!

Dűne zóna

Asgard47>!
Dűne

Megszólalt a Villeneuve adaptáció traileréle reflektálva Alejandro Jodorowsky. Nagyjából nincs elájulva tőle, és ennyi sok év után ő is kijelenti, hogy a Dűne teljes értékűen megfilmesíthetetlen.
Ja, igen… Ráadásul közölte, hogy Villeneuve nem szerzői rendező…:D Ebből bunyó lesz…

MorcosMentatündér>!
Dűne

Ez csak ilyen kis spoileres érdekesség. A második Dűne könyv végén van egy függelék, amiben Lady Jessica neve mellett ez áll: 10154 – 10256, míg Alia neve mellett csak ennyi: 10191 -. Akik olvasták a Dűne gyermekeit, tudják, hogy ez miért furcsa. De valószínűleg csak nem gondolt annyira előre Herbert bácsi.

Kapcsolódó könyvek: Frank Herbert: Dűne · Frank Herbert: A Dűne gyermekei

Frank Herbert: Dűne
Frank Herbert: A Dűne gyermekei
1 hozzászólás
Asgard47>!
Dűne

Az IMDb összehasonlította az 1984-es film előzetesével a mostaniét. Az összevágott filmkockák párhuzamos megtekintése élmény, és kemény közelítésbeli egyezéseket mutat.

1 hozzászólás
Asgard47>!
Dűne

Egyre több kép jön ki Villeneuve filmjéről. A színészek, mint karakterhordozók nagyon tetszenek. Az a helyzet, hogy elég nagy rajongója vagyok a Dűne könyveknek, különösen az elsőknek. A filmeket – Lynch Dűne és a tv-s minisorozatok – láttam, és most elég érdekes benyomásom keletkezett. Villeneuve filmjének feelingje egy modernebb, gondolom pörgősebb és szuperlátványos változatban, de leginkább Lynch filmjére hajaz… Nagyon kíváncsi vagyok…

15 hozzászólás
Morpheus>!
Dűne

Egy másik platformon beszélgetünk a kralizecről, ami az emberiséget kihalással fenyegeti. Az Arany Ösvény célja az, hogy amikor bekövetkezik, az emberiségnek legalább egy kis része túléljen. Szerintetek mi a kralizec? Mi az, ami az egész fajt veszélyezteti, amelyik már több galaxisban is elterjedhetett?

3 hozzászólás
Hirdetés
Morpheus>!
Dűne

Elkezdtem írni egy fanfictiont, egy átlag Dűne könyv hosszát kívánom megcélozni, ami az én tempómban körülbelül egy év lesz. A történet közvetlenül a Káptalanház után folytatódik, ragaszkodva a Frank Herbert által megírt könyvekhez, és csak azokhoz, természetesen saját elképzeléseimmel kibővítve. A kérésem, kérdésem az, hogy átolvasná valaki az első néhány oldalt, aki elolvasta az eredeti hat könyvet?

Kapcsolódó alkotók: Frank Herbert

5 hozzászólás
Morpheus>!
Dűne

Valahogy zavar Scytale kettőssége. A sorozat elején egyértelműen alakváltó, míg az utolsókban már a Bene Tleilax egyik, majd az utolsó vezetője. Nem lehet két külön személy, mert felemlegeti, hogy találkozott Paul Atreidessel is. Azonban a Tleilaxnak az alakváltók meddő szolgák, egy ilyen nem lehetne mester. Akkor mégis, ez hogyan lehetséges?

Kapcsolódó alkotók: Frank Herbert

Morpheus>!
Dűne

Azon morfondírozok, hogy miután II. Leto meghalasztatta magát, irányította valaki, vagy valamilyen csoport, csoportok a birodalmat?

Kapcsolódó könyvek: Frank Herbert: A Dűne istencsászára

Frank Herbert: A Dűne istencsászára

Kapcsolódó alkotók: Frank Herbert

6 hozzászólás
Morpheus>!
Dűne

Nem fogjátok elhinni:
Beírtam ezeket a szavakat a google fordítóba:
shuc ishcai qimsa chuascu (picha) sucta
Ezek a Dűne gyermekei könyvben van benne, és elvileg a fizetséget így számolja a Prédikátor a kísérője kezébe, hagyományos fremen módon. Egy szót kihagytam belőle, ami a zárójelben van, és akkor ezt a jelentést dobta ki, kínai szövegnek azonosítva:
A kimeneti tíz színes festékfelületet kiszórjuk – mondta tőlem.
Wow. :D

2 hozzászólás