!

E-könyv zóna

>!
AntoNia917
E-könyv

Sziasztok! Pocketbook Touch HD 3 fajtájú e-bookomra szeretnék telepíteni német-magyar szótárat, azonban bárhol is keresek, nem találok. Van ötletetek esetleg, hogy honnan tudnék letölteni ilyet?

4 hozzászólás
>!
sz_boglar
E-könyv

Sziasztok!
Nem égető a kérdés, csak kíváncsiság: miért van az, hogy a könyvek e-könyv verzójában sokszor jóval kevesebb oldalszám van feltüntetve, mint a nyomtatott könyvhöz? Amikor pl majdnem 100 oldalas a különbség, mi lehet az oka?
Köszi a választ

4 hozzászólás
>!
Kovaxka P
E-könyv

25% kedvezmény a Digi Book Kiadó összes kötetére! Az akció február 23-áig tart.
https://www.dibook.hu/akciok/Digi_Book_Akcio_25

Hirdetés
>!
DreamR IP
E-könyv

NYEREMÉNYJÁTÉK!
Látogass el szerzői csoportomba, ahol épp Nemzetközi Könyvajándék Napi nyereményjáték folyik.
https://www.facebook.com/renatawmuller/photos/a.8984804…

Kapcsolódó könyvek: Renáta W. Müller: TestVÉR 1 · Renáta W. Müller: TestVÉR 2

Renáta W. Müller: TestVÉR 1
Renáta W. Müller: TestVÉR 2

A karc írója kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét.

>!
BlueDeath IP
E-könyv

https://play.google.com/store/books/details/L_J_Wesley_…

Végezzünk el egy kísérletet.
1-2 napja volt némi vita az ebook-ok áráról, illetve az illegális letöltésekről. Tudom, nem kéne ilyen vitákba belemenni, de néha nem tudja magát az ember tűrtőztetni.
Egy fiatalember váltig állította, hogy ha a könyvek 200 ft-ba kerülnének, akkor rengetegen megvennék. Nos, íme. Egy egész hétig a Brooke mindössze 200 ft a google play-en. Szerintem nem hoz lényegi változást. Cáfoljatok rám. ;)

Kapcsolódó könyvek: L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke
17 hozzászólás
>!
Akos_Kirsch I
E-könyv

Sziasztok!
Remélem, nem baj, hogy megosztom itt a hírt!
Az Árnyak a sötétben című regény mostantól e-könyv formátumban is elérhető! Ha szeretnétek átélni egy borzongató, kalandos történetet, ami magyar szereplőkkel, magyar helyszíneken játszódik, akkor csapjatok le a könyvre! :)
Kapható az eKönyv Magyarország és a Gyémántfelhő kiadó webshopjában!

Kapcsolódó könyvek: Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben

Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben
>!
chhaya
E-könyv

Tippek/segítség a MEK – Magyar Elektronikus Könyvtár használatához

https://mek.oszk.hu/

Fontos: a MEK az ország legrégebbi digitális könyvtára és legnagyobb internetes szövegarchívuma, ahol legálisan ingyenes olvasmányok érhetők el. A copyright védelem alatt álló művek digitális másolása és közzététele engedélyköteles. A vonatkozó szerzői jogi szabályozás szerint jelenleg a szerző halálát követő 70 év elteltét követő első évben publikálhatók csak a művek a jogtulajdonosok (pl. örökösök, vagy a kiadási jogot megvásárolt kiadó) engedélye és jogdíjfizetési kötelezettség nélkül. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg boltban jó pénzért árult friss kiadásokat nem fogjuk a MEK-en ingyen megtalálni. (Bocs, ha valakinek ez szájbarágásnak tűnik, de többször találkoztam a kérdéssel a molyon is.)

* * * Tehát néhány gyakorlati tipp: * * *

⭐ Ha nem konkrét művekre szeretnénk keresni, akkor a főoldalon levő kategóriák közül választhatunk (pl. természettudományok, humán területek / kultúra, irodalom, stb), ezeken belül tovább szűkíthetjük a listázandó olvasmányok műfaját, s máris lehet bogarászni. Szintén a főoldalról egy kattintással lehet szűrni az újdonságokra, a könyvek teljes listájára és a sikerlistára.

⭐ Böngésznivaló: Tarján Tamás (szerk.): 303 magyar regény, amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz című művében szereplő és a MEK-ben is megtalálható könyveket tartalmazó lista, a MEK által összeválogatva: http://mek.oszk.hu/html/303.html

⭐ Konkrét művekre a MEK kezdőlapján Szerző, Cím és Téma szerint kereshetünk a gyűjteményben. Szótöredék is megadható, ilyenkor egy * jellel lehet csonkolni a szavak végét. Az összetett kereső segít szűkíteni a találatokat, érdemes 1-2 betű beírása után az INDEX gombot megnyomni, mert úgy egy listából választhatunk.

⭐ A MEK-ről letölthető doksik közül egyre több megtalálható e-olvasóbarát epub vagy prc verzióban, ezeket gombnyomással ki lehet listázni a főoldali keresőmező alatt.
PRC: https://mek.oszk.hu/keresesek/keresesf.phtml…
EPUB: https://mek.oszk.hu/keresesek/keresesf.phtml…

⭐ Hangoskönyvek is elérhetők, szintén egy kattintás:
MP3: http://mek.oszk.hu/keresesek/keresesf.phtml…

⭐ Létezik „Kindle-re küldés” gomb is, ami a legtöbb esetben fogyasztható formában varázsolja a Kindle-re az olvasnivalót (nem feltétlen ajánlom kizárólag pdf formátumban elérhető könyvek esetében). Ez a gomb a könyvek adatlapjáról érhető el.

* * * A moly és a MEK: * * *

⭐ A molyon a könyvek adatlapján a Linkek fülön lehet megadni MEK-es hivatkozást, illetve ott lehet rálelni, ha valaki korábban hozzáadta. Könnyű észrevenni, sötéten kiemelve látszik.

⭐ Ha a molyon pontos kiadást szeretnénk társítani a MEK-es olvasásunkhoz: a MEK-en a könyvek adatlapján található a Katalóguscédula, ahol (többek között) látszik az eredeti kiadvány, ami alapján a szöveg digitalizálva lett.

⭐ Böngésznivaló polcok a molyon:
https://moly.hu/polcok/kincsek-a-magyar-elektronikus-konyvtarban
https://moly.hu/polcok/303-magyar-regeny-amit-el-kell-olvasnod

⭐ Lehet még bogarászni a Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület által feltöltött könyvek között is. Ezeknek mind van e-olvasóbarát kiadása. https://moly.hu/kiadok/magyar-elektronikus-konyvtarert-egyesulet

|MEK |MagyarElektronikusKönyvtár |legális |elektronikus |könyvtár |digitális |irodalmi |ekönyv |gyűjtemény

5 hozzászólás