!

Anime és Manga rajongók zóna

>!
Andro
Anime és Manga rajongók

Új hír a Heaven Official's Blessing és a Scum Villain's Self-Saving System című donghuákról! A HOB előre láthatóan 11 epizódos, míg az SV 20 epizódos lesz. Reméljük, nem ennyivel fogják kiszúrni a szemünket, és lesz második évad, mert ez így édeskevés.

Mindkét donghua Mo Xiang Tong Xiu BL-regényeinek adaptációja lesz.

Kapcsolódó könyvek: 墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1. · 墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 人渣反派自救系統 (Renzha Fanpai Zijiu Xitong)

墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 天官赐福 (Tiān guān cì fú) 1.
墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu): 人渣反派自救系統 (Renzha Fanpai Zijiu Xitong)

Kapcsolódó alkotók: 墨香铜臭 (Mo Xiang Tong Xiu)

>!
vgabi P
Anime és Manga rajongók

Sziasztok!
Megválnék a Daytime Shooting Star 1-2. kötetétől 2500 Ft-ért egyben.
Személyes átvétel: Nyíregyháza
Vagy utalás után: foxpost automata

Kapcsolódó könyvek: Mika Yamamori: Daytime Shooting Star 1. · Mika Yamamori: Daytime Shooting Star 2.

Mika Yamamori: Daytime Shooting Star 1.
Mika Yamamori: Daytime Shooting Star 2.
>!
Valentine_Wiggin
Anime és Manga rajongók

Remélem elfér ide, akkor is, ha nem szigorúan anime – AMV-ket már osztottam meg a zónában, ezúttal viszont egy live actionből csináltam FMV-t… a Kenshin feldolgozások közül hozzám mindig kicsit közelebb álltak a filmek, mint a sorozat. A videó ezúttal egy Saito Hajime tribute a Miracle of Sound „A dog's life” c. számára.
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Nobuhiro Watsuki: Rurouni Kenshin 1. (angol)

Nobuhiro Watsuki: Rurouni Kenshin 1. (angol)
>!
Ruby
Anime és Manga rajongók

Sziasztok!
Kérdésem lenne, de nem tudom, ez ide elfér-e. Ha nem, akkor szóljatok, és törlöm. :)
Szóval… ha online olvasok egy mangát rajongói fordítással, azt ér bejelölni molyon? Ha igen, ér úgy is, hogy itt csak az angol kötet van meg (mivel ugye magyarul nem adták ki)?
Tudom, sok a kérdés… :D

3 hozzászólás
>!
Phoenix88
Anime és Manga rajongók

Ha szeretnétek még véleményt mondani a szavazataitokkal a 2019-es animékről egy award keretében, akkor nézzetek rá erre:
(Valamiért jobban tetszik ez a Crunchyroll-hoz képest. XD)
https://www.youtube.com/watch…
Még talán 2 napig lehet szavazni, ha jól láttam.

Hirdetés
>!
Three
Anime és Manga rajongók

Mushikago no Cagaster Trailer/PV (Cagaster of an Insect Cage) Subtitles CC
Be kell kapcsolni az angol feliratot
https://www.youtube.com/watch…

4 rész után
Az első rész nem tetszett, de folytattam, és egyre jobb.
A végét nagyon elhúzták (a fél sorozat az utolsó harccal telt, max 2-3 rész kellett volna), és az utolsó epizód már megint csöpögősre sikeredett…

Van angol nyelvű manga is, bár nincs végig lefordítva.
https://mangakakalot.com/manga/mushikago_no_cagaster
https://mangadex.org/title/22381/mushikago-no-cagaster

opening
https://www.youtube.com/watch…

4 hozzászólás
>!
Zanbar
Anime és Manga rajongók

Vinland Saga.

Ahogy a japánok látják a vikingeket.

A Vikingek sorozat okán voltak bizonyos elvárásaim, azzal együtt, hogy nem vártam éppen ugyan olyat. Azt kell mondjam, hogy ezzel együtt is kicsit csalódott vagyok. Túlságosan japán.
Tökéletes példa arra, hogy a japánok igen is tudnak európai jellegű történetet írni, az a Berserk. Ha akadnak is benne japán elemek, azok annyira elsikkadnak, hogy az összes eddigi manga rész alatt sem igazán szúrtam ki őket. A Vinland ezzel szemben számos cselekmény részletében és történet szövésében nagyon is japán értékeket mutat.

Ilyen a bosszú és becsület szál, melyben egyszerűen nem lehet észrevenni a szamuráj becsület kódexet és a tisztellek/szeretlek/gyűlöllek kapcsolat rendszert, mely viszont nagyon messzire viszi a karaktereket önnön közegüktől.
Ide tartozik a karakter ábrázolás mód – az egyik karakter konkrétan az a sajátságos androgün figura, mint a Yu-Yu Hakuso Kuramája, vagy a Cyber City Oedo Bentonja. Hosszú haj, nőies vonások, csak férfi hang és felsőtest, csak itt még a nőies viselkedés is kicsit túlzásba van víve.
Túlságosan átlengi a Tokugawa Japán korszak érzete, a széthúzó hadurak, az egyesítésre törekvő király és herceg, a túlmiszticizált előtörténetek, és a leheletnyi torzítás, hogy a 11-ik században kvázi még életek rómaiak Angliában (valamilyen formában)

Az első évad után kicsit zavarban vagyok, mert bár vannak benne jó szereplők – akik képesek igazán viking módjára viselkedni, de sajnos sem a történet sem a főbb szereplők személyes konfliktusai (tervek, ellentervek, antiellentervek, kontraantiellentervek machiavellista tébolya) nem tesz jót olyan népnek, ami híres volt erejéről, erőszakosságáról és bár kétségtelenül bírt erkölcsi szabályokkal, azoknak vajmi kevés köze volt a japán értékrendhez – mint az unalomba fulladó, Naruto szerű párbajok, ahol a makacs hülye ezredjére akarja leverni a nálánál ezerszer tapasztaltabb és erősebb karaktert, miközben leheletnyi fogalma sincs róla, hogy mit fog kezdeni magával, ha ne adj isten ez valaha is összejön – pont mint egy japán szamuráj…

Ha el tudjuk engedni a vikingekről szóló sorozat szóljon a vikingekről igényt, akkor élvezhető, rajzolása, főleg a karakterek terén nagyon szép, a harcok, a maguk irreális mivolta ellenére élvezetesek.

>!
TiaManta
Anime és Manga rajongók

A 2020-as őszi anime szezonban mát most sokak által várt folytatásokat jelentettek be. Gondolom különböző időpontban vetítik majd a japán tévék, hisz egymással nem kéne versenyeztetni őket. Ilyenkor fut majd a A Fumetsu no Anata e és az új alternatív Dragon Quest: Dai no Daibouken is.

Yakusoku no Neverland 2nd Season
Időpontot kapott ez is. Nagyon érdekes történet, a mangát is követem. Kíváncsi vagyok, hogy fogadja a közönség.

Tensei Shitara Slime Datta Ken 2
Nyálkaman visszatér.

Shingeki no Kyojin: The Final Season
Elvileg az utolsó mindent feldolgozó évad, de szerintem biztos szét lesz szedve 13 db-os részekre.

Log Horizon: Entaku Houkai
A régóta remélt 3. évad ebből is érkezik. Amiben reméljük végre halad a történet.

Kapcsolódó könyvek: Hajime Isayama: Attack on Titan 1. · 諫山創: 進撃の巨人 (Shingeki no Kyojin) 1. · Kaiu Shirai: The Promised Neverland 1. · 白井カイウ: 約束のネバーランド (Yakusoku no Neverland) 1. · Yoshitoki Oima: To Your Eternity 1. · Mamare Touno: Log Horizon 1. · 伏瀬: 転生したらスライムだった件 (Tensei shitara Slime Datta Ken) 1. · Fuse: That Time I Got Reincarnated as a Slime 1.

Hajime Isayama: Attack on Titan 1.
諫山創: 進撃の巨人 (Shingeki no Kyojin) 1.
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 1.
白井カイウ: 約束のネバーランド (Yakusoku no Neverland) 1.
Yoshitoki Oima: To Your Eternity 1.
Mamare Touno: Log Horizon 1.
伏瀬: 転生したらスライムだった件 (Tensei shitara Slime Datta Ken) 1.
Fuse: That Time I Got Reincarnated as a Slime 1.
4 hozzászólás