!

Borsodi Molyklub zóna Molyklub

>!
icu79 P
Borsodi Molyklub

Sziasztok!

Újra Borsodi Moly Klub! Várunk minden régi és új tagot szeretettel! :)
https://moly.hu/esemenyek/borsodi-moly-klub-nyari-talalkozoja-2020

>!
nnina112
Borsodi Molyklub

Sziasztok,meg szeretném kérdezni,hogy Ti,mint borsodiak nem tudtok valami munkát?
Új munkahely után nézek,de eddig nagyon kevés volt,amire tudtam jelentkezni.
(Boschban már voltam,nem szeretnék visszakerülni,az is csak nagyon Z terves munka volt)
Tudtok valamit ajánlani?
Előljáróban:20 éves vagyok,van érettségim,angol nyelvvizsgám,kereskedelemben szerzett tapasztalat,rugalmas vagyok,könnyen tanulok.
Ha valamit tudtok,ne tartsátok magatokban kérlek.♥

>!
Nienna001 MP
Borsodi Molyklub

2020.05.23 szombaton a Borsodi Molyklub megtartotta harmadik online molytalálkozóját. @szakriszt szokásos módon a kertbőljelentkezett. Első témánk természetesen a könyvtár nyitásának mikéntje volt, amiben @Lyanna segített ki infókkal minket. Mivel aznap volt a Teknősök világnapja @Sziduri bemutatta nekünk Kuksit a teknősét, akit első osztályos korában kapott meg A gyermekirodalmat érintve a Kufli könyvek jöttek fel, amelyet @PTJulia11 éves gyermekének és @gab001 4 éves kisfiának egyaránt tetszik. Távol-Keleti írók olvasását @gab001 messze túlteljesítette, aki kihívásokhoz is olvas ázsiai szerzőktől. Murakamiról @PTJulia megjegyezte, hogy kell ráhangolódás a könyveire. @gab001 A nap és az ő virágai könyvet hozta (sok egyéb mellett) amit a kazincbarcikai könyvtárból kölcsönzött, mivel az hamarabb nyitott mint a miskolci. A Vihar kapujában című könyvet is elolvasta, amit @Szávitrí színházban látott. @PTJulia a Lebegő világ művésze könyvet hozta, amely a családi kapcsolatok mellett inkább a művész és a művészet szerepéről és felelősségéről szól. @Szávitrí megmutatta nekünk a Hová tűnt a torta? képeskönyvet, amelyben már nincs szöveg, mégis izgalmasan mesélte könyv. A meseolvasásról jegyezte meg @PTJulia hogy náluk szigorú meseválasztási rendszer van, mert három gyermek mellett csak így lehet elkerülni a veszekedést. A gyerekek már vágynak vissza az óvodába. @Sziduri Az utazó macska krónikáját olvasta, érdekesnek találta. @icu79 a Mielőtt a kávé kihűl könyvet olvasta, kicsit mesélt kedvcsinálónak a történetéről. Az időutazás téma nem áll hozzá közel és a japán nevek is szokatlanok voltak, de ez pozitív élmény volt neki. @gab001 azt szereti a Távol-Keleti könyvekben, hogy szerzőik máshogy látják a világot. Következő témánk a családregény lesz.

Kapcsolódó könyvek: Akutagava Rjúnoszuke: A vihar kapujában · Kazuo Ishiguro: A lebegő világ művésze · Thé Tjong-Khing: Hová tűnt a torta? · Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl · Rupi Kaur: a nap és az ő virágai

Akutagava Rjúnoszuke: A vihar kapujában
Kazuo Ishiguro: A lebegő világ művésze
Thé Tjong-Khing: Hová tűnt a torta?
Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl
Rupi Kaur: a nap és az ő virágai

Kapcsolódó alkotók: Murakami Haruki

7 hozzászólás
>!
Nienna001 MP
Borsodi Molyklub

2020. május 2-án megtartottuk második Borsodi Online Molytalálkozónkat. Heten voltunk plusz a néhány gyermek, aki időnként úgy gondolta Anya eleget figyelt másra. A hívás hangulatát megadta, hogy @szakriszt a kertből jelentkezett, hangos madárcsicsergést hozva a hívásba. Ezúttal is @icu79 volt a főszervezőnk, aki a kezdetektől összefogja a Borsodi Molyklub csapatát. Örültünk mert @Sziduri is tudott most csatlakozni hozzánk. A kicsivel több mint egy óra alatt kiderült, hogy hol található meg a Népszerű könyvek listája molyon, és hogy vajon Szerb Antal: Utas és holdvilágja méltómódon van-e benne szinte folyamatosan az első százban. @PTJulia szerint a Pendragon legenda jobban sikerült műve. Azon is elgondolkodtunk közösen, vajon az Örökölt sors könyv miért lett olyan népszerű, hogy folyamatosan felbukkan a frissünkben? @Lyanna említette, hogy sokan írták az értékelésükben, hogy @Hintafa emlékére olvassák, ezt a könyvet. A Vaják filmsorozat tetszett @gab001 -nek, és a könyv is olvastatja magát. Elmondta, hogy nem követi mindenben a könyvet a sorozat, de attól még mindkettő jó a maga módján. @gab001-nek általában a vasalás ad lehetőséget a filmnézésre.
Szóba került a Merítés, ahol én és @PTJulia is rovatgazdák vagyunk. Nem maradhatott el a Home office téma sem, sokunknak napi tapasztalat. Felvetődött, hogy most sokaknak elfogy a szabadsága a kényszerszabadságolások miatt, és a nyárra nem marad. Orvosolhatná részben a helyzetet, ha a tanárok nyáron többet táboroztatnának, vagy az óvodák most elvégeznék azokat a felújtásokat, amiket nyáron szoktak és nyitva maradnának. Az online misehallgatás valaki az instant leveshez hasonlította, nem az igazi, de legalább van. Talán jó alternatíva lehetne a szabadtéri mise tartás a híveknek. Meglepett, amikor elhangzott, hogy van munkahely, ahova nem engedélyezett a tömegközlekedéssel való bejárás. Azon elgondolkodtam, hogy az autóval nem rendelkező vidékiek vajon ezt hogyan oldják meg? A koronavírusnak a negatív hatásai közé soroltuk, hogy a gazdasági károk mellett, az egészségügy is minimumon van, elmaradnak szűrővizsgálatok, amelyekkel emberéleteket lehetne megmenteni és így lehet olyan hatása, hogy többeknél nem derülhet ki majd időben, hogy kezelendő baj van. A digitális oktatás élő tapasztalat. Némely helyeken csak kiosztják hét elején a feladatokat áthárítva a szülőkre a tanítást, míg vannak olyan iskolák, ahol megvannak az online órák tartva.

Jól éreztük magunkat és szeretnénk kb. három hetente online találkozókat tartani. Közös olvasásnak a Távol-Kelet tematikát választottuk.

Kapcsolódó könyvek: Szerb Antal: A Pendragon legenda · Szerb Antal: Utas és holdvilág · Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

Szerb Antal: A Pendragon legenda
Szerb Antal: Utas és holdvilág
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
>!
Sziduri P
Borsodi Molyklub

A miskolci Herman Ottó Múzeum legújabb, „A juhásznak jól van dolga…” c. virtuális kiállítását ajánlom figyelmetekbe.

Szent György (április 24.) a tavaszi ünnepkör jeles napja. Ekkor hajtották ki a legelőre az állatokat, amihez számos népszokás és hiedelem kapcsolódott. A kalotaszegi juhtejbemérés, vagy a hortobágyi pásztorünnep mellett az észak-magyarországi régióban is az állattartásról, az állatokról, a pásztorokról szóltak a Szent György napi hagyományok. A miskolci Herman Ottó Múzeum szabadon böngészhető, több száz pásztorművészeti tárgy fotóját ingyenesen közreadó digitális gyűjteményéből virtuális kiállítás is készült. Ez nemcsak a pásztorművészet remekeit, hanem a ma már ismeretlen tárgyak titkait, a pásztorok feledésbe merült örökségét, archív fotóit is a közönség elé tárja a közelgő Szent György nap alkalmából.

https://hu-themator.museum-digital.org/ausgabe/showthema.php…

Facebook:
https://www.facebook.com/2089953841034457/posts/3408636…

>!
Sziduri P
Borsodi Molyklub

Vízipuska, türelemüveg, szenteltvíztartó, pászkatakaró, kereplő, korbács és nagyharang… A húsvéti ünnepkör népszokásaihoz, a népi vallásosság hagyományaihoz különleges tárgyak sokasága kapcsolódik. A hímes tojáson és a nyúlon túlmutatva számos érdekességet rejt a miskolci Herman Ottó Múzeum néprajzi gyűjteménye.
Ezzel a 162, szép fotókkal és informatív leírással bemutatott műtárggyal kívánunk kedves látogatóinknak kellemes húsvéti ünnepeket!

Virtuális kiállítás:
https://www.facebook.com/2089953841034457/posts/3377938…

Hirdetés
>!
Nienna001 MP
Borsodi Molyklub

2020. március 28-án szombaton a Borsodi Molyklub megtartotta első online Molytalálkozóját. Mindenki megküzdött a technika ördögével és együtt töltöttünk közel két órát. Első témánk az volt, ki hogyan viseli el ezt a nehezebb időszakot. A home office és az óvodák, iskolák bezárását jól illusztrálta, hogy több gyermek is ott volt az anyukájával és nehezen viselték, hogy nem velük foglalkoznak. Mint kiderült az otthoni munka nem jár feltétlen több szabadidővel, a házimunka, a gyerekkel való foglalkozás és a munka összefolyik, a napirendet ki kell alakítani. @Trux_Béla író és kedves tagunk, azt mondta, hogy úgy gondolta, hogy jut majd ideje írni is, de ez nincs így a két gyereknek annyi iskolai feladata van és persze a munka is, hogy lehetetlen időt felszabadítani mellette. Béla és felesége csak egy rövidebb ideig csatlakoztak, aztán elmentek ebédelni.

Persze más is szóba került azért. @gab001 bemutatta hatalmas könyvtárát, de azért a biztonság kedvéért rendelt könyveket, ha kifogyna az olvasnivalóból. Az idős családtagokért való aggodalomról is beszéltünk, hogy féltjük őket. Egy vicces történet is elhangzott, hogy volt olyan idős, aki az időseknek fenttartott bevásárlási sávot, úgy értelmezte, mint a karantén végét, hogy már ki lehet menni. @icu79 mellett ott volt két kislánya, a nagyobb bemutatta milyen ügyesen tud fonalat fonni, míg a kisebb gyermek gyermekjóga gyakorlatot is bemutatott a háttérben. @ Szávitrí elfoglalt anyuka a karanténtől függetlenül is, de most egy kicsit tudott ránk szánni az idejéből, aminek mind nagyon örültünk. A házimunka nem áll meg Molytalálkozó alatt sem volt, aki főzött közben, de teregetésre is sorkerült. Én egy idő után elheveredtem az ágyamban, mert a törökülés annyira nem kényelmes. Jön a szépidő és így nehezebb bent maradni már. @Szávitri -ék még kihasználták a jó időt és voltak kint a Csanyikban, ahol meglepően sokakkal találkoztak. @Lyanna kertészkedésből jött be beszélgetni hozzánk.

Nem lennénk molyok, ha nem beszéltünk volna könyvekről. Mindenki felmutatta éppen mit olvas, majdnem mindenki mellett volt karnyújtásnyira könyv, mellettem négy is.

Lassan mindenkinek mennie kellett, de úgy búcsúzkodtunk, hogy tartunk még online molytalit.

2 hozzászólás
>!
Corvus_CoRex P
Borsodi Molyklub

Sziasztok!
Nőnapkor kiengedik a macikat az állatkertben, lehet majd előlük futni! D:

Hahaha, csak vicceskedek, persze, hogy nem engedik ki őket. Viszont a nőnapi futókat beengedik. Mármint, a vadaspark területére. Azon keresztül halad majd a túra útvonala, szóval aki futkosna, az ide süssön: http://miskolczoo.hu/nonapi-futotura !!!

>!
Hermux
Borsodi Molyklub

Sziasztok! A csatolt könyvet 1600 ftért lehet most megvenni a Mátyás király utcánál lévő Alfi boltban. A suli mellett.

Kapcsolódó könyvek: J. R. R. Tolkien: Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről

J. R. R. Tolkien: Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről
>!
nnina112
Borsodi Molyklub

Sziasztok!
2019 végétől használom a molyt rendszeresen és meg szeretném kérdezni így, zöldfülüként, hogy hogy lehetek tagja ennek a zónának? :) Vagy ha megjelölöm, hogy figyelem, akkor már benne is vagyok? Köszi előre is! :)

4 hozzászólás