!

Anime és Manga rajongók zóna

Martin_Kay IP>!
Anime és Manga rajongók

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer vadnyugati témájú könyvet fogok olvasni, ezért köszönöm a kollégámnak, @jzsolti-nak (a születésnaposnak), hogy rábeszélt és nyaggatott az ügyben, hogy olvassam el.

Nagyon tetszett a két főszereplő összetalálkoztatása, ami számomra sajátos és nem túl gyakori: a magányos japán lány, Yuko és a magányos magyar kalandor, Vajk.
A két szereplő közelítése egymáshoz egyáltalán nem konfliktusmentes, a lány lelkében sokféle szenvedély forrong, ezt látszik csillapítani Vajk, a higgadt, bátor, tettrekész, szilaj „Magányos Sivatagi Farkas”, na, jó, ismertebb 'gúny'nevén: „Puszta Ökle”. Ám ez a keménység, igazából csak látszat, Vajk valójában egy romantikus hős: kedves, udvarias, bátor, keményfiúsága ellenére gyengéd, aki megvédi a tőle gyengébbet, segítséget nyújt a rászorulónak. Mindketten kemények, edzettek, de annak is kell lenni mindkettejüknek, hiszen maga a környezet ezt követeli meg – szigorú, rideg, veszélyekkel, támadásokkal fenyegető, sziklás, tikkasztóan meleg táj, ahol meg kell küzdeni a „kemény fiúkkal”, a rájuk leselkedő ellenséggel. Mindkét hőst kellő rejtély övezi, viszont Yuko múltját elég jól megismerhetjük, míg Vajk múltjáról alig tudunk meg valamit – szívesen olvastam volna arról, hogy került erre a vidékre, ami szintén sajátos, bár nem ritka és sokunknak még ismerős: szovjetes-oroszos hangulatú – ráadásul – poszt-apokaliptikus westernvilágban játszódik.

A keménységükhöz, úgy érzem, hozzátartozik a durva beszéd is, amit nem szoktam kedvelni, de ebben a történetben csak pár helyen tűnt 'túldurvának', egyébként nem kifogásolom, ennyi küzdelem, harc, támadás, kínzás, összecsapás közepette még meg is értem. A fentiek miatt viszont nem tartom ifjúsági olvasmánynak – bár azt is tudom, néznek ők ettől sokszor durvább témájú filmeket is, de sokkal szívesebben sorolnám a YA kategóriához. A nyelvezetéről – talán ezzel nem leszek ellentmondásos – a durvább hangvétel ellenére, kifejezetten tetszett a stílus, amelyen a szerző megírta a regényét; választékos, gördülékeny, lendületes, nem túlírt.
Fantasztikusak a rajzok! Nagyon tetszettek, tényleg feldobják a könyvet.

Összességében az Eastern egy könnyen és gyorsan olvasható könyv, olykor túl kemény összecsapásokba menő részletekkel, könnyen megkedvelhető főszereplőkkel, akiknek érdekel a további sorsuk, ezért szívesen elolvasnám a folytatást is.

Kedves @Gelso! Köszönöm az értékelést!

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Martin Kay: Eastern

Martin Kay: Eastern

Kapcsolódó alkotók: Martin Kay

4 hozzászólás
Reo P>!
Anime és Manga rajongók

Sziasztok!
Ezt a Moroha fanartot még nyáron készítettem, amikor még csak találgatni lehetett a színeket, ezért ilyen homokszínű a köpenye :D Nézitek az Inuyasha spin-offot?

5 hozzászólás
MorcosMentatündér P>!
Anime és Manga rajongók

A legelvakultabb manga-rajongóktól szeretnék most segítséget kérni, mert nagyon kevés dologra emlékszek abból, amit meg akarok találni.
Ismerősnél voltam pár napot még évekkel ezelőtt, és neki volt egy elég hosszú manga sorozata, amit kíváncsiságból elkezdtem olvasni. Fekete fehér volt, és magyarra lett fordítva. Meglehetősen horror-jellegű volt off. A főszereplő egy különc lány volt hosszú, fekete hajjal. Nem igazán voltak barátai, de egy fiúval valahogy mégis összeismerkedett, és misztikus feladatokat kellett csinálniuk. A fiúnak a szülei nem voltak ott, mindig egyedül volt a házukban. Amire tisztán emlékszem, hogy volt egy fekete macskaszerű szellem/ördög/lény szarkasztikus humorral, változtatta az alakját és a méretét, és tőle kapták a feladatokat, meg segített nekik. Egy jelenet maradt meg, (azért, mert ez volt a legdurvább), hogy a lány, amikor kiskorában beköltöztek a jelenlegi házukba, beesett egy szellőzőnyílásba, ami egy titkos pincébe vezetett. Kiderül, hogy a ház valami őrült tudósé volt, és a pincében talál formalinban egy emberi fejet. Órákig tartott, amíg kimentették, és ő addig ott volt egyedül a fejjel. Később rájött, hogy túlságosan kötődik a fejhez, visszamászott, és ellopta. Még rémlik egy jelenet, amiben a fiúval hattyúvá változnak. Ennyi.
Aki ebből kitalálja, annak minden elismerésem és hálám, évek óta motoszkál már a fejemben!

Meglett, @LaBelle -nek hála :)

Kapcsolódó könyvek: M. Alice LeGrow: Bizenghast 1.

M. Alice LeGrow: Bizenghast 1.
3 hozzászólás
misevy>!
Anime és Manga rajongók

Kedves Anime és Manga rajongók!

Létrehoztam az InuYasha zónát itt a molyon (https://moly.hu/zonak/inuyasha), ha van kedvetek csatlakozni és megírni a gondolataitokat róla, vagy bármit feltölteni a történettel, akár a mangával, akár az animével kapcsolatban, szeretettel várlak ide titeket!

Kapcsolódó könyvek: Rumiko Takahashi: InuYasha 1.

Rumiko Takahashi: InuYasha 1.
zsana85>!
Anime és Manga rajongók

Sziasztok!
Segítsetek nekem kérlek :) nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, de a lányom mostanában folyton anime-t néz. Valami Hős akadémiát emleget folyton. 11 éves lesz februárban és szeretnék neki szülinapjára mangát venni. Mit ajánlanátok? Elsősorban magyart, de valami egyszerűbb nyelvezetű angollal is megbirkózna már.
Köszönöm :)

7 hozzászólás
Werehorse>!
Anime és Manga rajongók

Sziasztok!
Ha valaki még nem látta volna, Attack on Titan manga e-book bundle, piszok olcsón:
https://www.humblebundle.com/books/attack-on-titan-fina… :)

Kapcsolódó könyvek: Hajime Isayama: Attack on Titan 1.

Hajime Isayama: Attack on Titan 1.

Kapcsolódó alkotók: Hajime Isayama

Reo P>!
Anime és Manga rajongók

Sziasztok!
Ma véletlenszerűen futottam bele, hogy egy számomra nagyon kedves, kb 5-6 éve olvasott slice of life mangának a mostani szezonban készült animeadaptációja. Ez nem más, mint a Horimiya *^*
Olyan kis egyszerű, de úgy szeretem :D És nagyon tetszik a kis letisztult stílust animálva látni. Indavideon már elérhető az első rész, gondoltam, csak itthagyom.

https://indavideo.hu/video/Horimiya_1_resz_magyar_felirattal

3 hozzászólás
RVivi P>!
Anime és Manga rajongók

Elméletileg április 9-én jön ki az AoT utolsó fejezete. Kíváncsi vagyok, hogy zárják le a maradék három fejezetben… :'D
https://www.hitc.com/en-gb/2021/01/05/when-is-attack-on…

4 hozzászólás
Valentine_Wiggin>!
Anime és Manga rajongók

„Akkor álltam neki ennek a bejegyzésnek, amikor rádöbbentem, hogy több mint egy héttel az utolsó rész befejezése után ez az anime még mindig ott bujkál a gondolataimban, néha-néha felszínre törve. Nem kattogott rajta folyamatosan az agyam, órákra elfelejtettem, de aztán egy-egy pillanatban megint azon kaptam magam, hogy a Deadman Wonderlanden agyalok. Egy idő után ezt elkezdtem égi jelnek tekinteni, és arra jutottam, írnom kéne valamit róla…”
Vagyis hoztam egy bejegyzést a Deadman Wonderland c. animéről, ami nekem az évkezdő sorozatélményem is volt. Erősen spoileres, mint az elemzéseim általában (és maga az anime jó okkal tizennyolc pluszos: a képeket nem a legdurvább jelenetekből válogattam, de még így is elég sok rajtuk a vér, ha valaki ezt nem bírja, akkor óvatosan), úgyhogy a sorozat megtekintése után ajánlom.
Az alcím ezúttal: Beszélgessünk a túlélésről!
https://todaywiggin.blogspot.com/2021/01/deadman-wonder…

Kapcsolódó könyvek: Jinsei Kataoka: Deadman Wonderland 1.

Jinsei Kataoka: Deadman Wonderland 1.
Martin_Kay IP>!
Anime és Manga rajongók

Pont két éve történt, a téli Mondoconon. Bárcsak újra találkozhatnék veletek…

További képek: https://www.facebook.com/martinkaywrites/posts/834933627082592

Kapcsolódó könyvek: Martin Kay: Eastern

Martin Kay: Eastern

Kapcsolódó alkotók: Martin Kay