!

A Hónap Könyve zóna

Schanna>!
A Hónap Könyve

Sziasztok!

A júliusi kiemelkedő könyvem, a Tizenhárom.
A borító már annyira tetszett, hogy szemezgettem vele. A fülszöveg viszont nem fogott meg, így érdekes dilemmába estem. :)
Aztán belevágtam. Mindig szerettem a Bárányok hallgatnak sztorit, és annak hangulatát. Filmben is, és könyvben is. Na, ezt ahhoz hasonlítom. Az pedig, hogy a gyilkos szemszögéből is látjuk az eseményeket, az kifejezetten tetszett, mert így Cavanagh zseniálisan átverte az olvasót.
A tárgyalótermi jelentek és ügyvéd-ügyész szócsaták áradata is kifejezetten tetszett, könyvben még nem olvastam ilyet.
Az utolsó kb 80 oldalon annyira felpörög az egyébként sem unalmas történet, hogy határozottan módosított a pulzusszámomon és a vérkeringésemen. Szóval alacsony vérnyomás esetén vényre kéne felírni. :)

Az értékelésem: https://moly.hu/konyvek/steve-cavanagh-tizenharom/en-es-a-konyv/schanna

Kapcsolódó könyvek: Steve Cavanagh: Tizenhárom

Steve Cavanagh: Tizenhárom
Laktózmentes_Csillag P>!
A Hónap Könyve

Nálam július hónap könyve egyértelműen az 1984. Legalább fél éve nagyon sajnáltam, hogy még mindig nem olvastam semmit Orwelltől, de végső soron ennek a könyvnek az időzítése most volt tökéletes. Voltak társaim a beszélgetéshez, történtek olyan események kis hazánkban, hogy azonnal be tudtam illeszteni valamit a mű motívumainak helyére és persze szabad voltam a gondolkodáshoz, mint a madár.
Ajánlom mindenkinek, aki készen áll szembesülni a valósággal, amiben élünk, és szeretné megérteni az emberi társadalmak mozgatórugóit, a történelem alakulását. Néhány napja fejeztem be, de még mindig eszembe jutnak új és új gondolatok, amik a mű tisztánlátását dicsérik.
Bővebb ajánlónak pedig itt az értékelésem, nem disznóláb avagy sokat jár a fejemben egy malacos borító bizonyos állatfarmmal…

https://moly.hu/ertekelesek/3880169

Kapcsolódó könyvek: George Orwell: 1984

George Orwell: 1984
Borka_V_Szabó IP>!
A Hónap Könyve

Július hónapi kedvenc nekem a három jelöltből off nagy versenyhelyzet után A. Túri Zsuzsa: Sivatagi szél című könyve lett. A választásom oka, hogy a többiekével ellentétben az írónő egy elég kemény témát, a családon belüli erőszakot dolgozta fel, és az abból való szabadulást a végén. A borító megtévesztő, mert egyáltalán nem romantikus, de nem is bédekker a könyv. Inkább egy lírai-drámai utazás egy sokat látott, mégis naiv asszony lelkében. Ha valaki szeret olvasni ilyesmit, neki ajánlom. A teljes értékelésem itt olvasható: link

Kapcsolódó könyvek: A. Túri Zsuzsa: Sivatagi szél

A. Túri Zsuzsa: Sivatagi szél
Chris_Q >!
A Hónap Könyve

Ebben a hónapban (július) új kedvencet avattam: Szabó Magda Für Elise-ét. (Szabó Magda egyébként is az egyik kedvenc íróm, és végre sikerült kiválasztanom tőle a kedvenc könyvemet.) Nem találkoztam még olyan könyvvel, amit ennyire közel éreztem volna magamhoz. A kiskori megfelelés nehézségeiről, önmagunk felfedezéséről szólt, méghozzá a legkreatívabb formában,a mivel valaha találkoztam, Cili, a képzelt testvér képében, aki az elvárások megtestesítője. Ezenkívül történelmi szempontból is nagyon érdekes volt, mert rengetegszer felfedeztem benne, hogy az akkori kor gondolkodása mennyire befolyásolja a mait még mindig, sok esetben az emberek ugyanazokkal a problémákkal küzdenek most is, mint akkor. Ezenfelül Szabó Magda-rajongóknak plusz élvezetet nyújt, mert többször említésre kerül, hogy más regényeiben megismerhető szereplők a való életében kiről voltak mintázva (de nem fordít rá akkora hangsúlyt, hogy aki nem ismeri az adott könyveket, annak zavaró legyen, magam is az életművének csak egy viszonylag kis részét ismerem eddig).
Összességében bárkinek tudom ajánlani. De tényleg. :D
https://moly.hu/ertekelesek/3842517

Kapcsolódó könyvek: Szabó Magda: Für Elise

Szabó Magda: Für Elise
Zsuzsanna_Makai>!
A Hónap Könyve

Július
Egyértelmûen Kate Quinn A vadásznô c könyve nyerte nálam meg magának a Júliust, és kb a könyv egyharmadánál ha valaki azt mondja, én ezt imádni fogom, azt mondtam volna, h kizárt.
Imádtam!
https://moly.hu/konyvek/kate-quinn-a-vadaszno/en-es-a-konyv/zsuzsanna_makai

Kapcsolódó könyvek: Kate Quinn: A vadásznő

Kate Quinn: A vadásznő
Hirdetés
Zsuzsanna_Makai>!
A Hónap Könyve

Június
Én nem is tudom megfogalmazni, mi fogott meg a könyvben, de egyszerûel olyan hatással volt rám, hogy még napokkal késôbb is elgondolkodtam ezen-azon a könyvvel kapcsokatban, majd kedvenceltem is.

https://moly.hu/konyvek/vi-keeland-fiatal-szereto/en-es-a-konyv/zsuzsanna_makai

Kapcsolódó könyvek: Vi Keeland: Fiatal szerető

Vi Keeland: Fiatal szerető
Chris_Q >!
A Hónap Könyve

Meg is ragadnám az alkalmat, hogy a legjobb könyvemről írjak, amit júniusban olvastam. :)

A Puszi, Erzsi! az egyik legjobb humorú könyv volt, amit valaha olvastam. Nagyon fel tudott vidítani, Erzsi kissé nagyképű, ám annál pozitívabb cica. Nemcsak macskatulajdonosoknak, hanem bárkinek ajánlom, aki szeretne jókat mosolyogni. :)

Ha érdekel, egy kicsit bővebben:
https://moly.hu/ertekelesek/3829667

Kapcsolódó könyvek: Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!
Chris_Q >!
A Hónap Könyve

Sziasztok! Ezt a zónát azért hoztam létre, hogy az adott hónap legjobb könyveit összegyűjtsük, mindenki a neki legjobban tetsző könyvről írjon.
A zónát szeretném ajánlani @Zsuzsanna_Makai -nak, ugyanis a meta-moly-on az Év Könyve gombra vonatkozó ötlete hozta meg az ihletet a zónához. Ugyan itt lazábbak a szabályok, és évente, hanem havonta lehet megjelölni könyvet. (Az ötlet az volt, hogy mindenki jelölhessen meg egy, és csakis egy könyvet egy évben, hogy az volt számára az év könyve, és abból legyen molyos rangsor, nekem pedig nagyon tetszett.) Gondoltam, amíg molyon nem lesz ilyen rangsor, addig valami hasonlóval megelégedhetünk, valamint ha lesz ilyen rangsor, akkor utána lehessen esetleg havonta csinálni ilyet. Remélem, nem bánod. :)