!

Dühöngő zóna

>!
Kicc22
Dühöngő

Ma voltam olyan ostoba, hogy egy facebook poszt alatt kifejtettem a véleményemet, ami ellentétes volt a posztoló (meglehetősen alpári stílusban közzétett) véleményével. Tettem mindezt teljesen korrekt stílusban, a posztoló véleményének tiszteletben tartásával, az abban szereplő részigazságok elismerésével. Erre el lettem hordva mindennek, amit el tudtok képzelni, olyasminek is, amit ha itt megismételnék, még az ükunokámat is kitiltanák a Molyról. Mindezt azért, mert nem voltam hajlandó gyűlölni valakit, pláne úgy, hogy nem ismerem a pontos körülményeket sem. De én vagyok a tetű, meg az én r. k. anyámat, amiért megemlítettem, hogy eltúlozzák a helyzetet, és nem biztos, hogy hibázott az, akit épp máglyára kívánnak.
A magyar emberek már tényleg semmi máshoz nem értenek, mint a gyűlölködéshez? :/
(Tisztelet a kivételnek, természetesen.)

4 hozzászólás
>!
ScarlettBlair P
Dühöngő

A hetem margójára, amikor megint négy nap alatt hatot dolgoztam, még annyit hozzáfűznék: mi a sz*rért jut eszébe valakinek szeptemberben kinti rendezvényt tartani? Igen, napközben szép az idő, igen, olyankor kellemes kint lenni, sőt kabátban/pulcsiban még este is a VENDÉGEKNEK. De én éppen torokgyulladással küszködök, mert 7 fokban egy szál blúzban, és szoknyában valamint körömcipőben annyira már nem fun a kinti rendezvény. Mindennek a fejében pedig már az egyenruhához tartozó pulcsit sem hordhatjuk, mert a főnök szerint csúnya. Könyörgöm ő választotta. És erre nem az a megoldás, hogy akkor új pulóverünk lesz, nem. Csak simán nem hordhatjuk többé a régit :D kolbászbólvanakerítés workhardplayharder #"mindentaseggemalátesznek"

>!
szmelus P
Dühöngő

A házban amit vettünkk mozaik parketta van. Szerettük volna felcsiszolni, lakkozni mert hát úgy tűnik az utóbbi időben lakkot sem látott, csak ragacsot, mocskot és mérhetetlen sok karcot. Van ahol mar szürke is. De a csiszolásról mindenki lebeszélt, hiába nagy lendülettel mentünk a kölcsönzőbe Szakik meg ugye nincsennek… marad akkor, hogy ráteszünk laminalt padlót, mert addig a gyerekeim anyukámnál alszanak és nem itthon :-(
Elmentünk nézegetni, persze hét végére be kellene fejezni. A régi lakásban amit átadtunk 14 éve cseresznye és mahagóni színűt raktunk le. Üres lakásban bútorok nélkül is még mindig gyönyörű, úgy vigyáztunk rá. Na de ilyer ne keressünk. Mindenhol fakó színek vannak, tök mindegy barna vagy sem. Sehol egy meleg szín, csak a szürke „50” árnyalata… az meg olyan hideg, pedig gondolkodtam rajta…. úgyhogy nem tudom mi lesz…

9 hozzászólás
>!
Kicc22
Dühöngő

Egyszer, csak egyetlenegyszer szeretnék úgy bejönni a munkahelyemre, hogy olyan rend van, mint amilyet én hagyok minden műszakom végén. Kezd elegem lenni abból, hogy minden műszakomat azzal kell kezdenem, hogy mások után rakok rendet, holott ugyanazt a fizetést kapjuk. Én miért dolgozzak többet ugyanannyiért? Aztán ha eljutunk arra a pontra, hogy én is leszarom és én is kupit hagyok, akkor meg én leszek a seggfej meg a szemét. :/
A nemlétező tudjátokmim is kivan már ezzel.
Persze megint rendet raktam. Mint mindig. Mert én már csak ilyen vagyok. De akkoris zavar.

A karc írója kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét.

>!
Judit_Sike P
Dühöngő

Én dolgoztam hotelban, takarítottam szobákat rohanva, úgy, hogy alig volt rá idő. Így tudom nagyon jól, hogy mi fér bele egy 20 percbe és mi nem.
Például a mennyezeti lámpát sosem töröltük le, a fürdőszobait szintén, az ablak keret tetejét se, az ajtó keretet se, satöbbi.
De.
Ezek kedves hotel takarítók nem férnek bele:
– 1,5 literes ásványvizes üveg az ágy alatt
– 1 hónapos porcica családok az ágy alatt
– 3 db papírzsebkendő szintén az ágy alatt
– Pringle's doboz ezüst teteje az ágyban
– 5 centis pók a sarokban
– 5 éves pókháló az ablakpárkányon pókcsaláddal
– 1 db cukorka zacskó a polcon

Engem ezekért kirúgtak volna. Egyért is, de így az összesért még a múlt havi fizetésem is vissza kellett volna utalnom.

8 hozzászólás
>!
NV1122
Dühöngő

Ez mennyire korrekt??? Anyukám nyert egy nyereményjátékon. A nyereményt nem postázzák mert „nem bíznak a Magyar Postában”, személyesen vedd át az üzletben, ami Bp-n van, anyukám meg nem pesti….. Oké keressünk akkor egy ismerőst. Majd amikor megvan az ismerős és el is menne, közlik, hogy már nincs meg, mert lejárt az átvételre szánt napok szám AMIT írásban nem közöltek, csak egy esemény linkjét küldték el (mert hát ők úgy gondolták, hogy OTT vegye át. Az nem baj, hogy esetleg nem ér rá, mert dolgozik??És továbbra sem pesti….)…. Köszike! Korrektség 0. Nem írom ki, a „szervezőt”, akit érdekel annak leírom privát üzenetben, de a vidékiek vigyázzanak!

18 hozzászólás
Hirdetés
>!
Molymacska P
Dühöngő

Tegnap voltam önkénteskedni, és egy nagyon édes sráccal festettünk arcot gyerekeknek (és lelkes felnőtteknek).
Ellenben több anyuka egyszerűen visszautasította, hogy a gyerekét a fiú fesse ki, mert… nos nem tudom. Mert azt hitték, nem tud festeni, mert fiú, és ilyet nem csinálhatna, mert biztos nekem segít csak és… Annyira ideges lettem ilyenkor, hiszen szegény srácon is láttam, mennyire rosszul esik, hogy csak azért, mert fiú, elutasítják, miközben ő sokkal türelmesebb, sokkal kedvesebb a gyerekekkel, mint mondjuk én (na jó, ez alapvetően nem nehéz dolog, de ő tényleg gyerekbarátabb srácok közé tartozik).
Olyan rossz érzés az, hogy beidegződött a magyar emberbe, hogy mit csinálhat egy nő, mit egy férfi (van egy nagyon halvány átfedés) és aki nem ebben van, azt nem fogadják el. Miért kell elutasítani csak azért valaki, mert valamilyen nemű?

13 hozzászólás
>!
Vörös_Édua IP
Dühöngő

Annyira fáraszt már, hogy egyfolytában szidják a Kincskereső kisködmönt, az Egri csillagokat, a Kőszívű ember fiait, stb, már mióta van netem, kb 10-15 éve, ez minden rohadt évben feljön, tolják a képembe. Ha ekkora probléma a gyerekeknek elolvasni ezeket, spoiler akkor miért nem cserélik már le a kötelezők listáját? Ha jól tudom a korábbi évtizedekben is frissítették őket, dédanyáinknak, nagyanyáinknak tök mások voltak a kötelező olvasmányaik. Akkor most mi ez a frissítés-blokk, hogy még mindig ugyanazokat kell olvasniuk szegény-szerencsétleneknek, amiket az előző rendszerben bebetonoztak a tantervbe? Nincs olyan könyv a palettán, ami elég igényes, és elég izgalmas, vagyis alkalmas rá, hogy az iskolában kibeszéljék, vagy mi? Miért nem mernek ezekhez hozzányúlni?
spoiler
Ha ennyire kapálóznak ezek ellen, meg ha már különben is vannak aktuálisabb témájú (gyerek)könyvek, miért, miért, miért nem lehet már új műveket betolni a tantervbe? A gyerek meg majd elolvassa ezeket is, ha érdeklődő típus. Ha meg nem, akkor kár erőltetni. És akkor nem lenne minden évben ez a fanyalgás, meg sírás-rívás. :/
Meg egyébként is, az a gyanúm, hogy nem is maguk a gyerekek unják, vagy utálják ezeket a régi kötelezőket, hanem mert a szüleiktől hallják, hogy ők mennyire utálták, unták ezeket anno gyerekként. Szóval eleve elidegenítik a gyerekeket ezektől. Legalábbis apám annak idején nem rejtette véka a a véleményét (Pl: "Ti is ezt a hülyeséget olvassátok?"), ami azért jócskán lelombozza az olvasó lelkesedését. A szülők alá meg csak adják a lovat ezekkel a folyamatosan felbukkanó fanyalgós cikkekkel. A szülők meg a lusta gyerekek alá a megjegyzéseikkel (értsd: "Ha apu-anyu nem olvasta el, nekem se muszáj.").
Szóval, végeredményben, nem tartom rossznak a kötelező műveket, de lehetnének frissebbek a tantervben. Az old-school kötelezők meg lehetnének mondjuk ajánlott olvasmányok, hogy azért tudják a gyerekek, hogy ilyen van.

15 hozzászólás
>!
Kiskópé P
Dühöngő

Pukkkkkk …….. F1-ben már megint megy a cirkusz több téren (tuuudom „száguldó cirkusz”, mit várok, de na) baromira következetesek..hrrr újra és újra kitalálom, hogy na többet nem nézem, de gyenge vagyok :D Fenébe…

Na, de szuuusza, holnap futam helyett utószülinapozok egy jót, aztán irány nyaralni (ahol is, 2 időjárási oldalt nézegetve egyre inkább úgy tűnik mégse kell gumicsizma, hihetetlen!) ÉS addigis nem leszek benn a melóhelyen háháhá, de a 4 napból a fele tuti agyrém lesz ott is, mert mindig van feszkó, mindig :D

7 hozzászólás
>!
Rainee
Dühöngő

Agyamra megy a Líra… Átveszem a könyvet, úgy bele van erőltetve a mini zacskóba, hogy csak kívül néztem meg. Erre itthon, miután kiszenvedtem, már a felvágáson gondolkoztam, olyan szoros volt.. az első lap úgy meg van gyűrődve, hogy megüt a guta. Tökömnek kell egyáltalán bezacskózni, hogy utána feltépkedjék a pénztárnál?

2 hozzászólás