Összes trivia

Popovicsp87 P>!

A 2009-es filmváltozattal ellentétben Dorian szőke.

Kapcsolódó könyvek: Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe

Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe

Kapcsolódó alkotók: Oscar Wilde

pikkupilvi P>!

Az Iron Maiden a könyvvel azonos című dala utalás C.S. Lewis 1938-as tudományos-fantasztikus regényére, bár a dalszöveg nem kapcsolódik a regény témájához.

[hu.wikipedia.org]

Kapcsolódó könyvek: C. S. Lewis: A csendes bolygó

C. S. Lewis: A csendes bolygó

Kapcsolódó alkotók: C. S. Lewis

Anno>!

Saul Hudson (ismertebb nevén Slash) A Time magazin szerint Jimi Hendrix után minden idők második legjobb gitárosa.

Kapcsolódó könyvek: Slash – Anthony Bozza: Slash

Slash – Anthony Bozza: Slash
Danadia>!

Évekkel a könyv megjelenése előtt került napvilágra az FLDS és az ott elkövetett visszaélések. Lehetett videókat nézni és újságcikkeket olvasni a szektáról, míg végül magyarul is megjelent ez a könyv.

Kapcsolódó könyvek: Carolyn Jessop – Laura Palmer: Menekülés

Carolyn Jessop – Laura Palmer: Menekülés
Bence P>!

A könyvben bizonyos oldalak alján a videojátékokra jellemző „Achievement Unlocked” felirat olvasható, valamint mögötte az aktuális teljesítésünk: például az 1. oldalon az „A Journey of 1,000 Miles – Read one page.”, vagy a 162. oldalon a „Too Long for a Tweet – Read 240,000 characters.”

Kapcsolódó könyvek: Sid Meier: Sid Meier's Memoir!

Sid Meier: Sid Meier's Memoir!
Arpad_Horvath>!

„Őseink negyven évig szenvedték az egyiptomi rabságot…” (225.oldal)
Nos, a kivonulás ideje Egyiptomból az Ígéret Földjéig csakugyan a Szentírásban jelentőségteljes negyven évig tartott, de Jákob leszármazottai, miután József letelepítette őket Egyiptomban, valószínű sokkal tovább, több nemzedéken át, akár több száz évig is Egyiptomban tartózkodhattak, mígnem jött Mózes, és kezdetét veszi a negyven évig tartó kivonulás, illetve vándorlás a pusztában.

Kapcsolódó könyvek: Baráth Katalin: A fekete zongora

Baráth Katalin: A fekete zongora
Arpad_Horvath>!

„Márk atya nem időzött sokáig, délután öt órakor még várt rá egy mise.” (266. oldal)
Szinte biztosan kizártnak tartható, hogy a századfordulón egy pap délután 5-kor még misét mutatott volna be. A katolikus vallási hagyomány ugyanis a misék előtt szigorú böjtöt rendelt el, ami azt jelenti, hogy a szentáldozás előtt tilos volt táplálkozni, és ezt a böjtöt egészen éjféltől számították. Ez az úgynevezett szentségi böjt természetesen a papra is vonatkozott. És így volt ez egészen az 1960-as évek derekáig, a II. vatikáni zsinatig, ami már csak egy órányi szentségi böjtöt ír elő közvetlenül a szentmise előtt. A templomokban mindenesetre lehetett délután 5 órakor is valamilyen szertartás, de nem valószínű, hogy mise. Általában litániákat tartottak, vagy rózsafűzért mondtak, vagy más jámbor programokat lelkesítő beszédekkel, de misék, azok a szigorú szentségi böjt miatt délután 5 órakor szinte biztosan nem voltak még Ókanizsán sem.

Kapcsolódó könyvek: Baráth Katalin: A fekete zongora

Baráth Katalin: A fekete zongora
1 hozzászólás
Minnapinkkin>!

Mivel a földön lévő démonok többsége első pillantásra emberinek tűnt, a testüket övező aura hiánya könnyítette meg a dolgomat,hogy megtaláljam és megjelöljem őket. A lélektelenségi tényezőt leszámítva a démonokat egyedül az különböztette meg az emberektől,hogy szemük furcsamód vissza verte a fényt,akár a macskáé.

Kapcsolódó könyvek: Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók

Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
5 hozzászólás
Minnapinkkin>!

Minden rossz emlékünkkel vigyáznunk kell,mert sokszor mi magunk nagyítjuk fel bennünk jelentéktelen részleteket,ezzel okozva fájdalmat saját magunknak. Pedig talán csak rosszul emlékszünk rájuk. El kell engednünk a múlt fájdalmát és a jövő aggodalmát,hogy képesek legyünk az időzárt pillanatban létezni, Ha képesek vagyunk jelen lenni,és nem a félelmeink által vezetve cselekedni,akkor máris megtaláltuk a kulcsot a kiegyensúlyozott élethez!

Kapcsolódó könyvek: Szerelem a Corona idején

Szerelem a Corona idején
BBetti86 >!

A Netflix sorozatot készített belőle, mely 2020. október 23-án debütált a szolgáltatónál. A főszerepekben olyan fiatal tehetségek tűnnek fel, mint Anya Taylor-Joy és Thomas Brodie-Sangster.
A 7 részes sorozat erős kritikákkal büszkélkedhet, pl: Imádtam a Vezércselt, az utolsó részt háromszor láttam. (Mary McNamara kritikus)

[en.wikipedia.org]

Kapcsolódó könyvek: Walter Tevis: A vezércsel

Walter Tevis: A vezércsel