!

Dühöngő zóna

Zanbar>!
Dühöngő

Öt éve mardos a gyomorideg, nyomorít a túlóra, meg a porckopás a térdemben a sok talpalástól. Fáj a szemem a sok monitor bámulástól és cérnára koptak az idegeim az alkudozástól meg a hülyeségektől.
De a munka elkészült. Ami létrejött jó, új, ám szokni kell még. Főleg azoknak akik majd felhasználják.
Aztán jön egy internetes „hír” portál, komoly olvasottsággal és szénné oltja az egészet. Nemhogy egy jó szavuk nincs rá, de olyan messzire merészkednek, hogy én azt hittem ilyet csak térképen fogok látni – meg műhold felvételen…
Ehhez jön a népítélete, a sok, tudatos felhasználó, akinek minden szavából süt, hogy nem igazán fogta fel a dolgot – és nem is ismeri a közlekedési szabályokat – de most aztán jól megmondja a magáét.

Megérte. Úgy érzem ezért igazán megérte.

BoneB>!
Dühöngő

Bemegyek a KHmmm bankban és közlik, hogy július óta készpénzmentesek. Természetesen, ha van bankkártyád, akkor szívesen segítenek befizetni az összeget, gondolom jó pénzért, mert nem ugyanarról a két bankról lenne szó, amúgy meg nincs is bankkártyám és eddig simán bementem ingyen megoldották, utálom a bankokat… :S
És nem, nem volt feltűntetve neten, hogy megváltozott és kp mentes lett. Ráadásul Pécsen van kp-es bank és ma voltam Pécsen, de az nem esett útba, így gondoltam a mi városunkban majd befizetek, de azt hiszem csak ráfizettem. :(

6 hozzászólás
IfOnly>!
Dühöngő

Szépen, igazságosan elosztjuk a kidolgozandó tételeket a csoporton belül, közös megegyezéssel kitűzünk egy határidőt, hogy mikorra kell befejezni legkésőbb (bő egy hónapot adtunk magunknak), és senki, azaz SENKI nem bírja betartani, csak én küldtem be becsületesen a tételek rám eső részét gondosan összeállítva, megszerkesztve, tisztességes helyesírással – a többiek magasról tojnak az egészre, vagy amit beküldtek, az egy nagy kupac értelmetlen betű, tabulátor helyett szünetekkel arrébtaszigálva a bekezdéseket, minden sorban legalább négy szó pirossal alá van húzva, mert elírta, de nem veszi a fáradságot, hogy kijavítsa!!!
Ezért gyűlölök másokkal dolgozni. Sose lehet megbízni bennük. Ha nem akarnak foglalkozni vele, szívük joga, de akkor szóljanak, hogy nem vállalják el, és akkor kidolgozom magamnak, nem reménykedek, hogy hátha valaki még komolyan veszi rajtam kívül…

6 hozzászólás
Lysandra>!
Dühöngő

Húgom idén nyolcadikos, most felvételizett. Ma kellene megkapnia a hivatalos értesítőt, hogy a megjelölt iskolákba mehet-e szóbelizni vagy sem. Csakhogy nem kaptunk semmit, mivel valószínűleg a drága általános iskolája el találta veszíteni a jelentkezési lapjait, így egyik iskola se kapta meg. És nyilván ennek is most kell kiderülnie, amikor holnaptól szóbeli…

7 hozzászólás
Marianna88 P>!
Dühöngő

Komolyan mondom, szerintem rám van írva, hogy MLM-esek, Online Networker-esek, bombázzatok!!
Instagramon mostanában hetente betámadnak a hülye beszervezős üzeneteikkel, amikből rohadtul elegem van…
Már a profilomba is kiírtam, hogy hagyjanak békén… Oké, hogy válasz nélkül tiltom őket, de akkor is felmegy bennem a pumpa…

(köszi, hogy rinyálhattam, gőz kiengedve)

6 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Dühöngő

Ott roh@djon meg ez az egész jogviszonyos sz@r…
Jelenleg úgy néz ki, hogy havi 36 óra ügyeletem az órabérem 70%áért fog menni… Semmi pótlékot nem fogunk kapni!
Ha Nem lenne kötelező, akkor nem ügyelnék.
Miért? Nettó 2000 ftért?!
Többe kerül az ügyeleti napra az étel (reggeli, ebéd est vacsi).
Eddig sem volt sokkal jobb, de legalább az órabérem megkaptam +5%ot.
Undorító.
Anyuéknál, akik Covid ellátók is, a Coronária őrzőben dolgozik. Nekik a pótlékot 30%ra csökkentették. :@
Minden egyes nyom@rék idiótát, akik elkészítették ezt a jogviszonyt… Elküldeném covid osztályra dolgozni, vagy egy leterhelt labort.
És akkor még örüljünk, hogy előre láthatóan az alapbérünk nem csökken.
De minden másból elveszenk :(
A Legrosszabb az egészben, hogy sok ember, civil majd meg fogja vetni a nővéreket és az egyéb eü. dolgozókat, amiért elhagyják a pályát. Pedig tök jogos.
Úgy dolgozzuk ki a belünk, hogy nem kapunk megfelelő juttatást. Mikor 24 óra alatt, van, hogy 10 percre nem tudom feltenni a lábam. Mikor a vacsora időm vagy a fürdés között kell választanom.
Alá fogájk írni sokan ezt az új jogviszonyt, én is, mert tanulmányi szerződésben vállaltam itt 3 évet és ha szerződést szegek keményen fizethetek vissza mindent.
Vannak nálam nehezebb helyzetben lévők (egyedül álló anyukák, akiknek ez az egyetlen állása, stb.)
De sokan lesznek akik nem írják alá.
Persze hogy nem.. mikor összegezve kevesebbért dolgoznak majd, mint eddig.
Cserébe viszont lássa el a nővér az orvos feladatát , mert el vannak kényelmesedve (tisztelet a kivételnek) és nézze, hogy az hányszor keres nála többet. (Persze, kell különbség a kettő pálya között, de legalább ne keresne kevesebbet az a szerencsétlen)
Vagy mi pl.: Intenzív osztályt és SBO-t is látunk el,ami miatt kiemelt ügyeletnek hívják a mi ügyeletünkent. És nem azt a bért kapjuk meg…
Azt mondták a kórház felé tanúsított lojalitásunk miatt kell ebbe beletörődni. Ha nem,akkor ki vagyunk rúgva.. a jó édes :@@@@

1 hozzászólás
Niitaa P>!
Dühöngő

Valamit biztos jól csinálok – és tudom, hogy innen kéne megragadnom, de egyelőre túl dühös vagyok ahhoz, hogy menjen-, de amikor viszontlátom a Nincs időm olvasni kihívás facebook csoportban a saját értékelésemnek a legvégét kimásolva, persze forrásmegjelölés nélkül, mintha az ő kis agyából pattant volna ki… na, akkor elszakad a cérna……

Amikor pedig szóvá teszem, csak fogja és törli, nehogy nyoma maradjon.

Tudom, ki volt az, mi a molyos neve, így innen is üzenem, hogy ez egy nagyon gerinctelen dolog volt tőled (és lopásnak számít)!

Kapcsolódó könyvek: Jenn Lyons: Királyok Veszte

Jenn Lyons: Királyok Veszte
20 hozzászólás
Vörös_Édua I>!
Dühöngő

Venni akartam egy e-bookot a francia amazonról, erre kiírja, hogy ebben a régióban (mármint Magyarországon) nem érvényesíthető, vagy valami ilyesmi. Most mi a lófaráért nem akarják nekem eladni azt a nyamvadék e-bookot?? Banyek!! Minden más Amazonról lehet normálisan vásárolni, csak ezektől nem!
(╬ Ò﹏Ó)

10 hozzászólás
Merci_Lévai>!
Dühöngő

Ez nem is annyira dühöngés lesz, inkább elkeseredés, félelem, szorongás… csupa földi jó. Előre is elnézést érte, de ki kell öntenem a szívemet.
12.-es gimnáziumi tanuló vagyok. Alig pár hónap és érettségi. Soha ennyire rossz állapotban lelkileg, fizikailag nem voltam még. Konkrétan belebetegszem a stresszbe. Egész életemben jó tanuló voltam, legtöbbször mindenből 5-ös, 1-2 4-essel tarkítva. A matek soha nem volt a kedvencem de megoldottam valahogy mindig azt is. Azonban semmiből nem vagyok kiemelkedően jó vagy tehetséges. Talán az angol az egyetlen ilyen. Imádom és megy is nekem. Az irodalmat is szeretem. Ilyen átlagos vagyok. Nemrég volt az egyetemi jelentkezések határideje. 4 helyet választottam (ELTE, PPK, BGE médiatudomány és kommunikáció mindenhol + ELTE közösségszervező). Rengeteget agyaltam rajta és mindenféle lehetőségeket megnéztem de akkor is oda lyukadtam ki mindig hogy a médiatudomány és komm. tetszik nekem a legjobban. Csodálatos módon ez pont egy olyan szak aminek az egekben van a ponthatára, 400 pont. Nem lesz annyim az érettségin. Na és itt érkezünk el a másik nagy bajomhoz. 11. tanév végén a vírus miatt nem tudtunk előrehozott érettségiket csinálni, így 2020 őszén csináltuk meg. Előrehozott emelt angol érettségit tettem. 90%-os lett. Ezzel az iskolából az egyik legjobb. Van C1-es angol nyelvvizsgám. A másik tanult nyelvem a spanyol de abból kizárt a nyelvviszga, sajnos nem akar menni.
Ennyi, másik emelt érettségire nem jelentkeztem, minden mást középszinten teszek. Ne tudjátok meg mennyit ragódtam ezen. Hogy menjek e emelt magyarra. 11.-ben jártam magyar faktra de leadtam mert a magyar emelt nevetségesen nehéz és egyszerűen nem éreztem úgy, hogy van elég tudásom ahhoz, hogy jól meg tudjam írni. A tanárok amúgy is azt mondták, többet ér egy jó középszintű érettségi mint egy gyenge emelt. Így nem emeltezem sem magyarból, sem másból, másból nem is vagyok jó. Na most jól látható, hogya pontjaim a béka feneke alatt lesznek. A nyelvvizsgáért nem kapok plusz pontot mert emelteztem angolból és kiütik egymást. Főleg hogy matekból pl egy jó 3-as érettségire számítok… egyszerűen megölnek a kétségek, annyira mérges vagyok magamra, folyton csak arra tudok gondolni, hogy elrontottam, kellett volna mégis emelt magyarra mennem, satöbbi. Már nem tudok változtatni rajta.
Az zavar szinte a legjobban, hogy az összes barátom, osztálytársam olyan biztos magában. Már a kezdetektől tudták, hova szeretnének tovább menni, mindenki szuper okos, ügyes… mindenki 2 dologból emeltezik… és (persze csak a szívem sötét bugyraiban, de) nagyon irigy vagyok rájuk emiatt, néha már szinte mérges. Nem rájuk haragszom egyébként hanem magamra. Elrontottam az egészet. Persze, tudom, önköltségesen a legmagasabb ponthatároknál is lehet menni, de nem szerettem volna. Bizonyítani szerettem volna, hogy el tudom érni, be tudok jutni. De semmi reményem nincs már. Nagyon nagy benmem a versenyszellem (ezért is rossz látni mikor másoknak jobban sikerülnek a dolgok mint nekem), a megfelelési, bizonyítási kényszer, a perfekcionizmus. Én lennék az egész családunkból az első személy aki egyetemre megy. Mindenki ugy számít rám, bízik bennem, és én rettegek hogy csalódást okozok nekik is. Ezért zavar ez engem ennyire. Tudom, lehet évet halasztani, másik szakra menni, munkába állni, ezer féle dolgot, de nekem ezért van ekkora tétje a dolognak. Bizonyitani szerettem volna. És szinte fizikailag rosszul vagyok mert tudom, hogy bármit teszek, pontom nem lesz elég, nem fogok bekerülni. Úgyhogy… igazából csak ennyi, köszönöm, ha ezt a nagy adag depressziót valaki is végigolvasta. Nektek üzenem: bocsánat, hogy ezt rátok zúdítottam.

(Ui.: tudom, tudom… nem a világ vége ez az egész, csak most tűnik ilyen nagy dolognak, visszatekintve mindenkinek könnyű volt az érettsegi, az egyetem csak rosszabb lesz, stb. Tudom, de nekem most ez nagyon nehéz)

18 hozzászólás
Libricica P>!
Dühöngő

Szombat, 12:47
Porszívózom a nappaliban. Végzek és leülök megnézni a tabon felvillanó értesítést. „Sajnáljuk, hogy nem volt otthon”, nézem és nem értem. Jött a futár, de nem hívott? Párom telefonján ott a nem fogadott hívás 10 perccel előtte. Futár hívása, messze jár-e? Igen.
Alternatív cím (munkahely) beállítása, nap megadása (hétfő).

Hétfő, 8:30
Jön a mail, hogy kézbesítik a csomagot ma nap végéig. Juhú. Boldogság, öröm mámor, sínen vagyunk.

Hétfő, 13:57
SMS: „Ma megpróbáltuk kézbesíteni…”
Eldurrant az agyam, rögtön Ügyfélszolgálatot hívtam és egyáltalán nem kedves hangsúllyal kértem ki magamnak ezt a helyzetet (aztán lenyugodtam és úgy beszéltünk). Ügyfélszolgálatos megkérdezte, hogy biztos otthon voltam-e. Mondtam neki, hogy a munkahelyemen muszáj bent lenni.
Holnap hozzák. Elvileg. Ha nem, akkor hívjam őket és intézkednek.

Csak egy flancos képregény. Annyira szerettem volna valentájndéjen együtt olvasni Párommal. :(