Zyta88 157Olvasott könyvek idén
16
Olvasott oldalak idén
5405


Kedvenc könyvek 37

Susan Cain: Csend
Eleanor H. Porter: Az élet játéka
Gwen Cooper: Homér
Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
Cecelia Ahern: Üvöltés
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Thomas Erikson: Idiótákkal körülvéve
Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom
Johanna Lindsey: Perzselő ölelés
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Julia Quinn: Ami Londonban történt

Kedvenc sorozatok: A fegyverforgató, A Szent Johanna gimi, A szingli fejvadász, A tűz és jég dala, A Vasdruida Krónikái, Balla Adrienn, Bartimaeus, Bexi, Engelsfors-trilógia, Fox és O’Hare, Harcosok Törzse, Hat varjú, Hatalom, Heather Wells rejtélyes esetei, Hex Hall, Holdbéli krónikák, Iskolák versenye, Iskolák versenye II. trilógia, Jók és Rosszak Iskolája, Lili Green, Napernyő Protektorátus, Pokkernapló, Semmi pánik!, Stephanie Plum, Tükörlelkek, Vágymágusok, Warriors

Kedvenc kiadói sorozatok: Abszolút Töri

Kedvenc szereplők: Alexia Tarabotti, Arya Stark, Balla Adrienn, Carswell Thorne, Degan Grant, Grayson Spencer, Inej Ghafa, Jaime Lannister, Joe Morelli, Noah Walker, Oberon, Perriwick, Sage, Sansa Stark, Sophie Mercer, Stephanie Plum, Tyrannus Basilton Grimm-Pitch (Baz), Tyrion Lannister, Wylan Van Eck, Xemerius, Zachary Simon

Kedvenc alkotók: Ali Hazelwood, Anthony Grey, Fredrik Backman, Gail Carriger, Janet Evanovich, Jennifer Crusie, Julia Quinn, Kerstin Gier, Leiner Laura, Meg Cabot, Orvos-Tóth Noémi, Rainbow Rowell, Sarah Dessen

Kedvenc kiadók: HVG Könyvek, Könyvmolyképző, Kulcslyuk


Aktuális olvasmányok

Jonathan Stroud: A szamarkandi amulett
Modla Zsuzsanna: Pokoli főnökök
Kántor Kata: NyomoZOOk

Modla Zsuzsanna: Pokoli főnökök Munkahelyi vezetők okozta traumák

>!
2024. február 19., 18:35
>!
2024. február 21., 21:24

Utolsó karc

Zyta88>!
Ebben a hónapban olvastam

2024 Január

3249 oldal, 11 befejezett-, 1 félbehagyott könyv. Meglehetősen vegyes hónap volt több csalódással és a hónap második felére kissé megcsappant olvasási kedvvel, aminek egyik oka, hogy pár könyvet csak azért most vettem sorra, mert vissza kellett vinni a könyvtárba, de a többi sem volt olyan, ami belelkesített.
Ilyenből csak kettő volt a hónapban, az egyik A lájkok városa, ami annak a lélektanát mutatja meg, hogyan tud egy a munka világába frissen visszatérő, folyamatos bizonytalansággal küzdő anyukát beszippantani a szupermami influencerek világa, aminek egyre inkább látja az árnyoldalait, rosszul is érzi magát az álomszerűen beállított posztok nézegetésétől, mégsem tud leállni. Fantasztikusan jó könyv szerintem és a hónap olvasási sikerélménye, hogy feltornáztam a %-át 72-ről 73-ra. :D
A másik, ami iránt tudtam lelkesedni, a Strand, papucs, szerelem, egy remek humorral megírt, nyári ifjúsági történet a Balaton partján egy 17 éves lányról, aki küzd a kilókkal, az önértékelésével, apukája új családi helyzetének elfogadásával, miközben barátokra talál. Zseniális volt a főszereplő szövege, végig mosollyal az arcomon olvastam. És még a hónapban muszáj volt a folytatást is sorra kerítenem, mert akartam még ebből az élményből.
Meglepően kellemes olvasás volt Az egér, akit Mikának hívnak, amely a sok fontos mondanivalót vicces, szórakoztató, gyerekek és felnőttek számára is élvezhető stílusban tálalja, hasonlóan A két csillaghoz, amely 7 rövidebb tanmesét tartalmaz csodás illusztrációkkal.
Alapvetően tetszett a Jók és Rosszak iskolája 5. része is, csak valahogy a túl sok szálon futó cselekményre nehezebb volt most odakoncentrálnom, kicsit meg is pihenek a befejezés előtt.
Meglehetősen kettős érzéseket váltott ki belőlem a Bocs, hogy élek, amelyben egy rendkívül dühös és ijedt fiatal felnőtt társadalomkritikai írásait olvashatjuk, melyekkel sokszor egyet tudtam érteni, de összességében fájt az a reménytelenség, ami sütött a kötetből.
Kisebb csalódás volt a Mamusz, bejgli, szerelem, mert hiába olvastam szívesen továbbra is a bandáról, nekem megölte egy kicsit a kötet hangulatát a túl sok szerencsétlen helyzet és a túltolt humorizálás.
Jóval nagyobb csalódás volt az Off-Campus 2. része, mivel az első alapján azt hittem, imádni fogom a sorozatot és biztos pontként lebegett előttem, hogy majd ha folytatom, tuti jó élmény lesz, de sajnos egyáltalán nem tetszett a romantikus szál alakulása.
De a legnagyobb koppanás az Ex Hex volt, amire szinte rávetettem magam, mikor megtudtam, hogy a Hex Hall sorozat szerzője írta, de olyan végtelenül gagyi volt, hogy inkább féltávon elengedtem.
off

A rangsor:
Legjobbak: A lájkok városa 5*, Strand, papucs, szerelem 5*
Nagyon jók: Az egér, akit Mikának hívnak 5*, A két csillag 4.5*, A király esztelen 4*
Elég jók: Bocs, hogy élek 4*, Mamusz, bejgli, szerelem 4*, Ezüsterdő 3.5*
Elmegy: Gyulladásos bélbetegségek 3*
Meglettem volna nélküle: The Mistake – A baklövés 3*, Lepkebáb 1*
Félbehagyott: Ex Hex – Csiribú, szerelem 2*

Kapcsolódó könyvek: Elle Kennedy: The Mistake – A baklövés · Király Anikó: Strand, papucs, szerelem · Samuel Allo: A két csillag · Matt Haig: Az egér, akit Mikának hívnak · Soman Chainani: A király esztelen · A. Hillary Steinhart: Gyulladásos bélbetegségek · Fiala Borcsa: Lepkebáb · Jenny Mollen: A lájkok városa · Erin Sterling: Ex Hex – Csiribú, szerelem! · Király Anikó: Mamusz, bejgli, szerelem · Balássy Fanni: Bocs, hogy élek · Szabó Krisztina: Ezüsterdő

Elle Kennedy: The Mistake – A baklövés
Király Anikó: Strand, papucs, szerelem
Samuel Allo: A két csillag
Matt Haig: Az egér, akit Mikának hívnak
Soman Chainani: A király esztelen
A. Hillary Steinhart: Gyulladásos bélbetegségek
Fiala Borcsa: Lepkebáb
Jenny Mollen: A lájkok városa
Erin Sterling: Ex Hex – Csiribú, szerelem!
Király Anikó: Mamusz, bejgli, szerelem
Balássy Fanni: Bocs, hogy élek
Szabó Krisztina: Ezüsterdő