!

Ambrózy báró esetei zóna

>!
Schildkröte P
Ambrózy báró esetei

Hosszú utazás volt, de ma befutott a végállomásra. :)
Ahogyan a bejegyzésben is jeleztem, azoknak, akik olvasták és ismerik a mellékkötetet.

https://schildkrotemegmondja.blogspot.com/2019/01/bekeb…

Kapcsolódó könyvek: Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán

Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
>!
Schildkröte P
Ambrózy báró esetei

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Mikor azt hiszem, hogy már csak az ellenőrzés marad hátra… de aztán beugrik két kérdés a fejemben, ismételten a Bitó és borostyánnal kapcsolatban:

Ad 1, Mili honnan tudja pontosan Ambrózy báró magasságát? – feltételezem nem a kétméteres ajtófélfák mellett elhaladva számolta ki. Amúgy valami dereng, hogy ez már felmerült kérdés volt…

Ad 2, Komolyan végig nyugton tudott a hátsóján ülni Ambrózy báró a vonaton, a fülkéjében éjjel negyed négy és fél 6 között? – majdnem két és fél órára eltűnt Mili szeme elől, szerencsére az összes többi helyzetben van bizonyíték a jelenlétére. (Vagy pont ez a pár óra az úgymond „lehetőség”, amit ki kell használnom?)

Ha bárkinek is van valami csavaros válasza, amivel vissza tudok jutni a vágányra, előre is köszönöm.

Kapcsolódó könyvek: Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán

Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
9 hozzászólás
>!
Schildkröte P
Ambrózy báró esetei

Nem, nem kényszer, de ha elkezdi az ember, be is kell fejezni ugyebár… :D
Szilveszter óta azért egy kicsit több az a megírott mennyiség. ;)
Még be sincs fejezve a következő, mikor már az utána levőn töröd a fejed.

>!
Schildkröte P
Ambrózy báró esetei

Már két oldal megírva és a könyv fele átvizslatva a következő fanfiction megszületéséhez. :)
Új lelkesedéssel robog az 502-es éjszakai járat Ambrózy báróval karöltve.

>!
Schildkröte P
Ambrózy báró esetei

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A blog facebook oldalára már kitettem, de aki nem követi, az se maradjon ki, ha érdeklődne. :)
A képet csak úgy találtam, tudom, nem ez szerepelt a kötetben.

Békebeli fanfiction részlet #14 (Bitó és borostyán, Richárd) – szó szerinti részlet

„…Nos, kérdése jogos, hiszen fogalma nem volt, mi van velem. Feltételeztem a találkozás hevében kiejtett szavain át, hogy magában már mindennek lehordott, miután távoztam a hálókocsiból. Magára hagyom? Még fogja magát valamelyik megállónál és megszökik… nem kockáztathattam, még akkor sem, ha Bali úr kezére bíztam Milit. Köztudott, hogy ennél biztosabb kezek bizony nincsenek a Monarchiában, de talán ő sincs felkészülve Mili javíthatatlan természetére, aki túljátszott mondataival képes minden férfit az őrületbe kergetni. Még, ha tudná, ez a szertelen, naiv teremtés, mennyire nem létezik az illetlen közelség fogalma egy hálókocsiban…”

spoiler

Kapcsolódó könyvek: Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán

Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
1 hozzászólás
>!
Márti772
Ambrózy báró esetei

Segítséget szeretnék kérni: még csak az első kötetet olvastam, (együltő helyemben és IMÁDTAM!) de ma valaki azt mondta, hogy lesz 5. rész, ami tavasszal jelenik meg… ezzel persze semmi gond, örülnék neki, csakhogy sehol nem találtam információt… valaki tudja esetleg hogy mi a helyzet?

14 hozzászólás
Hirdetés
>!
Tíci SP
Ambrózy báró esetei

Találtam egy bakit!
„A fiáker oly hirtelen állt meg, hogy ha a báró bal keze el nem kap, a padlón kötök ki.” (59. oldal)
„Igen, már többször is láttam őt, ám eddig egyszer sem vettem észre azt, hogy az ifjú Ambrózy báró bal karja hiányzik!” (84. oldal)
Ejnye-bejnye a szerkesztőnek, tesztolvasónak, lektornak… Gyula bátyót nem okolom, írói figyelmetlenségből ez simán becsúszhat. nagy ám a szám, nekem is csak újraolvasásra tűnt fel :D

Kapcsolódó könyvek: Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
5 hozzászólás
>!
Gyula_Böszörményi IP
Ambrózy báró esetei

Szokása van az évértékelésnek, hát én sem hagyom ki. A 2018-as esztendő számomra nem alakult valami fényesen, de azért teljesen katasztrofálisnak sem mondható. Kezdődött azzal, hogy minden egyéb munkát félretéve az első hat hónapot a Lúzer Rádió, Budapest! film- és musical változatának kellett szentelnem. A musicalt dunaújvárosban mutatták be tavasszal, és bár kissé távol került a könyvtől, keményebb és társadalom kritikusabb lett annál, szerintem nagy élmény, érdemes megnézni.
A Lúzer-film azonban, amit Scherer Péter [Pepe] rendezett volna, kútba esett. Az első részen alapuló sztoriból 9 változatot kellett írnom, aztán kitalálták, hogy inkább a negyedik kötetből kéne film, mert az vidéken játszódik, tehát írtam egy új forg. könyvet – amit aztán szeptemberben elkaszáltak, nem támogatták. Hogy miért? Ezt inkább hagyjuk.
Mire a fentiek végére értem, és elkezdhettem a karácsonyra szánt új regényt, egyik este azt vettem észre, hogy a bal szemem előtt szivárvánnyá törik a fény, és minden homályos. Vizsgálat jött, ami kiderítette, hogy szürke hályogom van. Bakker. Első műtét augusztusban, második novemberben – tiszta mázli, hogy nincs több szemem, mondta a doki. A második – bal – szemem még mindig nem teljesen oké, de azért lassan javul. Egy hét múlva kontroll, meglássuk, mit mond a doki.
Viszont így nem lett karácsonyra új kötet. Csupán egy rövidke kriminovellát tudtam írni a megyei lapoknak, és néhány apró munkát végeztem el. Volt tervben egy novellás kötet, el is készült a szöveg, de végül a kiadóm úgy döntött, hogy idén már ne jelenjen meg.
Ezen kívül kénytelenek voltunk az immár 13 éve futó Könyvkóstoló irodalmi estjeinket is megszüntetni. Az okok… Szerteágazóak. De ez fájt.
A regény pedig, ami nyáron félbeszakadt – nos, azt hamarosan folytatom. Tavaszra tán kész is lesz.
Remélem, a következő év menőbb lesz – kívánom ezt minden kedves olvasómnak is, sok mosollyal, öleléssel kitömve. Legyetek mindig oly vidámak, mint ezen a régi fotón ezek régen élt emberek.

Fotó: Fortepan

Kapcsolódó könyvek: Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! · Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest!
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

Kapcsolódó alkotók: Böszörményi Gyula

18 hozzászólás
>!
Abeth
Ambrózy báró esetei

⹂– Tehát újra megszökött – bólintott csendes nyugalommal Erdődy grófnő, aki mindvégig az ebédlőasztal mellett maradt. – Pontosan erre számítottam.
– Csak nem! – csapta össze a két tenyerét Terka asszonyság. – De ha előre tudta, hogy ilyen nyughatatlan természete van annak a leánynak, akkor miért nem figyelmeztette a fiát, méltóságos asszony?
– A jó pedellus nem súgja meg előre az öntelt diáknak, hogy miféle leckét eszelt ki számára a tanár – felelt titokzatos mosollyal Erdődy grófnő. – S úgy tűnik, ez a Hangay lány bizony remek tanár! Olyan, aki a legcsípősebb leckét sem fél feladni az én fiamnak, aki bizony bármilyen lángelme is… ezt lássuk be, Terkám, sajnos cseppet sem tiszteli azokat, akik szoknyát hordanak. ~ Leányrablás Budapesten

https://abetharc.blogspot.com/2018/12/sziv-akarom-monda… (még csak az első véleménye)

>!
Barbeq
Ambrózy báró esetei

Én így olvastam végig a „Nász és téboly”-t
Bár ha jobban belegondolok az összes könyvemet :)

4 hozzászólás