyelte. De nem csak emiatt irigyelték, hanem Marika miatt is, a györnyőrű, szőke felesége miatt is, no meg Barbi miatt is, a 2 éves, cserfes kislánya miatt, és a kertes házuk miatt, és a szép új autójuk miatt, és, hogy múlt héten voltak Horvátországban, a szokásos évi nyaralásukon.
János a bomba felé hajolva, már rég ismerte a sémát. Ha pirosat vágja el, akkor robban, ha a zöldet, akkor mindenki túléli. Elkezdte visszapörgetni az emlékeit, hogy Marika pár éve, pont amikor bevetésen volt, találkozott Kiss Istvánnal, a régi osztálytársával, és milyen jól elvoltak. Hogy a lánya rá 40 hétre látta meg a napvilágot, hogy Barbika vörös hajú lett, pont mint Kiss István, és amúgy is biztos most is együtt hemperegnek, és a banktól is megjött a végrehajtásról szóló levél, amit próbált elrejteni felesége szeme elől.
Szóval a csipesszel magabiztosan közeledett a zsinór felé.
Másnap a szalagcímek így kezdődtek:
„Egy építkezésen talált második világháborús bomba robbant fel”

>!
MissWenut P
Egymondatos novellák

Anyukám szerint nem kell felszedni a harminc éves, régi szőnyeget, és laminált lapokat venni, és azzal lerakni a padlót, és kivinni ehhez a bútorokat. Szerinte elég lenne; ha vastag, barna műanyag padlót vennénk, és leterítenénk, rá a régi szőnyegre, és kivágnánk belőle a bútorok helyeit.

1 hozzászólás
>!
MissWenut P
Egymondatos novellák

Szomorú vagyok, rossz kedvem van, mert félek, mi lesz velem, ha a szüleimmel valami baj történik, én meg nem tudom fent tartani magam, félek a jövőtől, stresszelek; meg az a baj, hogy nem szeret a Kovács Gábor – na jó, igaz, hogy nem is ismer, mert még soha nem is találkoztunk…de akkor is! – Ez a legnagyobb bajod? – Ez!

1 hozzászólás
>!
Shrike
Egymondatos novellák

„Fiatal férfi keres múzsát hosszútávú kapcsolatra!”

>!
Alannah
Egymondatos novellák

Minden mindegy

-Kedves utasaink! – szólal meg a fedélzeti hangszóró, a bájos stewardess hangjával – Van Önök között orvos, vagy pilóta?

2 hozzászólás
>!
Zoluska
Egymondatos novellák

Ezerrel dübörgött a buli, töménytelen mennyiségű kaja-pia, jó nők, menő arcok, repülés, muszáj volt kicsit levegőhöz jutnia, ezért kiszédelgett a résnyire nyitott ajtón…
Többé nem tért vissza.
– Géza, örülnék ha levinnéd a szemetet, már megint tele van a kuka muslicával a hülye dinnyehéjad miatt!

Hirdetés
>!
MissWenut P
Egymondatos novellák

Sanyi kocsijában felforrt a víz, és elfojt a hűtővíz egy része, úgyhogy benyúlt a csomagtartóba, és megfogott egy ásványvizes palackot, és elkezdte belőle önteni a folyadékot a hűtőtartályba; már majdnem egy litert bele is öntött… amikor is megszólaltam, de már későn, hogy: – Csak nehogy a pálinkát öntsd bele (egy ismerősétől kapta), mert az is ásványvizes palackban van!

>!
MissWenut P
Egymondatos novellák

Tegnap, ahogy éppen boltba mentem, és élveztem a napsütést; egy szembejövő termetes asszony dühösen, hangosan beszélt magában, és épp ezt mondta: – A világ legkoszosabb emberével élek együtt!

>!
MissWenut P
Egymondatos novellák

Egyszer festettem egy teljesen nonfiguratív képet és kitettem a WC falára; de a nagymamám letépte (és összetépte), mondván: őt nem verem át, ő tudja, mit ábrázol, és ilyen pocsokságot nem teszünk ki sehová.

1 hozzászólás
>!
Ivan_Olsen
Egymondatos novellák

A buszon nyitva voltak az ablakok, így végre teljesült Bea álma: valaki udvarolt neki. A huzat csapta neki a szelet.