!

Egyetemista, fősulis molyok zóna

+
>!
mészáros5
Egyetemista, fősulis molyok

Sziasztok! Lehet,hogy rossz zónába írok (sőt, biztos), de tudna nekem segíteni valaki aki turizmus-vendéglátásra jár? Teljesen mindegy hová, engem maga a szak érdekelne és az,hogy mennyire éri meg erre menni és milyen nehéz elvégezni.:)

2 hozzászólás
+
>!
Fleur_Rouge_Cerise
Egyetemista, fősulis molyok

Amikor magasról teszel arra, hogy el fogsz késni előadásról, mert már azt is hatalmas teljesítménynek érzed, hogy egyáltalán bemész.
Fonetika, reggel 8kor…

20 hozzászólás
+
>!
Ráchel
Egyetemista, fősulis molyok

Sziasztok! :) Pécsi Tudományegyetem jogi karáról (PTE-ÁJK) tudna valaki pár szót mondani ? Milyen az oktatás,a diákélet,kollégium ,megéri – e ,illetve Pécs mennyiben más mint Bp.? Tudom ,hogy van aki messzebbrôl jön ,de 330 km-es távolsággal ugyanannyi esélyem van bekerülni ,mint egy Pécsinek ?

PTE – ÁJK -t illetve ELTE -ÁJK -t szeretném majd megjelölni első kettőnek.
Melyiket válasszam elsőnek? Melyik a jobb,és miért?

Elôre is köszönöm! :)

3 hozzászólás
+
>!
áfonyamuffin
Egyetemista, fősulis molyok

Mikor a szakdogádra kéne koncentrálnod, de mind a 6 órádra amid van beadandókat, projektmunkákat és házikat kell írnod… Ha fizetek valakinek megcsinálja helyettem, amíg megszülöm a szakdogát? :D #öljetekmegpls

12 hozzászólás
+
>!
Libricica
Egyetemista, fősulis molyok

Sziasztok!
Habár még messze a szakdoga már most nekilátok az A tervnek (nem én akartam, külső erők ezt hozták, de amúgy szeretek előre dolgozni). Az A terv pedig nem más, mint a Moodle bevezetése közoktatásban.
Mivel én Iliast, a barátaim CooSpace-t használnak így teljesen kétségbe vagyok esve. Feltalálom magam és szeretem magam felfedezni a dolgokat – utánaolvasva of course –, de erről a szarról nem találtam normális leírást vagy demo oldalt vagy bármit (csak néhány egyetem/főiskola oldalára néztem fel és a benyomásokat gyűjtöttem).
Szóval, ha esetleg, valaki használja eme csodálatos felületet, az ne tartsa magában és ossza meg velem, hogy mit lát vagy éppen hogy épülnek fel a kurzusok. Mert egy középiskolába kell átintegrálnom és így, hogy nem látom a diák felületet nem tudom, hogy hogyan lehetne személyre szabni.
Éljen a Moodle, amit a párom – aki a rendszergazda – nem ismer, és aki helyett Én fogok Moodle-gazda lenni. Haha. Nos, kérlek. Felőlem jöhetnek a kritikák is, a hozzá nem értő igazgató (informatikai világ számára nem létfontosságú) és a teljesen inkompetens tanár (aki a moodle-t ajánlotta) úgysem meggyőzhető.

U.i.: Én az Iliast akartam szakdogámként, de megtudtam, hogy nyáron már Múdlizok… Az erő legyen velem.
U.u.i.: Valaki valami biztatót az alábbi tárgyakhoz: Villamosságtan, Analízis 2 (numerikus sorok és barátai), Elektronika, Fizika?

30 hozzászólás
+
>!
pnoemi96
Egyetemista, fősulis molyok

Sziasztok!
Debrecenben, Campus Hotel 2 ágyas szobába keresek magam mellé szobatársat.
Szobatársam későn kapott észbe, hogy ki szeretne költözni, a várólistáról pedig elfogytak az emberek. Külsős ember kellene, aki még nem a Campus Hotel lakója.
Havonta 22.000 ft a kollégium, ha államilag támogatott képzésen vagy. Önköltségesként +10.000 ft! Saját fürdőszoba van itt bent a szobában, amit 3 hetente takarítanak. Ha a kollégium által adott ágyneműt használod, akkor azt 2 hetente cserélik. Konyha a folyosó végén (a szobától nem olyan messze) található.
Ha tudtok valakit, aki szeretne kollégiumban lakni, légyszíves írjatok! :)

3 hozzászólás
Hirdetés
+
>!
Bogas 
Egyetemista, fősulis molyok

Sziasztok! Szóljatok, ha nem témába vágó, de egyrészt a köz- és felsőoktatásban tanulók a program célzottjai, másrészt meg hátha van, aki jelentkezett a Színműre egészen véletlenül színházi rendezőasszisztens szakra… Hm? Vagy bármilyen színházas szakra, mert annak íme, egy kis plusz a felvételihez:
https://moly.hu/esemenyek/tregerek-kozt-1-felvonas-kellekes
Ráadásul igazi rendezőasszisztensként végzett személyek szervezik igazi háttérszakmában dolgozókkal, remélhetőleg igazi középsulis, fősulis és egyetemista diákoknak.
Szóval színházas szakra felvételizők, színházas szakon tanulók és színháztól nem elzárkózók, gyertek március 2-án 16 órakor az Örkénybe.

+
>!
engiee
Egyetemista, fősulis molyok

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. A feminizmusról, azon belül Jane Eyre-ről és Madame Bovary-ról írom a szakdogámat. Esetleg tudna valaki a témával kapcsolatban jó könyvet, esetleg netes cikkeket ajánlani? :) Tudom, ott a google scholar meg a könyvtárak (azokat is megnéztem/megnézem), de több szem többet lát :))
Előre is köszi a segítséget!

Kapcsolódó könyvek: Charlotte Brontë: Jane Eyre (angol) · Gustave Flaubert: Madame Bovary (angol)

Charlotte Brontë: Jane Eyre (angol)
Gustave Flaubert: Madame Bovary (angol)
4 hozzászólás
+
>!
HannahBeck
Egyetemista, fősulis molyok

Eljött hát ez is, sok éven át csak kívülállóként töltögettem ki mások kérdőívét, de most én is szeretnék segítséget kérni.
Nagyon megköszönném, ha kitöltenétek ezt a kérdőívet a szakdogámhoz, melynek témája a rózsaszín és kék színek megjelenése a társadalomban és marketingben.
Előre is köszi! :)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJpGQHzqvePDq…

6 hozzászólás
+
>!
Sydney P
Egyetemista, fősulis molyok

Hogy fogom megszokni a német értékelési rendszert??? :D
Ma kaptam egy 1,7-est :O :D És ennek roppantul örülök, egy vizsga mínusz :D